Terugdringen gevaarlijke stoffencampagne ‘Stofwisseling’ krijgt vervolg

In 2017 werden in het kader van de campagne “Stofwisseling” voorbeelden gedeeld van Grafimedia bedrijven die al actief bezig waren met het terugdringen van gevaarlijke stoffen in hun grafische productieprocessen. Tevens werden in de campagne diverse instrumenten en voorlichtingsmateriaal ontwikkeld. Mede hierdoor is het aantal bedrijven dat werkt met ongezonde oplosmiddelen en wasmiddelen nog verder afgenomen.

Om blijvend bewustzijn te creëren en nog meer bedrijven te stimuleren tot het uitbannen van het gebruik van gevaarlijke stoffen in hun  productieproces, hebben de sociale partners besloten om de campagne in 2021 een nieuwe boost te geven, door:

  • Het voorlichtingsmateriaal uit 2017 te actualiseren
  • Drie bedrijven te laten vertellen hoe zij de gevaarlijke stoffen hebben uitgebannen
  • Drie nieuwsbrieven te versturen met praktische tips
  • Twee leerzame webinars te organiseren
  • Publicaties in de media, waaronder de vakbladen Printmatters, SignPro en Sign+

Van Stofwisseling.nu naar Arbografimedia.nl: alles op één website

Het voorlichtingsmateriaal van de campagne uit 2017 staat op de website www.stofwisseling.nu. Na actualisering wordt deze informatie geïntegreerd op www.arbografimedia.nl. Zo komt alle informatie over veilig en gezond werken op één website te staan; wel zo handig! Dit zal naar verwachting begin oktober plaatsvinden. Houd hiervoor deze website in de gaten.

Meer weten

Klik hier voor het in Printmatters 4 verschenen artikel Gevaarlijke stoffen terugdringen.

De eerste geactualiseerde goede praktijk (best practice) ‘IPA-vrij drukken in de offset’ is hier te downloaden.

Kijk voor meer informatie op deze website onder Goede Praktijken voor IPA-vrij drukken in de offset en onder Projecten om naar de website van Stofwisseling te gaan.

 
   « nieuwsoverzicht