Praktisch aan de slag met de ARBO RI&E Grafimedia (volgeboekt)

Een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht. De RI&E is een onderzoek waarin de veiligheid en gezondheid van werknemers centraal staat. 
Wilt u beginnen met het invullen van de branche RI&E Grafimedia? Of wilt u weten hoe actueel uw RI&E is? En welke wettelijke verplichtingen er gelden voor uw organisatie anno 2018? De Sociale Partners organiseren 3 regionaal georganiseerde workshops waarbij u wordt ondersteund bij het invullen van uw eigen RI&E. De workshops zijn gratis voor KVGO leden. Schrijf u nu in voor één van de drie workshops. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met intekenen, vol=vol.
De RI&E is al vanaf 1 januari 1994 wettelijk verplicht. De inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) controleert of bedrijven zich aan de Arbowetgeving houden en een (actuele) RI&E met bijhorend Plan van Aanpak hebben. Bedrijven riskeren een hoge boete bij het niet nakomen van deze wettelijke verplichting.

Om bedrijven in de praktijk te ondersteunen hebben de sociale partners een internetversie ontwikkeld van de RI&E, specifiek afgestemd op de Grafimedia en Creatieve Industrie. Dit praktische hulpmiddel is te vinden op de website www.arbografimedia.nl. KVGO leden kunnen kosteloos gebruik maken van deze branche-RI&E.

Workshop ARBO RI&E Grafimedia

U heeft nu de mogelijkheid om één van de drie workshop bij te wonen. De workshops zijn gratis voor KVGO-leden (zie voor de voorwaarden het inschrijfformulier).

Ze staan gepland op:

  • Donderdag 25 oktober in Eindhoven van 13.00 – 16.00 uur (inloop 12.30 uur).
  • Dinsdag 6 november in Schiphol-Rijk van 13.00 – 16.00 uur (inloop 12.30 uur)
  • Dinsdag 13 november in Zwolle van 13.00 – 16.00 uur (inloop 12.30 uur).

In drie uur brengen vakspecialisten van de ARBO RI&E Grafimedia u op een praktische manier op de hoogte van de werking van deze internetapplicatie. Onder begeleiding gaat u zelf uw eigen RI&E opstellen en doorlopen. En als u al over een (verouderde) RI&E beschikt, kunt u hem meteen bijwerken. Op die manier voldoet u mooi aan de verplichtingen uit de Arbowet.

Inschrijven

De workshops zijn vol geboekt, inschrijven is niet meer mogelijk! 

 

 

 
   « nieuwsoverzicht