Webinar Kennismaken met de nieuwe ARBO RI&E een succes

Op donderdag 26 november heeft de eerste landelijke presentatie van de ARBO RI&E Grafimedia plaatsgevonden. Vanwege de Corona-pandemie kon dit helaas niet via een workshop verlopen, maar werd gekozen voor een online-presentatie. De webinar met de titel “De nieuwe ARBO RI&E” stond in het teken van de volledig vernieuwde ARBO RI&E Grafimedia. In het afgelopen jaar hebben de ontwikkelaars in opdracht van de sociale partners hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe versie van de branche-RI&E. De opdracht van werkgevers en werknemers was duidelijk: ontwerp een nog gebruiksvriendelijkere RI&E en zorg voor een modern ontwerp, dat voldoet aan de ICT-verwachtingen van tegenwoordig.

Tijdens de webinar zijn de belangrijkste functionaliteiten binnen het RI&E-programma live getoond. Dit gebeurde door het programma vanaf het begin stap voor stap door te lopen en de verschillende mogelijkheden te laten zien. Op die manier kregen de deelnemers direct een goed beeld van de nieuwe RI&E. Als reactie/feedback op de demonstratie kwamen de volgende opmerkingen binnen:

  • Absoluut een goede verbetering van de tool, proficiat;
  • Complimenten, ziet er mooi uit en veel gebruiksvriendelijker;
  • Ik ben blij met de doorgevoerde verbeteringen;
  • Het nieuwe R&E-systeem ziet er top uit.

Naast het feit dat de deelnemers de nieuwe RI&E als sterk verbeterd hebben ervaren, vond men ook de vorm van uitleg via een online-presentatie prima: de uitleg was helder en het bijwonen van de webinar bespaarde de deelnemers veel tijd. Interactie was mogelijk via de inzet van de Chatbox, waardoor urgente vragen direct behandeld konden worden. Daarnaast konden de deelnemers via een eigen 2de beeldscherm simultaan met de presentatie hun eigen RI&E doornemen. De nieuwe RI&E en de webinar lijken daarom een succes te zijn, omdat het de deelnemers stimuleert (verder) aan de slag te gaan met hun bedrijfseigen RI&E. En dat is waar het de sociale partners natuurlijk om te doen is: verhogen van de Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW) binnen de sector.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij die graag. Neem daarvoor contact op met de Helpdesk Arbografimedia: 020 – 5435665 of mail info@arbografimedia.nl.

 
   « nieuwsoverzicht