Facebook

 • 1 dag geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Voor je betrokkenheid en bevlogenheid. Voor je steun. Voor het uitbrengen van je stem. Voor jullie aanwezigheid bij de acties de afgelopen jaren. Voor alles: BEDANKT! Op social media liepen de emoties afgelopen weken soms hoog op. Ook op deze pagina. Nu is er een pensioenakkoord, maar dat betekent niet dat het klaar is en dat de strijd is gestreden. Sterker nog: nu begint het pas! We gaan er in de komende periode voor zorgen dat we in de uitwerking van het akkoord nog meer voor elkaar krijgen. De discussies van afgelopen weken en de mening van de leden die dit akkoord niet voldoende vonden, nemen we daarin mee. We hopen weer samen met jou de vervolgstrijd aan te kunnen gaan!
  Timeline Photos
  1 dag geleden 52
  Nou ik weet wel een paar puntjes
  1) pensioen op 66 jaar
  2) rekenrente naar minstens 2,1% + indexering
  3) pensioen na 45 jaar werken alleen als je 45 jaar in Nederland hebt gewerkt
  4) geen private verzekeraars als beheerders van pensioenfondsen
  5) geen Europese inmenging in onze pensioenfondsen
  6) overheid stort met rente terug wat zij uit de pensioenfondsen heeft gehaald
  7) pensioenfondsen investeren in sociale woningbouw en woningen voor de middenklasse, zonder projectontwikkelaars die dat afromen
  1 dag geleden 8
  Philip Bodenstaff ons best pensioenstelsel is in de uitverkoop gedaan! Werken tot je dood erbij neervalt mede mogelijk gemaakt door FNV, bondgenoten, PvdA, GL en Koolmees en zijn vriendjes!
  1 dag geleden 5
  Philip Bodenstaff ik ben het met alle punten van jouw, hartgrondig eens.
  1 dag geleden 5
  Philip Bodenstaff goed gezegd! Luisteren naar de gewone mens lijkt me een goed begin..👍
  1 dag geleden 4
  Helemaal mee eens.
  23 uur geleden 3
  Philip Bodenstaff prima voorstellen.👍 ik stel voor dat u plaats neemt in het dagelijks bestuur. Sterker... De enigste woordvoerder van de partij. 😎✊
  1 dag geleden 3
  Philip Bodenstaff deal!
  22 uur geleden 2
  Ik voel me verraden en in de steek gelaten door de bond, en het voorstel dat jullie doorvechten bij een bakje koffie bij die asso Koolmees dan vrees ik weer het ergste. Nee was vroeger Nee, nu is nee is ja geworden waardeloos
  23 uur geleden 1
  Land en burger veraders
  1 dag geleden
  Philip Bodenstaff maar die punten zijn niet haalbaar gebleken. Je verlies accepteren is ook een kunst.
  23 uur geleden
  1 dag geleden 36
  Bedankt?, waarvoor?
  Ik ben zo teleur gesteld, eerst iedereen oproepen en zeggen, 66 IN BETON, geen dag langer!
  Dan gaan lopen juichen dat je je het hebt bevroren en daarna gaat de AOW leeftijd toch gestaag omhoog!
  GEWOON EEN ZEER SLECHT ONDERHANDELINDS RESULTAAT. Er had meer aktie moeten worden genomen, bijvoorbeeld heel NL plat. Dus heb ik mijn lidmaatschap TELEURGESTELD na 40 jaar opgezegd.
  23 uur geleden 5
  Fred ik ben nu 13jaar Lid, ga ook opzeggen! #%$+! Resultaat!!!
  17 uur geleden 3
  André Mulder Daar heb je helaas gelijk in....
  Je kan beter je energie steken in een partij die wel voor je vecht...
  19 uur geleden 2
  Top mannen de vakbond stelt werkelijk géén ene mallemoer meer voor. Het zijn commissarisen van een grote multinational in spè geworden Wat een stelletje lutsers zijn het en daar heb je geen vakbond voor nodig om om de tuin geleid te worden. Schaam jullie vakbonden van Nederland bah bah bah.
  17 uur geleden 1
  Fred van den Ham heb ook direct op gezegd!
  15 uur geleden 1
  Fred van den Ham Ook per direct opgezegd!
  3 uur geleden
  zolang we een rechtse overheid hebben we als werknemer dit te accepteren.
  5 uur geleden
  Tineke Schutte zoals?
  12 uur geleden
  Fred van den Ham is dat niet wat lang als je in de beton staat ik vind 43 jaar werken meer dan zat maar dan ook iedereen
  1 dag geleden 26
  Hoe wel ik nee heb gestemd om dat er in mijn ogen teveel open einden aan zitten leg ik mij toch neer bij deze democratische gekozen uitslag en vertrouw op deskundigen inde stuurgroep en gaan weer over op de orde van de dag en weer vooruitkijken in de senioren bond gefeliciteerd
  20 uur geleden FNV Vakbond 4
  Goedemorgen Ron, de overheid heeft ervoor gekozen om geen referendum uit te schrijven voor dit onderwerp. Wij hebben dat wel gedaan, maar we kunnen natuurlijk niet 17 miljoen Nederlanders aanschrijven. Hartelijke groet, Jorrit
  20 uur geleden 7
  Ralph Holtkamp ook weer alle gepensioneerden over een kant scheren. Ben sinds 1 april met pensioen bijna 49 jaar gewerkt. En nu zou ik niets bijgedragen hebben? Dankjewel
  21 uur geleden 7
  Democratisch? 260.000 voorstemmers op 9.000.000 werkenden. Om je dood te schamen.
  20 uur geleden 6
  Idd Ron Boer, en het word nog groots gevierd ook nog! Net of het een overwinning is🤮 ze moeten zich kapot schamen hoeveel ons achterstallig loon weg is gegeven aan Brussel
  20 uur geleden 6
  FNV Vakbond Dat is juist, en nu hebben 260.000 mensen een JA gezegd, zo weinig dat het nooit een stem mag hebben.
  23 uur geleden 5
  de 3 miljoen Nederlandse 65plussers zijn niet gehoord! dus niks een democratisch pensioenakkoord, een pensioenakkoord gedicteerd door de regering en doorgedrukt door manipulerende marionetten van de FNV die alle afspraken die ze hadden met ledenparlement en achterban aan hun laars lapten!
  21 uur geleden 5
  De vakbond zit er alleen maar voor hun zelf, Jezus hoe dom kan je zijn om te geloven dat 74% voor heeft gestemd, 🤷‍♂️🤮
  20 uur geleden 5
  Daardoor moet ik werken tot mijn 70ste! Die laatste staking was om met je 65ste met pensioen te kunnen, nie dit waardeloos akkoord wat ons weer door de strot word geduwd
  20 uur geleden 3
  Ralph Holtkamp ,Ben zelf senior en heb ook betaald voor de oudere senioren, en gezorgd voor alles wat jullie nu hebben en wat er nu is. Dus oordeel niet over iets waar je geen weet van hebt.
  22 uur geleden 3
  Fred Bergman de drie miljoen Nederlanders die met pensioen zijn moeten hun grote mond eens houden. Die hebben zelf hun leven lang te weinig appart (laten) zetten. Die hebben bewust het risico gelopen om de generaties na hun het risico te laten nemen. De vakbond is er voor de belangen van Nederland niet enkel en alleen voor generatie Rupsje nooit genoeg.
  1 dag geleden 22
  Ik mag het niet zeggen en denken maar ik hou mijn hart vast. Als dit akkoord dezelfde uitwerking heeft als bijvoorbeeld het veranderen van de zorgverzekeringen,nou dan zijn de rapen gaar. En eerlijk gezegd zijn alle tekenen er ook naar.....
  16 uur geleden 3
  Irma Wardenier luister,ook ik ben kaderlid,net als U. Maar ook totaal niet eens met dit,mag dat? Daarbij, het verleden heeft vaker laten zien dat mensen werden belazerd.
  1 dag geleden 2
  Marcel daar ben ik bang voor.
  17 uur geleden 2
  Irma Wardenier ga jij maar lekker aan de slag, FNV-tut! Je krijgt steeds minder leden mee! De FNV is totaal: ONBETROUWBAAR! Trap er niet meer in!
  3 uur geleden
  zorgen dat we een andere samenstelling in het kabinet krijgen
  22 uur geleden
  inderdaad
  20 uur geleden
  Zullen we daarom dan nu ophouden met mopperen en verder aan de slag gaan? Tering ik zit ook nog steeds met een enorme kater van de uitslag)
  1 dag geleden 19
  Absoluut niet wederzijds. Heb geen idee waar ik het FNV voor zou moeten bedanken. Voel me nog steeds verschrikkelijk genaaid. En als straks de cao onderhandelingen vast lopen is er geen FNV lid dat nog gaat staken na dit debacle. De werkgevers lachen in hun vuistje.
  23 uur geleden 5
  Volledig mee eens Erik..ik heb totaal geen vertrouwen meer in deze bond.
  Iedereen oproepen om te gaan staken en vervolgens een akkoord afsluiten dat totaal indruist tegen hetgeen waarvoor gestaakt werd.
  Triest!! 😡
  21 uur geleden 2
  En dan denk je dat deze bond strijdt voor zn leden. Niks is minder waar. Meelopen met Rutte hebben ze gedaan, allemáál ja knikkers. De regering is de lachende derde.
  18 uur geleden
  Welke beloftes heeft de overheid nu waargemaakt? Het geld klots tegen de plinten werd door Rutte gezegd. Maar als ik naar mijn plinten kijk????🙁
  16 uur geleden
  Erik Dulk die werkgevers hè..die lachen zich inderdaad helemaal krom. Die kunnen straks zelfs CAO's gaan maken. Niemand zal meer protesteren en/of actie voeren.
  23 uur geleden 17
  Ik ben lid en heb nee gestemd en ik blijf bij nee!!!!! Ik ga hier echt niet op vooruit. Mijn pensioenleeftijd is zelfs in een keer meer met anderhalf jaar naar boven gegaan. Dit akkoord zal alleen ten voordele van de staatskas zijn en niet voor de hard werkende mensen.
  23 uur geleden 2
  22 uur geleden
  vreemd, ik ben van dec 54 en “mag” nu tot 66 en 4 maanden....
  23 uur geleden
  voor mij ook, ik ben van dec 1953, dus ik " mag" tot 66 en 8 maanden....
  23 uur geleden
  René Witte volgens de tabellen zou het voor u 66 jaar en 4 maanden zijn.
  22 uur geleden
  René Witte nou beter dan 67 jaar en 3maande..ik ben van 54 en ben blij met 66 en 4 maanden..En je kjan zowieso met 62 jaar met pensioen.Want de AOW heb je nodig ..Dus je moet bij je regering die je hebt gekozen..die bepalen de AOW leeftijd de investeringe investeringen ( allemaal linkse hobby.s) rekenrente en rente..
  23 uur geleden
  Jeroen de Vriend waarom heb je nee gestemd? Hoe zie jij het graag?
  21 uur geleden
  Jeroen de Vriend allemaal ikke ikke maar wie het moet gaan betalen hoor je niet had je niet 3 keer op de coalitie moeten stemmen..
  22 uur geleden
  Jans Baas nee voor mij wordt het 68 jaar en 4 maanden eerst was het 67 jaar.
  22 uur geleden
  Fred Bergman zo is het
  22 uur geleden
  Anouk Horsting dat alle pesioenen geindexeert zijn en dat de leeftijd op 65 blijft en dat dat er ook weer een goede vut regeling komt.
  1 dag geleden 16
  Bedankt voor het pensioendebacle. Gaan wij zo weer zieltjes winnen?
  Jullie laten je toch ompraten voor een mooi baantje in Den Haag of Brussel.
  17 uur geleden
  Dirk Van Dam zo is het!!!
  1 dag geleden 15
  Nu nog even zorgen dat iedereen met 65 met pensioen kan
  1 dag geleden 2
  Carolien Nieuwland dat gaat echt niet gebeuren.
  1 dag geleden 1
  Eliane Hendrikszen en als je dan eindelijk kan stoppen dan is het te hopen dat je niks krijgt kun je misschien nog een poos van je pensioen genieten
  1 dag geleden
  Droom rustig verder.....
  20 uur geleden
  De enige die hun pensioenleeftijd verlagen zijn de Polen!! Wij betalen, staan erbij en kijken erna 😏🤨
  1 dag geleden
  Carolien Nieuwland geloof jij? Inzet naar verdere verhoging naar ??? Bevriezen is verhogen mede mogelijk gemaakt door FNV en zijn bondgenoten, PvdA, GL en Koolmees en zijn vrienden. Werken tot je erbij neervalt...bedankt!
  1 dag geleden
  Carla de Ridder denk ik ook niet werk al 40 jaar heb altijd vutpremie enz betaald en mag als dank met 67 jaar en 9 maanden stoppen heb dan 52 jaar gewerkt
  1 dag geleden
  Als dat met stapjes van 6mnd per x gaat zoals nu zijn we er over 10 jaar nog niet.
  22 uur geleden 15
  De dag dat dit akkoord ons de strot door is geduwd was de dag dat ik per direct mijn lidmaatschap heb opgezegd. 👋 dag FNV.
  20 uur geleden 6
  Wat ik me afvraag is,ik persoonlijk ben nog geen ja stemmer tegen gekomen!
  Ik werk op een werkplek met nog 6000 man.
  Waar zitten die dan eigenlijk dan FNV de ja stemners?
  Bij ons namelijk niemand!!!
  Hier alleen maar lidmaatschap opzeggers!!!
  ?????????
  20 uur geleden 1
  Ik heb er een paar verdwaalde op Facebook gezien.
  Maar daar houdt het ook mee op!
  14 uur geleden
  Ger Olf ik ben een ja stemmer
  14 uur geleden
  Anja Wit , weetje wat ik denk?
  Dat er op mijn werk ook ja stemmers zijn!
  Maar ja toegeven dat je dubbel genaaid bent is natuurlijk moeilijk.
  🤔
  14 uur geleden
  Anja Wit , Facebook he!
 • 4 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  De leden van de FNV hebben gesproken en dus is de kogel door de kerk: het ledenparlement van de FNV stemt in met het pensioenakkoord. 375.823 FNV-leden stemden de afgelopen dagen via een ledenraadpleging over het akkoord. 76% stemde voor, 23% tegen. 1% had geen mening. Lees meer op http://www.fnv.nl/goedpensioen
  De leden van de FNV hebben gesproken en dus is de kogel door de kerk:
  4 dagen geleden 229
  Prima kan ik mijn lidmaatschap opzeggen, Bedankt voor de geweldige onderhandelingen jullie kunnen beter een kantoor openen bij het binnenhof is op de koffie gaan niet zo ver lopen! 😡
  4 dagen geleden 23
  Hans Karssen weet je wat die hoge piefen verdienen bij die bonden 🤦‍♂️
  Die hoor je niet klagen over hun pensioen hoor
  4 dagen geleden 23
  Dus je geeft de bond de schuld maar niet de leden? Volgens mij hebben de leden zo gestemd.
  4 dagen geleden 13
  Gelijk heb je ik zeg ook op
  4 dagen geleden 7
  Michel Donk en jij geloofd dat...ik niet
  4 dagen geleden 5
  Ik ook ik geloof er niet meer in...
  4 dagen geleden 3
  goed idee
  4 dagen geleden 2
  Hans Karssen doei, succes met je actie!
  4 dagen geleden 2
  AB Timmer veels te veel dat is weer duidelijk....
  4 dagen geleden 1
  dat kan niet want bij acties lopen ze er ver omheen hoe ken het binnenhof iets weten als ze er ver omheen lopen
  4 dagen geleden
  Jan Slingerland regel jij volgende keer de bijeenkomst/!route
  4 dagen geleden 76
  Ik ben een ja stemmer en begeef me vrijwillig in dit wespennest .....
  Met deze ja stemmers kan de bond nu verder met uitonderhandelen. Als hier nee op gezegd was dan was alles van tafel geveegd door dhr Rutte met zijn geldgraai regering...die door een groot deel van de Nederlanders in het zadel gehouden wordt.  Zal nu wel weggezet worden als iemand met een matig verstand, maar dat boeit me niet....en nee ik kan helaas nog niet met pensioen....ben met mijn 58 lentes nog te jong om er met 66 uit te mogen...moet ook gewoon door tot 67.7 jaar.....ook al val ik in de categorie zware beroepen wat vlgs het akkoord 3 jaar eerder zou mogen stoppen als ik het zelf ga betalen door zelf uren te sparen.  Met dit onderhandelingsakkoord is een een basis gelegd om tot verder overleg te komen.
  4 dagen geleden 10
  Karin Elshout ja tot je 75 ste door werken.
  4 dagen geleden 10
  Hoe weet jij nou dat je onder de zware beroepen valt. Er is GEEN lijst gemaakt met zware beroepen !!
  4 dagen geleden 7
  Karin Elshout je denkt zeker dat je met 68 en nog wat eruit kunt? Wedden dat over 10 jaar met een nieuwe regering en levensverwachting alles weer wordt veranderd.
  4 dagen geleden 7
  Ik heb ook ja gestemd hoor! En ik moet nog heel lang werken, met mijn 40 lentes. Maar iig niet tot 70 , nu 68,nog iets. Dat scheelt iig bijna 2 jaar. En wellicht hengelen we over 10/15 jaar nog wel meer binnen.
  4 dagen geleden 5
  Toi van Gelder een Rutte welke door het eigen volk stevig in het zadel wordt gehouden.....erg slim...
  4 dagen geleden 3
  Johan Popken mee eens, ik heb het van de zware beroepen niet bedacht. Ze zullen toch een keer een criteria hiervoor moeten bedenken. In dit akkoord hebben ze het opengelaten.
  Er is nu "ja" tegen dit onderdeeltje gezegt, een "ja" zonder inhoud.
  4 dagen geleden 2
  Els Roos-Verberk helemaal mee eens
  Solidariteit en democratisch
  Niet achteraf zeuren maar schouders eronder
  4 dagen geleden 1
  José Escalante dat is toch ook een heel moeilijke discussie? Wat voor de een een peulenschil is, is voor de ander niet op te brengen.
  4 dagen geleden
  Harry Engelage moet je vooral je lidmaatschap opzeggen.
  4 dagen geleden
  Els Roos-Verberk je hebt gelijk
  4 dagen geleden 75
  Kom op Nederland,fnv opzeggen en nu zonder fnv Nederland plat gooien.
  4 dagen geleden 7
  Nee alleen als ze aan zwarte piet komen dan pas komt nederland in opstand
  4 dagen geleden 3
  Renso Mulder ik zie je al voorop lopen.. enig idee waarom er op de oproep van de vakbondEN voor de stakingen 29 mei nog geen 100. 000 mensen reageerden ?
  4 dagen geleden 3
  Renso Mulder doe je best🤓
  4 dagen geleden 2
  Diana Zoon 228000 domme mensen..🤣 dacht het niet.. hoelang moet je nog?😂😂😂
  4 dagen geleden 1
  Renso Mulder daar heeft U gelijk in .
  4 dagen geleden 1
  Ja precies met ze alle de straat op. Die domme mensen die ja hebben gestemd die hebben het niet begrepen. En bang dat het bij de oude situatie bleef
  4 dagen geleden 1
  Diana Zoon je hebt gelijk,remie alleen op de wereld
  4 dagen geleden
  Sipke Wiersma precies zoals ze velen grote mondjes
  4 dagen geleden
  Renso Mulder en dat gaat lukken denken jij
  4 dagen geleden
  Deboya Van de Ven is ook een lekker land geworden. Daar wil je toch geen vergelijk mee maken.
  4 dagen geleden 64
  Wat een domme mensen om het lidmaaschap nu op te zeggen. Straks geen bond meer over die voor ons in de bres kan springen. Nee ik ben ook niet echt blij met deze overeenkomst maar het is altijd nog beter dan niets. Dus niet opzeggen maar samen de schouders er onder voor een beterle toekomst.
  4 dagen geleden FNV Vakbond 19
  Hoi Kees! Precies. Eerlijk is eerlijk, we hebben niet alles binnengehaald wat we wilden en dat is zuur. Ik begrijp dat het resultaat misschien niet is wat je gehoopt had. Of dat dit akkoord je te weinig zekerheid biedt voor de toekomst. Maar samen met de steun van een miljoen leden kunnen we een vuist maken en van invloed zijn. Met hoe meer leden we zijn, hoe groter deze invloed is! Dank je wel voor je steun. Schouders eronder dus! ^V
  4 dagen geleden 22
  FNV Vakbond vuist maken. Jullie trappen nog geen deuk in een pakje boter.
  4 dagen geleden 13
  Hou toch op, FNV!
  Waar was die vuist dan?
  Eerst mensen laten staken voor 66 jaar, en het dan aan de onderhandelingstafel in de prullenbak mieteren.
  4 dagen geleden 9
  Welke bond springt voor ons in de bres dan?
  De FNV? Laat me niet lachen!
  4 dagen geleden 7
  Kees de Groot nee maar als je niks aan een bond hebt wat dan.
  4 dagen geleden 3
  De bond is er voor meerdere zaken.. Die misschien voor ieder individueel wel wat meer kan betekenen.... Denk je niet? Er is meer dan dit pensioenakkoord. En nog vele jaren hier na..
  4 dagen geleden 2
  Kees de Groot welke toekomst 😉
  4 dagen geleden 1
  Frans IJsselstijn We hebben er zeker nog wel wat aan.
  4 dagen geleden 1
  FNV Vakbond Zoals bij de CAO zeker?
  4 dagen geleden
  4 dagen geleden 50
  Ik was verbaasd over de uitslag! Ik kreeg door de reacties juist het idee dat de grote meerderheid van de leden van de FNV tegen het akkoord zou zijn! Een akkoord die naar mijn mening niet klopt en waarin veel onzekerheden in staat beschreven!
  4 dagen geleden 6
  Wellicht zijn veel leden misleid door de mail van de FNV inzake het referendum... Uit de mail blijkt namelijk dat een geweldig akkoord is....😅
  4 dagen geleden 4
  Janny Talhout in mijn collegiale omgeving waren er veel meer VOOR geluiden te horen. Mensen die tevreden zijn hebben vaak minder reden om te klagen of hun geluid te laten horen.
  4 dagen geleden 4
  Janny Talhout ik snap het ook niet. Zoveel negatieve reacties, zouden er dan toch zoveel mensen iets anders stemmen dan ze zeggen Óf worden we bedonderd?
  4 dagen geleden 3
  Janny Talhout Ik niet. Op sociale media veel 'nee' stemmers maar op de bijeenkomsten veel 'Ja stemmers. Ook als ik met leden 1 op 1 sprak was de teneur 'Ja. Eerlijk gezegd wel verwacht.
  4 dagen geleden 2
  dat idee had ik dus ook
  4 dagen geleden 1
  Tegenstanders zijn altijd luidruchtiger, zeker online. PVV stemmers hoor je online ook altijd veel meer dan bijvoorbeeld VVD'ers, en die zijn dan achteraf altijd verbaasd dat ze niet gewonnen hebben.
  4 dagen geleden 1
  Jans Baas als men tevreden is, dan hoor je ze inderdaad niet. Ik heb tegen gestemd en heb niet alleen aan mezelf gedacht maar ook aan de groep mensen die jonger dan ik zijn. Maar ik vind ook dat er in het akkoord veel onzekerheden staat beschreven.
  4 dagen geleden
  Wolfe Tone ik ben geen PVV stemmer! Maar ik begrijp je standpunt wel.
  4 dagen geleden
  Edwin Kuiper ik ben niet bij de bijeenkomsten geweest. Mijn verbazing is gebaseerd op wat ik heb gehoord en heb gelezen.
  4 dagen geleden
  Aranka Smeets-Pálosi Ik weet het niet! Het enige wat ik kan bedenken is dat er een groep mensen voor hebben gestemd omdat ze er zelf het meeste baat bij hebben, zonder na te denken wat de gevolgen voor de anderen zijn.
  4 dagen geleden 36
  Lid van FNV? Kleine berekening.
  Lidmaatschap kost 16,50 per maand.
  Dat over een jaar is €198
  Moet nog zo'n 27 werken
  Komt neer op 198x27 jaar is €5346 mooi potje voor mijzelf dacht ik zo. Dus Nu opzeggen!!
  3 dagen geleden 3
  Robert-Jan de Bruin lul niet, de bonden waren vroeger misschien waar ze voor stonden, ik heb zelf 12 jaar trouw betaald en toen ik één keer gewoon wat info nodig had over werken in België gaven ze niet thuis, drie maanden heb ik ze achterna gerend voor een antwoord, via mail, post én de toemalige vakbondswinkel. Laat die bonden gewoon lekker verdwijnen zodat er een fatsoenlijk centraal overleg orgaan komt dat voor iedereen toegankelijk is en gratis! Dán heb je tenminste een afspiegeling van werkend Nederland en niet zoals nu een groep stemmers waarvan het grootste deel al gepensioeneerd is of dat bijna gaat zijn.
  Eerst die verschillende bonden weg en dan één fatsoenlijk orgaan voor overleg!
  3 dagen geleden 3
  Nou grote jongen hoor, de laatste 27 mooi mee surfen op wat de fnv wél voor elkaar krijgt. Er zouden verschillende CAO's moeten komen, degene die de bond voor elkaar krijgt en de 1 van mensen die denken dat ze als laagste in rang op de werkvloer voor elkaar kan krijgen.
  2 dagen geleden 3
  Maar waar zouden we nu gestaan hebben zonder de support van de vakbond. Nergens.
  2 dagen geleden 3
  Jeroen Rutgers je komt daar wel achter als er geen bonden meer zouden zijn. Moet jezelf bekvechten om wat loonsvehoging, indexatie, ouderschapsverlof, doorbetaling bij ziekte, bovenwettelijke vakantiedagen enz. Dat red je niet in je eentje.
  4 dagen geleden 2
  Shailindra Geway is aftrekbaar van de belasting ja. Maar je krijgt geen 198 terug hoor.
  Dus ik bespaar nog steeds 198 per jaar.
  3 dagen geleden 2
  Robert-Jan de Bruin ik heb 21 jaar betaald, en er nooit wat aan gehad. Ben er nu wel klaar mee. Bovendien Kan heel goed voor mijzelf zorgen hoor! 😂
  4 dagen geleden 2
  Jeroen krijg je via je werkgever geen terug gave dan? Ik krijg hier jaarlijks de €198 netjes terug...
  3 dagen geleden
  vakantie....
  2 dagen geleden
  Robert-Jan de Bruin elk jaar loonsverhoging?
  Ze waren al trots op zichzelf als ze de inflatie konden reparen!
  3 dagen geleden
  Lul niet, elke jaar je loonsverhoging komt niet doordat je werkgever zo blij met je is dat ie je meer geld gaat geven uit gulheid, komediant. Al die betaalde vrije dagen en feestdafenverlof had ie je ook liever niet gegeven.  Wie gaat de mensen in jouw 'gratis' orgaan betalen? Jij denkt dat die mensen van de lucht leven ofzo? Paar jaar arbeidsrechten studeren om mensen als jij pro bono te helpen? Heb je nog meer waanideeën of was dat genoeg voor je zondag? Ga lekker tegen die 650.000 mensen zeiken die niet gestemd hebben, niet tegen de mensen die wél gestemd hebben.
  4 dagen geleden 30
  Dan zeg ik bij deze na bijna 40 jaar mijn lidmaatschap op, ik blijf onder geen beding lid van een club roeptoeters die het kaas van hun brood laten vreten.
  Ik betaal geen contributie om genaaid te worden, dat word al gratis gedaan.
  3 dagen geleden 2
  Volgens mij is er gewoon democratisch besloten. Je zou die 650.000 mensen die niet hebben gestemd kunnen vragen waarom het ze geen zak interresseerd?  Je kunt niet ontkennen dat dit akkoord een prima basis is om verder mee te gaan, dit akkoord word vanaf nu verder uitgekristalliseerd, zonder dit akkoord hadden we weer jaren stil gestaan zonder de garantie op iets beters... Je kunt het prima oneens zijn met de hoofdlijnen, maar dat is geen reden (voor mij) om daar mijn lidmaatschap voor op te geven.
  4 dagen geleden 2
  Trudy Roering wel als je je niet meer thuis voelt.
  Niet zo moeilijk toch?
  Dat geld voor om het even welke club.
  Deze club is mij ontgroeid.
  3 dagen geleden 2
  Lever jij je CAO rechten en loonsverhogingen ook meteen in bij je werkgever of nah?
  4 dagen geleden 2
  De leden hebben voor gestemd. Dus toch niet nodig om op te zeggen
  3 dagen geleden 1
  Toen de VUT werd geïntroduceerd werd er al gewaarschuwd voor een tekort in de toekomst, waar was je toen? Dat je geen WAO of WW hebt genoten maakt niet uit, IEDEREEN betaald hier aan mee, jij bent geen sneeuwvlokje in dit verhaal. En waar haal je opeens 35 euro per maand vandaan? Contributie is 16,75 en aan het einde van het jaar krijg je dat weer terug van je werkgever, je bespaard precies 0 euro.
  3 dagen geleden 1
  Robert-Jan de Bruin Ik begrijp wat je bedoelt, ik ben zo,'n 38 jaar lid van de FNV.
  Ik zie ook het belang van verenigd zijn, dat heb ik ook altijd geopperd.
  Maar een vakbond die bestaat uit leden dient ook bestuurd te worden door mensen die niet buigen voor wie dan ook.
  Het is de derde maal dat de leden massaal de acties steunen en de straat op gaan en dat de leiding niet het lef heeft om door te pakken en de leden met een verslechtering achterlaten. Een verslechtering die nog slechter had gekund maakt een verslechtering niet positiever.
  Het gemanipuleer en propaganda dat dit een akkoord is dat het beste van de wereld is is gewoon gelul voor de derde keer is de arbeider gepiepeld.
  Het is niet raar toch als men zich niet meer thuis voelt dat iemand zijn eigen weg gaat.
  Waneer de vakbond zich weer ten dienste steld van de leden dan keer ik graag terug en ben zelfs bereid om van tot weer lid worden mijn contributie te betalen.
  Ondertussen ge ik mijn weg.
  Met respect voor hen die in het veld op basis van vrijwillig inzet werk verrichten.
  Mij is al mede gedeeld dat ik geen zitting meer kan en mag nemen in onze bedrijfsledengroep deze groep is in plaats van een ondernemingsraad.
  Dus de FNV bepaald welke werknemer mee mag praten en denken over zaken die alle werknemers aangaan.
  Dit neigt naar kartelvorming.
  Maffiaachtige praktijken straks mag ik enkel nog werken als ik lid ben.
  Ik heb de kerk de rug toegekeerd en doe dit nu ook bij deze organisatie.
  Ik hoop echt dat velen mij volgen en zich niet laten beinvloeden door groepsdruk of wat dan ook, als er serieus veranderingen worden doorgevoerd binnen de bond dan kunnen we met zijn allen weer lid worden. Laat het bondsbestuur nu eerst maar voelen dat zij zonder leden geen reet waard zijn.
  Geloof me ik maak deze keuze met pijn in mijn hart maar ik laat mij niet piepelen.
  Respect voor jou keuzes en ik hoop dat we uiteindelijk allemaal een mooie toekomst mogen aanschouwen.
  3 dagen geleden 1
  Robert-Jan de Bruin er zijn natuurlijk best wel een aantal
  leden te vinden die het niet zo boeiend vinden, dat is hun goed recht.
  Er zijn ook een hoop redenen te bedenken waardoor mensen niet konden stemmen.
  En er zijn ook fouten gemaakt waardoor mensen niet konden stemmen.
  Dus aub niet stellen dat het 650.000 mensen geen zak interesseerde.
  Dat is een beetje te kort door de bocht. En ja voor heel veel leden zal dit een pracht basis zijn, maar dat mag nog blijken.
  Er is ook een grote groep die wederom het haasje zijn.
  Zij die hebben betaald aan VUT, pre-pensioen, en een aardig arbeidsverleden hebben opgebouwd met alle premies die verplicht waren voor een eigen pensioen opbouw.
  Was je eenmaal 65 jaar dan kreeg je een AOWtje en een aanvullend pensioentje.
  Daar werd je niet rijk van maar je kon daar mee leven.
  Ik heb mensen om mij heen zien uittreden met 54, 57 en 58 jaar, 54 maar wel na 40 jaar te hebben gewerkt.
  Anderzijds heb ik familie, vrienden en collega's op diverse jonge leeftijden zien sterven, 36, 40, 42, 50, 56, 59 etc. etc.
  triest om te zien dat mensen die blij waren te mogen stoppen met hun verplichtingen en er naar uitkeken om samen met partner nog wat leuke dingen te ondernemen vroegtijdig overleden of dat de partner overleed.
  Nu dat zal voor velen ook de toekomst zijn nu zij 10 f 15 jaar langer door moeten werken.
  Mijn generatie heeft heel veel bijgedragen aan diverse regelingen en zien daar nooit meer iets van terug.
  Dat doet zeer.
  Het is niet enkel omdat er langer doorgewerkt moet worden maar ook het ontnemen van een "opgebouwd recht" dat je wordt ontnomen.
  Voor ons is het maar weer afwachten.
  Dat jij het positief ziet is mooi en ik hoop dat je er in de toekomst wat aan heb.
  Dat is jou goed recht.
  Maar ik voel mij wederom bedonderd door de Vakbeweging.
  En dat is mijn goed recht.
  En natuurlijk mag iedereen er iets van vinden.
  Voor de CAO's?
  Daar heb ik bijna 40 jaar Contributie betaald aan de FNV en het nodige bijgedragen.
  Nu mag jij dat doen,
  Ik heb ook al betaald aan kinderbijslag terwijl mijn vrouw en ik geen kinderen hebben,
  we hebben div. Belastingen betaald voor drie pers.huishouden terwijl we maar met twee waren.
  Ik heb in mijn arbeidsverleden betaald voor WAO, WW, terwijl ik daar nooit gebruik van heb gemaakt.
  We betaalden ziekenfonds premie net als iedereen die werkte, maar die premie had lager gekuntb als kinderen tot 18 jaar niet "gratis" werden mee verzekerd.
  Waarom moet ik betalen voor iets waar ik geen part nog deel aan heb? En als de jongeren niet willen betalen voor de ouderen dan hoeven ouderen toch ook niet voor kinderen van anderen te betalen.
  Ouderschapsverlof laat jonge ouders dat zelf betalen.
  Mischien moeten we dat soort voorzieningen maar afschaffen en moet iedereen maar sparen voor zijn eigen ongemak.
  of verzekeringen afsluiten.
  Het lijkt toch steeds meer op een maatschapij waarbij het is van ikke ikke ik.
  Ik ben daar geen voorstander van hoor.
  Ik ben opgegroeid met dat het normaal is dat de sterken de zwakkeren helpen, een sociaal stelsel zoals het ooit was, was mijn inziens goed.
  Nee ik vindt het akkoord gewoon op zijn Hollands gezegd, niet zo goed. En strijd jij nu voor de garanties dan leun ik achterover en wacht geduldig af, tussentijds bespaar ik ff 35 Euro per maand en stop dat in mijn spaarpot.
  Ik mag nog 12 jaar en dan heb ik als het mag van onze lieve heer
  € 5.040,00.
  Eerlijk toch?
  En wel je best doen hè....
  2 dagen geleden
  Robert-Jan de BruinBruin het zit je nogal hoog, en goed van je dat je zo hard werkt.
  Jij doet jouw ding en ik de mijne.
  Nee je krijgt niet alles terug.
  Als jij mij vraagt waar ik was dan mag ik zeggen dat ik sinds 1982 lid was van de FNV en daar waar nodig was ik actief lid, in 2012 was er al een grote actie ik liep daar mee en toen liet de FNV ons zitten met een verslechtering.
  En nu weer.
  En nu lees ik berichten dat wij er toe doen want we gaan knokken om goede afspraken te maken in het CAO.
  Dit hadden we dus in plaats van het akkoord te accepteren.
  De leden waren bereid om er voor te gaan, in Utrecht een grote bijeenkomst Politie, leger, brandweer, havenarbeiders en vele anderen.
  Daar werden we toegesproken door de vakbondsleiding en met veel bravoure werdt er op schreeuwende toon gesteld dat er harde afspraken gemaakt moesten worden en 66 en geen dag langer.
  Mensen kregen weer vertrouwen in de vakbeweging en werden lid.
  Maar wat doet de vakbondsleiding zijn achterban in de maling nemen en zeggen dat dit echt het maximaal haalbare is.
  Nee we hadden gewoon moeten doorpakken.
  Dit akkoord lag al lang klaar, het bevriezen van de leeftijd voor twee jaar was om zeker te zijn van een grote groep voor stemmers,
  met de jongeren waar het akkoord redelijk te noemen is waren ze verzekerd van een grote schare voor stemmers.
  Deze hele poppenkast was enkel en alleen om de leden onder controle te houden en klaar te stomen.
  Anders hadden er waarschijnlijk heel veel gele hesjes de straat op gegaan.
  Ik zie wel degelijk het grotere plaatje alleen ziet mijn plaatje er anders uit dan jouw plaatje.
  Het punt van waarnemen en waarde toekenning bepaald hoe het plaatje eruitziet.
  De politiek had kunnen voorzien dat er een moment zou kunnen komen dat er minder arbeiders actief zouden kunnen zijn op de arbeidsmarkt. Hoewel ik dat betwijfel maar dat terzijde.
  Zij hadden geld kunnen sparen voor de AOW zoals de arbeider een pensioen opbouwde.
  Ik ben dus 38 jaar lid geweest van de FNV en ik betaalde terwijl er heel veel mensen dit niet waren zij meeliften met het oog op arbeidsvoorwaarden
  Nu zeg ik mijn lid maatschap op en begin jij tegen mij te roeptoeteren of dat ik dan mijn CAO en andere secundaire extras wil inleveren.
  Want jij betaald
  immers contributie als lid van de vakbond.
  Maar je vindt het wel normaal dat ik betaal aan zaken die ik niet gebruik.
  Iets met twee maten?
  Als het niet in mijn straatje is....
  Het gaat je goed, en nogmaals wel je best doen hè.
  Ik zet mij op een andere manier wel in voor de maatschapij.
  Altijd al gedaan ik ben zeker maatschappelijk betroken maar alleen even niet bij jou clubje.
  🤝🏻
  3 dagen geleden
  Robert-Jan de Bruin ik was er, vanaf 1982, en jij?
  Ik was er in Amterdam, Rotterdam, Rotteredam Spaanse Polder.
  Div. acties mogen bijwonen.
  Maar veel haalde het niet uit.
  Het maakt niet uit dat je voor alles en nog wat betaald? Natuurlijk wel, het is net als een brand verzekering je betaalt voor bepaalde zaken en je hoopt er nooit gebruik van te maken.
  Dit sociale stelsel wordt gedragen door hen die betaald arbeid verichten..
  Op zich geen probleem mee, zij die hulp behoeven, moeten dit ook krijgen.
  Ik heb het nooit eerlijk gevonden dat ik bv met riool rechten voor drie eenheden moest betalen en een zespersoons huishouden ook.
  Maar dat doet feitelijk niet ter zake.
  35 euro is 34 euro mijn partner en ik waren beiden lid, betaalde contributie krijg je niet terug, het mag via de werkgever betaald worden met onbelast loon. Dit stukje krijg je dan terug.
  Daar wordt de werkgever ook wijzer van daar hij over dit stukje ook geen premies hoeft af te dragen.
  Het gaat mij ook niet om die paar centjes, ik heb er genoeg van.
  Ik voel mij niet meer thuis bij deze club onder de huidige leiding.
  Niet zo moeilijk toch?
  Ik geloof dat jij daar meer moeite mee heb....
  Ga nou maar je best doen voor ons niet leden, dat heb ik bijna 40 jaar gedaan.
  En jij?
  Zo en nu ga ik aan het werk tot een uur of vijf of zes.
  2 dagen geleden
  Ga je je nou serieus verbergen achter je leeftijd? Dat is zo'n non argument.  Even voor jouw ego, ik werk tot uurtje of 22:00 vandaag. Je bent echt nergens beter, gemeente belastingen hebben hier niets mee te maken. Je contributie krijg je feitelijk gewoon terug via de WKR waar de werkgever gebruik van mag maken. Dus je betaald per saldo 0 euro. Probleem is met het huidige systeem is precies waar jij je crux legt: het word betaald door hen die arbeid verrichten, toen jouw ouders gezinnen eruit poepten van 6 a 7 kinderen was de groep werkende per pensionada dus zeker 3 a 4 personen.
  Jullie generatie vonden het beter om met 2 mensen te gaan beginnen met werken -al dan niet part time- en waren klaar bij 2 kinderen... Deze 2 moeten dus werken voor elke ouder, dat is 1 op 1... Ik weet het niet, maar dat is nogal een financiële last op het systeem vind je niet? Ook mijn generatie vinden 2 kinderen genoeg, dus het systeem MOET anders worden en met dit akkoord is de basis daarvoor gelegd. Daarnaast betaal ik als jongere generatie onevenredig veel pensioen en jouw generatie te weinig, dat is dus een 2e deel dat een grote last is op het systeem. Je ziet blijkbaar het grote plaatje niet of je wilt het niet zien. Ik ga verder hier ook geen energie meer insteken. Ik werk gewoon ploegendienst en heb daarnaast een eigen bedrijf lopen, jij zet geen stap meer dan dat ik doe, echt niet.
  4 dagen geleden 27
  Ook ik en mijn man gaan jullie verlaten, want dat er voor gestemd is, dat is 1 grote leugen en kan gewoon NIET, maar ja............ dat was ook al zo bij dat vorige referendum, waar ik zwaar mijn twijfels over had. Ook hebben we bij jullie een rechtsbijstandverzekering lopen en ook die ga ik opzeggen en ga wel naar een andere verzekering, inclusief voor werk gerelateerde zaken en van wat ik gezien heb, bespaar ik me dan zo`n 25 euro per maand en ik ben alsnog verzekerd voor ook problemen met de werkgever. Dat scheelt ons 300 euro per jaar. Lid blijven van jullie is een wasseneus, want jullie zijn er duidelijk niet voor de werknemers, maar voor de werkgevers en ook die smerige uitbuiters regering genaamd. Jullie zeggen dat jullie je leden nodig hebben, om dingen te kunnen bereiken. Nou..... dan moeten jullie ons niet zo belazeren, want jullie zijn er niet voor ons, maar wel door ons en ik denk dat het tijd wordt, dat jullie maar stoppen als FNV, want ook met die CAO besprekingen naaien jullie de werknemers.
  4 dagen geleden 4
  Wat een onzin Regina, doe maar net of het weer fake news is, omdat de uitkomst jou niet uit komt. Dit is democratie.
  4 dagen geleden 4
  Regina Mullenders dus jij vind je zelf aanzienlijk belangrijker dan je kinderen ? Want dit pensioen akkoord zorgt er voor dat je kinderen ook nog wat overhouden van hun arbeid en niet alles na de huidige gepensioneerden gaat. Dit akkoord zorgt rr ook voor dat zodra je kinderen straks oud zijn er überhaupt nog een pensioen is en dat niet jou generatie alles opgevreten heeft waar wij voor ingelegd hebben
  4 dagen geleden 4
  Ralph Holtkamp liever gun jij een ander niks, dat is al eerder gebleken, uit jouw opmerkingen.
  4 dagen geleden 3
  Regina Mullenders dit akkoord is zeer gunstig voor mensen die aan het begin van hun carrière staan. Doordat pensioen gelden niet langer van jong naar overgeheveld worden. Mij persoonlijk scheelt dat ongeveer 30% van mijn pensioen opbouw.  Daarnaast kan ik dankzij dit akkoord ook nog eens 1,5/2 jaar eerder stoppen met werken.
  4 dagen geleden 3
  Ralph Holtkamp 🤔🤮🤮🤮🤮
  4 dagen geleden 3
  Ralph Holtkamp volgens mij moet jij jezelf eens beter inlezen, want dit akkoord is alleen gunstig voor de 60 plussers.
  4 dagen geleden 2
  Zo net online onze lidmaatschappen opgezegd. Gaat wel 3 maanden duren qua opzegtermijn, maar ondertussen ook al een rechtsbijstand afgesloten en dat duurt weer 3 maanden voordat je hulp kan krijgen, dus dat heft elkaar weer op.
  4 dagen geleden 2
  Nee Ralph, jij begint pas net met werken en moet voorlopig nog genoeg betalen, voordat jij uberhaubt recht van spreken hebt. Ook ben ik nog steeds geen 60 plusser, maar net 50 geworden, dus ook ik heb nog aardig wat jaartjes te gaan, voordat ik uberhaubt met pensioen mag. Dit akkoord wat er nu is, dat is nu zo, dat tegen die tijd dat jij met pensioen mag gaan, dat jij dus 80 jaar bent of ouder. Ik heb nee gestemd, zodat er gevochten gaat worden, om iedereen gewoon met 66 jaar met pensioen te laten gaan, dus ook de jongeren van nu, over een jaar of 40. Maar de enige egoïst in deze reacties ben jij hoor!!!
  4 dagen geleden 1
  Regina Mullenders 66 jaar met pensioen klinkt lekker populistische dat is het ook. Ons AOW en pensioen systeem is gebouwd op het feit dat mensen gemiddeld 7 jaar levenden naar het behalen van hun pensioen. Vandaag de dag is dat gemiddeld 13jaar. Bijna twee keer zo hoog. Zodra ik 65 ben zou dat volgens voorzichtige schatting 20 jaar zijn. Is het reëel om gemiddeld 20 jaar pensioen en aow te ontvangen? Ik vind van niet. Helemaal omdat dit door de werknemers van dan betaald moet worden. Persoonlijk ben ik dan ook tegen de bevriezing van de AOW leeftijd maar goed.  Maar het allerbelangrijkste is dat MIJN pensioen opbouw nu ook gewoon van mij zelf word. Mijn pensioen premie gaat niet langer naar gepensioneerden of bijna gepensioneerden. Het hele probleem is dan ook dat de huidige gepensioneerden maar voor een klein deel voor hun eigen pensioen betaald hebben. Nu we drie keer zoveel gepensioneerden hebben per werknemer (en die verhouding verslechterd alleen maar de komende 10-15 jaar) is dat hele systeem onhoudbaar geworden. Sorry maar ik vind het idd belangrijker dat jongeren hun gezin kunnen onderhouden dan dat ouderen hun camper
  4 dagen geleden 1
  Anna-Maria Langendijk ik gun een ander van alles maar niet altijd ten koste van anderen. De huidige 60plussers willen alles volledig tenkoste van anderen. Iemand met een modaal loon werkt vandaag de dag netzoveel voor zichzelf als voor een gepensioneerde is dat eerlijkheid en solidariteit? Dat dacht ik niet !! Aan solidariteit komt een eind zodra er misbruik word gemaakt. En in dit geval willen gepensioneerden misbruik maken van jongerde generaties. 100€ naar een gepensioneerde betekend dat elke werkende 50€ in levert. Dat is iets wat nog al eens vergeten word
  4 dagen geleden 24
  Walgelijk zooitje ongeregeld.... Dit had een referendum moeten zijn voor het hele land! Doorgestoken kaart, het riekt verdomme gewoon naar corruptie. Dit akkoord is om te walgen zo erg... FNV werkt gewoon voor de werkgever en de regering!!!!!!!!!!! De meeste werkenden van Nederland zijn niet eens lid en jullie hebben ook gewoon hun pensioen enz. weggegooid. Schaam je diep!!!!
  4 dagen geleden FNV Vakbond 5
  Goedemiddag Joyce, voor een landelijk referendum zal je toch echt je volksvertegenwoordiger moeten aanspreken. De vakbond heeft als enige partij zijn achterban geraadpleegd. Jammer om te lezen dat je je lidmaatschap al had opgezegd, anders had je ook een stem gehad. FNV werkt overigens niet voor de werkgever en de regering, maar dat weet je vast wel. Meld je wederom aan, want met dit akkoord is de strijd nog lang niet geleverd. Des te meer leden we hebben des te groter de vuist is die we kunnen maken! Hartelijke groet, Karel
  4 dagen geleden 7
  Irma Joyce heeft gelijk wat heeft de vakbonden afgelopen 20 jaar gedaan niets helemaal niets
  4 dagen geleden 6
  Laat me niet lachen joh. Jullie en wij zijn keihard genaaid, alweer! Bonden zouden zich zelf al jaren geleden hebben moeten opheffen. Werknemers worden al jaren oren aan genaaid. En ze laten zich maar oren aannaaien. Het moet GVD eens anders in dit land. De hardwerkende werknemer is wederom gewoon de lul.
  4 dagen geleden 6
  Ik word pisnijdig van mensen zoals jij Joyce . Met je ge JULLIE . Wát heb JIJ het afgelopen jaar gedaan om mensen te motiveren om actie te voeren of te staken? Hoe durf je zo te schrijven over al die mensen die hun best deden . Wat heb jij gedaan om ervoor te zorgen dat 100!% zou gaan stemmen?
  4 dagen geleden 6
  Hou toch op Irma. Fnv is gewoon een schoothondje van de regering.
  4 dagen geleden 5
  Als het aan jullie ligt mag je dus tot je dood blijven werken en dan pikt het pensioenfonds je pensioen in als je b.v. niet getrouwd bent en niemand daar aanspraak op kan maken. Dat is nog lekker verdienen zeg....
  4 dagen geleden 4
  Ik heb nee gestemd en krijg nu niet 1 december 2021 aow maar 1 april 2021 . Bovendien kan ik eerder stoppen door oude mensen uren (plb! ) .
  Ik blijf lid en ga mijn vakbond activisme dan inzetten voor oa de zware beroepen. Tenslotte werk ik al bijna 46 jaar in een ziekenhuis en heb daar meer kijk op dan vakbond bestuurders in het hoofdbestuur.
  4 dagen geleden 2
  De kritiek is dan ook voor al die leden die op hun kont bleven zitten en nu klagen. Die mensen die denken dat als 3 mensen praten met koolmees dat dat volstaat. Laat ik helder zijn. Ik vond het een onvoldoende principe akkoord maar waarom stemmen dan zo weinig mensen en óók nog ja.?
  4 dagen geleden
  Jan Hoogenboom bedankt voor je waardering 😟
  4 dagen geleden
  FNV Vakbond dat is niet waar de cnv ook. Het zijn over het algemeen ouderen die lid zijn en al snel kunnen stoppen of al gestopt zijn. Diegene die nu al meer dan 40j werken en de jongeren kunnen werken tot aan hen dood
  4 dagen geleden 19
  Fnv jullie vuile liegende kliek!!! 37% opkomst ja dit omdat een hoop leden geen stem formulier hebben gekregen!
  Jullie zijn nog niet klaar met ons en gaan wij dus een poll maken naar de leden en niet leden en aan de hand van de poll voor en tegen stemmen gaan wij zelf conclusies trekken en owee als de poll andersom de dingen laat zien Busker!
  Mensen de poll zal geplaatst worden op Nederland in opstand. ga naar die pagina en breng u stem uit!
  Bij deze zeg ik mijn lidmaatschap FNV op per direct heb de machtiging reeds in laten trekken. Wat een vies vuil gemanipuleerd zooitje zijn jullie
  4 dagen geleden 2
  Martijn Schokkenbroek kijk even op de boven aangegeven pagina dan zie je wie of wat er geen stemformulier heeft gehad, code stemmen niet werkte!
  4 dagen geleden 2
  Joop Lamers, ook geen mail???? Heb wel 2x mail gekregen. Ook nadat ik gestemd had kreeg ik nog een herinnering. Blijkbaar zijn dat geen leden, anders hadden ze wel de brief of mail gekregen. Eerder meelifters, niets willen doen en overal aan mee willen profiteren.
  3 dagen geleden
  Robert-Jan de Bruin daar je aangeeft één Brief in formulier vorm hebt gehad daarop Ja aangegeve hebt dus daarmee is je stem uitgebracht! De twee mails mochten dus niet door jou worden gebruikt ook niet ter compensatie! Als het moet kan e er nog wettelijk in vervolgd in vervolgd worden wegens onterecht gebruik maken van een stemrecht. lees daar in de regels na staat duidelijk aangegeven en wat mijn betreft zie ik jou als een verrader van het werkvolk een echte rat dus!
  3 dagen geleden
  Robert-Jan de Bruin code is persoonlijk dus heb jij fraude gepleegd
  2 dagen geleden
  Martijn Schokkenbroek
  1 dag geleden
  Jos Vleugels Kom naar de pagina Nederland in opstand. en doe daar je verhaal bij verschillende forums hierover!
  2 dagen geleden
  Joop Lamers ik alsook mijn zoon hebben geen stem oproep ontvangen
  3 dagen geleden
  Hoe heb ik precies fraude gepleegd volgens jou Joop?
  4 dagen geleden
  Heb jij daar tijd voor? Noem ff man een paard die geen stemformulier hebben gekregen. En dat waren dan zeker ook nog allemaal nee-stemmers.
  3 dagen geleden
  Heb een brief en 2 mails gehad, hierdoor heb ik 3x op JA kunnen stemmen, daarmee kon ik mensen compenseren die geen code hebben gehad. Prima toch?
 • 6 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  De computerservers staan te roken: er wordt massaal gestemd over het pensioenakkoord. Je hebt nog tot zaterdag om ook te stemmen. Doen!
  fnv.nl/goedpensioen
  Laat je stem horen!
  6 dagen geleden 36
  Wat ik mij afvraag is waarom het FNV zo veel reclame maakt voor eigen parochie? In de wetenschap dat dit voor iedereen, lees: IEDEREEN, een slecht akkoord is, waarmee pensioenen worden overgeleverd aan de vrije markt. Pensioenen zijn niet langer welvaartsvast, maar beurs-afhankelijk en daarmee volledig in handen gekomen van het g(r)oot-kapitaal dat al zo veel geprivatiseerd, verkwanseld en vernietigd heeft. En er is zo'n fantastisch alternatief: verenig alle pensioenfondsen en je hebt de beschikkingover 114 miljard gulden. Zet het vast tegen een lage rente, bv. 2,3 procent en je kunt aan iedereen nu en in de toekomst van een welvaartsvast pensioen uitkeren. Let op: 2,4 procent is lager dan het langjarig gemiddelde dat de pensioenfondsen nu scoren, want dat is gemiddeld 2,7 procent. Dus het kan echt, dit is geen utopie. Dus FNV zeg nee tegen dit akkoord en doe je huiswerk over en deze keer goed !
  6 dagen geleden 9
  Dossier Zwarte Zwanen. Miljarden euro’s Nederlands pensioengeld worden dagelijks verhandeld in de wereldwijde financiële sector. In het programma Zwarte Zwanen neemt Cees Grimbergen onze pensioenfondsen onder de loep. Wat gebeurt er met ons geld? En is het mogelijk ooit duidelijkheid te krijgen in de schimmige wereld van de pensioenen? Bron; https://www.maxvanda...r-zwarte-zwanen/
  6 dagen geleden 3
  kunstmatig die rekenrente... dus kun je ook kunstmatig zorgen dat ie omhoog gaat..... Maar ik zeg NEEN tegen het conceptplan...
  4 dagen geleden 2
  Tineke Hut Vast, ik las gisteren dat het huidige hoofd Pensioenen bij de FNV een aantal jaren geleden betrokken is geweest bij een pensioenschandaal. En dan toch hoofd Pensioenen worden he, dat zegt eigenlijk al genoeg. Ik heb helaas ook in de FNV bar weinig vertrouwen meer.
  6 dagen geleden 1
  Nu de rekenrente weer omlaag gaat ziet het voor iedereen die bij het PMT zit heel slecht uit. Daar is al twaalf% gekort en op tv was gezegd als de rekenrente niet aan gepast zou worden dan dreigde er een korting van tien% in 2020. Nu gaat de rekenrente in 2021 weer omlaag dan is er straks 25% van het pensioen ingeleverd, diefstal, PMT doet het het slechts van allemaal..Als dit zo daar gaat krijgen we straks niets meer.
  5 dagen geleden 1
  Ik snap niet hoe FNV dit een goed akkoord vind. Schijnbaar meer geld over voor het zuiden voor 64. Ziekelijk belachelijk FNV. Straks leden kwijt omdat je een schoothondje bent. Jammer
  4 dagen geleden 1
  Heb ook nee gezegd.
  6 dagen geleden 1
  Cor..114 miljard GULDEN?
  6 dagen geleden 1
  Cor netjes gezegd en nu in opstand komen
  5 dagen geleden
  En toch VVD blijven stem
  5 dagen geleden
  Cor Van Der Meij geloof maar rustig dat dit er door wordt gedrukt 😡😡😡
  6 dagen geleden 23
  Nee gestemd en indien er toch een akkoord komt. Zeg ik na bijna 30 jaar mijn lidmaatschap op.
  6 dagen geleden 8
  We gingen toch voor max.66 jaar? Was een belofte van de bond.
  Ik sluit me bij Fran Frances aan.
  Als er een akkoord komt zeg ik ook op ben sinds 1990 lid.
  En dat is een belofte!
  IK KOM MIJN WOORD WEL NA!
  6 dagen geleden 2
  Henk Gruijters het is geen dreigement. Dit is nu voor mij een keuze die ik maak. Ik blijf trouw aan mijzelf. En niet zo een meelopende kloon of marionet. Ik heb genoeg gedaan voor de FNV in het verleden. Het is nu payback time. En zo niet dan kap ik ermee.
  6 dagen geleden 1
  Thor Thunder, als je je zin niet krijgt ben jij weg. Nee, dat is een heldendaad. Een compromis sluiten, ooit van gehoord? Polderen, ooit van gehoord? "You can't always get what you want"
  6 dagen geleden 1
  Henk Gruijters Hoe lang zijn wij al aan het polderen???
  6 dagen geleden 1
  Fran Frances , een dreigement. Kom op de meerderheid beslist, toch.
  5 dagen geleden
  Mila Blauwe , jonge, jonge. Wat een vergelijking. Moet toch niet gekker worden.
  5 dagen geleden
  Henk, Hitler werd ook democratisch gekozen!
  Voor de rest werd/wordt het volk niet gemanipuleerd.
  5 dagen geleden
  Henk Gruijters het enige wat ik wil is eerlijkheid en transparantie. En laat dat er nu juist NIET zijn. Zelfs niet door de FNV waar ik al bijna 30 jaar lid van ben. Te triest voor woorden dit.
  5 dagen geleden
  Fran Frances , Daarom noemen ze dit soort overleg polderen. Wat wil je dan? Een staatsgreep? Of actie voeren vanuit je luie stoel voor je TV en ach en wee roepen. Of de straat op met medestanders die na twee keer staken al actie moe worden. Zeg het maar? Kijk om je heen er is geen echte actie bereidheid. En verder leven we in een democratie, dat heeft ook zijn prijs.
  5 dagen geleden
  Dit was overigens mijn laatste reactie. Ben wel benieuwd naar jou aanpak voor een beter resultaat?
  6 dagen geleden 22
  Als ik met mn 67 mag stoppen i.p.v. 67 en 3 maanden, na 50 jaar gewerkt te hebben op die leeftijd maken die 3 maanden ook niet veel uit dus waardeloos voorstel. gewoon met 66 stoppen of met 45 jaar gewerkt te hebben Dus NEEEEEEE
  2 dagen geleden
  Aow is een omslagstelsel. Dus de werkenden betalen voor de gepensioneerden. toen deze werd ingevoerd betaalden er 10 werkenden voor 1 gepensioneerde (10:1), nu is dat 4:1 en over 20 jaar is dat 2:1. Ik denk dat u zelf wel snapt dat dit niet houdbaar is.  Daarom zet AOW vast op 68. Maar laar deze flexibel ingaan. Bij PEnsioen kan het al. Dus ga je eerder, krijg je minder, ga ja later krijg je meer. Met een minimum en een maximum. Zo merk je ook de gevolgen van je keuzes zelf, ipv dat de maatschappij voor moet opdraaien. Verhoging van AOW premie is niet acceptabel.
  6 dagen geleden 16
  Ze moeten gaan voor 45 jaar gewerkte jaren of / 65 jaar jaar pensioen . Iedereen die er 45 jaar werk op heeft zit moet kunnen stoppen. En ben je later begonnen met werken dan is 65 jaar oud lang genoeg geweest. Ik vindt dat alleen de 60 + voordeel hebben bij regeling die er nu voorstaat maar voor mij pas 50+ is er weinig verschil.
  5 dagen geleden
  Jo van Dommelen alleen degene die momenteel 64 of 65 zijn profiteren van dit akkoord. Ik ben 62 jaar ik moet gewoon doorgaan tot 67 jaar. Ik ga dat dus niet halen met mijn beperkingen. Het is triest akkoord wat ons land nog verder zal verdelen.
  6 dagen geleden 9
  Er zit bijna 1500 miljard!! in de pensioenpotten..., dit land is totaal van de pot gerukt...is verdomme geld waar je je hele werkende leven voor gespaard hebt, had je het zelf gespaard met af en toe rentes van 8% had je genoeg voor een fijne ouwe dag gehad..
  5 dagen geleden 2
  - AOW wordt afgebouwd en zal afgeschaft worden
  - pensioenen worden geprivatiseerd in opdracht van Goldman Sachs. Goldman Sachs wil onze geld stelen
  ttps://www.vpro.nl/p...sachs-in-nl.html
  21 uur geleden 1
  Ik zou zeggen weer actie voeren of massaal achter onze 2 in voorbereiding zijnde rechtszaken gaan staan! Het is misschien het beste nu de pot in twee delen te splitsen. Deel 1 de pot van de gepensioneerden en deel 2 de pot van de niet gepensioneerden, dan kunnen ze ook niet meer, volkomen ten onrechte, beweren dat zij voor de gepensioneerden betalen en zullen ze ontdekken, dat hun betaalde pensioenpremies ver tekort schieten om een fatsoenlijk pensioen op te bouwen omdat dat voor de grootste werkgever, de overheid, en de andere werkgevers besparingen gaf, immers dan hoeven zij ook minder bij te dragen, en dat wordt nu na het afschaffen van de doorsnee premie nog veel armzaliger!. De potten moeten dan berekend worden op basis van de werkelijk ontvangen premies plus werkelijke rendementswinsten tot nu toe. Dan weten we waar we aan toe zijn en kan niemand ons geld nog stelen!
  WIJ (Actiegroep Kritische FNV Ouderen) STAPPEN NAAR DE RECHTER, we hebben 2 processen in voorbereiding, Er wordt nu met een top advocaat overlegd, die bekend is en ervaring heeft met succesvol procederen tegen overheid en publieke beslissingen.
  1. om het referendum op basis van stemmers manipulatie ongeldig te laten verklaren;
  2. om de lage rekenrente ongeldig te verklaren en een hogere rekenrente af te dwingen o.a. op basis van EU wetgeving.
  WIE ZIJN NAAM OOK ONDER DE CONCLUSIE VAN EIS GEZET WIL HEBBEN ALS BELANGHEBBENDE GELIEVE ZICH PER PRIVE BERICHT BIJ MIJ AAN TE MELDEN
  Er wordt geen geld gevraagd aan ondertekenaars omdat we willen financieren via crowdfunding, dus dat hoeft niemand te belemmeren.
  5 dagen geleden
  dat geld gaat weg naar de EU
  2 dagen geleden
  Ik lach me rot om zulke reacties. Echt hilarisch. Wat erg is, is dat mensen hierin geloven.  @Mila, het is een erg links artikel. GS is al decennia in Nederland actief, dus niks nieuws. Ze hadden deze beter in de speld kunnen plaatsten. Maar misschien moet u de Pensioenwet nalezen. Taaie stof, maar dan weet je hoe dingen in elkaar steken.  Enige roof dat plaatsvind is roof op pensioenen van jongeren, door de ouderen. Maar dat willen hier veel mensen verbloemen.
  2 dagen geleden
  @gerard, niet helemaal waar Drogreden 2: Mijn pensioen is niets anders dan uitgesteld loon.
  Jullie hebben allemaal heel veel jaren hard gewerkt en soms zelfs keihard gewerkt, lees ik in jullie mailtjes. Vaak melden jullie erbij dat je al op je 14de of 15de met werken bent begonnen. Henk Krol insinueert met zijn nieuwste verkiezingsleus dat gepensioneerden harder werkten dan de jongeren van nu: 'Dit is een compleet oneerlijke verdeling tussen werkend, niet kunnen werken en hard gewerkt hebbend! Ten strijde!' 'Hard gewerkt hebbend' zet hij dus tegenover 'werken'. De implicatie is helder, maar zeer dubieus. In elke generatie zijn er mensen die hard werken en mensen die er de kantjes van af lopen. Net alsof alle 60-plussers in de winterkou met de blote hand kanalen hebben staan graven en de huidige jongeren een beetje zitten te niksnutten achter hun computer op kantoor. Veel tieners hebben ook nu nog een bijbaantje naast school, op zaterdag en in de vakanties. Belangrijker: als het gaat over de verdeling van de pensioenpot, is het volkomen irrelevant of je op je 14de of op je 21ste bent gaan werken. Doorgaans betaalt een werkende pas vanaf zijn 21ste pensioenpremie. Sterker, de startleeftijd is in 2007 verlaagd van 25 naar 21 jaar. De boze 60-plussers zijn dus pas vanaf hun 25ste gaan bijdragen aan hun pensioen. Beweringen in de trant van 'ik heb 40, 45 of 47 jaar premie betaald', zijn pertinent onjuist. Temeer omdat de overgrote meerderheid van de boze 60-plussers erg vroeg is gestopt met werken. Een kwart van de mensen die in 2001-2003 met pensioen gingen, was 58 jaar of jonger, 70 procent was 61 jaar of jonger. Sindsdien gaat de gemiddelde pensioenleeftijd gestaag omhoog. Maar nog in 2011 was de helft van alle Nederlanders in de leeftijdsgroep 60-65 jaar al gestopt met werken, en een op de acht in de leeftijd 55-60 jaar. Kortom: in ruil voor soms maar 30 jaar pensioenpremie betalen, ontvangen de meeste boze 60-plussers een pensioen van 70 procent van hun laatstverdiende loon. Netto is dat vaak 80 procent van het eindloon. Een Nederlander die nu 25 jaar is, kan pas met pensioen als hij 71,5 jaar is. Dan krijgt hij een pensioen van hoogstens 70 procent van zijn middelloon (als alles meezit). Laat dit even goed op jullie inwerken: een 25-jarige moet 50,5 jaar werken en pensioenpremie betalen en krijgt daarvoor een veel lager pensioen dan jullie. Dan het 'pensioen is uitgesteld loon'-argument. Dat zou kloppen als het pensioen van ouderen zou bestaan uit de door hen zelf ingelegde pensioenpremies, plus het daarop behaalde beleggingsrendement. Dat is niet zo. De huidige 60-plussers ontvangen in totaal veel meer dan dat. Dat komt door de snel gestegen levensverwachting. De pensioenpremies die zij hebben betaald, waren afgestemd op een levensverwachting na de pensioenleeftijd van ongeveer 7 jaar. Maar de huidige ouderen leven gemiddeld 13 jaar na hun pensionering. Dat enorme 'pensioengat' moet gerepareerd worden door de jongeren. Om de tekorten bij de pensioenfondsen op te vangen zijn de pensioenpremies sinds 2000 met 50 procent verhoogd. Jullie zeggen: 'Ik heb veertig jaar lang premie betaald, dus ik heb mijn pensioen wel verdiend.' In werkelijkheid hebben jullie veertig jaar lang te weinig premie betaald. De gepensioneerde heeft dus een groot deel van zijn inkomen te danken aan de werkenden. En niet alleen vanwege de gestegen levensverwachting. De AOW wordt namelijk betaald via een 'omslagstelsel'. De kosten van de AOW zijn in 2013 begroot op 33 miljard euro. Daarvan wordt 23 miljard betaald door de werkenden via de AOW-premie. De overige 10 miljard betaalt de overheid uit de belastinginkomsten. Werkenden betalen meer belasting dan gepensioneerden, dus ook via die weg vloeit er geld van jong naar oud. De kosten van de AOW stijgen zeer snel door de vergrijzing. In 1960, drie jaar na de invoering van de AOW, moest een beroepsbevolking van 6 miljoen Nederlanders één miljoen gepensioneerden 'onderhouden'. In 2013 zijn er op elke gepensioneerde nog maar 3,5 werkenden. In de toekomst gaat die verhouding naar twee op een. De AOW-premies zijn daarom sterk gestegen. Een gepensioneerde die in 1946 is geboren, betaalde gemiddeld 13,4 procent AOW-premie. Voor de huidige werkenden is de premie 17,9 procent.
  6 dagen geleden 7
  Nee! Wat heeft de FNV met dit rapport gedaan? Daar waren de bonden van op de hoogte!
  4 dagen geleden 2
  Als werkende vertik ok om nog meer voor AOW te betalen. Laat die generatie maar zelf betalen
  2 dagen geleden 1
  Martin Janssen ja of nee, er is geen sprake van democratie als 1/8e deel mag stemmen. Kabinet is onderhandelaar, kabinet is er voor alle Nederlanders, dus had iedereen de mogelijkheid moeten krijgen om te stemmen.
  2 dagen geleden
  Opzeggen massaal
  4 dagen geleden
  Connie LB begrijp ik ook niet, hou mijn hart vast.
  2 dagen geleden
  Astrid Krottje Omdat de leden democratisch hebben besloten wat u niet bevalt?
  6 dagen geleden 7
  De peilingen zeggen toch dat de meerderheid nee stemt hoor FNV. Dus terug naar de tekentafel en ga nou eens echt iets doen voor je leden i.p.v. dit slappe aftreksel waar ze jullie mee willen afschepen. Toon nou eindelijk eens ballen
  6 dagen geleden 4
  Vakbond stond vroeger voor solidariteit.
  Maar ook hier wordt nu vaak gedacht volgens het principe van "Ikke, ikke, ikke en de rest kan.........".
  De meeste ja stemmers doen dit met als motivatie: "IK ga er tenminste op vooruit".
  Heb in heel mijn leven 3 keer gestaakt en geen van die 3 keer ging het om iets te bereiken waar ik zelf beter van werd.
  Wat de uitslag nu ook wordt, deze rechtse regering heeft het samen met de onderhandelaars voor elkaar;
  het waarschijnlijke failliet van de FNV
  Dat gun ik ze zeker niet!
  Ik was vast van plan om bij acceptatie van het akkoord mijn lidmaatschap op te zeggen.
  Maar; wat de uitslag ook wordt, ik zeg mijn lidmaatschap NIET op.
  Want zonder de FNV kan die rechtse zooi in Den Haag helemaal dat doen wat ze het liefste willen: de multinationals, de werkgevers en het kapitaal dienen.
  Alleen bij de volgende onderhandelingen mensen sturen die zich niet zo gemakkelijk laten piepelen......
  En je lidmaatschap hoe dan ook NIET opzeggen!
  4 dagen geleden 4
  Fnv geen ruggengraat blij dat ik geen lid was , en was ik het wel ging per vandaag daar geen geld meer naar toe.
  4 dagen geleden 1
  Remi Groenendaal ik heb de foto gezien. 76% van het 105 koppen tellende ledenparlement is voor, niet de contributie betalende leden. Hoe kun je de boel in de zeik nemen. Gewoon zo zoals FNV nu doet
  4 dagen geleden
  Remi Groenendaal , lekker lullen en schreeuwen aan de zijlijn. Wie heeft hier geen ruggengraat?
  4 dagen geleden
  Kreeg deze iig via google breaking nieuws net op me telefoon
  4 dagen geleden
  Henk Gruijters had ik jou wat gevragen ?
  5 dagen geleden 2
  Ik zou zeggen weer actie voeren of massaal achter onze 2 in voorbereiding zijnde rechtszaken gaan staan! Het is misschien het beste nu de pot in twee delen te splitsen. Deel 1 de pot van de gepensioneerden en deel 2 de pot van de niet gepensioneerden, dan kunnen ze ook niet meer, volkomen ten onrechte, beweren dat zij voor de gepensioneerden betalen en zullen ze ontdekken, dat hun betaalde pensioenpremies ver tekort schieten om een fatsoenlijk pensioen op te bouwen omdat dat voor de grootste werkgever, de overheid, en de andere werkgevers besparingen gaf, immers dan hoeven zij ook minder bij te dragen, en dat wordt nu na het afschaffen van de doorsnee premie nog veel armzaliger!. De potten moeten dan berekend worden op basis van de werkelijk ontvangen premies plus werkelijke rendementswinsten tot nu toe. Dan weten we waar we aan toe zijn en kan niemand ons geld nog stelen!
  WIJ (Actiegroep Kritische FNV Ouderen) STAPPEN NAAR DE RECHTER, we hebben 2 processen in voorbereiding, Er wordt nu met een top advocaat overlegd, die bekend is en ervaring heeft met succesvol procederen tegen overheid en publieke beslissingen.
  1. om het referendum op basis van stemmers manipulatie ongeldig te laten verklaren;
  2. om de lage rekenrente ongeldig te verklaren en een hogere rekenrente af te dwingen o.a. op basis van EU wetgeving.
  WIE ZIJN NAAM OOK ONDER DE CONCLUSIE VAN EIS GEZET WIL HEBBEN ALS BELANGHEBBENDE GELIEVE ZICH PER PRIVE BERICHT BIJ MIJ AAN TE MELDEN
  Er wordt geen geld gevraagd aan ondertekenaars omdat we willen financieren via crowdfunding, dus dat hoeft niemand te belemmeren.
 • 6 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  De commissie Dijsselbloem laat precies zien wat er mis is met het huidige stelsel. Tuur legt uit hoe dat beter kan. Wil je meer weten? fnv.nl/goedpensioen. Of ga vanavond nog naar een info-bijeenkomst bij jou in de buurt!
  De commissie Dijsselbloem
  6 dagen geleden 12
  Stem nee, dit is geen akkoord maar tekenen bij het kruisje, ga maar mooi terug om te onderhandelen, desnoods hele land plat voor die dieven uit den haag, miljarden in pensioenpotjes en toch korten en een eerder pensioen in mijn geval van 3 maanden (en 2 jaar te laat), NEE NEE NEE SVP
  5 dagen geleden 1
  juist!!!
  https://www.maxvanda...ckvaSNW16fPOkrjo
  5 dagen geleden
  Mila Blauwe heel goed, een dikke vette NEE, komt het er toch? Tot ziens FNV!
  4 dagen geleden
  Albert de Graaf Die vele baantjes zeggen voldoende🤣😂
  6 dagen geleden 7
  FNV wat begrijp je niet aan het woordje NEE?
  6 dagen geleden 6
  De eerste twee zinnen geven exact het probleem aan. De huidige rekenregels deugen niet. FNV doe HIER iets aan. Stap desnoods naar de rechter om dit wanbeleid van de regering aan te pakken.
  6 dagen geleden 5
  Volgens mij groeit zijn neus 3 cm in dit filmpje
  6 dagen geleden 5
  Ik denk dat er een hoop leden jullie zat zijn als jullie akoord gaan
  3 dagen geleden
  William van der Bent nou het loopt flink leeg daar bij fnv..de opmichtersclub ..ruttesvriedjes
  6 dagen geleden
  William van der Bent helemaal niet ..Want wie gaat dan jou belangen behartigen .
  6 dagen geleden 3
  https://www.ad.nl/ec...endeal~af42d6d7/
  6 dagen geleden 1
  Sjaak Slingerland . De jongeren hebben meer tijd om iets te kunnen regelen. De mensen van boven de 60 hebben er meer moeite mee
  6 dagen geleden
  Sjaak Slingerland die kunne heel wat regelen ..de 60+ heeft niks te regelen te duur..zij kunnen bv een lijfrente lief nemen en kiezen waar je later je uitkering kan verhogen.En als ik zo in de rondte kijk en ze allemaal in patserbakken ziet rijden zou ik dat geld beter in zo.n verz stoppen is nog aftrekbaar ook.Ik heb ja gestemd heb na 4o jaar aan het pensioenstelsel voor de vorige generatie bij gedragen .En over 16 maanden hoop ik bennik eindelijk na 3 jaar verlost van het UWV.geneuzel..Want in mijn geval WIA afgewezen naar de De IOAW..dat is de gemeente..Beistand niveau ..En over 16 maanden weer jan modaal dus dit akkoord is voor mij een bevrijding.En na ruim 40 jaar lid van de vakbond enn3 jaar voor de pensioenen gestreden .is het nu onze tijd 60+
  4 dagen geleden
  Laten ee de JA stemmers feliciteren met hun stemming.
  Waar ik nu bang voor ben dat het kabinet de zaak gáát draineren om toch hun zin door te gaan drijven . Zo snel mogelijk tot afspraken komen duurt bij het KABINET JAREN. Wie zegt dat de werkgevers mee gaan werken om mensen eerder te laten stoppen met werken .
  Over de CAO onderhandelingen werden door sommige werkgevers al moeilijk gedaan . Kabinet zorgt nu voor ongelijkheid tussen de ouderen en de jongeren en de oudere werknemers gaan nu de prijs daarvoor betalen .
  Roeptoeter Rutte en flierefluiter Koolmees ,
  Bedankt.
  4 dagen geleden
  Charles Helmink zo is het maar net! Als je doorwerkt zoals mijn man 73 en ik 60, omdat de aow en pensoen te weinig is met twee studerende kinderen. Het valt niet mee! Wij zijn vaak dood en doodmoe!
  6 dagen geleden 3
  Lekker blijven verdedigen jongens. Jullie ware aard komt duidelijk naar boven.
  6 dagen geleden 3
  Eh watte?  De bijeenkomsten?
  Oh de zelfde bijeenkomsten waarvan eerst niet over dit stukje mocht worden gesproken.
  Maar nu dus wel?
  Oh die,en dit moeten wij dan nog serieus nemen?
  Als leden? ⚠️⚠️⚠️ PAS OP GEVAAR!!!
  6 dagen geleden
  5 dagen geleden 2
  trots op de leden die nee gaan stemmen is tijd dat we serieus worden genomen
  4 dagen geleden
  Dit is helpend zeg.....
  4 dagen geleden
  Dit had je eerder moeten bedenken Tuur. Als je het nu nog niet doorhebt dat je belazerd word dan kom je er waarschijnlijk nooit meer achter.
 • 6 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  De meeste jongeren vinden pensioen niet het meest sexy onderwerp. Toch zouden zich er eens in moeten verdiepen. Het voorlopig pensioenakkoord heeft ook voor hen gevolgen. Tuur Elzinga legt uit wat jongeren er mee opschieten. En nog meer info vindt je op fnv.nl/goedpensioen.
  Het pensioenakkkoord: what's in it for jongeren
  6 dagen geleden 9
  We worden bedonderd waar we bij staan, niet alleen door deze zakkenvullers-regering maar ook door de vakbonden! Ik stem definitief NEE!
  6 dagen geleden 9
  Stem nee! Kijk verder dan de komende 30 jaar! Als we hiermee akkoord gaan kun je zowiezo werken tot je erbij neervalt! Er is geld zat voor een goed pensioen op je 65 e of 40 jaar gewerkt! Meer dan zat alleen stroomt het de verkeerde richting op. Natuurlijk kan het stelsel wat verandert worden maar dan alleen positiever voor alle werkenden. Als dit doorgaat ga je echt niet meer verdienen. Het is alleen het begin van het afschaffen. Of te wel je blijft hetzelfde verdienen, want je krijgt echt niet het verschil erbij. En als je je pensioen haalt krijg je ook stukken minder.
  6 dagen geleden 5
  Ze vertellen niet dat ze willen dat je langer doorwerkt, want dan wordr de last niet van het kabinet of werkgever, maar van de werknemer. Ze zeggen niet dat bij dat ze van algemene gegevens uitgaan die op deze manier hun verhaal ondersteunt. Ze vertellen niet, en ze houden geen rekening mee met, dat bij ouder worden meer kwalen en ziektes komen, meet of duurdere zorgkosten, wellicht ziek uit dienst. Maar zie jij het je voor je ? Niet op je 65ste vermoeid stoppen, maar op je 68ste vermoeid stoppen?
  Ze zeggen ook niet dat dit akkoord niks kan beloven.
  Nu al is sinds 11 juni bekend geworden dat de pensioenrente verlagen. Daarnaast is er een conjunctuur, een golfbeweging, van economische dipjes, iedere 20 jaar ongeveer.
  Dat betekent, lagere rente volgens dit akkoord, en ze geven met dit akkoord vrijbrief aan de DNB en de pensioenfondsen dat ze de premies strax kunnen mogen verhogen, het akkoord zegt namelijk niet dat dat niet mag. Dus bij een economische dipje hebben de pensioenfondsen weer een lege emmer, een lege pot, de arbeider moet dat neyalen, ophoesten, met hogere premie, maar, en , omdat de rente laag is zal je pensioenuitkering ook lager worden.
  Dit pensioenakkoord is een vrijbrief voor de overheid en de werkgevers en de DNB en de pensioenfondsen om maar niet de zware lasten hoeven te dragen.
  Heb hier wat links van kpmg, 1 van de big 4, die het goed uitleggen. En dan zul je zien wat voor stront ze voor onze ogen houden.
  https://home.kpmg/nl...-pensioenen.html
  https://home.kpmg/nl...e-stagneren.html
  De DNB gaan de UFR implementeren voor onze pensioenen:
  https://www.dnb.nl/n...19/dnb384398.jsp Wat betekent dat?
  https://home.kpmg/nl...orward-rate.html Zoals de grafieken laten zien in t document, een daling van je rente en dus een lagere pensioenuitkering
  6 dagen geleden 5
  Toen ik begon met werken was ik 17 en werd er pensioen belooft met 65. Dit akkoord blinkt uit in onzekerheid. Zeker als jongere zou ik hier niet op vertrouwen.
  6 dagen geleden 4
  Ook ik hen NEE gestemd,...
  6 dagen geleden 4
  Na veel wikken en wegen toch ja gestemd. Voor mij betekent het eerder kunnen stoppen en hopelijk komt er iets uit de CAO onderhandelingen over 16 maanden waardoor ik 3 jaar eerder mag stoppen. Vind wel dat met name de media een druk ligt op de schouders van de leden vanwege het korte op de pensioenen. Dankzij Dijsselbloem is de druk wel minder geworden. Hou toch het gevoel over dat we worden bedonderd door de rekenrente.
  6 dagen geleden 3
  Opvallend dat je het steeds over "ik" hebt. Het akkoord gaat over iedereen en van de vakbond verwacht je dat ze opkomen voor solidariteit. Onze jeugd moet tot na hun 71ste blijven werken!
  Toch maar tegen het pensioenakkoord gestemd. Pensioenleeftijd gaat nog te veel omhoog. Pensioenstelsel wordt onzekerder op langer termijn, en de rekenrente die weer omlaag gaat blijft uitganspunt voor dekkingsgraad. Rekenrente had beter vervangen kunnen worden door het werkelijk behaalde rendement van de laatste vijf jaar. Rendement is veel hoger dan rekenrente. Dat is veilig genoeg en dat geeft een veel hogere dekkingsgraad. Gemiste kans dat dat niet is aangepast.
  Ook wordt er gesproken over een bedrag van 19.000 euro in plaats van 'ter hoogte van de AOW'. Wat betekent dat we binnen een paar jaar achterlopen (als tenminste minimumloon en dus uitkeringen ooit omhoog gaan).
  6 dagen geleden 3
  Irma Koopman flauw omdat zo te spelen. Ik heb mij jarenlang en nog steeds ingezet om de jongere te betrekken in de diverse discussies. De liefde moet van 2 kanten komen.
  6 dagen geleden 2
  Ze vertellen niet dat ze willen dat je langer doorwerkt, want dan wordr de last niet van het kabinet of werkgever, maar van de werknemer. Ze zeggen niet dat bij dat ze van algemene gegevens uitgaan die op deze manier hun verhaal ondersteunt. Ze vertellen niet, en ze houden geen rekening mee met, dat bij ouder worden meer kwalen en ziektes komen, meet of duurdere zorgkosten, wellicht ziek uit dienst. Maar zie jij het je voor je ? Niet op je 65ste vermoeid stoppen, maar op je 68ste vermoeid stoppen?
  Ze zeggen ook niet dat dit akkoord niks kan beloven.
  Nu al is sinds 11 juni bekend geworden dat de pensioenrente verlagen. Daarnaast is er een conjunctuur, een golfbeweging, van economische dipjes, iedere 20 jaar ongeveer.
  Dat betekent, lagere rente volgens dit akkoord, en ze geven met dit akkoord vrijbrief aan de DNB en de pensioenfondsen dat ze de premies strax kunnen mogen verhogen, het akkoord zegt namelijk niet dat dat niet mag. Dus bij een economische dipje hebben de pensioenfondsen weer een lege emmer, een lege pot, de arbeider moet dat neyalen, ophoesten, met hogere premie, maar, en , omdat de rente laag is zal je pensioenuitkering ook lager worden.
  Dit pensioenakkoord is een vrijbrief voor de overheid en de werkgevers en de DNB en de pensioenfondsen om maar niet de zware lasten hoeven te dragen.
  Heb hier wat links van kpmg, 1 van de big 4, die het goed uitleggen. En dan zul je zien wat voor stront ze voor onze ogen houden.
  https://home.kpmg/nl...-pensioenen.html
  https://home.kpmg/nl...e-stagneren.html
  De DNB gaan de UFR implementeren voor onze pensioenen:
  https://www.dnb.nl/n...19/dnb384398.jsp Wat betekent dat?
  https://home.kpmg/nl...orward-rate.html Zoals de grafieken laten zien in t document, een daling van je rente en dus een lagere pensioenuitkering
  6 dagen geleden 2
  Irma Koopman Klopt ik ben inderdaad voor mijzelf bezig geweest. Na 42 jaar ploegendienst ben ik het aardig zat aan het worden om te werken. Met dit akkoord is het einde iets dichterbij. Bij de jongere is er weinig animo om lid te worden van een vakbond. Vanuit de jongere is er weinig solidariteit te bespeuren. Als ik ze vraag om lid te worden is het antwoord nee ik heb een rechtsbijstand verzekering. Ze zijn vaak de grootste klagers bij stakingen zonder te beseffen dat het voor hun toekomst is. Dus JA ik kies voor mijzelf.
  6 dagen geleden 1
  Irma Koopman wat een opmerking solidair mag ik u er even op wijzen dat er 1miljoen vakbondsleden zijn en in mijn optiek ( Was op 3 manifestaties aanwezig waren het allemaal 60+ die de kastanjes uit het vuur halen dus het houd in dat 8 miljoen mensen .de kastanjes door de 1miljoen uit heet vuur halen dus solidair zijn heeft 98% van de werkenden nog nooit van gehoord ..En dat er ik word gezegd .Dat zeggen de zg jongerenntoch ook want ik moet tot 69 of 70..Ik zou zeggen zie het eerst maar te halen.🤔
  6 dagen geleden 1
  En vooral blijven doen. Jongeren vinden het moeilijke materie en het ligt nog zo ver weg, ze kijken anders tegen de dingen aan. Ze leven meer in het nu en denken meer aan het huisje boompje beestje verhaal. Als dat er allemaal is, dan is er pas ruimte om je te verdiepen in het ingewikkelde verhaal rondom je pensioen. Hoe meer er over wordt gediscussieerd op de werkvloer hoe beter het blijft hangen, ook bij de jongere generatie.
  6 dagen geleden 1
  Cees Burggraaf denk het niet, t gaat eem breekpunt, onderhandelingspunt worden, ten koste van andere goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  6 dagen geleden
  Cees Burggraaf nou dan heb je die groepen degene die er na komen goed afgestraft!
  6 dagen geleden
  Cees Burggraaf je hebt gelijk eennrechtsbijstand verz Daar moet je helemaal niet wezen als je bent verzekerd arbeids recht krijg je eerst een onderzoek of het juridische haalbaar is ..En zo.n verzekering is voor persoonlijke conflicten .En de vakbond doet het in het groot ..En de verzekering wijst meer zaken af dan dat ze winnen.En zeker het Kifid fe geschillenncommisie die de kantonrechter vervangt.
  6 dagen geleden
  Cees Burggraaf ik begrijp u echt wel hoor, maar dit akkoord gaat ook over de generaties na ons.
  6 dagen geleden 4
  Heeft Dijsselbloem voorkennis dat de ECB de rente de eerstkomende jaren laag wordt gehouden om Italië overeind te houden? In dat geval snap ik dat er geroofd moet worden van onze pensioenfondsen
  3 dagen geleden
  klinkt mooi, maar ondertussen mogen ik en vele anderen tot minimaal ons 71e werken. Lekker goedkoop; kunnen we elkaar verzorgen jn het bejaardenhuis.
  2 dagen geleden
  Aggie Faber ik was je rug wel als jij die van mij wast
  3 dagen geleden
  Duurt nog zo lang... tegen die tijd zijn de afspraken weer veranderd. Volgens de oude regels moest ik doorwerken tot na mijn 70e...
  Dat zie ik niet gebeuren
  5 dagen geleden
  Daar zijn wij het volkomen mee eens
 • 6 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  In het voorlopig pensioenakkoord zijn ook afspraken gemaakt over zzp'ers. Want iedereen die werkt moet daarvan een goed pensioen op kunnen bouwen voor later. Tuur vertelt. Meer info op fnv.nl/goedpensioen.
  Pensioenakkoord & zzp'ers
  6 dagen geleden 16
  Iedereen met 2 of meer goedwerkende hersencellen stemt: NEE!
  6 dagen geleden 2
  NEE
  6 dagen geleden 2
  Dus het is mee lopen of voor je pensioen op komen dat is dus de keus!!!
  6 dagen geleden 1
  volgens mij snapt iemand het niet hier natuurlijk Nee is het goede antwoord..
  6 dagen geleden 1
  Peter Lugten dat komt dan nooit meer goed
  6 dagen geleden 1
  Ben Braam iedereen die een beetje logisch na denkt stemt ja. Het huidige pensioen systeem is steeds meer een casino pensioen waarbij de volledige lusten bij 65+ licht en het volledig risico bij 55-
  6 dagen geleden
  dat vind jij ik niet
  6 dagen geleden
  Ralph Holtkamp kun jij wel je eigen veters strikken?
  6 dagen geleden
  Henk S te Z henk,ik heb NEE gestemd. Omdat mijn groep eigenlijk het slechtst af is. Maar jongeren ook,nog langer werken dan ik. En dan zit je naar Pauw te kijken en dan denk ik echt,waarom? Hakkelen en eigenlijk er omheen draaien. Die rekenrente is het probleem met indexeren. Er staat meer dan genoeg geld uit,en die berg groeit met de huidige rendementen (en die is laag omdat ze heel safe beleggen) en inkomsten uit de premies. Ons land,volgens alle berekeningen hebben bijna 19 miljoen mensen aanspraak op nu ongeveer 1500 miljard met een rendement van 4.2% en 30 miljard groei ,tesamen ongeveer 88 miljard en nu huidige uitgaven van ongeveer 36 miljard ( uitgaande van een gemiddeld pensioen van €900,- per maand). Dan groeit die berg met ongeveer 50 miljard....,en dat is bizar.
  6 dagen geleden
  Dan mis jij nog meer hersencellen want ik zeg ja..😂😂
  6 dagen geleden
  Ben Braam hij heeft wel gelijk. Ik ben 47 en zit precies in de groep waar heel veel geld moet worden bijgelegd. En jongeren zijn ook genaaid want nog steeds gaat AOW richting 71 jaar. Dus ja,mensen die nu vlak voor hun pensioen zitten hebben het relatief(let op he,RELATIEF) beter. En ik krijg steeds meer een deja vu gevoel. In de UK stemden ouderen ook voor terwijl de toekomst (jongeren) niet ging. En dat voel ik hier ook.
  6 dagen geleden 8
  6 dagen geleden 6
  Samen sterk? Stem NEE! Fnv! Kom op voor jullie leden! Wij betalen daarvoor! Wij zijn jullie, jullie zijn ons!
  6 dagen geleden 1
  Ralph Holtkamp dat is wat ze je willen laten geloven en tweespalt maken tussen de mensen pensioenpot is zo goed gevuld maar door reken rente van deze regering lijkt het of er een tekort is in werkelijkheid maken de fondsen een rendement van ongeveer 8 procent en dat is ruim voldoende om ook de komende generaties er van te laten genieten dus stem tegen
  3 dagen geleden
  Ralph Holtkamp hoeveel jongeren zijn er lid van de bond??? Als ik zou stemmen had ik voor gestemd, het oude was nog slechter......
  6 dagen geleden
  Jeroen Rutgers solidariteit is niet de pensioenen van de jongeren roven
  6 dagen geleden
  Dus zo sterk zijn ook weer niet ook samen niet , waarom dan die leeg roof die arbeiders door vele jaren werken hebben op gebouwd voor hun pensioentje zo maar word weg gegeven of weg laten roven???
  6 dagen geleden 5
  6 dagen geleden 4
  Stem ja als je niet de lasten van de vorige generatie wilt betalen maar een goed pensioen voor jezelf wilt!  Nee = stilstand!
  6 dagen geleden 4
  Robert-Jan de Bruin wat heb jij al ingelegd dan ???? Door jou egoïsme stagneert het pensioen stelsel. Wij hebben rechten want wij hebben er al 50 jaar voor betaald en ons wordt verweten dat er straks voor de jongeren geen geld meer zou zijn!!!! Je hebt geen recht van spreken 🤐
  6 dagen geleden 3
  Haha, kijk dat is de eerste 50+ die graag wilt dat ik voor zijn puinhoop wil betalen. Toen ze in de jaren 80 de VUT regeling maakte en daarbij al waarschuwde voor het huidige pensioengat ging je uiteraard lachend akkoord, want betalen voor de puinhoop van een ander vind jij prima. Nu vraag je hetzelfde aan ons maar zeggen wij 'nee', is opeens de wereld te klein 😂 Jij hebt precies dezelfde rechten als ik heb, al heb je er 100 jaar voor ingelegd, zo werkt de rechtsstaat nou eenmaal Rijn.  Ik heb gelukkig ALLE recht om te spreken, mensen als jij die een puinhoop maken en roepen dat een ander het mag oplossen zijn een ziekte in deze samenleving. Door JA te stemmen gaan we een andere weg in en stagneert er juist helemaal NIETS.  En mijn inleg is voor jou niet interessant, ik betaal voor de generatie die nu met pensioen is, blijkbaar weet je er nog minder van de situatie dan dat je al doet laten voorkomen.  Beetje inhoudsloos roepen dat iets niet goed is omdat Pietje dat ook roept. Ik denk aan de toekomst van de jongere generatie, jullie hebben dat ook gedaan in de jaren 80 en kijk waar we nu staan...
  6 dagen geleden 2
  Robert-Jan de Bruin ten eerste de jongeren hebben nog niets bijgedragen want die 115 miljard is op gebracht door de jaren 50 60 en 70 generatie..Dus ben je van de 80 generatie dan bennje pas begonnen en heb je nog niets aan de collectieve pensioen fondsen betaald..En van af je 16 bouw jeAOW op.En pensioen rechten bouw je op vanaf 25 jaar door een vastgestelde premie zelfde % over je salaris..En hoe hoger je salaris hoe meer je afdraagt..En dannis het streven 70 % van je laatst verdiende salaris incl de AOW. Zonder pensioen breuk ..nogmaals voor de duidelijk heid je bouwt rechten op geen kapitaal..Dat is einde looptijd ..En de bedragen die je nu visueel ziet zijnn de schattingen ..En kom.je als pensionada te overlijden..krijgt je echtgenote als je die hebt weduwe pensioen en daar kan je je extra voor verzekeren..En de rest vloeit terug naar de pensioen pot..Dat is het unieke van dit systeem.🤔
  6 dagen geleden 2
  Robert-Jan de Bruin Als er een puinhoop is ontstaan, dan is dat de schuld van de overheid en niet van een bepaalde generatie.
  6 dagen geleden 1
  Waar zijn je argumenten Marianne? Den Haag, Den Haag, Den Haag roepen is nogal inhoudsloos.  Ik heb naar mezelf gekeken en naar de puinhoop die jullie gemaakt hebben. Ik kies eieren voor mijn geld, dat kun je mij niet kwalijk nemen. Jullie willen eieren van MIJN GELD en dat vind ik wel kwalijk.
  6 dagen geleden 1
  Snap ik Marianne, je zult geen medelijden met mij hebben maar verlangt wel dat ik medelijden heb met jou?? Ietwat hypocriet niet? 115 miljard? 😂😂😂 Welke 115 miljard? Bedoel je de 1400 miljard van alle fondsen bij elkaar? Ik heb de afgelopen 15 jaar verhoudingsgewijs een stuk meer ingelegd dan de 50/60 jarige die een makkie hadden met de gulden in de jaren 80/90.  De illusie die je hebt dat jongeren nog niet hebben bijgedragen is absurd natuurlijk. De nieuwe, wel afgestudeerde, werknemers hebben een beginloon waar menig gepensioneerde of bijna gepensioneerde alleen maar kunnen dromen. De afdracht begint al hoger dan dat de oude generatie eindigde, dit word steeds groter. Daarnaast zijn er gewoonweg te weinig jongeren om voor ALLE gepensioneerden te gaan betalen, het geld is er gewoon niet. Dus ik stem JA, en denk daarbij aan mijn generatie en de toekomstige.  Zal mij voor de rest worst wezen wat jullie er van vinden, want jullie stemmen, begrijpelijk, NEE omdat dit in jullie nadeel is.
  6 dagen geleden 1
  Robert-Jan de Bruin Alweer JULLIE , tjonge wat ben jij toch zielig ,heb echt medelijden met je .
  6 dagen geleden 1
  Rijn Pieters ten eerste heb jij helemaal geen 50 jaar voor je pensioen betaald. Er van uit gaande dat jij geen pre pensioen hebt gehad heb je maximaal 40 jaar betaald voor het pensioen. Daarnaast heb je nog eens 40 jaar te weinig betaald. Er is altijd pensioen afgedragen voor gemiddeld 7 jaar pensioen terwijl de gemiddelde gepensioneerde vandaag de dag gemiddeld 13 jaar leeft. Dit verschil moeten de jongeren nu al betalen als het niets veranderd word dat alleen maar erger. Als je gaat kijken waar de huidige gepensioneerden recht op zouden hebben waar ze voor betaald hebben zouden we de AOW uitkering met de helft moeten verlagen en de pensioenen met 1/3 Het geld in de pensioen pot is niet alleen voor de huidige gepensioneerden. Daar zit ook geld in van de gene die net een paar maand werkt maar ook van de 55 jarige die pas over 12 jaar met pensioen gaat.  De overgrote meerderheid van de huidige pensioen pot is niet voor de huidige gepensioneerden maar in gelegd en bedoelt voor de mensen die nu nog werken maar de huidige gepensioneerden willen het liefst dat al dat geld enkel naar hun gaat
  6 dagen geleden 1
  Ralph Holtkamp dat is onzin de 50 en 60 70 generatie hebben voor d3e baby boomers betaald en de Vut en prepensioen zijn niet in de pensioen pottennverdwenen..Want die werden op naam polis gezet bij verzekerings maatschappijen..En worden als je er aan mee hebt gedaan op 65 jarige leeftijd uitgekeerd..maar doordat de pensioen leeftijd omhoog gaat moet je daar de volle belasting over betalen..Maar als je slim was kon je de rechten gewoon overhevelen naar je huidige pensioen verzekeraar.Dus dan gingen je rechten omhoog
  En kom je te overlijden dan was dat gewoon pech..
  6 dagen geleden 1
  IK STEM NEE ....EN NEE WIJ ZIJN NIET DE SCHULDIGEN , DAT IS DEN HAAG,EN NEE , WIJ HEBBEN ER GEEN PUINHOOP VAN GEMAAKT , DAT WAS EN IS DEN HAAG . !WIJ ROEPEN NIET INHOUDSLOOS DAT IETS NIET GOED IS , KIJK EENS NAAR JEZELF , wat doe jij ?
  6 dagen geleden 2
  Toen de.crisis begon raakte ik werkeloos, was lid can FNV, sorry kunnen niks voor je doen , nog geen hulp met UWV waar ik nog nooit van gehoord had. Snel weer aan het werk, weer ontslag ivm crisis, FNV weer niet behulpzaam. ZZP-er geworden en lidmaatschap van FNV opgezegd. En nu gaan jullie doen alsof je mij helpt ? Je kunt een ""welbekend handgebaar krijgen FNV !" Stelletje linkse slijmballen zijn jullie geworden, Drees zal zich omdraaien in zijn graf !
  3 dagen geleden 2
  Ik ben van mening dat heel Nederland moet stemmen , en niet alleen de bonden.
  3 dagen geleden
  En wie gaat dat betalen 🤢🤢🤢🤢idd de z z per komen nu al niet rond man man wat een deal🤢🤢🤢🤢
  4 dagen geleden
  Dagggg👋
  4 dagen geleden
  Als een pensioenopbouw zo belangrijk is, waarom is dit dan niet verplicht om eraan mee te werken voor de werkgever? Er zijn bedrijven waar helemaal geen pensioenopbouw is!
 • 6 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  In het voorlopig pensioenakkoord zijn afspraken gemaakt voor mensen met zware beroepen. Tuur Elzinga legt uit hoe dat precies zit.
  Meer hierover op fnv.nl/goedpensioen. Heb jij al gestemd?
  Zware beroepen in het pensioenakkoord
  6 dagen geleden 16
  Die zgn zware beroepen, worden niet benoemd! Wij medewerkers in de zorg, lopen straks met de rollator achter de cliënt aan..
  6 dagen geleden 1
  Dat is inderdaad wel een 'puntje'.
  5 dagen geleden
  goederenmachinisten die met een lift hun loc in worden geholpen????
  6 dagen geleden 16
  De 50 jarige van nu, die ingelegd heeft voor vroegpensioen/VUT voor de nu gepensioneerden, maar daar zelf niks aan heeft mag dus nog een keer prijs betalen. Waarvan? De 50 jarige van nu heeft in vele sectoren geen 'oude lullen' dagen meer, waar halen we die dagen vandaan. 10 jaar geen vakantie? De 50 jarige van nu heeft in veel gevallen de toeslagen hard nodig om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Tuur, je begrijpt er geen bal van, je staat ver van de belevingswereld af van de klassieke arbeider....
  6 dagen geleden 3
  Danny Kuiper , ik als 70+jarige heb ook overal aan mee MOETEN betalen, maar ik had ook nergens recht op (regelingen net afgeschaft) maar wel altijd voor betaald. Mijn pensioen ook nog nooit geïndexeerd maar wel ieder jaar minder waard door inflatie.
  6 dagen geleden 2
  Danny Kuiper zo is het.....
  6 dagen geleden 2
  Danny Kuiper je slaat de spijker op zijn kop!
  6 dagen geleden 1
  Ik blijf er bij
  5 dagen geleden
  het blijft toch een beetje een bord voor je kop club.
  6 dagen geleden 12
  Ontslag is denk ik goedkoper .
  Vooruit we gaan onderhandelen met de werkgevers we hebben allemaal gemerkt en gezien wat voor starre houding de fme heeft .
  Ik geloof er niets van dat de vakbonden kan onderhandelen over 3 jaar eerder stoppen en als dat zo is tegen welke prijs.
  Mocht het een ja worden bij de leden dan ben ik bang dat het concequenties meebrengt in negatieve zin voor de vakbond.
  6 dagen geleden 2
  Paul Iris Scholten Dat heb ik in een ander platform ook al aangegeven. Het kabinet is ergewoon opuit om de vakbonden de nek om te draaien. Zie eerder wat er met de CDA en de PVDA gebeurd is. De geschiedenis herhaalt zich.
  Hoop alleen dat de bonden dit in gaan zien.
  5 dagen geleden
  Paul Iris Scholten met 64 de ww maar in
  6 dagen geleden 8
  Stem nee! Kijk verder dan de komende 30 jaar! Als we hiermee akkoord gaan kun je zowiezo werken tot je erbij neervalt! Er is geld zat voor een goed pensioen op je 65 e of 40 jaar gewerkt! Meer dan zat alleen stroomt het de verkeerde richting op. Natuurlijk kan het stelsel wat verandert worden maar dan alleen positiever voor alle werkenden. Als dit doorgaat ga je echt niet meer verdienen. Het is alleen het begin van het afschaffen. Of te wel je blijft hetzelfde verdienen, want je krijgt echt niet het verschil erbij. En als je je pensioen haalt krijg je ook stukken minder.
  6 dagen geleden 6
  Willen de dames en heren van het pensioenakkoord, het kabinet, Dijsselbloem, DNB etc. dit even uitleggen? En dan met droge ogen ons vertellen dat onze pensioenen gekort worden en de inleg verhoogd? Ik zeg revolutie!!!
  5 dagen geleden
  ja maar niet van het FNV die hebben mij in het verleden al een keer verneukt dat gebeurd 1x nooit een 2e keer
  6 dagen geleden
  Dag Ineke, dan mag ik hopen dat je lid bent van een vakbond. Zo nee, dan zijn dit holle frasen.
  6 dagen geleden 4
  Maar ik heb NEE gestemd💪!
  Er moet echt een verbetering komen, en de bonden moeten niet zomaar akkoord gaan met deze nu neergelegde maatregelen.
  De economie draait SUPER!
  De pensioenfondsen hun pot, zit BOM VOL!
  En gaat gaat ZOVEEL naar Brussel of een ander buitenlands land, dat kan best wel MINDER!
  DUS IK ZEG NEE TEGE DIT PENSIOEN🤬!
  5 dagen geleden 1
  Tuur tuur...hoe naïef kun je zijn..ofwel wat heeft Rutte voor jou in t vat zitten..
  5 dagen geleden 1
  4 dagen geleden
  Je mag nu 100 weken sparen hoe dan als je 61 jaar bent stelletje...... Het kost je hoe dan ook geld een sigaar uit eigen doos 😪😪😪
  4 dagen geleden
  FNV welkom bij de VVD clan....
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Wat betekent het voorlopig akkoord voor mensen tussen de 35 en 55? Tuur Elzinga legt het uit. Heb je nog meer info nodig voor je je stem uitbrengt? Je vindt het op fnv.nl/goedpensioen
  Ben jij tussen de 35 en 55?
  1 week geleden 25
  Het "eerlijke" verhaal is dat er geen garantie wordt gegeven, op geen enkel punt. Het is koffiedik kijken met een glazen bol. Dan nog het bericht vandaag dat het positief gepresenteerd MOET worden. Volksverlakkerij!
  6 dagen geleden 3
  Alida Kuijt-van Der Plas hoorde inderdaad vanochtend op de radio nieuws dat kaderleden vooral niet het hele verhaal mochten vertellen anders zouden de leden wel eens tegen kunnen gaan stemmen....... jammer dat al zoveel gestemd hebben.
  Mijn nee heeft fnv al
  6 dagen geleden
  Thor Thunder wat een lulkoek
  6 dagen geleden
  Thor Thunder Mijn stem ook.Heb tegen gestemd.
  6 dagen geleden
  Jeroen Brouwers Geen lulkoek maar waarheid.
  6 dagen geleden
  Alida Kuijt-van Der Plas kan nwel zo wezen nederland heeft ook gestemd op Rutte en cnsorten en di bloofden ook eerst 1000 e en deuitspraak ik zorg er voor dat u met 65 met pensioen gaat . en recent nog iedereen gaat er inkoopkracht op vooruit. En iedereen zit afte geven op debonden dat ze het niet goed hebben gedaan .. Maar even voor degoede orde de CAO pensioenen kan je al sinds 2015 al met 63 jaar met pensioen. En waar nu de bottelneck zit bepaald decoalitie( wie hebben deze maloten ook weer gekozen) rutte 2 is er mee begonnnen met steun van de Parti van de afbraak kleinsma )De AOW dus als het niet goed is is dat niet debonden hun schuld maar de nedbevolking , Behalve de kiezers PVV en FvD en 50+ en als je op de coaltitie hebt gestemd met steun van SP Groenlinks dan ben je schuldig aan het debacle . En ik heb voor gestemd .. En niet devolgende generatie of nu de 40gers die massaal tegen zijn allemaal jaren 80 en die zijn de meesten pas begonnen met 25 en hebben hooguit 15 jaar premie betaald en ook nog niet eens AOW premie. dus de pensioen potten zijn opgebracht door de jaren 40 50 en 60 generatie,s dus wat nu dat dezg jongere generatie, de rekening krijgen . Want als je bij een werkgever zit die onder devrije beroepen valt en die richtlijnen aan hoden van een CAO dan bouw je alleen maar AOW op. zo simpel is dat.En in detoekomst za dat steeds minder worden dat je in dienst bent van een bedrijf zie de grote opkomst ZZpers ..
  6 dagen geleden
  Alida Kuijt-van Der Plas aow
  6 dagen geleden 25
  6 dagen geleden 1
  heb ik gedaan.
  3 dagen geleden 1
  Het lijkt mij wel duidelijk dat er voorlopig niet meer gestaakt gaat worden. Wie krijgt het fnv nog mee? Ik ben al met pensioen maar ook ik heb nee gestemd.
  6 dagen geleden 16
  Beste FNV, ik ben erg teleurgesteld in jullie. De 60+ generatie heeft al veel ingeleverd. En zijn weer de sjaak als je geboren bent na 1956.. de AOW leeftijd op 66 bevriezen dat is een eerlijk akkoord. Voor wie dan door wil gaan met werken is dat dan een eigen keus.
  6 dagen geleden 2
  Ans Pieters-troost 60+ komt hier juist het beste uit. Hebben ook al het meeste gehad en krijgen veel eerder AOW dan jongere generaties......
  3 dagen geleden
  Ans Pieters-troost en ik maar betalen en tot mijn 80e werken?
  1 week geleden 15
  6 dagen geleden 1
  dat idee heb ik nu ook
  6 dagen geleden 1
  Die eikel lacht zich er toch uit
  6 dagen geleden
  Wordt tijd dat hij opstapt samen met zijn meelopers
  6 dagen geleden 14
  heb nee gestemd en wat dit er toch er doorheen gedrukt zeg ik mijn lidmaatschap op !!heb toch al zoiets van ik spek alleen de kas van FNV
  6 dagen geleden 1
  Vivian Verhoeven inherent aan een democratie dat je het de ene keer eens bent met de wil van de meerderheid en de andere keer oneens. Zonder sterke bonden ben je aan de goden overgeleverd. Denk maar aan het eerdere loonruimteakkoord en kijk wat er gaat gebeuren als dit akkoord er niet komt. Dan zijn we heel veel slechter af. Maar goed iedereen mag zijn eigen keuzes maken.
  4 dagen geleden
  mijn mening verder ga ik hier niet op in en ook u weet niet wat ik stem!
  5 dagen geleden
  Vivian Verhoeven realiseer jij je wel dat een jaar terug niemand het over de AOW had? De FNV jouw bond heeft ervoor gezorgd dmv acties dat dit nu op tafel ligt! Natuurlijk alles kan altijd beter maar daar heb je meer partijen voor nodig zo werkt het in democratisch Nederland. Iedereen klaagt al jaren over het kabinetsbeleid maar toch stemmen de meeste Nederlanders steeds weer voor die rechtse bandieten. Zonder jouw vakbond waren we helemaal de klos. Dus het domste wat je kan doen is het opzeggen van je lidmaatschap.
  4 dagen geleden
  Rob van Braam
  5 dagen geleden
  Paul Lathouwers wie bent u mijn te vertellen dat ik meeloper bent u kent mijn niet juist ieder heeft een eigen mening!!en dat ik nu van plan ben mijn lidmaatschap.op te zeggen heeft niet alleen te maken met ofdat dit penskoen akkoord nu wel of niet goed gekeurd wordnogmaals u kent mij niet heb al verschillende keren aan de bel getrokken bij de FNV maar ik word niet gehoord!,mijn beslissing !u weet ook niet hoelang ik lid ben.genoeg is genoeg
  6 dagen geleden 14
  Nou, ik ben er trots op om aan te kondigen dat ik gewoon Voor heb gestemd.
  We leven niet meer in de samenleving van het oude pensioen stelsel en we moeten ons aanpassen. Dat is een regel van de natuur. Je kan dan wel blijven denken in het verleden maar heeft dat zin? Nee
  Dieren die zich niet aanpassen aan de veranderende natuur sterven uit. De dodo, kon niet vliegen, helaas roofdieren hadden hem zo te pakken. Door nee te zeggen, je kop in het zand te steken, en te wachten wat er gaat gebeuren kom je niet verder mee.
  Actie voeren, geen probleem, ik doe mee, naar we hebben sectoren waar jeugd werkzaam is met ledenaantallen onder de 10%. Die voeren geen actie en zullen dat nooit doen. Niet op deze manier.
  Pas je aan en met de hoofdlijnen in dit akkoord hebben we mogelijkheden om ons aan te passen.
  6 dagen geleden 10
  Ronald van der Flier je goed recht. Ik ben er trots op dat ik nee heb gestemd. Na het inlezen van de voor en tegens. Dit akkoord is een wassen neus zowel voor de jongeren als de ouderen.
  6 dagen geleden 8
  Ronald van der Flier toch gek he dat aanpassingen altijd voor het volk slecht uitvalt....En dat er niet wordt gerept over er genoeg geld in de pensioenpot zit en gek toch dat er mensen meegaan in die VVD rekentruk....
  En nee we leven niet meer in een samenleving waarin onze pensioenstelsel de beste was ....die is zoals we weten door Jongerius en Klijnsma omzeep geholpen...En we weten allemaal dat de "hoofdlijnen" geen zekerheid bied en zo te zien ook de Vakbond niet....waar hebben we actie voor gevoerd....toch niet voor dit Flut akkoord!
  6 dagen geleden 5
  Ronald van der Flier Hoi ik ben trots op dat ik nee heb gezegd, heb nl geen vertrouwen dat er verder ge onderhandeld moet worden via de CAO met de wetenschap dat wij ons in de luren laten leggen door het CNV die steeds bij verslechtering achter de rug om tekend En dat wil niet zeggen dat we de kop in het zand steken😀
  6 dagen geleden 4
  Ronald van der Flier wat een lulverhaal met je dodo .... het aantal mensen op aarde is de laatste 100 jaar sneller gestegen dan de 2000 jaar daarvoor in zijn geheel. En jij haalt er een mislukte kip bij die nog langer dan dat dood is? Lekkere zinvolle toevoeging op een discussie die toch al afgehamerd is. Zinloos !
  6 dagen geleden 4
  Oh ja, en voor degene die nu al dreigen met opzeggen als het een Ja wordt. https://www.fnv.nl/s...contact/opzeggen Of het nou een Ja of een Nee wordt, ik blijf gewoon lid en strijdbaar
  6 dagen geleden 1
  Ronald van der Flier,je zegt " we moeten ons aanpassen net als in de natuur" dit heeft nul nada nul met de natuur te maken! Het is dus echt onzin dat je steld dat jij je aan moet passen aan de veranderende omstandigheden. Als nou eens in de natuur de eekhoorn eten verzameld voor de winter,kan je dat vergelijken met jou pensioen.Als je het eten wegpakt van die eekhoorn gaat ie dood,men is dus jou pensioen aan het wegpakken.
  het ga je goed👍👊😊
  6 dagen geleden 1
  Ronald van der Flier slaap lekker verder.
  6 dagen geleden
  Ronald van der Flier en dat betekent dan gewoon dat de regering kan doen wat ie wil omdat dat in de natuur ook zo gaat. Een ander voorbeeld: in de natuur is het eten of gegeten worden. Nou volgens uw reactie mogen mensen elkaar eten... Heerlijk en smakelijk 🤔
  6 dagen geleden
  Jurgen Visscher gelukkig zijn er genoeg mensen die wel de betekenis van de dodo begrijpen. Het is tijd voor ons om aan te passen. Wij kunnen niet het oude FNV van voor de fusie blijven. We moeten ons nog meer aanpassen aan de maatschappij.
  5 dagen geleden
  Christian Mees heb ik jou iets gedaan dat je meteen moet gaan schelden? Ik respecteer toch ook iemands keuze.
  6 dagen geleden 14
  Het is geen pensioenakkoord mensen het is een AOW akkoord, pensioen gaat pas in op je 68ste!!! Of je moet het zo regelen dat je pensioen eerder ingaat maar dan word je maandbedrag ook minder en dat vergeten ze er even bij te vertellen!!
  6 dagen geleden
  Fred Montuori is toch logisch dat je minder krijgt als je het pensioen maar voren haalt?
  6 dagen geleden
  Fred Montuori Maar hoef je ook niet te werken.
  6 dagen geleden 14
  En dan is FNV ook onaangenaam verrast over de mededeling dat de rekenrente nog verder omlaag gaat en probeert men dat nog te verhullen. Zie berichtgeving NOS van vandaag. Nog meer pensioenfondsen in de gevarenzone, nog meer kortingen. Wat zijn dat voor onderhandelingen geweest als deze zaken vlak na het akkoord naar boven komen!
  6 dagen geleden 1
  Een vooropgezet plan met de rekenrente
  6 dagen geleden
  Ik heb nee gestemd.
  6 dagen geleden
  Dit zijn al tekenen aan de wand dat het kabinet gewoon doet wat ze zelf wil. Maar wel klagen dat de leden van het europese parlement te weinig pensioen ontvangen🤮🤮🤮. En dat dat aangepast moet gaan worden😠😠😠. Laten ze daar eerst maar eens gaan WERKEN voor hun geld . FNV , kijk uit want er komen NOG meer lijken uit de kast. Jullie worden straks keihard afgeserveerd. Massaal NEE stemmen en het kabinet dwingen om nu ,VOORDAT er een akkoord is DUIDELIJKE AFSPRAKEN te maken . Onderhandelen NA die tijd heeft geen enkele nut want dit kabinet houd zich toch niet aan haar afspraken. Zie artikel DIJSSELBLOEM en de REKENRENTE. Geef de pensioenfondsen die 30 miljard euro terug wat er in de jaren negentig weggegraaid.
  5 dagen geleden
  Ank de Groot-Slagter de rekenrente on Nederland is de laagst van Europa de rest rekent tot 3,7% als je het kapitaal rekent maal 2 % rent van de rente kunnen de pensioenen betaald worden, waarom zo laag ?? Laten ze naar het gemiddelde rendement kijken tel maar heel laag 2,5 % hebben ze allemaal wel gehaald volgens mij puur bedrog van de regering zo stijgt alleen de pot maar
  6 dagen geleden 12
  Ik lees in het akkoord geen enkele garantie:
  - de aow leeftijd wordt VOORLOPIG bevroren...
  - Het wordt mogelijk om drie jaar eerder te stoppen voor mensen met zwaar werk...maar die Afspraken moeten nog wel gemaakt worden...dus geen garanties
  - de korting van pensioenen is waarschijnlijk vd baan..
  maar ook hier geen garantie..
  - er komt een nieuw en solidair pensioen...hoe/wat is nog niet bekend...dus ook hier geen garantie.
  Hoe kun je ergens voor stemmen als er totaal geen garanties worden gegeven vraag ik mij af....
  6 dagen geleden 2
  Anja Gerritsen
  6 dagen geleden
  Er wordt zelfs nog meer gekort, terwijl nergens de rekenrente zo negatief voor de burger is als bij ons. Als je dan bedenkt dat onze pensioenpotten de grootste zijn dan is dit gewoon diefstal.
  6 dagen geleden
  Anja Gerritsen daar komt bij dat mensen met zwaar werk niet betrokken worden. TLN zit hier niet bij. Chauffeurs die tussen de 60 en 70 uur in de week moeten werken en dagelijks al die ellende op de weg meemaken worden door de FNV steevast op het tweede plan gezet. Mensen in de metalelektro die na 8 uur lang op het gemakje wat schroefjes aangedraaid te hebben naar huis kunnen, 2 keer zoveel vrije dagen hebben, een winstuitkering, dertiende maand en nog een beter salaris staan wederom boven aan het lijstje.
  14 uur geleden
  Het is zeer eenvoudig waarom het binnen de FNV is misgegaan, Tuur en Han waren ondeskundig, stonden niet open voor deskundige informatie, waren ijzeren heinig eigenwijs, wilden door dik en dun hun ongelijk verbloemen en hun gelijk iedereen door de strot duwen. Het ledenparlement is in meerderheid onbekwaam en realiseerde zich totaal niet de manipulatie van het referendum, hetgeen ze hadden moeten afstraffen en bovendien stemden diverse parlements leden in strijd met hun opdracht van hun bond of sector. Sector- en bondsbesturen bleken overwegend onbekwaam op pensioengebied en volgden de misleidende onderhandelaars door hun adviezen blindelings over te nemen.
  Politiek gezien is het een schandaal dat 281.000 stemmen de pensioenrechten mogen versjacheren van 3 miljoen Nederlandse 65 plussers!
  Onbegrijpelijk dat Tuur Elzinga en Han Busker de besprekingen niet onderbroken hebben toen ze zich verplicht voelden akkoord te gaan met de basisvoorwaarde van Koolmees, akkoord gaan met 66 plus 4 maanden en latere verhogingen. Zij mochten dat niet accepteren omdat ze anders afgesproken hadden met het ledenparlement. Dus hadden ze moeten onderbreken en het ledenparlement moeten raadplegen en eventueel daarmee nieuwe afspraken maken voor ze Koolmees akkoord gaven. Nu is en blijft het verraad wat zij gepleegd hebben en kunnen we met hen niet doorgaan omdat anders bij de uitwerking van de losse draadjes het zelfde gevaar dreigt!
  Dit referendum moet ongeldig verklaard worden op grond van onrechtmatige daad (onrechtmatig nalaten), immers de voorlichting was tendentieus, onvolledig en indoctrinerend. De FNV, in casu, Tuur Elzinga en Han Busker, handelden in strijd met de afspraak met het ledenparlement. Het is te verdedigen, dat zij daardoor handelden buiten hun bevoegdheid, dus niet namens de FNV, maar namens zich zelf. Dan zijn zij beiden persoonlijk te veroordelen wegens machtsmisbruik en past er maar 1 maatregel binnen de FNV, ontslag op staande voet!
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Heb jij al gestemd? Of wil je eerst nog meer weten? Tuur Elzinga legt uit wat er in het principeakkoord staat over de bevriezing van de AOW-leeftijd.
  Nog meer weten? Check fnv.nl/goedpensioen
  Heb jij al gestemd?
  1 week geleden 20
  Terug naar 65 of 40 dienstjaren
  1 week geleden 15
  Ik Heb ja gestemd.
  Het akkoord ligt niet alleen bij de bond, maar ook bij de politiek.
  Iedereen heeft wel een grote mond maar als de bond een oproep doet voor een algehele aktie, komt van de 1 miljoen leden misschien 5% opdagen. Laat dan ook de regering weten wat jij er van vind en blijf niet thuis.
  Als de helft eens komt bij een landelijke actie, dan weet de regering dat het menis is.
  Klagen hier op Facebook heeft geen zin.
  1 week geleden 1
  wat ben jij een grote slappeling zeg en je zie niet dat je bedonderd word???
  6 dagen geleden 1
  Huib van Zanten mee eens. Ik heb vandaag ook ja gestemd. Heel simpel, een nee zou rampzalig zijn omdat dan alles weer in de bingo pot komt. Nu zekerheid en verder strijden voor verbetering.
  1 week geleden
  Huib van Zanten volledig mee eens. Heb wel nee gestemd maar jouw oproep sta ik volledig achter
  6 dagen geleden
  En voor stemmen helpt wel?
  Omdat niemand komt opdagen tijdens een demo stem je voor, Nee dat is logisch...
  1 week geleden
  En dan stem je maar voor leipo
  1 week geleden 9
  Wat doen we dan met mensen als mij die al 52 jaar gewerkt hebben (zwaar werk) en nu net een half jaar pensioen hebben en een 3.5 jaar jongere partner hebben. Ik wordt voor mijn 52 jaar hard werken gestraft met een AOW tje van 748,45 euro terwijl alleenstaanden 1155,- euro krijgen. Dan kan je toch niet spreken van eerlijk verdelen waar mensen recht op hebben. Asociaal beleid!!!! Ben nu 66 jaar en 7 maanden jong 🤐 vakbonden vecht voor onze rechten desnoods heel Nederland plat leggen, en sleep er een eerlijke deal voor ons uit zodat wij echt trots kunnen zijn op onze vakbond. Wij hebben al 50 jaar pensioen opgebouwd en ook al 50 jaar lidmaatschap betaald. Nu wordt het tijd voor actie !!! Ps, heb uiteraard een vette NEE gestemd .....
  5 dagen geleden 1
  Rijn Pieters 50 jaar pensioen opgebouwd, en toch alleen maar AOW ontvangen?? Geen wonder dat je boos bent! Wat is de naam van je pensioenfonds?
  5 dagen geleden
  Rita Van der Does wil het toch noch proberen, als je geen pensioen zou hebben zou jij niet kunnen stoppen met werken. Als je maar 748 euro AOW krijgt. Maar ik heb gelukkig nog wel een redelijk pensioen opgebouwd, maar hoe later jij AOW krijgt des te langer duurt het voordat jij kan stoppen met werken dus als zij dat naar 70 jaar brengen en jij hebt een partner die 66 is heb jij een probleem, je kan dan niet samen stoppen met werken want ik schat jou pensioen niet zo hoog in. Groetjes en fijn weekend ( niet alleen lezen, ook bij nadenken ) en blijf maar gewoon denken dat jullie allemaal 100 jaar worden😂
  5 dagen geleden
  Rita Van der Does aan de foto te zien heb je jou hoofd dik genoeg, dus er zouden hersenen in moeten zitten.ik denk alleen dat ze nog niet werken, een tip voor jou. Als je op je fietsje zit probeer ze eens aan het werk te krijgen, iets minder hard fietsen heb je meer tijd om na te denken. Deze was gratis!!!
  5 dagen geleden
  Rita Van Does dit is jou denk ik niet uit te leggen, zonde van mijn wel verdiende vrije tijd. Dit wordt denk ik ook allemaal te moeilijk voor jou. Fijne dag verder😢👋
  6 dagen geleden
  Rijn Pieters nou 52 jasr gewerkt dus vanaf 25 jaar niet aangesloten bij een pensioen fonds..En AOW is een overheids pensioen..En ongelijk heid..Stel jij loopt innde WW En je vrouw werkt ..dan wordt het inkomen van je echtgenote niet bij jou inkomen geteld.en wordt je niet gekort..Maar ik loop nu in de WW.inkomen vanuit ziektewet 350 e minder..65 jaar want ziektewet arbeids korting en vakantie geld inbegrepen...WW hebbje dat niet ..nou mogelijkheid onderzocht om een gedeelte van mijn pensioen op te nemen ..kan niet wordt afgetrokken van de uitkering ..Dus wat nu ongelijkheid..En ook niet in aanmerking subsidie.s 2 k boven de norm.
  6 dagen geleden
  Peter Lugten 🤐verder gaat het wel goed met jou, beterschap !!!
  6 dagen geleden 9
  Goed pensioen ?????
  Wat is hier nog een goed pensioen ???? Voor ons blijft er niets over een schrijntje ...daar hebben we ons leven lang voor krom gelegen voor een schrijntje
  En dan wordt je zo bedankt met een zogenaamd goed pensioen .
  Laat me niet lachen al het pensioen geld is opgebrast door de EU en dan moeten wij blij zijn met dit afdankertje . Meer wil ik er niet over zeggen🤮🤮
  6 dagen geleden
  goed zo Twan
  6 dagen geleden
  Twan Kampers 👍👍👍ik ook niet
  6 dagen geleden
  Ik ja gestemd en schijntje mooi niet nu WW uitkering 1500 e straks met pensioen 66 en 4 maanden als alleenstaande ex afstand gedaan 20 jaar geleden pensioenrechten AOW en pensioen 2200 e ..31K per jaar..dus een dikke ja.😁
  1 week geleden 7
  Terug naar 65 zou een veel beter akkoord zijn!!!
  6 dagen geleden
  Dieni Van Nieuwamerongen of 45 jaar werken!!
  6 dagen geleden 3
  Jullie zijn net zo schijnheilig als dat zooitje in Den Haag. Door het akkoord als positief te bestempelen leggen jullie het niet neutraal voor en besodemieteren jullie alle leden.
  6 dagen geleden 1
  Wat niet minder erg is is dat de mensen die deze site beheren is opgedragen om niet op dit soort berichten te reageren. Puur omdat ze geen fatsoenlijk antwoord hebben en omdat ze weten dat de mensen die tegen zijn gelijk hebben. Wat een stelletje zwakkelingen zeg.
  6 dagen geleden
  Stelletje oplichters zijn het allemaal, hypocriet zooitje.
  6 dagen geleden
  Dick Spoelstra
  3 dagen geleden 1
  Jammer Dirk de Jong, ik begrijp je teleurstelling.
  Ook ik ben uir het veld geslagen, gevochten als een leeuw, met stakingen meegedaan, acties, gedaan en ook 4 uur in een cel gezet.
  Maar er is ons iets gevraagd en een overtuigende meerderheid heeft anders besloten. Ik ga me sterk maken om een goede invulling te geven aan de maatregelen.
  Jammer dat ik je als bondsmaatje moet gaan missen.
  4 dagen geleden 1
  Ik ben benieuwd welke bonden en welke secrtoren nu uit de FNV stappen. Ik heb gehoord Havens en Vervoer. Met die als basis zou een nieuw vakverbond kunnen worden opgebouwd dat wel tegen de regering opgewassen is. Helaas vliegen de aangekondigde lidmaatschapsopzeggingen ons op facebook om de oren.
  Iets te vroeg denk ik
  Nu is even rust nodig en overleg tussen de tegenstanders hoe we de FNV misleiders kunnen bestrijden. Maar dat er oorlog dreigt is zeker!
  4 dagen geleden
  Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid der voorstemmers dat heeft gedaan door de misleidende informatie van de FNV onderhandelaars op radio, tv en in de kranten, en vooral in de begeleidende informatie in en bij de brief met stemcode, terwijl de interne deskundigen werden genegeerd, daarom is dit geen democratisch besluit maar een gemanipuleerd besluit!
  DIT ZOU ONGELDIG VERKLAARD MOETEN WORDEN !
  Zodra ze daar achter komen zullen zij spijt hebben als haren op hun hoofd.
  We weten dat de meerderheid der mensheid relatief minder slim is dan een kleinere minderheid en dat democratie niet bestaat, maar dat democratie gesuggereerd wordt als de helft plus 1 de dienst uitmaakt.
  Die meerderheid wordt dan behaald door degenen die het toch allemaal niet begrijpen te misleiden. Dat is al eeuwen in de politiek zo en dat is nu kennelijk ook bij de FNV zo.
  WIE DOET MEE ? WE STAPPEN NAAR DE RECHTER
  1. om het referendum ongeldig te laten verklaren;
  2. om de lage rekenrente ongeldig te verklaren en een hogere rekenrente af te dwingen.
  3 dagen geleden
  Ik Carla wil wel graag weten wanneer het Accor dan in ga is dat zo vlug het kan of pas in 2022 zou graag een antwoord hier op krijgen
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Of het pensioenreferendum leeft bij onze leden? Reken maar! Veel FNV-leden proberen op dit moment via de website van het pensioenreferendum hun stem uit te brengen over het voorlopige pensioenakkoord. Door die grote piek kan het mogelijk langer duren om in te loggen en je stem uit te brengen. Mocht het niet meteen lukken, probeer het dan op een later tijdstip vandaag. Stemmen is mogelijk tot zaterdag 15 juni om 12.00 uur. Alvast bedankt voor het stemmen en voor je begrip!
  1 week geleden 34
  Ik stem.ja en ik hoop dat de meeste strijders diue die 3 jaar bezig zijn geweest voor de AOW leeftijd .En nu kan je zien dat de huidige generatie helemaal er niks van snapt want het is wel zo dat jullie die coalitie hebben gekozen en het is jullie schuld dat dit akkoord er na 10 jaar moest komen..En de bonden hebben de schade kunnen beperken..En ik roep alle 60 + op om ja te stemmen .
  1 week geleden 14
  Peter Lugten er zijn 60 plussers ,die er nu al 45 werkjaren (of meer)op hebben zitten, die buiten de boot vallen en alsnog langer mogen doorwerken met dit principe akkoord .
  1 week geleden 12
  Peter Lugten ik in iedergeval niet want ik denk dat jij het niet begrepen hebt dijselbloem verlaagt de rekenrente en dat betekent korten en geen indexeren slaap maar lekker verder
  1 week geleden 10
  Jij vindt het prima dat als je nu 30 bent je ervan verzekerd bent dat je door mag tot 70/71 jaar?
  1 week geleden 7
  Peter Lugten ik stem nee. Er is nml geen akkoord. Ik kan dat tenminste van dit NIET zeggen
  1 week geleden 6
  En dan ook nog eens niet weten wat je maandelijkse uitkering wordt......
  1 week geleden 5
  Peter Lugten denk alleen maar om jezelf
  1 week geleden 4
  Ja lul ken jij wel zeggen hé jij bent er bijna egoïstisch mannetje
  1 week geleden 4
  Alida Kuijt-van Der Plas ik ? Nee Ik ben geen 30 jaar meer. Ik zeg nee omdat de jongeren vele malen Lang Er moeten werken
  1 week geleden 1
  wat gebeurt er over twee jaar? Weer staken?
  1 week geleden
  Peter Lugten ik stem ja
  1 week geleden 27
  Afkeuren dit gedrocht van een akkoord.
  1 week geleden 7
  Nel Kr, nee juist niet dom, voor de korte termijn ziet deze deal er mooi uit. Op de langer termijn kun je bloeden. 66 jaar of 40 dienstjaren is genoeg. We moeten anders werken tot we sterven.
  1 week geleden 4
  Rowan Dsloot wij ook NEE uiteraard
  1 week geleden 3
  NEE gestemd
  4 dagen geleden
  Werken tot mn 68e, ik ben daar helemaal achterlijk!
  1 week geleden
  Rowan Dsloot mooi dom
  5 dagen geleden
  Als nee stemt krijg je geen indexering van je pensioen dan wordt het alleen maar minder
  1 week geleden 25
  Zou me verbazen als de uitslag JA is. Dan denk ik dat er veel leden die ze nog hebben hun lidmaatschap direct opzeggen. Waarom zou je dan nog lid zijn van een club die de tegenpartij steunt en haar eigen leden tekort doet. Je eigen ruitem ingooien? Ben je gek? Teveel niet uitonderhandeld en op papier. Ben verstandig stem NEE.
  1 week geleden 4
  Arjan Hanegraaf ik stem ook nee en wordt het toch een ja, dan zeg ik mijn lidmaatschap op.
  1 week geleden 3
  Arjan Hanegraaf zeker NEE anders worden we nog meer belazert!
  1 week geleden 2
  Martin wat jammer dat je meewerkt aan belazerd worden
  https://www.maxvanda...v/zwarte-zwanen/
  6 dagen geleden 1
  Uiteraard NEE gestemd, 66 jaar of 40/45 jaar werken is toch wel genoeg lijkt mij . Voor ik met pensioen kan ben ik bijna 68en heb ik 52 jaar gewerkt
  1 week geleden 1
  Ja gestemd
  6 dagen geleden
  nee gestemd
  6 dagen geleden
  Ook nee gestemd
  6 dagen geleden
  Gisteren in de zaal in Amsterdam
  Grijze haren waren er in grote getalen Wat als de meerderheid van de leden 60 plus is?
  En die stemmen JA === €€€€€€€€
  1 week geleden
  Arjan Hanegraaf https://www.facebook...443893942535318/
  6 dagen geleden
  @Mila, het was keuze slecht of nog slechter. Want als de FNV schreeuwers gelijk krijgen, dan hebben huidige werkenden echt een probleem.  Trouwens, ik heb die Max propaganda filmpje gezien. Klopt geen zak van. Ken ook mensen die in voorkomen. Er is geen hoor en wederhoor toegepast en vragen worden zeer suggestief gesteld. Maar ja, wiens brood men eet, diens woord men spreekt
  1 week geleden 21
  Ik ga zeker VOOR stemmen, want er is dankzij de FNV toch wel heel wat bereikt. De komende paar jaren is er -zonder pensioenkortingen en verder oplopende AOW leeftijd- nu ruimte om er verder iets beters van te maken. Dus nu winst pakken en daarna verder onderhandelen en evt actie voeren.
  1 week geleden 3
  Willem Niessink . Denk je dat je dit dan bij het huidige kabinet kan bereiken. Keep on Dreaming. Er zijn in het verleden meer uitspraken gedaan door dit KABINET waar ze niet meer op terug komen. Ik heb wel vertrouwen in de FNV maar niet in dit bakinet😥😈
  1 week geleden 2
  Arne Hagenaars . NU al niet meer. Zie Artikel Dijsselbloem
  1 week geleden 1
  Willem Niessink strax als er weer eem economische dip komt, zul je spijt krijgen, dan is dit principe akkoord niks meer waard.
  https://www.ad.nl/po...regels~a61877da/
  1 week geleden 1
  Stukje van Dijsselbloem niet gelezen?
  1 week geleden
  Waarom niet doorpakken nu?
  Maar later?
  1 week geleden
  Roberto Filio voor die jongeren is er nog tijd om het anders te regelen. Evt met een andere regering. Voor ons, kort voor de AOW, is het belangrijk dat we nu binnenhalen wat er is bereikt.
  1 week geleden
  Momentum is er nu!
  Ik zeg gas er op nu!!!
  1 week geleden
  Heel wat zeg je?
  Leg uit dan wat?
  1 week geleden
  Heb gestemd.
  1 week geleden
  Freddy Spin . Jawel hoor. Belachelijk allemaal
  1 week geleden 15
  Er wordt massaal nee gestemd .
  Kan de FNV weer 9 jaar vergaderen , en wederom een nieuw waardeloos plan voorleggen .
  Etc etc etc , iets met werk houden en zakken vullen .
  Ga staken , en gooi de boel plat , ipv oeverloos te vergaderen over niks
  1 week geleden 2
  Eddy Bolder mee eens, laat alle werkenden in Nederland massaal actie gaan voeren.
  1 week geleden 2
  Eddy Bolder er wordt inderdaad geframed dat het al negen jaar duurt en dat er een heel goed plan ligt ( in politieke termen het best haalbare op dit moment). Tegelijkertijd rammelt het al weer vanwege de rekenrente. Maar het belangrijkste is dat de leeftijd niet blijft staan op 66 maar meegroeit. De vakbonden moeten gaan voor 66 en geen dag langer en voor zware beroepen eerder. Dat daar geen geld voor zou zijn is flauwekul. Er waren ook miljarden voor de banken (die zelf de oorzaak waren voor hun eigen probleem en nu nog steeds niets hebben geleerd) dan moet er ook geld zijn voor een goed pensioen!
  1 week geleden 1
  de vakcentrales belazeren ons
  https://www.maxvanda...v/zwarte-zwanen/
  6 dagen geleden 1
  Staken is het enige middel dat wat kan bereiken . Is het kabinet zeer huiverig voor.
  6 dagen geleden 1
  Natuurlijk stem je NEE, Het best haalbare??? Ze bestelen ons van ONS pensioen, dat WIJ hebben opgebouwd, van ONS uitgesteld loon. ER is totaal niks van hun bij. Ook daar waren afspraken over gemaakt en daar houden ze zich dus NIET aan. Denk je nu echt, dat ze zich nu wel aan de afspraken gaan houden???....... Politici houden zich NOOIT aan afspraken en zeker dit Rechtse VVD kabinet niet, die liegen en bedriegen ons al jaren.
  6 dagen geleden 1
  Mee eens en dat verwijt ik de vakbonden dat ze bijna niet de moeite hebben genomen om andere of hardere actie's te voeren, ik krijg steeds meer het idee dat ze ingekakt zijn en zich zo naar de slachtbank hebben laten leiden.
  5 dagen geleden
  Ik verwijt de vakbondsleden dat ze volgende generaties in de kou laten staan om zelf meer te krijgen. Het ikke ( ik wil hoger pensioen) , ikke (ik wil eerder met AOW) en ikke (ik wil geen korting). Dat de volgende generaties hierdoor in problemen komen daar kijken de leden niet naar. Daarom zeg ik stop met verplichte pensioen. Ik ga zelf wel iets regelen. Gooi mijn geld over naar individuele pot. En dan ga je zien dat de fondsen instorten. Prima, ze zoeken dan maar zelf aan en degene zien gelijk wat gevolgen zijn. En is het geld op, pech gehad. Dus misschien beter stoppen met collectief pensioen
  6 dagen geleden
  Ach en of het een ja wordt denk dat de FNV zich dan wel achter hun oren kan krabben want dan gaan er veel leden hun lidmaatschap opzeggen. Waaronder veel van de generatie die nog heel wat jaren moeten werken waar ze het juist van moeten hebben.
  5 dagen geleden
  @Laura, verdiep uzelf in het pensioen. Drogreden 2: Mijn pensioen is niets anders dan uitgesteld loon.
  Jullie hebben allemaal heel veel jaren hard gewerkt en soms zelfs keihard gewerkt, lees ik in jullie mailtjes. Vaak melden jullie erbij dat je al op je 14de of 15de met werken bent begonnen. Henk Krol insinueert met zijn nieuwste verkiezingsleus dat gepensioneerden harder werkten dan de jongeren van nu: 'Dit is een compleet oneerlijke verdeling tussen werkend, niet kunnen werken en hard gewerkt hebbend! Ten strijde!' 'Hard gewerkt hebbend' zet hij dus tegenover 'werken'. De implicatie is helder, maar zeer dubieus. In elke generatie zijn er mensen die hard werken en mensen die er de kantjes van af lopen. Net alsof alle 60-plussers in de winterkou met de blote hand kanalen hebben staan graven en de huidige jongeren een beetje zitten te niksnutten achter hun computer op kantoor. Veel tieners hebben ook nu nog een bijbaantje naast school, op zaterdag en in de vakanties. Belangrijker: als het gaat over de verdeling van de pensioenpot, is het volkomen irrelevant of je op je 14de of op je 21ste bent gaan werken. Doorgaans betaalt een werkende pas vanaf zijn 21ste pensioenpremie. Sterker, de startleeftijd is in 2007 verlaagd van 25 naar 21 jaar. De boze 60-plussers zijn dus pas vanaf hun 25ste gaan bijdragen aan hun pensioen. Beweringen in de trant van 'ik heb 40, 45 of 47 jaar premie betaald', zijn pertinent onjuist. Temeer omdat de overgrote meerderheid van de boze 60-plussers erg vroeg is gestopt met werken. Een kwart van de mensen die in 2001-2003 met pensioen gingen, was 58 jaar of jonger, 70 procent was 61 jaar of jonger. Sindsdien gaat de gemiddelde pensioenleeftijd gestaag omhoog. Maar nog in 2011 was de helft van alle Nederlanders in de leeftijdsgroep 60-65 jaar al gestopt met werken, en een op de acht in de leeftijd 55-60 jaar. Kortom: in ruil voor soms maar 30 jaar pensioenpremie betalen, ontvangen de meeste boze 60-plussers een pensioen van 70 procent van hun laatstverdiende loon. Netto is dat vaak 80 procent van het eindloon. Een Nederlander die nu 25 jaar is, kan pas met pensioen als hij 71,5 jaar is. Dan krijgt hij een pensioen van hoogstens 70 procent van zijn middelloon (als alles meezit). Laat dit even goed op jullie inwerken: een 25-jarige moet 50,5 jaar werken en pensioenpremie betalen en krijgt daarvoor een veel lager pensioen dan jullie. Dan het 'pensioen is uitgesteld loon'-argument. Dat zou kloppen als het pensioen van ouderen zou bestaan uit de door hen zelf ingelegde pensioenpremies, plus het daarop behaalde beleggingsrendement. Dat is niet zo. De huidige 60-plussers ontvangen in totaal veel meer dan dat. Dat komt door de snel gestegen levensverwachting. De pensioenpremies die zij hebben betaald, waren afgestemd op een levensverwachting na de pensioenleeftijd van ongeveer 7 jaar. Maar de huidige ouderen leven gemiddeld 13 jaar na hun pensionering. Dat enorme 'pensioengat' moet gerepareerd worden door de jongeren. Om de tekorten bij de pensioenfondsen op te vangen zijn de pensioenpremies sinds 2000 met 50 procent verhoogd. Jullie zeggen: 'Ik heb veertig jaar lang premie betaald, dus ik heb mijn pensioen wel verdiend.' In werkelijkheid hebben jullie veertig jaar lang te weinig premie betaald. De gepensioneerde heeft dus een groot deel van zijn inkomen te danken aan de werkenden. En niet alleen vanwege de gestegen levensverwachting. De AOW wordt namelijk betaald via een 'omslagstelsel'. De kosten van de AOW zijn in 2013 begroot op 33 miljard euro. Daarvan wordt 23 miljard betaald door de werkenden via de AOW-premie. De overige 10 miljard betaalt de overheid uit de belastinginkomsten. Werkenden betalen meer belasting dan gepensioneerden, dus ook via die weg vloeit er geld van jong naar oud. De kosten van de AOW stijgen zeer snel door de vergrijzing. In 1960, drie jaar na de invoering van de AOW, moest een beroepsbevolking van 6 miljoen Nederlanders één miljoen gepensioneerden 'onderhouden'. In 2013 zijn er op elke gepensioneerde nog maar 3,5 werkenden. In de toekomst gaat die verhouding naar twee op een. De AOW-premies zijn daarom sterk gestegen. Een gepensioneerde die in 1946 is geboren, betaalde gemiddeld 13,4 procent AOW-premie. Voor de huidige werkenden is de premie 17,9 procent.
  (Bron Volkskrant)
  6 dagen geleden
  .
  Ook de FNV Vakbond moet op z'n centjes letten. Dat vergaderen en oplossingen bedenken kost erg veel geld. Dus ik vermoed maar zo dat de FNV Vakbond ook bij een NEE gewoon JA gaat zeggen. Ze vergeet dan alleen wel dat ze daarna nog veel minder centjes zal hebben. Een beetje de tactiek van de verschroeide aarde.
  1 week geleden 11
  En jullie willen nog steeds beweren dat jullie er voor de leden staan?
  1 week geleden 5
  Ik vind het stil houden door de FNV zeer kwalijk, een soort achterhouden van informatie. Dat schaadt het vertrouwen in het bestuur van de bond. Die moeten eens heel goed over deze actie naar de leden gaan nadenken.
  1 week geleden 3
  Alex De Zwart https://www.facebook...443893942535318/
  6 dagen geleden 2
  Sorry maar ze staan al jaren niet meer achter de werknemers. Is al begonnen toen Wim Kok in de regering kwam. Is begonnen met de kas leeg te trekken. Onder het mom ondersteunen van de werkgevers en toch al te veel in de pot is dat teruggegeven aan het bedrijfsleven, die het gebruikt hebben om zichzelf extravagante salarissen toe te eigenen en de werknemers langzaam aan te veranderen in moderne werkSLAVEN, een voor een worden al onze privileges weg gewerkt. Eindeloze tijdelijke contracten en zwaar onderbetaald voor de mensen die het ECHTE werk doen.
  6 dagen geleden 2
  Dit riekt naar KIEZERSBEDROG. Iets wat de regeringspartijen te pas en te onpas voor de voeten word geworpen. Vooral door de PvdA Bah, Dit word dus een TEGENSTEM!
  1 week geleden 1
  Jury Roest ik denk dat er maar eens een onafhankelijk onderzoek moet komen van betrokkenheid van de fnv directie in de politiek en vice versa
  1 week geleden 2
  Eerst maar afwachten of #postnl mijn brievenbus kan vinden. 12 maanden voor mijn aow moet ik toch echt "voor" stemmen.
  1 week geleden 2
  Ron En Gerdie Schulz ja zo kijkt ieder naar wat het beste is. De groep van 45 tot 58 jaar gaan waarschijnlijk het meeste tegen stemmen. Maar gelijk heeft u.
  1 week geleden
  👍ook "voor" gestemd. ( Kan je nicht ook eerder stoppen! )😆
  1 week geleden
  Ron En Gerdie Schulz zo is het maar net. Maar Anita heeft nog niet zoveel pensioen jaren opgebouwd bij de gemeente ( vanaf 2003) vandaar!😃
  1 week geleden
  Ron En Gerdie Schulz mwhaa......daar zijn de meningen over verdeeld!
  1 week geleden
  Ron En Gerdie Schulz
  1 week geleden
  Peter Janse ja en een best leuke gemeente ook.
  1 week geleden
  Peter Janse hahahaha overal hetzelfde. ......triest, hoor bijna geen positieve geluiden meer. Woon natuurlijk nog in het stadsdeel waar ik werkte dus spreek ook nog regelmatig oud collega's. De moderne, vaak universitair geschoolde, manager heeft zijn intrede gedaan. Jong en overal verstand van.
  1 week geleden
  Peter Janse die kan natuurlijk al lang stoppen maar dan moet je wat eurotjes inleveren. Ik heb oud collega's die meer dan 50 dienstjaren hebben en niet bereid zijn €200 in te leveren. Zo maakt iedereen zijn eigen keuze.
  1 week geleden 2
  Dacht al dat het aan mijn code lag. Nou ja dan later maar stemmen heb het bij de ser doorgenomen. Vind dat de vakbond wel een beter resultaat hadden mogen voorleggen.
  1 week geleden
  Roberto Filio jongere moeten inderdaad lang doorwerken maar hun pensioen verbeterd wel en men heeft de tijd om zich te verzekeren of te sparen voor hun oude dag. De groep 40+ en 50+ treft men het zwaarst zowel met pensioen en men mag een half jaar eerder stoppen(67.6 en ouder). Die regeling van zware beroepen vergeet men zo weer. Dus voor die groep lijkt mij tegen stemmen de juiste keuze.
  1 week geleden 1
  Gestemd 😊
  3 dagen geleden
  Ik denk er hard over om te stoppen met de FNV dit is een flut akkoord uiteindelijk kun je nog tot je 70e doorwerken FNV stelt ook helemaal niets meer voor zo jammer
  18 uur geleden FNV Vakbond
  Hoi Fred, dat zou erg jammer zijn. Of je nu blij bent met het akkoord of niet, met dit akkoord is het ontzettend belangrijk dat er een sterke vakbond is. Het betekent ook niet dat we klaar zijn of onze idealen opgeven. Er is nog genoeg om voor te strijden en het zou heel mooi zijn als je daar aan bij zou willen blijven dragen. Hartelijke groet, Jesse
  18 uur geleden
  FNV Vakbond Ik ben al vanaf 1981 lid van jullie maar de laatste tijd vallen jullie sterk tegen mvg
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Vandaag ontvangen alle leden van de FNV een stemcode. Er ligt namelijk na jaren van onderhandelen eindelijk een pensioenakkoord. Nu is het woord aan onze leden: zij kunnen voor of tegen het akkoord stemmen. FNV-collega Peter legt nog eens uit waarom dat zo belangrijk is. Dus ben je lid? Breng dan voor aanstaande zaterdag 12:00 uur je stem uit!
  Meer weten? fnv.nl/goedpensioen
  Ga stemmen!
  1 week geleden 54
  Heb de envelop binnen en dit is wat ik ga doen ermee. Gisteren naar een FNV bijeenkomst over het pensioenakkoord geweest. Kon nou niet echt zeggen dat het neutraal werd voor gelegd. Maar had ook niet anders verwacht als Han Busker een principeakkoord tekent en dat op het 8 uur journaal keihard ontkent. Hij moet wat, hij zit er zelf inmiddels al aan vast. Ik ben heel erg van het collectief, maar heb nou ook naar mijn persoonlijke situatie gekeken. Dat was heel erg schrikken. Ben bijna 56 jaar oud en mag volgens het akkoord met 67 jaar en 3 maanden met pensioen. Ik zou er 3 jaar eerder uit mogen echter dit geld maar de komende 5 jaar. Vreemd genoeg zegt de website van FNV na het invullen van mijn geboortedatum dat ik er gewoon 3 jaar eerder uit kan. De bedoeling is echter dat na deze 5 jaar het onderzoek naar 45 jaren werken is afgerond. Dan mag ik er uit met 67 jaar en 4 maanden. Dat schiet niet echt op.  Nou moet het pensioenstelsel ook nog op de schop en ik zit net in die groep die nog maar moet zien wat ie krijgt na de hervorming van het pensioenstelsel. Er wordt gezegd dat niemand erop achteruit mag gaan, maar hoe en wat en wanneer dat is me niet duidelijk geworden tijdens de bijeenkomst. Dat had wel een heel erg hoog glazen bol gehalte.  Feit blijft wel dat mijn beroepsgroep gemiddeld 7 jaar korter leeft en al 17 jaar voor zijn pensioen gezondheidsklachten heeft. Ik zit niet voor niets al aan de bloeddrukverlagende medicijnen en dat komt niet door dit pensioenakkoord.  Als kaderlid heb ik me de afgelopen maanden hard gemaakt voor de eisen die we als vakbond hadden neergelegd bij de politiek. AOW leeftijd 5 jaar bevriezen op 66 jaar en daarna een minder harde stijging. De RVU boete wordt geschrapt om het mogelijk te maken eerder te stoppen voor zware beroepen en pensioenen krijgen weer indexatie.  In mijn ogen is dat er allemaal bij lange na niet uitgekomen. En als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk wordt ik helemaal droevig. Heb er de afgelopen nacht nog eens goed over nagedacht. Mocht de envelop van FNV op de mat vallen vandaag om te stemmen, dan kan ik niet anders dan tegen stemmen.
  1 week geleden 10
  Dit is verraad aan de leden die acties gevoerd hebben voor 65 jr. dus nee tegen dit akkoord
  1 week geleden 7
  John Martens helemaal mee eens nu kan ik niet stemmen ivm vakantie maar ik zou ook tegen stemmen omdat ik nu Bijna 62 jaar ben en sinds mijn 16 e werk hiervan 42 jaar bij hetzelfde bedrijf en heel misschien komt er eenoverleg voor mensen die reeds 45 jaar aan het arbeidsproces mee doen maar daar heb ik een hard Hoofd in ik mag nu 3 maand eerder met pensioen ha ha van 67 en 3 maand naar 67 lachertje toch.
  1 week geleden 4
  John Martens dank voor de heldere uitleg. Ik vond de vijf maanden eerder stoppen in het ‘akkoord’ al heel triest, maar als ik jouw verhaal lees is het nog harder huilen... als ik mag stemmen is het antwoord ook NEE. Werk sinds mijn 17e, heb er straks een dikke 50 jaar opzitten.... te gek voor woorden, werk in een bajes en we lachen allemaal hoe we straks met rollator de afdeling op mogen, ik ben niet-executief dus geen vervroegde uittreding vanwege gevaar of zwaar werk. Werk dus wél gewoon met dezelfde doelgroep, alleen geen wisseldiensten...
  1 week geleden 3
  Via mail toch kunnen stemmen dus antwoord is een NEE
  1 week geleden 2
  Wie met 65 met pensioen wil, moet dat straks kunnen. Maar dat kost geld.
  Dat geld wil de politiek soms aan andere zaken uitgeven.
  Bij dit akkoord hebben de FNV onderhandelaars wel 4 miljard structureel geld per jaar los gekregen.
  Dat was bij een formatie onderhandeling nooit gelukt. Daarom is dit een verdedigbaar akkoord.
  En er moet nog veel strijd geleverd worden. Dat kan beter met dit akkoord als startpunt, dan met de huidige afspraken
  1 week geleden 2
  Jessica van Otterlo Bij mij precies hetzelfde. Ook 3 maand eerder. Wat is nu 3maand. Een lachertje.
  1 week geleden 1
  Jessica van Otterlo niet stemmen ivm met vakantie?
  Je kan ook via internet stemmen. Je krijgt een code via email en kan dan stemmen.
  Ik weet natuurlijk niet of je daar ( email, internet) over kan beschikken. Anders heb ik niets gezegd.
  1 week geleden 1
  65 is 65
  1 week geleden
  Idd vergis je niet,je hebt je hele leven er keihard voor gewerkt hoor.
  Ik heb het gevoel dat men dat wel eens vergeet.
  Nou ik niet!!!! Tssss
  Wat denkt men wel niet!!!
  1 week geleden
  Henk Daalder ze hebben niets los gekregen laat shell en de rest gewoon belasting betalen dan kan AOW omhoog en een ieder met 65 dus tegen stemmen en die 4 miljard is dat voor die drie maanden ik krijg buikpijn van het lachen die 4 miljard is een zoethoudertje en gelogen
  1 week geleden 50
  Hier is niet voor gestaakt. Dit is geen akkoord. Dit is een hele grote sigaar uit eigen doos.
  1 week geleden 1
  Henk Daalder, heeft u andere informatie dan die door de bonden wordt gedeeld? Over solidair gesproken, hoe is het voor de groep tussen de 45 en 55 jaar? Zij moeten tot max jaar werken en zien hoeveel AOW/ pensioen er overblijft. Zij hebben altijd voor de ouderen betaald, iets wat de jongeren conform dit akkoord niet gaan doen. Deze groep zullen de grote verliezers worden...
  1 week geleden
  Onzin, Lily, ook in het pensioen volgens dit akkoord is het solidair en collectief
  1 week geleden
  Ik stem VOOR!
  1 week geleden 44
  Hmmm ik krijg een heel naar gevoel van dejubbeltoon.....na jarenlange onderhandelingen...is er nu eindelijk een akkoord...Nou er zal wel weer genoeg toegezegd zijn...maar niet voor de leden...Dijsselbloem zet alles nog even onder druk....Rutte mag dan geen plan B hebben ..maar ik mag toch verwachten dat FNV die wel heeft
  Gooi Nederland maar plat!Alle sectoren! Doe waar een bond voor opgericht is!
  1 week geleden 3
  Tineke Schutte ik ben het met jou eens. Het lager zo dik bovenop gisterenavond met de videopresentatie van Han Busker.
  Al die duizenden mensen door het hele land bij beide demonstraties hebben aangegeven voor uiterlijk 66 jaar te gaan, niet meer maar ( FNV) in dit- specifieke geval -wel minder ( 65). De indexatie kan naar vandaag een dikke vette streep door ( nota bene een PvdA'er die pretendeert een socialist te zijn! Op naar het Malieveld!
  1 week geleden 1
  Idd PLAT!!!
  6 dagen geleden
  Mooi verhaal, maar 65 is 65 tegen dus
  1 week geleden
  Ik stem TEGEN! Eerst maar eens een duidelijk en normaal pensioenplan dat voor iedereen begrijpelijk is. Weten waar je aan toe bent en 66 jaar.
  1 week geleden
  Ik denk dat het nieuwe pensioen een vooruitgang is.
  Ook al is het een onderhandelings resultaat.
  - De AOW leeftijd stijgt minder snel
  - er kan weer geindexeerd worden, (bijna) ongeacht de rekenrente
  Daar heeft Koolmees zich toe verplicht.
  En dat na 10 jaar niet indexeren.
  Zelf vindd ik dit het belangrijkste
  1 week geleden
  Alexy Baan je hebt een verkeerd beeld van dat indexeren.
  Nu is het zo dat ons een vast pensioen is beloofd, maar doordat de rekenrente laag is, is het pensioen wel vast, maar ook laag, Indexeren gebeurt niet.
  Er blijft vaak geld in de pot zitten. Straks is er geen buffer meer nodig, er blijft geen geld in de pot achter, dat is allemaal te gebruiken voor indexeren. Elk fonds bepaalt hoe snel de variatie in beleggings resultaten, worden vertaald in de uitkering, waarschijnlijk gedempt.
  Mijn beeld is dat die variatie gemiddeld meer pensioen oplevert dan de zogenaamde vaste gegarandeerde uitkering van nu.
  Hoe gegarandeerd is dat als de fondsen kunstmatig naar een lage dekkingsgraad worden gemanipuleerd, met de kunstmatig lage rekenrente.
  1 week geleden
  Alexy Baan en alsof je vaste lasten ook meebewegen....die stijgen alleen maar.
  1 week geleden 33
  Het is van de zotten dat wij voor moeten stemmen . Mensen met een zwaar beroep zoals mij ,moeten all 7 jaar van hun leven inleveren .Dan er bij dat wij eerder beginnen ,dus ook langer inleggen .Dan moeten wij dus die 3 jaar ook nog extra gaan sparen .Dit voorstel is een lachertje ,en alleen bedoeld voor de mensen die nu met pensioen zijn of tegen het pensioen aan zitten .Wij jong en oud hebben zij aan zij gestaan tijdens de stakingen . Waarom omdat dit ging voor een beter pensioen voor iedereen .Dus echt een dikke NEE NEE NEE voor mij .
  1 week geleden 3
  Dorien Leenders Ik wou het juist kort en krachtig houden. Heeft u man geen arbeidsongeschiktheidsverzekering ? Wand normaal gesproken als je een beroep heb met grote risico's ,heb je dat aansluitend in je verloning zitten ?
  1 week geleden 2
  Goran Hagebeek echt niet voor iedereen die tegen zijn pensioen aanzit. Mijn man is rond zijn 50ste al uitgevallen in een beroep waar veel mensen arbeidsongeschikt raken. Hij werd tijdens zijn ziekteperiode ook nog ontslagen bij een reorganisatie waardoor zijn pensioenopbouw stopte. Nog 11 jaar samen een krantendepot gehad, regulier werk was niet te vinden, maar dat een half jaar geleden moeten opgeven wegens lichamelijke klachten van ons allebei. En nu wordt zijn aow - leeftijd met 11 maanden vervroegd en de mijne met 5. Zijn uitkering op sociaal minimum wordt dan omgezet naar 750 kale aow en dat extra gat kost ons 7000. De inhaalslag met de verhoging naar 67+3 na 2022 gaat veel te hard. Daarna blijft het ong 7 jaar gelijk. Dat had ook anders gekund. Onze achterbuurman zit met hetzelfde probleem. Waar moeten wij binnen een paar jaar dat geld vandaan halen? Pensioen is er ook niet voldoende.
  1 week geleden 1
  Richard Kant zwaar beroep zijn dus beroepen waar je zwaar lichamelijk arbeid verrichten .Ook vaak waar je op vroegere tijd mee begint .Waar de kans dus extreem groot is op lichamelijke slijtage door gevolg van je werk .
  1 week geleden 1
  Henk Daalder ik ben hier van op de hoogte ,De regeling is volgens mij dat werknemers 3 jaar bij elkaar te sparen 19000 per jaar en tot een max van 59000 .Ik weet niet waar jij weg haalt dat werkgevers dat gaan betalen . Dan komt er nog bij dat de premie omhoog moet volgens Dijsselbloem ,Dit komt omdat de rekenrente gekoppeld is aan de premie .Kort om als dit doorgaat en we slikken dit heb je groot de kans dat de jongeren massaal de premie gaan omzeilen .Dus ook direct gevolgen voor jouw pensioen .
  1 week geleden 1
  Goran Hagebeek zoals iedere werknemer was mijn man daar voor verzekerd maar een fatsoenlijke uitkering zit er voor de laagstbetaalden nauwelijks meer in. Mijn man, als een van de eersten viel hij onder de wia, kreeg dit jaar nog te horen dat hij nog in de kleinmetaal, tuinbouw ed fulltime aan de slag kon (hartstikke theoretisch) en als je geen werk kunt vinden krijg je 70% van je ao% van het minimumloon. En dit kabinet is bezig de regels nog wat strenger te maken. Mijn man wordt volgende maand 64 en is op zijn 15e begonnen. Gewerkt heeft hij al meer dan 45 jaar.
  1 week geleden
  Richard Kant ik zou willen stellen dat alles wat meer dan €3000 p/mnd aan salaris binnen brengt is geen zwaar beroep. Dat wordt n.l al gecompenseerd door die 3 mille. De meeste arbeiders komen daar lang niet aan toe en dat zijn m.i dan de zware beroepen!
  1 week geleden
  Goran Hagebeek ook zoiets, wat is de definitie van een zwaar beroep??? Weet jij het?
  1 week geleden
  Goran Hagebeek ja, zijn lid maar zolang alles volgens de theoretische regeltjes klopt valt er weinig aan te doen.
  1 week geleden
  Er komt een tijdelijke regeling, vanaf volgend jaar.
  Waarbij werkgevers, de 3 jaar voor de pensioenleeftijd 19.000 EUR per jaar betalen, als vroegpensioen
  Dat kun je aanvullen uit het echte pensioen.
  En er komt een werkgroep, die een permanente regeling gaat uitwerken, die over max 5 jaar in moet gaan.
  Daar is vakbondsmacht voor nodig. Of je nu voor of tegen stemt
  1 week geleden
  Dorien Leenders dat is een benarde situatie waar jullie in bevinden.
  Vraagje zijn jullie lid? En zo ja ook dit verhaal aangegeven bij het dichtbijzijnde vakbondshuis?
  Want leden kunnen daar het laten na zoeken of alles wel in de haak is.
  Dat is de beste weg lijkt mij Mvg.
  1 week geleden 24
  Stem tegen. Hier hebben wij niet voor gestaakt.
  Wij zijn al een keer belazerd door de Agnes Jongerius die ons pensioenen in de uit verkoop deed in 2011. Een nu dit weer. Toch weer meer als 66 jaar en toch, weleens waar later, toch Langer werken.
  Voor iedere hard werkende Nederlander moet er een pensioen komen van maximaal 40 jaar werken of 65 jaar. Die opvreter die nog geen euro hebben binnen gebracht maar alleen maar hebben geprofiteerd, die plaats je maar in een lagere uitkering zonder AOW.
  De FNV moet doorgaan met actie voeren en niet zo meuterig doen.
  De FNV moet zich druk maken om mijn centjes en pensioen. De FNV is er niet voor het klimaat en ook niet om zich druk te maken voor illegalen arbeiders.
  1 week geleden
  Dirk Van Dam tuurlijk geef de buitenlanders maar de schuld. Als je maar weet dat ik geen actie voer met een Fnv waar een Baudet meeloopt met acties en mannen als jij die enkel voor zich zelf opkomen en andere minder gelukkige wereld bewonders én de wereld zelf rustig naar de kloten laten gaan. Zonder schaamte of enig solidariteitsgevoel.
  1 week geleden 23
  Ik ben bijna 50 jaar lid van de vakbond en zeker 40 jaar actief kaderlid.
  Voor het eerst denk ik er ernstig over na om mijn lidmaatschap van de vakbond op te zeggen.
  In ieder geval stem ik tegen dit akkoord.
  NEE dus tegen zo'n flut akkoord.
  Zorg er voor dat de rekenrente wordt gebracht op 2.1% en veel van de problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  1 week geleden 2
  Philip Bodenstaff helemaal mee eens.
  1 week geleden 2
  Perry Kocken of iedereen moet het doen die er niet mee eens is en een echte vakbond oprichten die er wel voor hun achterban is
  1 week geleden
  Philip Bodenstaff als je opzegt kan je in de toekomst helemaal niet meer stemmen.
  Ik ben het ook vaak niet met de bond eens maar denk ook dat we niet zonder kunnen.
  Als we het aan de werkgevers en de politiek moeten overlaten..........
  1 week geleden 15
  De leden hebben het laatste woord . Dat is vakbondsdemocratie. Lessen uit het verleden leren ons dat de overheid en werkgevers onbetrouwbare partijen zijn. Ik kan alleen maar hopen dat iedereen gebruikt maakt van zijn democratisch ( vakbonds) recht
  1 week geleden 1
  En het FNV maakt zich lekker populair zo
  1 week geleden 14
  66 jaar of 40 dienstjaren. Dan is het tijd voor nieuwe werkslaven. En als dit niet bereikt kan worden moeten de FNV leden massaal het werk neerleggen en dit land lam
  Leggen.
  1 week geleden 1
  Robert Barneveld. Dat mag jij betalen!!!
  6 dagen geleden
  super gezegd we hebben ons blauw betaald en idd slaven van de maatschappij ,laat andere maar werken die nog geen steek uitgevoerd hebben
  1 week geleden
  En waar gaan we de AOW leeftijd naar 66 jaar van betalen? Dit kost ongeveer 100 miljard per jaar.
  1 week geleden 2
  Heb hem net via de post gekregen. Ga zeker stemmen
  1 week geleden 1
  Ga zeker stemmen.
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Er komen veel vragen en reacties binnen over het principeakkoord voor het pensioenstelsel. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet, voorzien van een antwoord. Check of het antwoord op jouw vraag er bij staat! 👉🏽 http://bit.ly/vragenpensioenakkoord #pensioenakkoord
  2 weken geleden 58
  Mocht dit akkoord erdoor komen dan zeg ik mijn lidmaatschap op. En zoals ik nu hoor... velen met mij! Ik heb 43 havenwerk en 48 jaar totaal werk op zitten. Ik ben het nu wel zat.😡👿
  2 weken geleden 4
  Peter V Hoeven ik zeg t dan ook op
  2 weken geleden 4
  Peter V Hoeven de FNV word door ons betaald en ze gaan met rechts mee en daar horen PvdA en groenlinks ook bij we moeten weg zijn van een vakbond die niet doet wat de leden doen ze gaan nu proberen om de leden te misleiden en vertellen dat dit het beste is wat er inzit het moet beter of massaal lidmaatschap opzeggen ik heb steeds gezegd word lid dan kunnen we een vuist maken maar weg wezen dus we zijn verraden
  2 weken geleden 4
  Nee in tegenstelling tot de huidige 60 plussers denkt de vakbond wel aan de toekomst. Er is meer dan alleen het pensioen van de huidige 60 plussers.... Als er niks veranderd was had van af ongeveer 2030 iedereen onder de 45 zonder pensioen opbouw gezeten....
  2 week geleden 2
  Ralph Holtkamp Was iedereen maar zo wijs, edoch helaas zal het akkoord worden weggestemd door al die gepensioneerde leden.
  2 weken geleden 1
  Ralph Holtkamp maar er is wel miljarden per jaar beschikbaar voor de asielindustrie en eigen bevolking die belasting en dergelijke betalen kunnen beter maar dood vallen
  2 weken geleden 1
  Peter V Hoeven nou dat lijkt me meer dan genoeg.
  2 weken geleden 1
  Peter V Hoeven ik ook wat een puinhoop
  2 weken geleden
  Ralph Holtkamp als er niks verandert was? Wat is er verandert dan?
  1 week geleden
  Peter V Hoeven en dan ga je alleen verder?
  1 week geleden
  Martin Slomp alleen sta je sterker?
  2 weken geleden 36
  We moeten landelijk plat gaan, Heel Holland Plat
  2 weken geleden 3
  Knokke tot we met 65 kunnen nokke ✊
  2 weken geleden 3
  Arne Hagenaars leuk programma, inbrengen bi omroep MAX, "Heel Holland Plat"
  2 weken geleden 2
  Als iedereen gaat staken,net als toen tegen de kruisraketten kom je een heel eind.ik werk zelf 36uur per week in de wasserei weet je hoe zwaar dat is.
  2 weken geleden 1
  Kees Veenstra eens, heb al gesproken met de FNV, ze willen eerst de stemronde van volgende week afwachten. Dus ik stel voor om tegen te stemmen.
  2 weken geleden 1
  Corien Paquaij van Beek niet alleen Holland ook alle andere provincies 🤣
  2 weken geleden 1
  Arne Hagenaars je bedoelt heel Nederland plat? Met alleen Holland kom je niet ver .....
  2 weken geleden 1
  Arne Hagenaars altijd dat “we” he! Neem het voortouw Arne! Laat zien wat actievoeren is. Geen kip van die “we” krijg jij de straat op.
  2 weken geleden
  Corien Paquaij van Beek was bedoelt als parodie op Heel Holland bakt , maar dan dat we staken , bakken mag ook🤣😜
  2 weken geleden
  Arne Hagenaars Doen
  2 weken geleden
  Annette Post eens
  2 weken geleden 32
  Waar is de tijd gebleven dat de bonden nog echt knokten voor hun leden? Tegenwoordig spelen ze alleen nog maar het politieke spelletje mee. Waarschijnlijk voor eigen gewin en een gespreid bedje voor de toekomst van de bondsbestuurders. Die denken ook alleen nog maar aan euro's voor hun eigen portemonnee.
  2 weken geleden 3
  Erik Dulk maar ze worden door de leden betaald, er zullen er weer veel afvallen
  1 week geleden 3
  Erik Dulk  Waar is de achterban , die bereid is om op de barricaden te gaan? Zonder hen kan de vakbond niets anders doen dan een slap handje geven
  1 week geleden 2
  Erik Dulk wat een kul. JIJ bent ook de vakbond.
  1 week geleden 1
  Hans Reiziger wat is dat voor gelul. De bond is zo sterk als de actiebereidheid en het aantal van de leden. Op een gegeven moment moet je ook je knopen tellen.
  1 week geleden
  Ridwan Alblas geef mij dan maar het salaris van Rutte. Hoor je mij niet meer en dan 'werk' ik door tot 75.
  1 week geleden
  Keessie Veenstra tegen
  1 week geleden
  Erik,
  Pensioen is een combinatie van afspraken tussen werkgevers en werknemers, en met de politiek
  Daar lag nu het zwaartepunt,
  De politiek bepaalt de AOW leeftijd, die wij lager wilden.
  Wat wij willen, kost miljarden, en die gaat de regering nu ook geven
  De politiek bepaalt of een pensioensoort "mag"
  Er komt nu een pensioensoort waarbij de rekenrente minder invloed heeft.
  De politiek had al besloten de doorsnee premie af te schaffen, Die moeten we nu wel uit de fondsen betalen.
  De politiek schaft de boete op eerder met pensioen af
  De Politiek werkt mee aan een onderzoek om flexwerkers die nu bijna geen pensioen sparren, dat toch te laten doen
  De politiek legt ZZP een verplichte AOV verzekering op, waardoor ZZP hun tarieven moeten verhogen, en ze minder aantrekkelijk worden. Dus een vaste baan weer aantrekkelijker Daarom is er met de politiek onderhandelt
  2 week geleden
  Erik Dulk maar euh...... ben je voor of tegen het akkoord.
  1 week geleden
  Erik Dulk Dat valt nog wel mee, denk ik. In Nederland leven politici tamelijk low-profile. Over het algemeen geen uitgebreide lunches en de Minister-President heeft een kleine werkkamer. Vergelijk bijvoorbeeld het mooie Elysée waar Emmanuel Macron werkt.
  1 week geleden
  Douwe De Boer dat komt ook door de bonden met hun gepolder en heulen met regering en werkgevers al jaren wordt er niks door hun bereikt zitten overal bij en in en bereiken niks
  2 weken geleden 31
  Volgens het CBS stijgt mijn levensverwachting tot aan mijn pensioen met minder dan 2 jaar. Toch zegt de overheid dat mijn levensverwachting met 4 jaar stijgt. Maar in plaats van 4 jaar erbij, wordt dit 2 jaar en 8 maanden. Met andere woorden: Ik word nog steeds genaaid, maar dan minder hard. 🤔 Volgende punt: Er wordt gesproken over zware beroepen, maar mijn beroep staat er niet op. Ik werk dubbele onregelmatigheid. Ik krijg te maken met zelfdodingen, agressie en bedreiging. Uit onderzoek is gebleken dat deze zaken invloed hebben op mijn levensverwachting. Met andere woorden: Ik word nog steeds genaaid, maar dan minder diep. 🤔 Mensen met zware beroepen mogen eerder stoppen, maar dat kost wel geld. Dus ze leveren al in, waardoor er minder overblijft. En ze leven ook nog eens korter. Dus als je geen zwaar beroep hebt, kun je dus langer werken en meer pensioen opbouwen en daar ook nog eens langer van genieten? Dat klinkt heel logisch en heel eerlijk ook. Overigens staat 'zwaar beroep' maar vijf jaar vast. Dus wellicht bestaat het daarna niet meer. Dus ik word nog steeds genaaid. Weliswaar minder hard en minder diep, maar ik moet er nog steeds voor betalen. 🤔 En dan de 19000-grens. Dat is toch ook wel een lachertje hoor. Hoe maak je iemand blij met een dooie mees, euh, mus. Dus ik word gedwongen om ook nog aan bestialiteit te doen. 🤔 En dan het bevriezen van de AOW-leeftijd. Twee jaar ipv vijf jaar. De viagra van tegenwoordig is ook niet veel meer. Je poot stijfhouden is er niet meer bij merk ik wel. 🤔 Echt een mooi resultaat! We gaan er echt op vooruit met zn allen! Ik zie de toekomst ineens zo zonnig in en ik heb er alle vertrouwen in. Ik kan niet wachten tot het zover is... 🥳
  1 week geleden 5
  Jetske van Woerden als dat eens waar was....je kan dat meekrijgen als je werkgever bereidt is tot betaling. Als ik nu al zie hoe de cao handelingen verlopen in de zorg zie ik dat duister in, is het zelfs maar de vraag of de werkgever je kan en wil missen bij gebrek aan personeel. Je bent dus afhankelijk van de werkgever...
  1 week geleden 3
  Jetske van Woerden klopt € 19000 per jaar maar alleen als de werkgever bereid is om te beralen ander heb je pech.
  2 weken geleden 1
  Kris Je jij bent de zonde wel waard.
  1 week geleden
  klopt niet, mensen met zware beroepen krijgen 57.000 euro mee om eerder stoppen te vergemakkelijken. Kon eerder niet.
  1 week geleden
  Jetske van Woerden maar de zware beroepen lijst moet nog bevochten worden in iedere CAO.
  1 week geleden
  "zware beroepen" da's ook maar relatief... Er zijn er die eerder doodgaan aan een leven lang zittend achter een schermpje hun beroep uitoefenen dan anderen die net als mij 40 jaar full continue nachtdiensten draaien van 60-70 uur per week. Zwaar?.. op zeker. Een versleten lichaam, maar ongeacht welke pensioen leeftijd blijf ik voor me Kids asfalt snuiven. Tot ik met me neus omhoog kom te liggen. Op dat ik wil voorkomen dat zij nooit met een torenhoge schuld op eigen benen komen te staan.
  2 weken geleden 31
  Dit is geen akkoord, maar een kluitje in het riet.
  Enige wat acceptabel is , is tot 65 jaar of 45 jaar werken.
  Dit gaat jullie leden kosten als dit erdoor komt
  2 weken geleden 7
  Hier ook twee leden die dan gaan bedanken.
  Als ze hier mee akkoord gaan heeft het lid zijn van FNV voor ons geen meerwaarde
  2 weken geleden 5
  Toon de Vet zeker hier ook, als dit akkoord krijgt van het FNV dan zeggen wij ook op. Zijn we klaar na 45 jaar lidmaatschap. Idd Thor Thunder geen meerwaarde meer
  1 week geleden 4
  Toon de Vet ik zie het zo:
  Zoals het er nu naar uitziet mag ik op m’n 67e met pensioen & AOW. Dan heb ik 48 jaar gewerkt en bijgedragen aan de maatschappij en 43 jaar pensioen betaald i.p.v. de beoogde 41 jaar. Ik vraag me dan ook altijd af wanneer mr Rutte en Koolmees eindelijk hun studie “op kosten van het Rijk hebben afgerond” en zich dienstbaar gingen opstellen voor de maatschappij. Doorsnee studenten waren dat rond hun 27e + mijn 48 jaar dan zijn zij op hun 75e aan de beurt !
  Dus daarom lees je NIETS over arbeidsverleden. Starten op jonge leeftijd is doorsnee dan ook het zware beroep en stel dat het nou werkelijk allemaal niet meer betaalbaar is, waar ik geen snars van geloof, verhoog de door Drs. Drees beoogde tijdsperiode van 41 jaar, pensioen betalen vanaf je 24e tot aan je 65, naar 43 jaar werken of als het echt niet kan 45 jaar werken. Dan kunnen mensen met zware beroepen omstreeks hun 63e met pensioen. En dat is pas rechtvaardig !!
  U, onze volksvertegenwoordigers, moesten hier eens rekening mee houden, leeftijd is een niets zeggend uitgangspunt. Ik stem dan ook als lid van de FNV aanstaande woensdag tegen dit pensioen akkoord.
  1 week geleden 4
  Johan Popken is geen dreigen, is een feit, ik betaal niet langer voor dit soort ongein
  2 weken geleden 3
  Toon de Vet ja ja zeker dat dat leden gaat kosten mij zo wie zo maar 40 is genoeg.
  1 week geleden 3
  Niek Hidding @niek, weer een lekker vooroordeel op studenten ipv hand in eigen boezem te steken. Ik heb gestudeerd. Ben op 22ste begonnen met fulltime werken (daarvoor nog 30 uur per week tijdens mijn studie gewerkt, maar laten we dat voor het gemak niet meetellen). Ik heb naast mijn werk (60 uur per week) ook nog twee masters gehaald, dus dat alle studenten pas op hun 27ste zijn begonnen is kul. Wat wel is, is dat premie tot 2008 is niet kostendekkend geweest. Dit onder druk van de vakbonden. De premie was bedoeld om 7 jaar te leven na je pensionering, terwijl iedereen wist dat je gemiddeld meer dan 14 jaar leefde na je pensionering. Dus leuk, maar er is te weinig betaald. Vroeger was de toetredingsleeftijd bij een pensioenfonds 25 jaar. Dus het maakte niet uit of je op je 25ste of 14de begon met werken, je ging pas vanaf 25ste premie betalen.  PensioenRICHTleeftijd is nu 68 bij de meeste fondsen. Let op het is Richt leeftijd. Wat we hebben gedaan (ik werk in pensioensector) pensioenbedrag dat op 65ste inging omgerekend naar 68ste. Dus stel (dit zijn voorbeeld bedragen) is dat je op 65ste recht had op 1000 euro pensioen, hebben we omgerekend naar 68 en nu heb je recht op 1300 euro aan pensioen. Gaat u deze weer vervroegen naar 65ste heeft u weer recht op 1000. Als goed is heeft u hierover een brief van uw fonds ontvangen. Zo niet, even informeren.
  Maar wat wel anders is, is dat de huidige generatie jongeren (35 min) twee en half keer jaarsalaris meer moet betalen voor het zelfde pensioen als de babyboomers. Dit wordt door de FNV even vergeten. Dan AOW. in tegenstelling tot pensioen wordt AOW gebaseerd op omslagstelsel. bij de invoering ervan betaalden er tien werkenden voor een gepensioneerde (10:1), nu is dat 4:1 en over twintig jaar is dat 2:1. Dit is dus een probleem. Een groot probleem. Daarom roep ik dat AOW premie in geen enkel geval omhoog mag. U betaalde vroeger ongeveer 13% van uw salaris aan AOW premie. Ik betaal nu 17 procent. Dat is meer dan genoeg. Daarom moet de AOW leeftijd omhoog. Dan kost AOW minder geld, en kunnen de premies betaalbaar blijven. Waar ik voor ben is om AOW leeftijd op 68ste te bevriezen. Maar met mogelijkheid om eerder met AOW te gaan. Ga je eerder krijg je minder, ga je later, krijg je meer. Zo kan iedereen zelf een keuze maken en krijgt ook zelf de gevolgen van. En niet, ik eerder met AOW en de maatschappij de gevolgen. Dan even terugkomend op uw drogreden over studenten. Maar als u dit zo graag wilt, kunnen we nog verder onderscheid maken. Mensen die eerder zijn begonnen met werken, maken ook vaak hogere ziekte kosten. Degene die gestudeerd hebben die betalen voor de anderen. Dus dan passen we dat ook aan. Dus per groep een andere premie. Dus ook niet alleen voordelen, maar dan krijgt u ook nadelen. En dan heb je discussie twee, wat is een zware beroep. Ik werk misschien op kantoor, maar ik sta dagelijks bloot aan extreme stress. Een leraar en een politie agent ook. Een chirurg ook, lijkt me dat iemand opereren vrij stressvol kan zijn.  Ik hoop dat onze volksvertegenwoordigers rekening houden met de volgende generaties en niet zwichten voor een groepje oproerkraaiers
  1 week geleden 2
  Toon de Vet ik vind het geen mentaliteit, dreigen met lidmaatschap.
  1 week geleden 2
  Slecht akkoord, oorzaak wordt niet aangepakt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Er is in het verleden te weinig betaald aan premie en te veel beloofd. Dit is tot 2008 zo geweest. Dus eerst korten zodat de aanspraken en verplichtingen weer rechtgetrokken zijn. Dat over pensioen.  Dan AOW. AOW premie mag onder geen een geval stijgen. De werkenden mogen niet opdraaien voor een groepje schreeuwers dat eerder , op kosten van anderen, met pensioen wil.
  1 week geleden 1
  Toon de Vet nou het beste dan maar.
  1 week geleden
  Niek Hidding precies 👍
  2 weken geleden 9
  Ik werk nu 49 jaar in de bouw en ook altijd zeer actief in de bond ik ben consulent reabegeleider maar vraag me nu af voor wie of wat ik dit allemaal doe. Met dit akkoord moet ik nog steeds 2 jaar doorwerken, maar dat kan gewoon echt niet. Ik ben bij elke demonstratie bij geweest maar het mag dus niet baten. Ik stem tegen.
  1 week geleden
  Piet Trommelen top!!!
  1 week geleden
  FNV Vakbond ik zal toch voor stemmen heb alles goed overwogen
  2 weken geleden 8
  Ik stem VOOR.
  2 weken geleden 5
  Van een vakbond verwacht ik meer dan deze dooie mus. Staken tot er een goed akkoord is. Anders is het einde vakbond.
  1 week geleden FNV Vakbond 1
  Beste Deborah, sorry voor de late reactie. Dit artikel van de bestuurder van FNV Spoor geeft goed weer hoe we er voor staan: https://www.fnv.nl/n...ow-onderhandel-1 Hartelijke groet, Helen
  1 week geleden
  Ik vind akkoord nu al te ver gaan. Enige dat moet gebeuren is afschaffen van doorsnee premie en compensatie van de groep die hierdoor gedupeerd is. En dat er keer flink gekort wordt. Er is in het verleden te weinig premie betaald en te veel beloofd.
  2 weken geleden 3
  Ik stem tegen ....ik ben nu 34 jaar oud en werk al vanaf mijn 16e is al 18 jaar. ... als je dan kan nagaan dat ik nog minstens 34 jaar moet werken ...Dat kan toch niet als ik naar mijn oudere collega's kijk zie je precies hoe wij er straks ook bij lopen ...werken tot een jaar of 60 of 45 dienst jaren is meer dan genoeg !!!!
  1 week geleden FNV Vakbond
  Beste Mark, voor de korte termijn wordt de komende 2 jaar de AOW-leeftijd bevroren op 66 jaar en 4 maanden en zal deze daarna minder snel stijgen. Voor de langere termijn onderzoeken we met kabinet en werkgevers of je na 45 jaar werken al AOW kunt krijgen. Hartelijke groet, Helen
  1 week geleden 1
  Mark Vermaas en voor ouderen wordt de rekenrente weer verlaagd mark dwz inleveren en zo houden ze jullie jeugd ook weer aan het lijntje laat je niet gek maken en geloof ze niet
  6 dagen geleden 1
  FNV Vakbond we worden bij de neus genomen voor de langere termijn. we zijn al beroofd van onze 55+ regeling in de bouwsector. onderzoeken onderzoeken onderzoeken
  hoe we op langere termijn geplukt kunnen worden.
  1 week geleden 2
  Voor! Veel verbeteringen, ook voor mijzelf. Goede stap voorwaarts.
  1 week geleden FNV Vakbond
  Hoi Joke, ja als je mailadres bekend is bij ons, komt het ook in de mail ^H
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Er is een principeakkoord over het pensioenstelsel. Daarin staat dat de stijging van de pensioenleeftijd wordt vertraagd. Zelfstandigen kunnen pensioen opbouwen. Iedereen die wil kan drie jaar eerder stoppen met werken, zonder boete. FNV-leden kunnen zich hier komende tijd over uitspreken in een referendum. Meer informatie over het akkoord? http://bit.ly/referendumpensioen
  Er is een principeakkoord over het pensioenstelsel. Daarin staat dat d
  2 weken geleden 53
  Een Pyrrusoverwinning ben ruim 63 en werk al ruim 47 jaar. HEB HIER DUS GEEN ZAK AAN FNV !!!! Hoe kunnen jullie akkoord gaan met een bevriezing van slechts 2 jaar 😡ik stem tegen !
  2 weken geleden 7
  Stan van Bronkhorst Vooral die 2 jaar en vervolgens een inhaalslag om in 2024 op 67 jaar te komen. Doe die verhoging dan met hooguit een maand je per jaar zodat we rond dezelfde tijd als de Belgen en Duitsers op 67 komen. Door die snelle verhoging vergroten ze voor degenen grote pensioenkas voor degenen met een jongere partner. Vooral als het pensioen niet al te hoog is moet je die tijd maar zien te overbruggen.
  2 weken geleden 4
  Dorien Leenders dat begreep ik 😀 er is ook onduidelijkheid. In sommige media staat bevroren wordt en in 2024 de aow leeftijd weer omhoog gaat Ben ik nou gek ? Stel die bevriezing gaat in op 1-1-2020 dan is die bevriezing afgelopen op 1-1-2022. Wanneer komt hier duidelijkheid over en wordt het duidelijk uitgelegd wat dat dan inhoudt die bevriezing en daarna die “ kleine stapjes omhoog “ ?
  2 weken geleden 2
  Stan van Bronkhorst niet bevriezen niet meer verhoging van de leeftijd en dat van zwaar werk moet er ook niet in iedere Nederlander is gelijk
  2 weken geleden 2
  Stan van Bronkhorst bedoel de aow-krater. Mijn tablet gaat vaak zijn eigen gang en maakt van pensioenkrater pensioenkas.
  2 weken geleden 2
  En waar blijft de indexering van de pensioenen? Mij is voor geschoteld dat mijn ABP pensioen ieder jaar omhoog zou gaan. Nee dus, al 6 jaar ga ik met stapjes achteruit. Komt o.a. dat Lubbers / Kok vele miljarden uit de pot hebben gestolen. Nog even zo doorgaan en ik kan na 51 jaar werken naar de voedselbank gaan.
  2 weken geleden 1
  Stan van Bronkhorst op http://www.berekenhet.nl staat een rekentool voor de huidige situatie en het nieuwe akkoord.
  2 weken geleden 1
  Gerard Bouwman helaas herkenbaar.
  Zie het ook bij mijn collega's ze zijn met pensioen en hebben te zwaar. Schandalig!
  2 weken geleden 1
  Dorien Leenders helemaal mee eens !
  2 weken geleden
  Dorien Leenders volgens die tool moeten wij 7 maanden meer overbruggen. Mijn man zit nu in de wia en krijgt daarna 750 euro aow en een klein pensioen. De opbouw daarvan is gestopt toen hij tijdens zijn ziekteperiode bij een reorganisatie ontslagen werd.
  2 weken geleden
  Dacht ik ook ja
  2 weken geleden 28
  Nogmaals, als dit accoort doorgaat iedereen FNV OPZEGGEN WANT DAN ZIJN WE ECHT GENAAID !!!!!
  2 weken geleden FNV Vakbond 9
  Hoi Mark. Als onze leden een 'nee' geven op dit voorstel, zou dat betekenen dat we dan terug zouden moeten naar de onderhandelingstafel. Dan blijft het pensioenstelsel voorlopig zoals het nu is. Daar worden we allemaal niet beter van. Zonder leden kunnen we niet strijden voor een pensioenakkoord, want dan staan we zwakker tijdens die onderhandelingen. Het heeft dus wel degelijk zin om lid te zijn, blijven of worden! Precies zoals Wim zegt! Alleen als we een grote groep vertegenwoordigen kunnen we met de vuist op tafel slaan. Er zijn dus eerder méér leden nodig om er een beter akkoord uit te slepen, dan minder! ^V
  2 weken geleden 3
  Mark de Regt en dan ga jij het in je eentje allemaal regelen zeker ???
  De leden mogen allemaal stemmen en dat is een goede zaak. En je hoeft geen waarzegger te zijn om te voorspellen wat de uitkomst word.
  Maar daarna gaat het beginnen en dan moeten wij er allemaal zijn !!!
  2 weken geleden 3
  FNV Vakbond je wilt dit akkoord de mensen door hun strot duwen. Even corrupt als het kabinet zijn jullie.
  2 weken geleden 2
  FNV Vakbond die fout due jullie 4 jaar geleden gemaakt hebben om te tekenen... moeten we nu bloeden... laat je spierballen maar eens zien... fnv
  2 weken geleden 1
  Mark de Regt en ook CNV....
  2 weken geleden 1
  Mark de Regt dit akkoord geldt ook voor alle huidige gepensioneerden en werkenden die geen vakbondslid zijn. Dus moet je verder kijken dan jezelf. Bij een nee worden de huidige pensioenen in jan 2020 gekort en blijft de opbouw zoals die nu is. Leg jij dan uit waarom dit zo dan is?
  2 weken geleden 1
  Geloof ben ik allang kwijt
  2 weken geleden 1
  FNV Vakbond geloof heb ik er niet meer in teveel meegemaakt met de bonden ,meschien zou dit de eerste keer zijn dat ik ervan versteld doe staan ( Maar ik denk toch echt van niet aan de end van de rit )
  2 weken geleden
  Wim Donders dat hoor ik ook al eeuwen ,wie gaat het dan regelen ,tijd voor een frisse wind ,ik moet het nog zien of ze wat kunnen mobiliseren 🤣 te bang voor rechtzaken aan hun broek etc ,en die fnv ers gaan waarschijnlijk de kamer in na de Fnv ,laat me niet lachen stelletje flapdrollen zijn het . Punt
  2 weken geleden
  Marcel Buddenberg inderdaad !
  2 weken geleden 26
  Als dit akkoord doorgaat zeg ik mijn lidmaatschap op... Wat een eerste klas bagger is dit akkoord zeg.
  2 weken geleden FNV Vakbond 13
  Hoi Coen. Als we een 'nee' geven op dit voorstel, zou dat betekenen dat we dan terug moeten naar de onderhandelingstafel. Dan blijft het pensioenstelsel voorlopig zoals het nu is. Daar worden we allemaal niet beter van. Zonder leden kunnen we niet strijden voor een pensioenakkoord, want dan staan we zwakker tijdens die onderhandelingen. Het heeft dus wel degelijk zin om lid te zijn, blijven of worden. Alleen als we een grote groep vertegenwoordigen kunnen we met de vuist op tafel slaan. Er zijn dus eerder méér leden nodig om er een beter akkoord uit te slepen, dan minder! ^V
  2 weken geleden 2
  Fred van den Ham inderdaad we worden weer belazerd
  2 weken geleden 2
  FNV vraagt in een referendum aan zijn achterban of je wel of niet mee eens bent . Wat is hier mis mee ?!
  2 weken geleden 2
  Coen Bakker ook CNV gaat een ledenraadpleging doen.
  2 weken geleden 1
  Opzeggen,maak ze brodeloos ,als dit erdoor komt.👊
  2 weken geleden
  Wim Donders wel als iedereen dat doet... En waarom zou ik lid blijven en daar best veel geld voor betalen van een bond waar ik niet achter sta. Kan beter volledige rechtsbijstandverzekering nemen dan.
  2 weken geleden
  Joke Streutker niks mis met het referendum, maar mocht er besloten worden akkoord te gaan zeg ik op... Dat is net aks een referendum mijn democratisch recht.
  2 weken geleden
  Coen Bakker en ik zeg het ook op. Net mijn 40 jarig jubileum gehad, maar wat een vieze bijsmaak houd ik hier aan over!
  2 weken geleden
  Coen Bakker en daar bereiken we dan wat mee 🙄
  2 weken geleden
  Bern ook 45 jaar lid maar word denk ik mijn laatste jaar en gaat er een aangetekende opzegbrief de deur uit met dit akkoord.
  2 weken geleden 25
  Hou goed in de gaten mensen dat als je tegen dit akkoord stemt, honderdduizenden pensioengerechtigden volgend jaar op hun uitkering gekort zullen worden. Dit akkoord heeft minnen, maar ook plussen. Het aantal ouderen neemt nog steeds toe en daarom zullen er maatregelen genomen moeten worden. Als je al je eisen gehonoreerd wil hebben, blijf je uiteindelijk met lege handen achter. Leg dat maar uit aan de mensen die volgend jaar gekort worden.
  2 weken geleden 11
  Jan Pieter Vorsteveld nooit wijken voor chantage. Ik ben 70 en gepensioneerd en heb dit jaar ook al 60 euro per maand mogen inleveren hoewel Rutte beloofde dat iedereen er op vooruit zou gaan. Dus de FNV moet haar poot stijf houden. Dan gaat mijn pensioen nog maar verder omlaag. Maar je moet je door neoliberale oplichters NOOIT laten chanteren. Staak Rutte het torentje uit!
  2 weken geleden 8
  Jan Pieter Vorsteveld dat is juist de misselijke rotstreek vd regering, dit vlak voor t overleg bekend maken😡 zodat de bonden hun eisen gaan bijstellen, pure chantage
  2 weken geleden 7
  Jan Pieter Vorsteveld je hebt groot gelijk. het poldermodel geeft de FNV en CNV de mogelijkheid tot een ledenreferendum. Maar er zijn miljoenen gepensioneerden en nog actief werkenden niet aangesloten bij een vakbond. daar gaat dit akkoord ook voor werken. Dus bij een NEE in de ledenraadpleging (en als het bestuur dit dan overneemt)duperen jullie al die anderen Nederlanders.
  2 weken geleden 6
  Jan Pieter Vorsteveld onzin. Het is niet mijn keuze maar de keuze van Rutte 3 om vast te houden aan de niet reële rekenrente. De pensioenen hoeven helemaal niet gekort te worden. Jij trapt in de leugens van Koolmees en Rutte.
  2 weken geleden 6
  Die 60 euro die ik achteruit gegaan ben komt door de verhoging van de eerste belastingschijf, verhoging energienota, verhoging zorgverzekering, verhoging gemeentelijke belastingen, verhoging waterschapslasten en dan heb ik de verhoging van de lage btw nog niet eens meegerekend. Dus ook zonder een echte verlaging van mijn pensioentjes ben ik door het wanbeleid van Rutte er al flink op achteruit gegaan.
  2 weken geleden 3
  Pensioen geld is wat je zelf ingelegd heb en dus zeer associaal als men hier op gaat korten.
  We willen ook 1 Europa zijn toch waarom is de rekenrente in onze omliggende landen dan wel hoger en zijn er daar dan geen problemen?
  Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik nog wat opzij kan leggen wat ik niet nodig heb.
  En als ik dan kijk naar het gemiddelde rendament wat ik hier de laatste 15 jaar op behaald heb lijkt het me sterk dat de pensioenfondsen dit ook niet kunnen.
  En nog iets voor de crisis was er zogenaamd nog niks aan de hand en daarna is het begonnen maar de totalen hoeveelheid vermogen is daarna meer dan verdubbeld.
  Laat je nou niks wijsmaken het geld moet naar de rijken en niet naar de hardwerkende man/ vrouw.
  2 weken geleden 2
  Jan Pieter Vorsteveld terwijl het ons eigen geld is, stelletje boeven
  2 weken geleden 2
  Jan Pieter Vorsteveld Wat mij betreft wordt toch NEE
  2 weken geleden 2
  Harry Beugelink wees reëel, voor een dergelijke politieke staking krijg je nooit voldoende mensen op de been, laat staan de kans op succes. Leg je vrienden maar uit waarom ze volgend jaar door jouw keuze gekort worden.
  2 weken geleden 2
  Ed Maassen dan hadden ze ook maar lid van de bond moeten worden.
  2 weken geleden 24
  Verraders vakbond, AOW en pensioen maximaal 65 jaar!
  Daar hebben we voor gewerkt!!!
  2 weken geleden 5
  Ralph Holtkamp jou hersens zijn zeker bevroren! De jeugd heeft nog weinig tot niets ingebracht en zullen het eerst nog moeten verdienen!
  2 weken geleden 5
  Ralph Holtkamp idioot!
  2 weken geleden 4
  Ralph Holtkamp nepaccount, mol van werkgevers zeker !!
  2 weken geleden 3
  Ralph Holtkamp ok,vraagje. Hoe lang werk je al? Dus vanaf welke leeftijd ben jij gaan werken,full time?
  2 weken geleden 3
  Harry Beugelink super grote idioot die alleen de boel wil opnaaien.
  2 weken geleden 2
  Marcel Buddenberg dit is een nepper, niet op reageren !!!
  2 weken geleden 2
  Jaap De Smit daar heb je niet alleen voor gewerkt maar ook voor betaald!
  2 weken geleden 2
  Daar zijn mensen voor de straat op gegaan,nu weer de keutel intrekken?
  2 weken geleden
  Jaap De Smit het zouden pas verraders zijn als ze de rekening bij de jeugd neer zouden leggen. Persoonlijk ben ik van mening dat de pensioenleeftijd per direkt naar 70 had gemoeten de huidige gepensioneerden flink korten omdat dat eerlijk zou zijn en mensen dan krijgen waar ze voor betaald hebben!
  2 weken geleden
  Harry Op Den Camp Die paar heldhaftige mensen die wel voor hun belangen en toekomst durfden te vechten bedoel je waarschijnlijk?
  2 weken geleden 15
  Het laatste woord is dan aan ons, de leden van een vakbond.
  Wel erg jammer dat die groep steeds kleiner wordt, het is dan ook steeds moeilijker om een vuist te maken.
  Dit is dan ook nog maar een voorstel, maar als werkend Nederland echt wat wil, moet er meer eenheid ontstaan. Dan kan je pas echt laten zien en horen waar wij recht op hebben.
  Het wordt en is tijd dat iedereen opstaat en een stem laat horen...
  2 weken geleden FNV Vakbond 7
  Hoi Tineke! Hoe meer mensen lid zijn van de vakbond, hoe sterker de FNV kan staan. Alleen als we een grote groep vertegenwoordigen kunnen we met de vuist op tafel slaan! ^V
  2 weken geleden 5
  Rob de Kok, dat het veelal ouderen zijn zegt heel erg veel.
  Waar blijven de jongeren waar die ouderen hun nek voor uitsteken. Wel willen klagen maar niet bereid om steun te betuigen, dat mis ik.
  De vakbonden doen nog steeds veel en goed werk voor werkend Nederland, maar het wordt hoog tijd dat die groep weer eens gaat groeien...
  2 weken geleden 3
  Michael Oosterhuis Het laatste woord is helemaal niet aan ons. Het gaat om een adviserend referendum dus niet bindend en de bonden hoeven zich niet aan de uitslag te houden. We worden dus weer genaaid.
  2 weken geleden 2
  Michael Oosterhuis een miljoen mensen, veelal ouderen wel, is best een aardig getal toch?
  2 weken geleden 2
  FNV Vakbond jullie zorgen er nu voor dat je misschien wel 100.000 leden kwijtraakt met je 3 jaar eerder stoppen met 19.000 eu geloof jij dat er mensen zijn van 63 die 19.000 euro verdienen per jaar en die daarboven verdienen kunnen de t krijgen
  Ga maar terug aan tafel
  2 weken geleden 2
  FNV Vakbond ja dat ook mijn dilemma ....een sterke vakbond is nodig...maar iedere keer me veraden voelen door de bond doet me toch weer twijfelen ...
  2 weken geleden 2
  FNV Vakbond Is 1 miljoen leden dan niet genoeg om wat steviger in je schoenen te staan! Of je te laten oplichten door een koolmeesje!
  2 weken geleden
  Theo Schouten Onderhandelen ,beetje meelullen en de meute eronder houden,hoe anders te verklaren,dat toen mensen in actie waren ,het tuig in achterkamertjes zat te kleppen?🤛
  2 weken geleden
  Michael Oosterhuis helaas heb je gelijk. De jongere generatie is niet juist vertegenwoordigd bij de FNV. Maar veel jongeren hebben geen idee hoe en waarom een vakbond werkt en wat de voordelen zijn.
  2 weken geleden
  Michael Oosterhuis Daar heb je gelijk in ...ik ben bij Jongerius deal afgehaakt...En nu was ik bijna zover om toch weer lid te worden...maar wacht dit akkoord maar weer af ....
  2 weken geleden 7
  Voor mij is elk akkoord, waar de pensioenleeftijd niet op 65 jaar staat onacceptabel. Als de online stemming komt stem ik dus NEE!
  1 week geleden FNV Vakbond 2
  Hoi Jury, het zou heel mooi zijn als iedereen met zijn of haar 65ste zou kunnen stoppen, maar de AOW terug naar 65 jaar wordt als onbetaalbaar beschouwd. De kosten van de huidige afspraken over de bevriezing worden ingeschat op € 5 miljard euro gedurende deze kabinetsperiode. De structurele kosten van de beperking van de stijging (1 jaar stijging levensverwachting geeft 8 maanden langer werken + 4 maanden langer AOW in plaats van 12 maanden langer werken) zijn € 4 miljard per jaar.
  Daarnaast gaat de verhouding tussen werkenden en niet-werkendenbij 65 jaar te veel uit te pas lopen. Op termijn zijn er dan slechts 2 werkenden op elke AOW-er.
  Gelukkig komen er wel mogelijkheden voor mensen met 'zware beroepen' om eerder te stoppen.  Ik wens je een fijne dag. Hartelijke groet,
  Jesse
  1 week geleden 4
  Jesse. Die 4 miljard daar kun je 400 miljoen van maken dus klopt niet tevens zit een grote groep ,,65 jarigen al in 1 van de uitkeringen zoal WAO WIA Bijstand of WW. Tevens gaat men in diverse EU landen met 65 of zelfs eerder met pensioen. Tevens teleurstellend is het feit dat het FNV het schoothondje van de PVDA en hebben jullie als vakbond later dan ,65 met pensioen gesteund
  1 week geleden 3
  FNV Vakbond levensverwachting is een mooi woord maar inzetbaarheid is dat dan ook nog steeds 100% als ik de leeftijd van 68 en een paar maanden mag bereiken zie ik mij niet meer zo werken als ik nu nog kan het word nu al minder laat staan over 13 jaar dat wordt dan geregeld ziek melden met fysieke klachten daar zit toch niemand op te wachten
  1 week geleden 2
  FNV Vakbond zoals Gjalt al heeft verwoord.
  1 week geleden 2
  FNV Vakbond Dan moeten ze niet zoveel geld naar andere landen brengen. Kwestie van prioriteiten stellen,zolang de VVD en D66 in een kabinet zitten zijn we de lul.
  6 dagen geleden 1
  Laten we hopen dat er uiteindelijk een goed akkoord komt, maar ook dat de pensioenpremies voor de steeds kleiner wordende groep werkenden ook betaalbaar blijven. Ook al betekent dat dat er een onpopulaire maatregel genomen zal moeten worden. Anders gaat over een x aantal jaren iedereen weer mopperen dat de premies te hoog gaan worden. Ik hoop dan ook dat iedereen die nu zegt dat de leeftijd nooit en nergens mag worden verhoogd snapt dat het één verband houdt met het ander. De leeftijdsgroep die nu de pensioenen moet gaan betalen gaat dat zeker in de portemonnee voelen. Ik moet zelf nog een jaar of 25 a 30 werken maar zie graag dat de premies die ik moet betalen voor pensioenen niet teveel uit de pan gaan rijzen. Ik vrees dat vasthouden aan 65 voor iedereen voor mij gaat zorgen voor hoge kosten de komende jaren. Een leeftijdsverhoging voor pensioen is voor de werkende Nederlander een noodzakelijk kwaad.
  1 week geleden 1
  FNV Vakbond n het SER akkoord wordt voortdurend gerept van "perspectief op een koopkrachtig pensioen". Hoezo? Zonder fors hogere rente/ groei/pensioenpremie, lijkt mij dat de meeste mensen geen koopkrachtig pensioen zullen genieten onder de nieuwe regeling.
  1 week geleden 1
  FNV Vakbond Dank voor je antwoord Jesse, met alle respect, ik denk niet dat dit antwoord mijn beslissing zal veranderen.
  1 week geleden
  Ons Pensioenstelsel. Als ik deze meneer mag geloven dan denk ik, soms, zou de overheid niet willen indexeren omdat de pensioenfondsen dat niet willen??
  Niet uitgekeerd geld kun je blijven beleggen, en dan komt het woord dividenden weer boven drijven. Heeft Dhr Rutte, en andere misschien een aandeel in een of meerdere pensioenfondsen? https://www.youtube....U9gNHodM_Z8hYKmU
  =============+
  Gerard Bosman. Alles afwegende zal ik tegen stemmen. Inhoudelijk heb ik dat hierboven uitvoerig uitgelegd. En strategisch hoop ik dat we het aandurven om het kabinet een zeperd te laten halen. Dat geeft naar mijn overtuiging op de iets langere termijn meer kans op een aanzienlijk beter resultaat. Het concept-pensioenakkoord gewikt en gewogen.
  Lees verder als je wil.
  Bron; http://gerardbosman....gxLCPQbkJ2WzqTdc
  4 dagen geleden
  FNV Vakbond ik ben 35 heb last van mijn rug en zal
  Mijn werk geen 15 jaar meer kunnen doen ! Ik zal of ziekte wet komen om omscholing moeten doen! Kan beter nu voor een trein springen want na jaren van hart werken is er geen leven meer!
  1 week geleden 6
  Het FNV en haar leden strijden voor het beste resultaat ! Als je het niet eens bent met het voorstel, stem je gewoon tegen. Het gaat om het resultaat wat wij met zijn allen behalen !! Als je boos bent, kan daar begrip voor zijn.....maar om nu je lidmaatschap op te geven ?? Ik ben het ook niet altijd eens met de besluiten, maar blijf altijd lid voor de goede zaak ! Met meer leden, kunnen wij meer druk uit oefenen voor betere arbeidsvoorwaarden ! Dus breng allemaal je stem uit zodat het bestuur weet wat wij willen ! Succes :-)
  1 week geleden 1
  Alfred Plekker je kan meer druk uitoefenen met meer leden? Maar als het bondsbestuur niet meewerkt of mee wil werken had je met 12 miljoen leden hetzelfde bereikt als nu met 1 miljoen leden. Alles valt of staat met de onderhandelaars. Als die niet luisteren naar de leden en hun wensen niet vertalen kom je nergens. Ik ben benieuwd naar de uitslag van het referendum. Als de meerderheid tegen is ben ik benieuwd of het bestuur het overneemt. In 2010 zijn ook de leden geraadpleegd en een overgrote meerderheid was tegen. Toch heeft Angnes Jongerius de uitslag van het referendum naast zich neergelegd. Het bestuur heeft al laten doorschemeren dat ze opstappen als de leden tegen stemmen. Hoezo niet geïnteresseerd in het belang van de leden maar alleen geïnteresseerd in hun eigen ik. Of je nu 1 of 10 miljoen leden hebt luisteren doen ze toch niet en het resultaat blijft hetzelfde.
  1 week geleden 1
  Alfred Plekker gelukkig is het een duidelijk signaal dat de vakbond echt eens voor de mensen moet opkomen en polderen in dit geval echt slecht uitvalt.
  1 week geleden
  Wat mij betreft, gaan we terug naar 65 en voor de zwaar werk beroepen de mogelijkheid om eerder te kunnen stoppen ! Dus de kans dat ik nee stem is erg groot !
  6 dagen geleden
  Tja Gert Huttema dat ben ik wel met je eens, maar er zijn nogal wat bonden/vakverenigingen. Daar zullen ze vast mee overleggen en een uitgangspunt hebben voor het best haalbare resultaat. Mogelijk omdat het FNV de grootste is, zitten zij daar aan tafel......geen idee ? Het is wel oke dat er Bonden zijn voor tegenwicht, als ze er niet zijn loopt het snel uit de klauwen denk ik...….. Zaterdag weten we vast meer :-) Als het een nee word zullen ze flink aan de bak moeten/kunnen.
  1 week geleden
  Maak de bonzen brodeloos,zeg op.
  1 week geleden
  Alfred Plekker ik blijf het raar vinden dat hier in Nederland de zogenaamde vakbonden aan de onderhandelingstafel mogen zitten terwijl ze maar de minderheid van de werkende bevolking vertegenwoordigen. De macht die ze vroeger hadden zijn ze door hun eigen schuld allang kwijt. Ook nu draait het bij hen weer om "kijk eens wat wij voor elkaar gekregen hebben" maar echt op voorhand luisteren wat de leden echt willen zit er niet bij. Dan hadden ze namelijk niet met dit akkoord ingestemd.
  1 week geleden
  Alfred Plekker ben blij dat ik opgezegd heb.
  1 week geleden 6
  FNV Vakbond, niemand schijnt te beseffen dat na het dreigende pensioengat bij de verhoging van de AOW leeftijd er nu een inkomens- en een pensioen-gat dreigt bij de plotselinge verlaging ervan. Let op: verlaging geen bevriezing in mijn geval! Concreet: ik zou over 3 jaar en 3 maanden met pensioen gaan op 67 jaar en 3 maanden. Nu ga ik als dit doorgaat over 2 jaar en 4 maanden met pensioen op 66 jaar en 4 maanden. Gevolg:
  - 11 maanden verlies aan inkomen,
  - 11 maanden minder aanvullende pensioenopbouw,
  - 5-10% minder aanvullend pensioen door de 11 maanden mindere opbouw en de te verwachten 11 maanden langere uitkeringsduur. Op 1 januari 2017 werd bij wet mijn AOW-leeftijd definitief bepaald.  Dit wordt ook op de site van de SVB bevestigd. Vijf jaar voor pensionering staat de datum vast. Dit is in overeenstemming met de wet op de AOW artikel 7a.  De verlaging wordt dus met terugwerkende kracht ingevoerd.  Let wel: Ik ben absoluut voor een verlaging naar 65 jaar met misschien een keuze mogelijkheid om langer door te mogen werken.
  Maar net zoals bij de verhoging zal de verlaging - dus ook deze naar 66 jaar en 4 maanden - geleidelijk dienen te gebeuren om inkomensschokken te voorkomen.  Bij aanpassing van de pensioneringsdatum zal men ervoor moeten zorgen dat de pensioneringsdatum niet verder naar voren schuift dan vijf jaar voor pensionering, Anders dient er financieel gecompenseerd te worden.
  1 week geleden FNV Vakbond 1
  Beste Eric-Jan, bedankt voor uw reactie, ik heb dit zojuist intern doorgestuurd naar mijn pensioencollega's ^H
  1 week geleden FNV Vakbond
  Beste Eric-Jan, in de tussentijd kan ik wel alvast dit antwoord geven: De plotselinge overstap op een nieuwe manier van pensioenopbouw heeft tot gevolg dat de huidige deelnemers minder pensioen opbouwen dan eerder verwacht. In het akkoord is afgesproken dat deze werknemers gecompenseerd gaan worden. De uitwerking daarvan ligt bij de Stuurgroep waar de FNV deel van uitmaakt. Die Stuurgroep moet het eens worden alvorens invoering kan plaatsvinden. ^H
  1 week geleden 2
  FNV Vakbond laten ze die miljarden terughalen die uit de pensioenfondsen zijn gejat!!
  Laat de bonden zich daar eens hard voor maken. Het is een grof schandaal dat de bonden naar de pijpen van de politici dansen ipv de belangen van de leden te behartigen.
  1 week geleden 1
  FNV Vakbond, Beste ^H, je hebt helaas niets van mijn betoog begrepen. Het gaat helemaal niet om de nieuwe opbouw van het aanvullende pensioen. Het gaat om het feit dat mensen die binnen de vijf jaar van de door artikel 7a van de wet op de AOW vastgestelde pensioendatum zitten zich nu - naar gelang leeftijd - ineens geconfronteerd zien met inkomens en pensioenverlies.  Dit noemt men in het algemeen rechtsonzekerheid, omdat de pensioendatum al bij wet in het verleden is vastgesteld. Voor mij geschiedde dit op 1 januari 2017. Ik meen daar rechten aan te kunnen ontlenen.
  3 dagen geleden 1
  FNV Vakbond zouden jullie eigenlijk moeten weten
  1 week geleden 1
  Eric-Jan Hoogendijk Duidelijk beschreven, het is precies zoals je zegt!
  1 week geleden 1
  Dat dus
  3 dagen geleden
  .
  Lies Damen, van geen enkel serieus te nemen partij nog antwoord op dit probleem gehad. En ik heb er het nodige aan gedaan. Dat is meestal een veeg teken. "Niet op reageren Lena"
  1 week geleden 3
  Ik blijf lid! Ik ben dit jaar 40 jaar lid en daar komen er nog wel een paar bij. Ik lees een hoop akelig gescheld. Hoewel ik in de loop der jaren ook wel kritiek heb gehad op de vakbonden, zie ik het als een groot goed dat we in dit land lid mógen zijn! En dat je, als je niet lid bent, mooi “mee lift” in de CAO’s! CAO’s die er niet waren gekomen als we geen vakbonden hadden gehad. Veel leden hebben in de afgelopen jaren hun lidmaatschap opgezegd. Als nóg meer mensen gaan opzeggen, kunnen we het over een paar jaar schudden met z’n allen. Ook met de pensioenen!
  1 week geleden 1
  Bij het vorig pensioenakkoord stemde slechts 14%! Nu moeten we 100% maken
  1 week geleden
  Marianne Scholten als er zoveel leden zijn weggegaan zou je je ook eens kunnen afvragen of de bonden nog wel het volk dienen. Blijkbaar vindt de ruime meerderheid van de werkende onder ons dat dus blijkbaar niet.
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Het was een goede week. De meerderheid van Nederland steunt de pensioenacties van de bonden.
  Want een steeds grotere groep haalt de eindstreep niet op een gezonde manier.
  Nu ligt de bal bij minister Koolmees.
  Korter en ongezonder leven: het gevolg van zware beroepen en lage inkomens. Daarom gaan mensen de straat op
  2 weken geleden 32
  Akkoord gaan met dit voorstel is het failliet van de vakbond.
  2 weken geleden 4
  Zekers weten!
  2 weken geleden 4
  Ik ook want dit slaat nergens op. Veertig jaar in de zorg lijk mij wel een reële overeenkomst
  2 weken geleden 3
  inderdaad, wij stappen ook meteen op
  2 weken geleden 3
  Zwaar beroep wat 19.000euro p jaar verdient??????.
  Die zijn er niet das bijstands niveau die werken niet
  SCHANDALIG.
  2 weken geleden 2
  Carin IJpelaar voor mij dito!
  2 weken geleden 1
  Simon Ziggo ik ook. Als ze hier mee akkoord gaan ben ik weg.
  2 weken geleden 1
  Ik stop ook, als ze hier mee akkoord gaan...
  2 weken geleden 1
  Ik heb de schaar al bij mijn ledenpas
  2 weken geleden
  de eigen schuld
  2 weken geleden
  Met pijn in mijn hart...maar ook ik zeg dan op😪
  2 weken geleden 18
  Mensen die aantoonbaar 45 jaar gewerkt hebben moeten allemaal met pensioen kunnen. zware beroepen?? alles is zwaar na 45 jaar laat de jeugd het maar overnemen.
  2 weken geleden 1
  Martin nou inderdaad wie bepaalt of t zwaar beroep is.
  2 weken geleden
  Robert Beaufort Zo is het 45 jaar is zat.. (Wij zijn een bezuinigings post geworden om aan te boren als een gasveld).
  2 weken geleden
  Martin de Zeeuw idd wie bepaalt wat zwaar is. 45 jaar lijkt mij lang genoeg.
  2 weken geleden
  Martin de Zeeuw 12 jaar bouw, 20 jaar wisseldienst 2 jaar management en 15 jaar onderwijs daarnaast veel studie, gezin, sport en veel leed is het een keer genoeg en van langer leven heb ik in de nabije omgeving niets van gemerkt heel veel voor hun 65e.
  6 dagen geleden
  Martin de Zeeuw “ moeten?” Regel het even dan.
  6 dagen geleden
  Keessie Veenstra "Moeten-Zouden" Wat jij wil en "Regel het even dan" Het was al gebeurt als ik het voor het zeggen had.
  2 weken geleden
  En geen boete
  2 weken geleden 18
  De bal ligt niet bij Koolmees de bal ligt bij het miljoen leden van de FNV als dit een akkoord word zeg ik mijn lidmaatschap op. Schandalig dat werkend Nederland dit pikt, een miljoen leden de straat op voor een acceptaal AOW.😬😬😬😬
  2 weken geleden 3
  Robert Beaufort hier nog 1 die zijn lidmaatschap opzegt bij een akkoord
  2 weken geleden 1
  Dit wordt de doodsteek voor de FNV Vakbond
  1 week geleden
  Rene de Bruin kijk nog even naar het nieuws heet van de pers rekenrente/ berekening en hoe dat intern gecommuniceert word. Je word volop genaaid ook door de vakbond.
  1 week geleden
  Rene de Bruin , niet als we massaal de straat op gaan en het werk neerleggen.
  1 week geleden
  Onzin , bij niet akkoord kan je werken tot aan je doodskist
  2 weken geleden 15
  Vast een waarschuwing FNV.. kom niet aan met en 66,4 en een halvering per extra levensjaar, en een afzwakking van de solidariteit door 2 groepen te maken; zij die zwaar werken, zij die niet zwaar werken. Elk werk is zwaar na 45 jaar. Die laatste past op een tegeltje, maak er 1 en zet m voor je neus vanaf maandag.
  2 weken geleden 1
  Rob de Kok zo is het.
  6 dagen geleden
  Rob de Kok grootspraak!
  2 weken geleden
  En weer zijn we verneukt ....ik word ook maar Europarlementariër die gaan met 63 ruim op pensioen, stem op mij dus
  2 weken geleden 15
  Nou niets bereikt dus. Pensioenleeftijd stijgt en zware beroepen mogen dan eerder stoppen maar waarbij niets is gedaan met mensen die al 45 jaar werken. Hoop dat dit akkoord klapt in de achterban.
  2 weken geleden 2
  moet je niet te veel verdienen in je zware beroep anders kan je gewoon door
  2 weken geleden 1
  Peet de Zeeuw Ik ook dit is Geen Akkoord!
  2 weken geleden
  Zeker vette boete boven de 19.000 euro
  2 weken geleden 12
  Dit is een Flut akkoord!
  Als FNV hiermee akkoord gaat dan is het niets waard dat je lid bent van de bond!
  We moeten Nu ons poot stijf houden AOW leeftijd 65 jaar!!!!
  6 dagen geleden
  Tineke Schutte dat gaat echt niet gebeuren meisje! Jullie hebben niks in te brengen!
  6 dagen geleden
  Keessie Veenstra daar ben ik ook bang voor ....
  Dus heb je ook niets aan de bond en de bekende druppel....Voor mij geen bond meer...
  2 weken geleden 12
  Als ik met 67 jaar en 3 maanden zoals nu nog is met pensioen kan heb ik 51 jaar en 3 maanden gewerkt en ben ook zolang lid van de FNV! Als de regel 45 jaar werken zou zijn voor iedereen had ik nu al 2 jaar pensioen!
  Sociaal is iedereen 45 jaar werken en A sociaal is elke seconde langer in een rijk land.
  Wordt wakker 🇳🇱 FNV en 🇳🇱 kabinet!!!!!!!!?????
  2 weken geleden 1
  Martin Janssen nog heel veel onbestede ruimte in de begroting!!! 62 jaar met pensioen kan ook!!!!!!!!!
  2 weken geleden
  Prima, maar AOW premie en AOW uitgaven mogen geen cent stijgen.
  2 weken geleden
  Martin Janssen Het probleem is denk dat de pensioenfondsen en de toppers van de politiek en bedrijfsleven zien aankomen (bang zijn) dat de geld berg te veel afneemt want dan kunnen zij het geld niet meer gebruiken om zeer goedkoop te investeren (lenen). En als ik jou zo nu een tijdje volg zou jij graag willen dat iedereen wel betaald (premies) maar er maar zo kort als mogelijk mag van genieten.
  2 weken geleden
  John Hogenes Ik ben met 63 met pensioen gegaan na 38 jaar werken. Doordat ik nog in het hoge belastingtarief val kost mij dat € 104.000.
  6 dagen geleden
  John Hogenes FNV en kabinet zijn wel wakker hoor. Klaarwakker! Jullie slapen!
  2 weken geleden 11
  Dit gaat leden kosten waar gaat dit nu over, ronduit belachelijk wat er nu op tafel ligt. Durven JULLIE zelfs geen BALLEN meer te tonen tegen Ruten? Maak de Bonden nog belachelijker, Nederland gaat gewoon naar de klote. 52 jaar werken en betalen
  Mafketels zijn het daar in Den Haag. "IK BEN BOOS, JA ERG BOOS" BEDANKT!!!!!!!
  2 weken geleden
  Hans Siemons ik ben het met je eens en ook boos.
  2 weken geleden 10
  Als jullie hiermee akkoord gaan wil ik graag+40 jaar contributie terug. Als je op je 60e 44 jaar gewerkt hebt is dit een “geweldig” akkoord. Lekker gegeten met Rutte en de rest van de zakkenvullersbende zeker😢😢😢😢
  2 weken geleden 2
  Wie is er lid van het FNV al 40 jaar!!!!
  2 weken geleden
  Ook 42 jaar lid,maar 1 dag langer dan 66 jaar dan is dit mijn laatste jaar als lid van de fnv.
  2 weken geleden
  Ben al 47 jaar lid!!!!
  2 weken geleden
  Ben al 45 jaar lid nog senioren bond
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Opvallend dat Baudet de acties voor #goedpensioen steunt. Dat was in eerder stemgedrag in de Tweede Kamer niet merkbaar. Migratie en klimaatbeleid zijn niet de oorzaak van slechte pensioenen, oneerlijke verdeling van welvaart wel. De FNV strijdt voor pensioenen en solidariteit!
  Opvallend dat Baudet de acties voor #goedpensioen steunt. Dat was in e
  2 weken geleden 20
  Als de dieven van PVDA en CDA die 34 miljard terugstorten die ze gestolen hebben uit de pot gaan we al een heel eind in de goede richting om de indexatie van de laatste 15 jaar recht te trekken !!!
  2 weken geleden 14
  Een fvd dat voor een goed pensioen is noem ik net zo geloofwaardig als de PVV die beweert "65 blijft 65". Rechts populistische partijen zullen alles roepen wat kiezers trekt. Maar van een goed potje kiezersbedrog zijn ze niet vies
  2 weken geleden 8
  Ralph Holtkamp en dat linkse zooitje doet dat niet ? Die.zijn nog erger met liegen.....
  2 weken geleden 3
  Paul Iris Korsten ik heb een SP of een PvvD nog nooit hun kiezers zien bedonderen. Het klopt dat GL idd zijn passifitche verleden verloochent heeft. Maar op gebied van arbeidsrecht hebben ze de arbeider nog nooit bedonderd. En de PvdA? Die durf ik de laatste 20 jaar al niet meer links te noemen hooguit centrum
  2 weken geleden 3
  Paul Iris Korsten Heeft dat soms op feesboek gestaan?
  2 weken geleden 2
  Ralph Holtkamp: kent u toevallig nog mevrouw Jongerius en dhr. Wientjes? Dit is nou typisch zo'n verhaal van: of je nou door de kat of door de hond gebeten wordt.
  2 weken geleden 1
  Ralph Holtkamp De PvdA durfde zijn handen vuil te maken.
  Afhankelijk hoe goed ze hun profiel vast kunnen houden, kost dat kiezers
  De meeste GroenLinksers blijven, liever asociaal langs de kant staan, vind je dat beter?
  2 weken geleden 1
  Mark Peetser 😝vvblleeek
  2 weken geleden 1
  Mark Peetser hahahahaha , goeie
  2 weken geleden 1
  Dorien Leenders in gemeente raden en provinciaal doen ze gewoon mee in het dagelijks bestuur. Daarnaast bedonderd partijen als het CDA D66 PVV en zelfs fvd hun stemmers al op het moment dat ze in de oppositie zitten.  Henk Daalder het PvdA dat heeft juist zijn handen niet vuil gemaakt maar zijn ziel verkocht. Als arbeiders partij kun je nooit en te nimmer in een rechts kabinet duiken als minderheid met werkgevers partijen als de VVD en D66. In een kabinet met een CDA wil ik nog zeggen oke dat kan. Maar niet met uiterst rechts. Dat is niet je handen vuil maken maar je achterban naaien
  2 weken geleden
  Ralph Holtkamp nogal een kunst als je altijd in de oppositie hebt gezeten...
  2 weken geleden
  Gewoon op VVD stemmen komt alles goed ;)
  2 weken geleden 6
  Hoop baudet nog vaak tegen te komen met acktie s zit niet te wachten op de PvdA jes of de groen linkse of meneer rozenmoler die in geheimen kamertjes cao akkoorden sloot oppleuren met die moraal ridders
  2 weken geleden 1
  Kinne Salute zo stemde hij
  2 weken geleden 1
  Kinne Salute
  2 weken geleden
  Wil V. D. Oever wisten ze al salute
  2 weken geleden
  Kinne Salute slap gelul van jou 🙈🙈
  2 weken geleden
  Henny Plat van Hooijdonk salute
  2 weken geleden
  Henny Plat van Hooijdonk kan wel maar misschien dat hij er op terug komt mag tog er zijn de bij die er alles door gedrukt hebben die zitten nu in Brussel een zekere mevr Jongerius die toen bij de FNV zat lees ik weinig over
  2 weken geleden
  Er is een reden dat fvd deze motie heeft afgewezen. Lees de gehele motie maar eens, dan zie je waarom fvd tegen stemt. Een motie titel is enkel en alleen een samenvatting, net zoals een krantenkop. De inhoud staat daar meestal onder😉
  2 weken geleden 3
  Na het lezen van de comments is het toch verbazingwekkend te noemen dat zo weinig mensen weten waar de fundamenten van het verschijnsel vakband liggen. Men roept dat de vakbond geen kleur moet bekennen, zich bezig moet houden met haar kerntaken, namelijk arbeid en dat ze blij zijn dat ze wegzijn omdat de vakbond links is. Ja logisch allemaal. De vakbond heeft haar wortels in het socialisme van Marx en Engels. De vakbond is in haar kern socialistisch dus links! Het verbindt internationaal arbeiders met elkaar in hun strijd tegen de bazen. Het strijdt tegen racisme en seksisme omdat het arbeiders tegen elkaar uit kan spelen. De retoriek van de FvD is racistisch en seksistisch. Als je dat soort retoriek goedkeurt, dan heb je in de eerste plaats niets te zoeken bij de vakbond, want dan snap je niets van het doel van de vakbond.
  2 weken geleden 3
  Ben nu 4 jaar gepensioneerd en volg met stijgende verbazing dit debat. Heb gewerkt tot 64,5 en na een mager tussenjaar ben ik nu tevreden met mijn zelfgespaarde inkomen. Maar...regering wil pensioenstelsel hervormen want het voldoet niet meer. Voor wievoldoet het precies niet meer? Vroegere beloften kunnen niet meer worden waargemaakt, mensen zijn teleurgesteld. Wie is teleurgesteld en wie zegt dat? Jongere generaties sparen onterecht mee voor de ouderen. Maar je kunt toch zo uitrekenen hoe het dan wel moet? Met onze krachtige computers? Daarvoor hoeft het hele systeem niet op zn kop en ook hoeft de AOW leeftijd daar niet voor worden verhoogd. Wat ik merk is dat mijn goede pensioen niet wordt geindexeerd terwijl de CAO-lonen (eindelijk, en terecht) wel stijgen. De pensioenen kunnen niet worden verhoogd vanwege een krankzinnige irreele rekenrente, bedacht door DNB. Daardoor stijgt er maar een ding en dat is de inhoud van de pensioenpotten. Nu gaat de vakbond voor het principe pensioenakkoord liggen. Voor straf worden de pensioenen nu zelfs verlaagd....wie dit nog snapt mag het zeggen. Ik ga nee stemmen geloof ik.
  2 weken geleden 1
  Tonny À Campo dan zou ik toegeven aan een heel raar drukmiddel om het eens te zijn met een regeling waarvan ik geen voordelen zie. Maar wellicht kun je beter je knopen tellen. Leuk om je hier tegen te komen trouwens!!!
  2 weken geleden 1
  Marijke Ruiter de dreigende kortingen van de pensioenen zijn met het pensioenakkoord van de baan ! Moet je dan niet juist ja stemmen?
  2 weken geleden
  Tonny À Campo dat is helaas niet het geval...
  https://www.telegraa...se-beloftes-doen
  2 weken geleden
  Marijke Ruiter Als de FNV het akkoord niet accepteert blijven de oude rekenregels gelden, waar jij terecht bezwaar tegen hebt. Daarom kun je beter voor het bereikte akkoord stemmen. Daar hebben knappe koppen uit alle geledingen, de FNV incluis, goed over nagedacht en eindelijk overeenstemming bereikt...Ja stemmen dus ?
  2 weken geleden 2
  Nee met groen links krijg je een goed pensioen🤮🤮🤮
  2 weken geleden 2
  Goed bezig! Ontmasker de leugens van Thierry en zijn FvD en wijs inderdaad maar op hun stemgedrag in de Kamer. Die is niet te onderscheiden van de VVD.  En iedereen die hier zegt dat ze “recent hun lidmaatschap hebben opgezegd”: ik geloof er werkelijk geen bal van. Jullie zijn nooit lid geweest en lopen maar te trollen.  Op naar een sterke FNV 💪
  2 weken geleden 2
  Raymond Gijsman als jij net zo trouw je contributie betaalde als dat jij de spellingscontrole gebruikt dan heb ik toch wel twijfels.....  Maarre, put your money were your mouth is... welk bedrijf en welk lidmaatschapsnummer...
  2 weken geleden 1
  Henny Plat van Hooijdonk ah kansloze spellings opmerking, zegt meer over jou dan over mij. Spelling zegt niks over betroubaarheid maar dat is blijkbaar moeilijk te begrijpen voor je. Zeker nog nooit van Dyslexie gehoord? kom je zeker onder een steen vandaan? Maar om het kort te houden ik ben geen naam of lidnummer verschudigt aan jou, of je het geloofd of niet zal me ook een zorg zijn ik vertel alleen mijn verhaal! Jij bent pro FNV en zal alles wat krom is toch alleen maar recht praten, zijn ze in de politiek ook erg goed in he Emil jacobs ;)!!! Ik daar in tegen doe alleen mijn verhaal, verder nergens voor of tegen. Ik ga geen gekleurde discussie voeren met je Henny heb me tijd beter te bestenden. Daarbij ken je klaarblijkelijk niet tegen kritiek... Want je loopt bij een hoop mensen hier onder te zuren en te drammen. Als zij niks positiefs zeggen, als of je alleen maar Positief mag praten over de FNV...... Komop 😂🤣
  2 weken geleden
  Haha nog nooit lid hou toch op man, hele zooitje van FNV is zeilig ze zeggen mensen te vertegenwoordigen maar als er problemen zijn laten ze mensen lekker in de steek. IK ben werkzaam in een groot bedrijf en de afgelopen 5 jaar hebben een kleine 600 mensen hun lidmaatschap opgezegd omdat FNV ook gewoon een scheinheilig zooitje is! Zich mooier voordoen dan ze in werkelijkheid zijn.... Als mensen mensen in hun recht staan met problemen op werk arbeids of finacieel gericht geeft de FNV niet thuis voor hulp, ik kan me vergissen maar dat is toch 1 van hun teken als vakbond. Ze doen 1x in de zoveel tijd interesant met een staking en dan hoor en zie je niks meer van ze, we hebben hier laast folders gehad van FNV voor staking van pensoeien.... Eind van de middag lag een heel zooitje in de prullenbak. Nou fantastiche imago heeft dat hele FNV gebeuren dan zeg.....
  2 weken geleden
  Emil Jacobs ik ben lid en ga opzeggen(na 45 jaar).
  2 weken geleden 1
  Verplichte arbeidsongeschiktheid verzekering voor zzp'ers ??? Waar ga ik die van betalen
  2 weken geleden 2
  Leo van Asten als je van je inkomsten uit je bedrijf niet voor een fatsoenlijk pensioen kunt zorgen en je niet kunt verzekeren, moet je jezelf misschien afvragen of je goed bezig bent. Maar ik begrijp jouw dilemma, als je collega's het ook allemaal zo doen, ben jij te duur en zit je werkloos thuis. Dat is een maatschappelijk probleem waar we iets aan moeten veranderen !!!
  2 weken geleden 1
  Wim Donders daar gaat het toch niet over, het probleem is dat ik versleten ben dus ga ik zoizo de 67 niet halen met mijn gebreken en daardoor is een arbeidsongeschiktheid verzekering niet mogenlijk. Alleen het UWV moet mij accepteren dat kost € 500,00 / mnd. Dat stop ik liever in mijn pensioen sparen. Ik was onlangs in het ziekenhuis en er werd gevraagd of ik de afgelopen jaren nog geopereerd ben geweest en ok kwam aan 10 X. De volgende vraag was , doet u aan motorcross 😕 ik zei nee ik doe al 43 jaar zware arbeid. 45 zou genoeg moeten zijn.
  2 weken geleden
  ja maar ondertussen worden wij zonder we er een stem in hebben opgezadeld met een verplichte aov. Dat maatschappelijk probleem gaat heus niet nu opeens aangepakt worden.
  2 weken geleden
  Wim Donders ze gaan nog onderzoeken,er wordt nog eea uitonderhandeld,er komt een stuurgroep...
  Je tekent toch geen akkoord met zoveel onzekerheden?
  Eerst doorrekenen en met concrete plannen komen lijkt mij.
  Anders geef je een blanco cheque af.... En nu blijkt,Dijsselbloem wil de rekenregels dusdanig aanpassen dat de premie omhoog of de uitkering omlaag moet.Hoe doorzichtig allemaal!
  1 week geleden
  Wim Donders
  Het gaat niet om het pensioen, maar om de verplichte aov.
  Ik spaar zelf voor mijn pensioen, maar weiger pertinent een aov, omdat de verzekeringen en banken grote oplichters zijn.
  Hoge premies, maar bijna nooit uitkeren.
  Ze hebben niks geleerd van de crisis, en ik vertrouw ze NOOIT!!! meer.
  Dat leer ik mijn kinderen ook!
  Daarom laat ik me niet verplichten om met die lui in zee te gaan.
  2 weken geleden
  Misschien voor zzp'ers boven de 60 een uitzondering maken voor die paar jaar
  2 weken geleden
  Leo van Asten Ik ken jou persoonlijke situatie niet, maar met die 45 jaar heb je helemaal gelijk.
  In het resultaat van de onderhandelingen voor het akkoord staat, dat de regering met werkgevers en vakbonden gaat onderzoeken, of een koppeling van de AOW met 45 gewerkte jaren mogelijk is. Dat zou een hele goede zaak zijn, maar bij de huidige regering weet je dan bij voorbaat dat er niets van terecht komt.
  1 week geleden
  Leo van Asten
  Inderdaad!
  Zolang dat verplichte aov erin staat, ben ik gebonden tegen te stemmen!
  De huidige aov regelingen zijn zo beroerd.
  Hoge premies, die ongevraagd verhoogd kunnen worden. Twee maanden niks na een ongeval, en daarna hooguit €10.000,- per jaar!
  En altijd proberen om onder betalen uit te komen met wazige accountantstaal.
  Dat geld heb ik zelf binnen twee jaar bij elkaar, zonder die torenhoge premies!
  Als die aov eruit gaat, of dat de fnv dit zelf gaat opzetten en met concrete cijfers komt, stem ik tegen!
  2 weken geleden
  100 punten wim
  4 dagen geleden
  Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid der voorstemmers dat heeft gedaan door de misleidende informatie van de FNV onderhandelaars op radio, tv en in de kranten, en vooral in de begeleidende informatie in en bij de brief met stemcode, terwijl de interne deskundigen werden genegeerd, daarom is dit geen democratisch besluit maar een gemanipuleerd besluit!
  DIT ZOU ONGELDIG VERKLAARD MOETEN WORDEN !
  Zodra ze daar achter komen zullen zij spijt hebben als haren op hun hoofd.
  We weten dat de meerderheid der mensheid relatief minder slim is dan een kleinere minderheid en dat democratie niet bestaat, maar dat democratie gesuggereerd wordt als de helft plus 1 de dienst uitmaakt.
  Die meerderheid wordt dan behaald door degenen die het toch allemaal niet begrijpen te misleiden. Dat is al eeuwen in de politiek zo en dat is nu kennelijk ook bij de FNV zo.
  WIE DOET MEE ? WE STAPPEN NAAR DE RECHTER
  1. om het referendum ongeldig te laten verklaren;
  2. om de lage rekenrente ongeldig te verklaren en een hogere rekenrente af te dwingen.
  4 dagen geleden
  Ik ben benieuwd welke bonden en welke secrtoren nu uit de FNV stappen. Ik heb gehoord Havens en Vervoer. Met die als basis zou een nieuw vakverbond kunnen worden opgebouwd dat wel tegen de regering opgewassen is. Helaas vliegen de aangekondigde lidmaatschapsopzeggingen ons op facebook om de oren.
  Iets te vroeg denk ik
  Nu is even rust nodig en overleg tussen de tegenstanders hoe we de FNV misleiders kunnen bestrijden. Maar dat er oorlog dreigt is zeker!
 • 3 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Zo'n 30.000 mensen voerden vandaag actie voor een #goedpensioen.
  Het was een topdag.
  Zo'n 30.000 mensen voerden vandaag actie voor een #goedpensioen.Het w
  3 weken geleden 3
  2 weken geleden 2
  Gestreden en ondergegaan lijkt het.
  Als FNV hier mee akkoord gaat tekenen zij er voor dat FNV voltooid verleden tijd is binnen kort
  2 weken geleden
  Dat denk ik ook, en daar zitten ze in Den Haag echt niet mee🙃
  1 week geleden
  Baukje van der Veen
  Ik denk het zelfde .Maar dan moet Nederland maar helemaal plat en langer staken is dan nodig
  2 weken geleden 1
  Geweldig allemaal....complimenten
  1 week geleden
  zou het toch echt zo zijn dat de top mensen in de top van het bedrijfsleven zitten en de kneuzen in de politiek ? uitgezonderd natuurlijk de idealisten!
  HET TOPPUNT VAN TIRANNIE EN ONBESCHAAMDHEID (OF ZIJN ZE ECHT NIET GOED BIJ HUN HOOFD?)
  Dekkingsgraden pensioenfondsen omlaag door advies 'Dijsselbloem'
  Niet het gedroomde duwtje in de goede richting, maar een stevige tegenvaller voor pensioenfondsen. De rekenrente gaat vanaf 2021 verder omlaag. Dat heeft toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) besloten op advies van de zogeheten commissie parameters. Gemiddeld daalt de dekkingsgraad door dit besluit met 2,5 procentpunt. Er dreigen eerder kortingen, de kans op indexatie daalt en premies moeten waarschijnlijk omhoog. Dat maakt de overgang naar een nieuw pensioenstelsel waarover net vorige week een akkoord is gesloten, nog ingewikkelder. De impact kan per fonds sterk verschillen, hoeveel kunnen zij woensdagochtend nog niet zeggen. Het advies van de commissie, voorgezeten door oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, is een nieuwe domper voor vakbonden en pensioenfondsen die tijdens de pensioenonderhandelingen pleitten voor een hogere rekenrente. Die kwam al niet in het vorige week gepresenteerde pensioenakkoord. Nu blijkt ook de hoop dat 'Dijsselbloem' de fondsen wat lucht zou kunnen geven, ijdel. Pensioenfondsen komen juist nog strakker in hun jas te zitten. Gevoelig moment
  Elke vijf jaar bekijkt een commissie parameters met welke rendementen pensioenfondsen hun premies mogen berekenen en hoe de rekenrente wordt samengesteld. De uitkomsten van deze commissie, onder leiding van Dijsselbloem, hadden er eigenlijk begin mei al moeten zijn. Maar de leden, onafhankelijke wetenschappers, hadden extra tijd nodig. Daardoor komt het nu op een gevoelig moment: vlak na het pensioenakkoord en terwijl vakbondsleden daar deze week over mogen stemmen. Opmerkelijk is dat het advies een dagtekening heeft van 6 juni: de dag na de feestelijke presentatie van het pensioenakkoord in de Sociaal Economische Raad (SER). Harde afspraken
  ‘Omdat we niet wisten waar Dijsselbloem mee zou komen, hebben we harde resultaatafspraken gemaakt in het pensioenakkoord’, zegt FNV-onderhandelaar Tuur Elzinga in reactie op het advies van Dijsselbloem. Daarbij wijst hij bijvoorbeeld op de afspraak dat het pensioenakkoord moet zorgen dat er weer ‘perspectief op indexatie’ komt en dat het ‘eerlijk uitpakt voor alle generaties’. Maar bijvoorbeeld indexatie kansen slinken door het advies van Dijsselbloem. ‘Die voorwaarden zijn bikkelhard', zegt Elzinga. 'Als dat er niet uitkomt, dan gaat het niet door.’ In het pensioenakkoord is afgesproken dat een stuurgroep van kabinet en sociale partners verantwoordelijk is voor de uitvoering. FNV, CNV en VCP rekenen erop dat zij via die weg aan de noodrem kunnen trekken als dat nodig is. Nog meer markt
  De vakbonden hebben tijdens de pensioenonderhandelingen nog gepleit voor de overstap naar de Europese rekenrente die verzekeraars gebruiken, die van Eiopa. Deze ligt aanzienlijk hoger dan de Nederlandse. Maar de commissie parameters ziet daar niets in. Onder meer omdat die niet voldoet aan het uitgangspunt dat zij meekregen in de opdracht van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken. Die vroeg 'zo nauw mogelijk aan te sluiten bij marktinformatie'. 'Dijsselbloem' laat juist de markt nog zwaarder wegen in de rekenrente dan al het geval is. Zo worden straks ook marktprijzen meegenomen voor looptijden tussen de twintig en dertig jaar. Voorbij dertig jaar geldt nog steeds de zogeheten 'ultimate forward rate', een benadering van de markt op basis van historische gemiddeldes. Verrassend
  De aanpassing van de ufr is verrassend, zegt Gerard Riemen, directeur van de Pensioenfederatie tegen PensioenPro. Hij betreurt de timing. ‘Er is nu een referendum gaande. En dit veroorzaakt onrust.’ Volgens Riemen was het beter geweest als de verandering bij de onderhandelingen was gedeeld en meegenomen in het akkoord. Het kabinet en De Nederlandsche Bank nemen het advies volledig over, maar de nieuwe rekenmethodiek geldt pas vanaf 2021. Dat is dus na de belangrijke meetmomenten voor pensioenfondsen PME en PMT eind dit jaar en voor ABP en PFZW eind volgend jaar. Als hun dekkingsraden op oudjaarsdag boven de 100% staan, hoeven die fondsen niet op de pensioenen te korten. Lagere rendementen
  Daarnaast verlaagt de commissie de verwachte rendementen waarmee pensioenfondsen hun premies mogen berekenen. Dat zal voor niemand in de sector als een verrassing komen, of omstreden zijn. Pensioenbeleggers zelf gaan er vanuit dat het de komende jaren minder makkelijk zal zijn om de hoge rendementen van de afgelopen tien jaar, circa 7%, vast te houden. Maar het zal bij een aantal, vooral grote, fondsen waarschijnlijk leiden tot een stijging van de premie of verlaging van de opbouw. Ook is het mogelijk dat fondsen die eerst niet hoefden te korten, dat door deze aanpassing wel moeten doen. Voor volgend jaar mogen de fondsen nog met de oude parameters werken, maar daarna niet meer.
  1 week geleden
  ULTIMATUM AAN HET FNV BESTUUR, MET NAME HAN BUSKER EN TUUR ELZENGA, OM HUN TENDENTIEUZE BRIEF TER BEÏNVLOEDING VAN HET STEMGEDRAG DER LEDEN, TE CORRIGEREN ! Nijmegen, 8 juni 2019 Geachte voorzitter- en vicevoorzitter FNV, beste Han en Tuur, Na de verzending van de e-mail van 7 juni 2019 10:32 ontvingen wij adhesiebetuigingen van de FNV LP-delegatie Vervoer en de voorzitter van de LP-fractie Uitkeringsgerechtigden Bart Louwman, zij zijn aldus medeondertekenaar. Het schetst ons beider verbazing dat niet een van u beiden zich de moeite heeft getroost op onze e-mail te reageren, doch de beantwoording over te laten aan een van de management
  assistenten Dagelijks Bestuur FNV. De management assistent DB FNV geeft aan dat hij “even” met de FNV portefeuillehouder pensioenen heeft gesproken, zo is te lezen in de bijgevoegde e-mail d.d. 7 juni 2019 17.15 uur. Voorts wordt ons te verstaan gegeven dat de portefeuillehouder pensioenen onder andere wel tijd heeft om de pers te woord te staan, edoch hij is niet in de gelegenheid te reageren op een schrijven van twee leden van het Ledenparlement FNV. Ondergetekenden beschouwen het als een schoffering dat de management assistent DB FNV uit naam van de FNV portefeuillehouder pensioenen en naar wij veronderstellen ook uit naam van de voorzitter FNV schrijft: “...en als er tijd is ook nog uitleg over de communicatie rondom het referendum.” Er wordt niet ingegaan op het feit dat het Algemeen Bestuur FNV met het Ledenparlement FNV is overeengekomen dat het ‘akkoord’ NEUTRAAL zou worden voorgelegd aan de FNV-leden. Sla er de kranten op na en kijk uw media-optredens eens terug, het is meestens een positief- en zeker geen neutraal verhaal. Het AB FNV beledigt met het niet NEUTRAAL voorleggen van het ‘akkoord’ het Ledenparlement FNV. Als een afspraak tussen AB FNV en het LP FNV niets voorstelt, dan kunnen wij slechts één ding concluderen, hier is sprake van onbetrouwbaar gedrag. Ondergetekenden kunnen geen begrip opbrengen voor de handelwijze van de voorzitter en de vicevoorzitter FNV, zoals hiervoor beschreven. Een handelwijze die ongetwijfeld de instemming heeft van het Algemeen Bestuur FNV. Han en Tuur, wij vragen jullie met klem in te gaan op de laatste twee alinea’s van ons schrijven d.d. 7 juni 2019 10:32, te weten:
  “...Om in deze onverkwikkelijke situatie nog enigszins een eerlijk 'speelveld' voor opinievorming te bereiken stellen wij voor in een tweede Nieuwsbrief de WPA/LCR, motor achter de 3 eisen en voorwaarden, aan het woord te laten over het 'akkoord' en
  vertegenwoordigers van hen op het komende LP uit te nodigen. Tenslotte stellen we voor, dat er een rectificatie van Nieuwsbrief dit weekend de deur uit moet gaan, bij voorkeur vandaag!...” Gelet op de urgentie ontvangen wij graag per ommegaande uw (serieuze) reactie, met vriendelijke groet, Fatma Kiymazaslan, lid LP FNV, sector Zorg & Welzijn Mieke Winterink, lid LP FNV, sector Uitkeringsgerechtigden c.c. FNV AB FNV vz woordvoerder FNV Iedereen Ledenparlement FNV LP, secr. & (technisch) vz. PS Onze e-mails kunnen desgewenst worden doorgestuurd naar de diverse achterbannen.
  1 week geleden
  TRANSCRIPTIE (overzetting uit pdf, dus letterfoutjes kunnen voorkomen) VERKLARING WPA en LCR
  Een goed pensioen is een kwestie van fatsoen.
  Vrijdag 7 juni 2019.
  De Werkgroep Pensioenen Acties (WPA) van de Sector Senioren van de FNV en de Landelijke Coördinatiegroep ‘Red het Pensioenstelsel’ (LCR) heeft de strijd voor een goed pensioen nu anderhalf jaar gevoerd. Op 4 juni werd een onderhandelingsresultaat bereikt dat is voorgelegd aan het Ledenparlement. Dat heeft zijn oordeel opgeschort tot na een ledenraadpleging die in week 24 wordt gehouden en waar het 'akkoord' neutraal zal worden voorgelegd. Vooruitlopend daarop heeft het kernteam van het WPA/LCR het
  onderhandelingsresultaat beoordeeld op basis van de FNV-eisen die leidraad waren in de acties van anderhalf jaar met als 'hoogtepunt' de recente stakingsacties op 28 en 29 mei.
  1. BEVRIES DE AOW LEEFTIJD OP 66 EN SCHAF DE RVU BOETE AF.
  In het onderhandelingsresultaat wordt de aow-leeftijd bevroren op 66 jaar en 4 maanden tot en met 2021 . Daarna gaat die stapsgewijs omhoog naar 67 jaar in 2024. Vervolgens stijgt de aow-leeftijd met 8 maanden als de levensverwachting 1 jaar stijgt.
  Hiermee wordt de eis 'bevriezen op 66' niet binnengehaald waarvoor actie is gevoerd en gestaakt. In tegendeel wordt de pensioenleeftijd verder verhoogd!
  In het onderhandelingsresultaat wordt de RVU boete op eerder stoppen met werken deels afgeschaft voor zware beroepen. Daardoor krijgen werkgevers de gelegenheid om mensen met zwaar werk maximaal 3 jaar voor de aow-leeftijd te laten stoppen. Die mensen krijgen dan een vergoeding van €19.000,= per jaar en moeten een inkomens achteruitgang zelf opvangen door b.v. het naar voren halen van het pensioen. Een slechte regeling dus: het gebeurt op basis van vrijwilligheid, het is een tijdelijke regeling (5jaar) en het kost de mensen geld die zich dat niet kunnen permitteren.
  2. INDEXATIE VOOR ELKE GENERATIE.
  In het akkoord wordt niets concreets gezegd over indexatie. Alleen wordt gesuggereerd dat met de introductie van een nieuw contract de kans op indexering groter wordt.
  Dit is evenzeer beslist onvoldoende. Juist die indexatie kan door het kabinet gefaciliteerd worden door herziening van het FTK. Het FTK is immers in 2015 ook binnen enkele weken vastgesteld! Aanpassing van de berekening van de dekkingsgraad van fondsen aan die van premies maakt indexering mogelijk. In die berekening wordt immers op een prudente wijze rekening gehouden met te verwachte rendementen van de fondsen. Het brengt bovendien de bemoeienis van DNB met uitkering van pensioenen terug tot haar rol als toezichthouder op de fondsen! Helaas lezen we in het onderhandelingsresultaat dat pensioenaanspraken in alle pensioencontracten gewaardeerd blijven op basis van de risicovrije marktrente. Hiermee is de indexatie voor de komende jaren volledig uit beeld.
  3. EEN GOED PENSIOEN VOOR IEDEREEN
  Flexibele arbeid en zelfstandigen zonder personeel kunnen zich vrijwillig aansluitend bij een pensioenfonds, is het onderhandelings resultaat. Zij moeten zich echter wel verplicht verzekeren tegen mogelijke arbeidsongeschiktheid.
  Vele mensen in de flexibele arbeid en zelfstandigen weten dat, gezien hun inkomen, deze vrijwilligheid een farce is. Hun inkomen is onvoldoende om zo’n vrijwillige verzekering tegen de oude dag af te sluiten. Dit gaat dus niet werken, het onderhandelingsresultaat is hierop dus onvoldoende.
  4. WE ACCEPTEREN GEEN VERSLECHTERINGEN
  Deze 'algemene voorwaarde' voor een pensioenakkoord is afgeleid uit het Offensief dat FNV afkondigde bij het aantreden van het kabinet Rutte 3. Dit offensief zou de 'race naar beneden' moeten stoppen en ombuigen naar verbeteringen van arbeids- en levensvoorwaarden.
  Het voorliggende onderhandelingsresultaat stopt de race naar beneden helemaal niet, laat staan dat er verbeteringen worden gerealiseerd. Dit resultaat bestaat immers uit verdere stappen in de race naar beneden:
  – verhoging pensioenleeftijd,
  – afschaffing doorsneepremie en de kosten van compensatie ervan voor rekening van de pensioendeelnemers,
  – deels afschaffing RVU boetes voor zware beroepen,
  – er komt geen aanpassing nieuwe FTK om indexering mogelijk te maken.
  5 SOLIDARITEIT EN COLLECTIVITEIT
  Het Nederlandse pensioenstelsel wordt wereldwijd door vele autoriteiten gekenmerkt als de beste oudedagsvoorziening ter wereld. Grondslag van dit stelsel is Solidariteit en Collectiviteit. Met kwalificaties dat dit stelsel niet meer beantwoordt aan vragen van deze tijd en daarom aan vernieuwing toe is wordt het door het kabinet op de vuilnisbelt van de geschiedenis geworpen. In het onderhandelings resultaat wordt collectiviteit en solidariteit van het stelsel opnieuw een slag toegebracht met afschaffing van de zogenaamde doorsnee systematiek en de introductie van meer individuele regelingen.
  De afschaffing van de doorsneesystematiek komt voor rekening van de deelnemers.
  Dat is niet acceptabel, het akkoord moet daarom worden afgewezen.
  Het debat en de discussie in Nederland is nog niet klaar. De onderhandelaars van FNV menen dat dit resultaat het beste was wat met dit kabinet bereikt kon worden. De onderhandelaars blijken daarmee geen vertrouwen te hebben in opbouw van verdere vakbondsmacht. De stakingen op 28 en 29 mei hebben daarvan een voorproefje laten ziien. Ontplooiing van vakbondsmacht kan politieke verhoudingen, ook in Nederland, wijzigen! De actiebereidheid voor een goed pensioen was op 28 en 29 mei en is nog steeds groot! Het
  draagvlak onder de bevolking was meer dan 80%. In het belang van de leden zou de vakbondsleiding dat moeten benutten en verder ontwikkelen, in plaats van de handdoek in de ring te gooien met ernstige verzwakking van de vakbeweging tot gevolg!
  Samenvattend adviseren we de leden van de gezamenlijke bonden om het onderhandelingsresultaat af te wijzen. Daarbij realiseren wij ons terdege wat de gevolgen zijn van een nee-stem.
  We gaan daarom stappen zetten om de actiebereidheid om te zetten in vakbondsmacht voor behoud en verbetering van het beste pensioen stelsel ter wereld!
  Het WPA/LCR
  1 week geleden
  Mensen, die de 2 FNV onderhandelaars Elzinga en Busker nog steeds vertrouwen en voor het pensioen accoord denken te stemmen om er op vooruit te gaan, zouden dit toch eens goed moeten lezen !
  Dit duidelijke uitstekende artikel moeten we copiëren en uitdelen aan iedereen die denkt dat de FNV onderhandelaars de leden niet voorliegen om ze voor te laten stemmen!
  Het is mij, voor het accoord werd aanvaard door die 2 bedriegers van het FNV, van diverse zijden bij de FNV duidelijk gemaakt dat er niet te tornen viel aan 66 jaar vast en indexatie met terugwerkende kracht. Geen enkele verslechtering zou worden aanvaard. Uitsluitend verbeteringen waren bespreekbaar. Accepteerde Koolmees dat niet, dan was het einde overleg. Kaderleden en parlementsleden bevestigden dit met de mededeling dat het bestuur dit ook zou handhaven.
  Ik moest mijn excuses aanbieden omdat ik daar aan twijfelde.
  U en ik hebben het gemerkt, weer een Jongerius moment!
  Daardoor staat de FNV op springen, diverse sectoren en bonden dreigen al de FNV te verlaten als het accoord wordt aangenomen!
  Ik eis van het ledenparlement een motie van wantrouwen tegen Elzinga en Busker, en daarna ontslaan als bestuurslid ! Dan kunnen we de barricaden op, hervatten van stakingen en als die niets opleveren naar de rechter! Doorgestuurd bericht.
  Beste strijdmakkers,
  De Werkgroep Pensioen Acties (WPA) van de Sector Senioren van de FNV en de Landelijke Coördinatiegroep ‘Red het Pensioenstelsel’ (LCR) hebben in de vergadering van 7 juni 2019 in Utrecht Facet het principeakkoord vernieuwing pensioenstelsel van 5 juni 2019 uitvoerig besproken. Bij die bespreking heeft Tuur Elzinga antwoord gegeven op een aantal indringende vragen over de bereikte resultaten en over de gevolgen van het pensioenakkoord op de toekomstige pensioenresultaten.
  De vergadering heeft hierna de bereikte resultaten in het principeakkoord gelegd langs de meetlat van de 4 eisen, waarvoor de FNV actie heeft gevoerd en waarbij duizenden actievoerders hebben aangetoond dat vakbondsmacht geen loos begrip is.
  De Werkgroep Pensioenen Acties (WPA) van de Sector Senioren van de FNV en de Landelijke Coördinatiegroep ‘Red het Pensioenstelsel’ (LCR) hebben in overgrote meerderheid de conclusie getrokken dat de bereikte resultaten in het voorliggende principeakkoord onvoldoende zijn en de race naar beneden (lees afbraak sociaal stelsel) niet stopt.
  In het bijzonder de afschaf van de doorsneesystematiek en de daarmee gepaard gaande compensatie van de kosten voor rekening van de pensioendeelnemers én het handhaven van de risicovrije marktrente (de bron van alle pensioenellende van de afgelopen 10 jaar) voor de waardering van de pensioenaanspraken én het omzetten van de uitkeringsregeling in premieregelingen zijn voor de WPA en LCR heel belangrijke minpunten en feitelijk onacceptabel.
  De Werkgroep Pensioenen Acties (WPA) van de Sector Senioren van de FNV en de Landelijke Coördinatiegroep ‘Red het Pensioenstelsel’ (LCR) heeft daarom bijgaande verklaring opgesteld waarin de leden van de gezamenlijke bonden wordt geadviseerd om het onderhandelingsresultaat af te wijzen.
  De Werkgroep Pensioenen Acties (WPA) van de Sector Senioren van de FNV en de Landelijke Coördinatiegroep ‘Red het Pensioenstelsel’ (LCR) verzoekt jullie deze verklaring zo breed mogelijk te verspreiden binnen jullie netwerken en verder mee te werken om de actiebereidheid bij onze leden om te zetten in vakbondsmacht voor behoud en verbetering van ons beste pensioenstelsel ter wereld.
  Met strijdbare groet,
  Huub Esten secretaris WPA/Actiecomité Red Koopkracht Pensioenen
  1 week geleden
  Ik mag wel geteld 3 maanden minder werken wat een goed bod is dat FNV hier ga je toch niet accepteren zo ja dan zal je beet leden gaan verliezen wij stakers staakten voor 66 en dan ook voor iedereen en niet met al die verstopte dingen zodat ik na 47 jaar werken nog niet met pensioen kan maar met 52 jaar werken is deze regering dan helemaal van de pot gerukt .Ik kan zo met een rolator naar mijn werk en zitten de jongeren mij uit te lachen up een bankje waar vroeger de mensen zaten die met 62 nog met pensioen gingen .LAAT dan ook de regering maar werken tot hun 70ste jaar die hebben nog nooit hart en zwaar werk gehad
  Nu willen de mensen weer terug naar 65 dat is waar wij voor staan als leden van de vakbonden zeg NEE TEGEN DIT VOORSTEL IK IN IEDER GEVAL WEL .
  4 dagen geleden
  Ik ben benieuwd welke bonden en welke secrtoren nu uit de FNV stappen. Ik heb gehoord Havens en Vervoer. Met die als basis zou een nieuw vakverbond kunnen worden opgebouwd dat wel tegen de regering opgewassen is. Helaas vliegen de aangekondigde lidmaatschapsopzeggingen ons op facebook om de oren.
  Iets te vroeg denk ik
  Nu is even rust nodig en overleg tussen de tegenstanders hoe we de FNV misleiders kunnen bestrijden. Maar dat er oorlog dreigt is zeker!
  1 week geleden
  1 week geleden
 • 3 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Na 40 jaar zwaar werk is het wel mooi geweest, vindt Michel. Hij wil er op zijn 66e mee stoppen. Net als al die 30.000 mensen die vandaag op de been kwamen. #goedpensioen
  Een goed pensioen voor iedereen
  3 weken geleden 24
  40 dienstjaar terug. Als je met een zwaar beroep bent begonnen op je 17 a 18 dan stoppen met 60 jaar. De vut regeling weer terug. Daar hebben wij jaren voor betaald.
  3 weken geleden 7
  Martin Janssen flikker toch op met je onzin verhaal. Wij hebben ook de kosten betaald voor de ouderen die nu met pensioen zijn. Ook de vut regeling hebben wij betaald voor de mensen die nog met de vut konden. En waar is onze vut premie gebleven dan? Hou toch op met bullshit te vertellen. De ouderen van nu hebben recht op hun oude dag maar ook wij hebben recht om samen met onze partners van onze oude dag te genieten. En graag nog een beetje gezond als dat kan. Dus flikker op met je onzin verhaal.
  2 weken geleden 4
  Martin jassen, ben je weer aardig bezig, heb jij meer als 40 jaar schoongemaakt, ik denk het 'n u et, ben jij 35 jaar banketbakker geweest, ik denk het niet, je lult uit je nek!
  3 weken geleden 3
  Martin Janssen een lang verhaal maar daar doen we helemaal niks mee. En wat doet jij voor werk? En hoe lang al?
  3 weken geleden 3
  Denny Wilde helemaal mee eens
  2 weken geleden 2
  Zo kwaad ben ik op jouw reactie', dat ik zelfs wat typfouten heb, wat denk je nu als ik zeg, door dit zware werk ben ik aan mijn schouder geholpen, mijn knie, mijn heup, en er staat nog iets op stapel! Ik ben nu 61.
  2 weken geleden 1
  En wat doe je voor werk?
  3 weken geleden 1
  @Denny, erg goed onderbouwd. Niet leuk, maar wel waar wat ik zeg. De ouderen hadden vaak geen pensioen. Die hebben AOW gekregen. Maar wel met een verschil. Toen ouderen hun AOW kregen betaalden 10 werknemers voor 1 gepensioneerden (10:1). Nu is dat 4:1 en over 20 jaar is dat 2:1. Misschien begin je nu te snappen dat het onhoudbaar wordt, ipv eigen belang door te draven. Ik durf in mijn in mijn eigen vlees te snijden. Ik moet ook langer doorwerken, maar u legt liever kosten bij anderen nee. Typisch reactie van ikke, ikke ikke en de volgende generaties mogen stikken. Hieronder een stuk uit het (linkse) Volkskrant. Die maak gehakt van je drogreden.  Vaak melden jullie erbij dat je al op je 14de of 15de met werken bent begonnen. Henk Krol insinueert met zijn nieuwste verkiezingsleus dat gepensioneerden harder werkten dan de jongeren van nu: 'Dit is een compleet oneerlijke verdeling tussen werkend, niet kunnen werken en hard gewerkt hebbend! Ten strijde!' 'Hard gewerkt hebbend' zet hij dus tegenover 'werken'. De implicatie is helder, maar zeer dubieus. In elke generatie zijn er mensen die hard werken en mensen die er de kantjes van af lopen. Net alsof alle 60-plussers in de winterkou met de blote hand kanalen hebben staan graven en de huidige jongeren een beetje zitten te niksnutten achter hun computer op kantoor. Veel tieners hebben ook nu nog een bijbaantje naast school, op zaterdag en in de vakanties. Belangrijker: als het gaat over de verdeling van de pensioenpot, is het volkomen irrelevant of je op je 14de of op je 21ste bent gaan werken. Doorgaans betaalt een werkende pas vanaf zijn 21ste pensioenpremie. Sterker, de startleeftijd is in 2007 verlaagd van 25 naar 21 jaar. De boze 60-plussers zijn dus pas vanaf hun 25ste gaan bijdragen aan hun pensioen. Beweringen in de trant van 'ik heb 40, 45 of 47 jaar premie betaald', zijn pertinent onjuist. Temeer omdat de overgrote meerderheid van de boze 60-plussers erg vroeg is gestopt met werken. Een kwart van de mensen die in 2001-2003 met pensioen gingen, was 58 jaar of jonger, 70 procent was 61 jaar of jonger. Sindsdien gaat de gemiddelde pensioenleeftijd gestaag omhoog. Maar nog in 2011 was de helft van alle Nederlanders in de leeftijdsgroep 60-65 jaar al gestopt met werken, en een op de acht in de leeftijd 55-60 jaar. Kortom: in ruil voor soms maar 30 jaar pensioenpremie betalen, ontvangen de meeste boze 60-plussers een pensioen van 70 procent van hun laatstverdiende loon. Netto is dat vaak 80 procent van het eindloon. Een Nederlander die nu 25 jaar is, kan pas met pensioen als hij 71,5 jaar is. Dan krijgt hij een pensioen van hoogstens 70 procent van zijn middelloon (als alles meezit). Laat dit even goed op jullie inwerken: een 25-jarige moet 50,5 jaar werken en pensioenpremie betalen en krijgt daarvoor een veel lager pensioen dan jullie. Dan het 'pensioen is uitgesteld loon'-argument. Dat zou kloppen als het pensioen van ouderen zou bestaan uit de door hen zelf ingelegde pensioenpremies, plus het daarop behaalde beleggingsrendement. Dat is niet zo. De huidige 60-plussers ontvangen in totaal veel meer dan dat. Dat komt door de snel gestegen levensverwachting. De pensioenpremies die zij hebben betaald, waren afgestemd op een levensverwachting na de pensioenleeftijd van ongeveer 7 jaar. Maar de huidige ouderen leven gemiddeld 13 jaar na hun pensionering. Dat enorme 'pensioengat' moet gerepareerd worden door de jongeren. Om de tekorten bij de pensioenfondsen op te vangen zijn de pensioenpremies sinds 2000 met 50 procent verhoogd. Jullie zeggen: 'Ik heb veertig jaar lang premie betaald, dus ik heb mijn pensioen wel verdiend.' In werkelijkheid hebben jullie veertig jaar lang te weinig premie betaald. De gepensioneerde heeft dus een groot deel van zijn inkomen te danken aan de werkenden. En niet alleen vanwege de gestegen levensverwachting. De AOW wordt namelijk betaald via een 'omslagstelsel'. De kosten van de AOW zijn in 2013 begroot op 33 miljard euro. Daarvan wordt 23 miljard betaald door de werkenden via de AOW-premie. De overige 10 miljard betaalt de overheid uit de belastinginkomsten. Werkenden betalen meer belasting dan gepensioneerden, dus ook via die weg vloeit er geld van jong naar oud. De kosten van de AOW stijgen zeer snel door de vergrijzing. In 1960, drie jaar na de invoering van de AOW, moest een beroepsbevolking van 6 miljoen Nederlanders één miljoen gepensioneerden 'onderhouden'. In 2013 zijn er op elke gepensioneerde nog maar 3,5 werkenden. In de toekomst gaat die verhouding naar twee op een. De AOW-premies zijn daarom sterk gestegen. Een gepensioneerde die in 1946 is geboren, betaalde gemiddeld 13,4 procent AOW-premie. Voor de huidige werkenden is de premie 17,9 procent.
  2 weken geleden
  Martin Janssen vraag mij af hoe lang jij al werkt?
  3 weken geleden
  Je ging je pensioenpremie betalen op je 25ste toentertijd. Dus of je op je 14de bent begonnen of op je 25ste maakt geen donder uit voor pensioen. Als je stopt op 60ste heb je geen 40 jaar aan premie betaalt en je teert dus op kosten van de jongeren. Daarnaast was de premie tot 2008 niet kostendekkend, dit onder druk van FNV. Wilt u eerder met pensioen, prima, u kunt uw pensioen vervroegen. Dan zijn de kosten voor jezelf, ipv voor de anderen. Dan AOW , als we mensen zo vroeg met AOW laten gaan wordt deze onbetaalbaar ik pas om nog meer AOW premie te moeten betalen. Genoeg is genoeg.
  3 weken geleden
  Denny Wilde ik ben op mijn vijftiende begonnen
  3 weken geleden 16
  Waar was de bond toen de 65 werd afgeschaft?
  3 weken geleden 4
  Waar waren al die mensen toen het werd afgeschaft . De FNV kan moeilijk aan dode paarden gaan zitten trekken. We worden eindelijk eens wakker. Dan moet eerst het water aan onze lippen staan..... Logisch ook wel.
  3 weken geleden 3
  Jan Orsel ik heb niet zo'n zin in het welles en nietes gebeuren.Het is zoals het is en ik ben blij dat we er wat aan gaan doen met elkaar.
  3 weken geleden 3
  Jan Orsel dat is idd goede vraag , dat ging blijkbaar zonder obstakels
  3 weken geleden 2
  De leden hebben toen voor gestemd, echt bizar vind ik het nog steeds maar eerst moeten de leden die voor hebben gestemd naar hun eigen kijken.
  In 2010 had er massaal tegen gestemd moeten worden. https://www.trouw.nl...eftijd~a41e13e0/
  3 weken geleden 1
  Jan Orsel onzin Jan,
  Ja er gingen en gaan ook dingenfout, maar NU voert de FNV een flink #offensief uit, en #pensioen is een van de weinige thema's waar veel actie wordt gevoerd. Ene Agnes Jongerius was een van de FNV voorzitters die een slechte pensioen deal sloot, en ze is daarom afgetreden.
  Die ervaring heeft er vorige jaar toe geleid, dat zowel het huidige FNV Dagelijks Bestuur en het Ledenparlement, de bijna pensioen deal met de regering heeft afgekeurd.
  Het motto is nu, we accepteren geen verslechtering meer.
  Voor vele voorbeeld personen werden vorig jaar berekeningen gemaakt, of ze er beter of slechte rvan werden. En daar kwam geen geen positief beeld van, dus geen pensioen deal.
  Dat was vorig jaar.
  NU, zomer 2019, komt er wellicht weer een onderhandelings resultaat, waar de FNV zich van gaat afvragen of dat een verbetering is, of niet. Nu is het hopen of de acties genoeg zijn om de politiek af te brengen van de pensioen diefstal plannen.
  .
  Als je voorstellen hebt voor effectievere vervolg acties, die ook haalbaar zijn, laat het weten.
  3 weken geleden 1
  Ja precies... Waar waren jullie toen FNV?????
  3 weken geleden 1
  Diety Burry de bond had toen wakker moeten zijn en niet pas toen het kalf was verdronken
  3 weken geleden 1
  Diety Burry als jij de realiteit niet wil inzien is jouw probleem maar de bond doet al jaren niets meer voor de gewone man. Bij het afspiegelingsbeginsel hebben ze ook al liggen te slapen.
  3 weken geleden
  Jan, je stelt dat de bond al jaren niets doet voor de gewone man.
  Dat "niets" klopt niet.
  Zie de huidige pensioen acties. Ik vind dat ze te veel aandacht hebben voor de minima, ook al verdienen die veel steun en aandacht.
  Maar ook de niet-minima, 80% van de FNV leden, verdient meer aandacht.
  Maar om dat te realiseren moet de interne strijd minder worden, en de visie verbetert. Deze weken zijn er overal in het land avonden voor de nieuwe arbeidsvoorwaarden nota.
  Daarin komt te staan wat de FNV wil gaan doen voor de gewone man.
  Ben jij daar geweest?
  Wil je er nog naar toe?
  3 weken geleden
  Henk Daalder dus als jij zegt het is onzin dan is het onzin. Wie ben jij om mij de les te lezen. Ik ben lang genoeg lid geweest om te beoordelen dat de bond vaker dan mij lief is heeft gefaald en dat ze voor de individu weinig tot helemaal niets kunnen doen.
  3 weken geleden 16
  Ik word in juni 64 en heb er dan 49 jaar opzitten en wil onderhand ook wel stoppen. Maar telkens val ik buiten de boot. Ik ben er klaar mee. In augustus 2020 ben ik 50 jaar werkzaam in de glasinsustrie bij dezelfde werkgever. Heb aangegeven dat ik dan stop en met pensioen wil. Hoe ik dan die 2 jaar mijn AOW gat vul dat zie dan. Maar na 50 jaar waarvan 35 jaar ploegendienst wil ik nog wel een beetje genieten van de kwaliteit van het leven. Behalve zware artrose heb ik verder niets onder de leden maar???????
  3 weken geleden
  ik gun het en vele anderen
  2 weken geleden
  Johan Folkers Ik ben op mijn 16e begonnen, werken + 5 jaar UTS-avondschool, kon net mijn niet meer op tijd halen. Na militaire dienstplicht opnieuw naast werken 4 jaar avond MTS, was een hele nieuwe opleiding geworden dus weer jaren terug, moderne wiskunde, besturingstechniek, pneumatiek enz. I.p.v. voor heen calorische werktuigen (alles op gebied van stoom, wat niet meer voor die tijd was) totaal 59 jaar gewerkt (waarvan 49 en 10 jaar van 80 uur per week, en alleen met de kerst 10 dagen vrij). Nu hoeven studenten niet in militaire dienst en kunnen door studeren. Ik had na 9 jaar UTS/MTS diploma, maar is er nooit naar mijn diploma's gevraagd en heb in het Mekka op mijn vakgebied in de high tech op ir. niveau tussen Einstein ir. gewerkt maar ben nooit meer dan MTS-er uitbetaald geweest.
  3 weken geleden
  @Johan ooit van AOW overbrugging gehoord of een hoog laag constructie. Zo niet, bel je pensioenfonds op
  2 weken geleden 12
  Terug naar 65, heel Europa gaat eerder met pensioen en hebben bijna geen pensioenvoorzieningen stelletje smeerlappen in Den Haag, 1400 tot 1600 miljard zitten in onze pensioenpotten wat al goed is voor 60 a 65% van Europees pensioen, maar niet genoeg voor Nederlanders, afblijven met jullie poten dit is uitgesteld loon van Nederlanders.
  3 weken geleden 8
  Gewoon 40 of 45 jaar werken en of je dan 65 ben of niet je moet kunnen stoppen.
  Dan kan de volgende generatie het over nemen.
  3 weken geleden 2
  Nel Roelofs precies en zwaar werk of geen zwaar werk,gewoon voor ieder werkende🧐!
  2 weken geleden
  Martin Janssen er zijn genoeg werkelozen om het over tenemen,maar zolang er een uitkering gegeven wordt en er allerlij toeslagen zijn gaat er geen mens werken omdat het zo wel makkelijk is.
  3 weken geleden
  Ik lach me altijd rot om dat drogreden. Ze kunnen nu al beginnen omdat er personeelstekort is. Er is dus niemand om over te nemen.
  2 weken geleden 5
  Terug naar 65 en de Pensioen potjes aanvullen met de miljarden die nu de transnationalen zoals Shell niet betalen (iedereen moet belasting betalen in NL!!)
  2 weken geleden 1
  België 65 (67 in 2030)
  Bulgarije 63 (64 in 2020)
  Cyprus 65 (65 in 2018)
  Denemarken 66 (67 in 2022)
  Duitsland 65 (67 in 2029)
  Engeland 65 (67 in 2028)
  Estland 63 (65 in 2026)
  Finland 65
  Frankrijk 62 (67 in 2023)
  Griekenland 67 (67 in 2021)
  Hongarije 62 (65 in 2022)
  Ierland 66 (68 in 2028)
  Italië 66, 62 voor vrouwen (67 in 2022)
  Kroatië 63 (67 in 2038)
  Letland 62 (65 in 2025)
  Litouwen 63 (65 in 2026)
  Luxemburg 65
  Malta 62 (65 in 2027)
  Nederland 65 (67 in 2021)
  Oostenrijk 65, 60 voor vrouwen
  Polen 65 (67 in 2020)
  Portugal 65
  Roemenië 65
  Slowakije 62 (62 in 2017)
  Slovenië 65
  Spanje 65 (67 in 2027)
  Tsjechië 62 (67 in 2041)
  Zweden 61-67
  Zwitserland 65, 64 voor vrouwen
  3 weken geleden 1
  Arnhem vanochtend 😉
  4 dagen geleden
  Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid der voorstemmers dat heeft gedaan door de misleidende informatie van de FNV onderhandelaars op radio, tv en in de kranten, en vooral in de begeleidende informatie in en bij de brief met stemcode, terwijl de interne deskundigen werden genegeerd, daarom is dit geen democratisch besluit maar een gemanipuleerd besluit!
  DIT ZOU ONGELDIG VERKLAARD MOETEN WORDEN !
  Zodra ze daar achter komen zullen zij spijt hebben als haren op hun hoofd.
  We weten dat de meerderheid der mensheid relatief minder slim is dan een kleinere minderheid en dat democratie niet bestaat, maar dat democratie gesuggereerd wordt als de helft plus 1 de dienst uitmaakt.
  Die meerderheid wordt dan behaald door degenen die het toch allemaal niet begrijpen te misleiden. Dat is al eeuwen in de politiek zo en dat is nu kennelijk ook bij de FNV zo.
  WIE DOET MEE ? WE STAPPEN NAAR DE RECHTER
  1. om het referendum ongeldig te laten verklaren;
  2. om de lage rekenrente ongeldig te verklaren en een hogere rekenrente af te dwingen.
  4 dagen geleden
  Ik ben benieuwd welke bonden en welke secrtoren nu uit de FNV stappen. Ik heb gehoord Havens en Vervoer. Met die als basis zou een nieuw vakverbond kunnen worden opgebouwd dat wel tegen de regering opgewassen is. Helaas vliegen de aangekondigde lidmaatschapsopzeggingen ons op facebook om de oren.
  Iets te vroeg denk ik
  Nu is even rust nodig en overleg tussen de tegenstanders hoe we de FNV misleiders kunnen bestrijden. Maar dat er oorlog dreigt is zeker!
 • 3 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Vandaag waren er duizenden mensen in Den Haag, Eindhoven, Arnhem en Groningen. Omdat ze allemaal een fatsoenlijk pensioen willen. #goedpensioen
  Een goed pensioen - een kwestie van fatsoen
  3 weken geleden 6
  Blijven volhouden. 66 jaar is al te lang. Ik hoop dat de bonden nu eens ballen tonen.
  3 weken geleden 3
  Veel succes, en laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Ze hebben geld zat. En anders halen ze het maar bij de multinations weg .
  2 weken geleden 2
  #goedpensioen @Groningen
  2 weken geleden
  Tot hoeveel jaar moet zij nog op het podium staan??
  2 weken geleden 1
  Het concept pensioen accoord is niet goedgekeurd door het ledenparlement van de FNV Vakbond vanwege een gebrek aan duidelijke informatie over de exacte volledige inhoud. Er zal nu tot en met 15 juni een referendum worden gehouden onder alle leden van de bond die het accoord mogen verwerpen. Op 15 juni zal het ledenparlement dan een definitief oordeel vellen. Groot succes dus voor de belangen van de gewone man. Nu kan een loochenstraffing volgen tegen alle leugens die ten grondslag liggen aan dit vernederende concept accoord!We zullen moeten afwachten, het bestuur vecht voor zijn eigen hachie en liegt al net zo hard als Koolmees en zijn hielenlikkers. Hun voordeel is dat zij alle leden rechtstreeks kunnen bereiken en de oppositie kan dat niet. De enige manier om de leden te bereiken is het uitgeven van persberichten en het houden van persconferenties en ons daarbij laten bijstaan door pensioendeskundigen die al eerder bewezen hebben dat het gelijk aan onze kant staat.
  2 weken geleden 1
  Die Koolmees heeft niets te bieden. Waarom gaat het FNV in op de uitnodiging. Actie blijven voeren voor AOW terug naar 65 en indexeren pensioenen.
  2 weken geleden 1
  Gewoon weeer het oude handjeklap,met de verraders.
  2 weken geleden
  gelijk=gelijk, leugen=leugen wij barsten van de bewijzen! slikken of stikken is de boodschap, we kunnen naar de rechter en hebben dan pensioenfondsen, hoogleraren en pensioenadvocaten achter ons, maar ik denk dat jhet FNV bestuur enerzijds te soft is, anderzijds zelf niets van de pensioenproblematiek begrijpt en daardoor in de leugens van Koolmees is getrapt! Het pensioenstelsel hoeft helemaal niet te worden veranderd, de onzinnige rekenrente moet verdwijnen of op redelijk niveau worden gebracht. Het Financieel Toetsings Kader deugt niet, dat geeft de Nederlandse Bank en regering de mogelijkheid de solvabiliteit van de pensioenfondsen te manipuleren.
  De rekenrente is niet representatief voor het echte rendement, de pensioenpotten zijn overvol en wordenelk jaar voller door het verschil tussen rekenrente en werkelijk rendement, geïndexeerd uitbetalen is geen enkel probleem. Zie hier:
  ONS PENSIOEN KAN PRIMA WORDEN GEÏNDEXEERD EN KORTEN IS AL HELEMAAL NIET NODIG!
  https://www.nd.nl/ni...rd.3389937.lynkx
  ACTUARISSEN ZIJN HET EENS: VERSCHILLENDE REKENRENTES VOOR VERZEKERAARS EN PENSIOENFONDSEN ZIJN ONLOGISCH
  https://pensioenpro....eraars-onlogisch
  Hoe ziet ons toekomstige pensioenstelsel eruit? Specialist Prof.dr,Erik Lutjens (advocaat en hoogleraar pensioenrecht aan de Universiteit Tilburg)
  https://www.youtube....mp;feature=share
  Er mag geen enkele twijfel meer bestaan over de AOW leeftijd, die kan en mag niet boven de 65 jaar stijgen en zou zelfs makkelijk kunnen dalen. Zie hier: HOGERE AOW LEEFTIJD IS NIET NODIG, LAGERE AOW LEEFTIJD IS BETAALBAAR
  https://www.ad.nl/ec...nnodig~a608d076/ OUDERENMISHANDELING
  Collectieve ouderenmishandeling, zo noemt huisarts Bettina van Steenis het optrekken van de pensioenleeftijd
  http://enschede.1twe...uws/item?1063189
  1 week geleden
  het standpunt zoals het er nu uit ziet kan ik alleen maar gedeeltelijk met mee gaan.De regering kan dan wel mooi praten met de vakbonden en met de rug tegen de muur zetten ,van dit is het beste wat we kunnen doen =
  1 week geleden
  Niets als ellende reeds gepensioneerde kregen geen cent erbij gedurende de laatste jaar als 10 jaar en nu word er weer geen woord over gerept. wel met dreiging van korting op de pensioenen al die niet op het goede niveau zitten .maar het enorme bedrag wat weggesluist is destijds daar word niet meer over gepraat dat had de tekorten van nu misschien kunnen dekken de bonden hadden samen sterker moeten zijn en een beetje harder en directer moeten zijn.
  4 dagen geleden
  Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid der voorstemmers dat heeft gedaan door de misleidende informatie van de FNV onderhandelaars op radio, tv en in de kranten, en vooral in de begeleidende informatie in en bij de brief met stemcode, terwijl de interne deskundigen werden genegeerd, daarom is dit geen democratisch besluit maar een gemanipuleerd besluit!
  DIT ZOU ONGELDIG VERKLAARD MOETEN WORDEN !
  Zodra ze daar achter komen zullen zij spijt hebben als haren op hun hoofd.
  We weten dat de meerderheid der mensheid relatief minder slim is dan een kleinere minderheid en dat democratie niet bestaat, maar dat democratie gesuggereerd wordt als de helft plus 1 de dienst uitmaakt.
  Die meerderheid wordt dan behaald door degenen die het toch allemaal niet begrijpen te misleiden. Dat is al eeuwen in de politiek zo en dat is nu kennelijk ook bij de FNV zo.
  WIE DOET MEE ? WE STAPPEN NAAR DE RECHTER
  1. om het referendum ongeldig te laten verklaren;
  2. om de lage rekenrente ongeldig te verklaren en een hogere rekenrente af te dwingen.
  4 dagen geleden
  Ik ben benieuwd welke bonden en welke secrtoren nu uit de FNV stappen. Ik heb gehoord Havens en Vervoer. Met die als basis zou een nieuw vakverbond kunnen worden opgebouwd dat wel tegen de regering opgewassen is. Helaas vliegen de aangekondigde lidmaatschapsopzeggingen ons op facebook om de oren.
  Iets te vroeg denk ik
  Nu is even rust nodig en overleg tussen de tegenstanders hoe we de FNV misleiders kunnen bestrijden. Maar dat er oorlog dreigt is zeker!
  1 week geleden
  Allemaal mooi praterij Is het bij de heren in de Haag en bij de bond nooit een lichtje gaan branden wat de bonden en de Haag destijds hebben gedaan met de pensioengelden die destijds te vol waren en flink moesten worden uitgehold om de economie en bedrijven weer op de goede rails te krijgen!wat hebben wij daar voor dank gekregen.
 • 3 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Lisa is samen met duizenden anderen in Den Haag, om actie te voeren voor een goed pensioen. En ze deelt haar foto met de hashtag #goedpensioen Heb jij ook zo'n leuke foto? Doe maar delen!
  Lisa wil een goed pensioen
  2 weken geleden 1
  WE MOETEN AFWACHTEN OF WE HET REFERENDUM DAT ONS BELOOFD IS OOK KRIJGEN ! FNV heeft Koolmees beloofd morgen de beslissing mede te delen, er is nog niet gestemd, maar onze critische FNV ouderen in het parlement deelden net mede dat de overhand momenteel tegen is, FNV bestuur probeert ze nog om te praten
  3 weken geleden 1
  Goed pensioen in de zorg aan bed is tot 65 jaar..😶
  2 weken geleden 1
  België 65 (67 in 2030)
  Bulgarije 63 (64 in 2020)
  Cyprus 65 (65 in 2018)
  Denemarken 66 (67 in 2022)
  Duitsland 65 (67 in 2029)
  Engeland 65 (67 in 2028)
  Estland 63 (65 in 2026)
  Finland 65
  Frankrijk 62 (67 in 2023)
  Griekenland 67 (67 in 2021)
  Hongarije 62 (65 in 2022)
  Ierland 66 (68 in 2028)
  Italië 66, 62 voor vrouwen (67 in 2022)
  Kroatië 63 (67 in 2038)
  Letland 62 (65 in 2025)
  Litouwen 63 (65 in 2026)
  Luxemburg 65
  Malta 62 (65 in 2027)
  Nederland 65 (67 in 2021)
  Oostenrijk 65, 60 voor vrouwen
  Polen 65 (67 in 2020)
  Portugal 65
  Roemenië 65
  Slowakije 62 (62 in 2017)
  Slovenië 65
  Spanje 65 (67 in 2027)
  Tsjechië 62 (67 in 2041)
  Zweden 61-67
  Zwitserland 65, 64 voor vrouwen
  4 dagen geleden
  Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid der voorstemmers dat heeft gedaan door de misleidende informatie van de FNV onderhandelaars op radio, tv en in de kranten, en vooral in de begeleidende informatie in en bij de brief met stemcode, terwijl de interne deskundigen werden genegeerd, daarom is dit geen democratisch besluit maar een gemanipuleerd besluit!
  DIT ZOU ONGELDIG VERKLAARD MOETEN WORDEN !
  Zodra ze daar achter komen zullen zij spijt hebben als haren op hun hoofd.
  We weten dat de meerderheid der mensheid relatief minder slim is dan een kleinere minderheid en dat democratie niet bestaat, maar dat democratie gesuggereerd wordt als de helft plus 1 de dienst uitmaakt.
  Die meerderheid wordt dan behaald door degenen die het toch allemaal niet begrijpen te misleiden. Dat is al eeuwen in de politiek zo en dat is nu kennelijk ook bij de FNV zo.
  WIE DOET MEE ? WE STAPPEN NAAR DE RECHTER
  1. om het referendum ongeldig te laten verklaren;
  2. om de lage rekenrente ongeldig te verklaren en een hogere rekenrente af te dwingen.
  4 dagen geleden
  Ik ben benieuwd welke bonden en welke secrtoren nu uit de FNV stappen. Ik heb gehoord Havens en Vervoer. Met die als basis zou een nieuw vakverbond kunnen worden opgebouwd dat wel tegen de regering opgewassen is. Helaas vliegen de aangekondigde lidmaatschapsopzeggingen ons op facebook om de oren.
  Iets te vroeg denk ik
  Nu is even rust nodig en overleg tussen de tegenstanders hoe we de FNV misleiders kunnen bestrijden. Maar dat er oorlog dreigt is zeker!
  3 weken geleden
  Goed zo hoe ziek ben je Mensen door laten werken
  3 weken geleden
  Geweldig Lisa
 • 3 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Groeten uit Den Haag, Arnhem, Groningen en Eindhoven. Daar zijn we vandaag om actie te voeren voor een goed pensioen! Ben jij er bij vandaag? Deel je foto in de comments, of op social media met de hashtag #goedpensioen
  Timeline Photos
  3 weken geleden 2
  Groeten uit Groningen
  3 weken geleden 2
  Eindhoven
  3 weken geleden 1
  Me vader is aan het staken en ik sta te metselen... doet ie goed👍🏻
  3 weken geleden 1
  In Arnhem
  3 weken geleden 1
  GEWELDIG , TOPPERS , JAMMER KAN ER NIET BIJ ZIJN (ongelukje met de fiets ) .
  2 weken geleden 1
  Erenem 😊
  3 weken geleden 1
  Eindhoven goed bezig 👍
  3 weken geleden 1
  Den Haag
  2 weken geleden
  Groetn uut Grunn
  3 weken geleden
  Arnhem