Facebook

 • 13 uur geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Steeds meer mensen halen de AOW-leeftijd niet. Als gevolg daarvan stromen ze door in een WIA-uitkering. Dat is dus veel duurder dan onze voorstellen voor de AOW! Wij zeggen: bevries die AOW-leeftijd op 66 en schaf alle boetes op eerder stoppen af! Wij staan voor een #goedpensioen: iedereen moet op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Oók flex en ZZP. Vind jij dat net zo belangrijk, maar weet je niet goed wat je zélf kunt doen? Kijk dan hier hoe je kunt bijdragen aan een #goedpensioen voor iedereen: http://www.fnv.nl/goedpensioen
  Steeds minder ouderen werken door tot aan AOW-leeftijd
  12 uur geleden 19
  Meeste mensen met een baan halen de 65 met veel moeite ziekte versleten voor werk of arbeids ongeschikt!!!
  De FNV is akkoord gegaan met langer werken en heeft geen idee hoe moeilijk het is voor velen tot al 65jaar.
  Ben 46 jaar lid van de vakbond en weer grote schaamte dat ze tot 66 accepteren!!! 65 jaar meer dan genoeg of socialer 45jaar werken. Vakbond los dit maar op anders kost het nog meer leden en niemand wordt ook lid meer!!! Wordt wakker en genoeg is genoeg.
  12 uur geleden 13
  Werk maar eens in de schoonmaak. Dat ga je niet tot je pensioen. De hele dag op een stoel zitten. Dat ga je vol houden. Wie bedenkt zo iets. 67. Terug naar 65 jaar.
  12 uur geleden 2
  Trudie Lousberg helemaal mee eens
  12 uur geleden 9
  Nee FNV!! Zware beroepen kunnen niet door tot 66. Vroeg op, in weer en wind, als oudere, dat gaat niet!! En de zorg, dat gaat niet! (overigens werk ik hoog en droog op kantoor)
  12 uur geleden
  Tegen de kou kun je je kleden.
  9 uur geleden
  Robert-Jan de Bruin waarschijnlijk nooit buiten in de vrieskou en bij nacht en ontij gewerkt ? 👎
  10 uur geleden
  Robert-Jan de Bruin nou zie je werken als je aangekleed bent als n Michelin manneke ,werkt ook niet, zou je mij in de kou zetten zou ik niet redden ondanks jouw warme kleding 😞🤔
  11 uur geleden
  Robert-Jan de Bruin ja maar als je dan een dik pak kleding aan hebt, kun je niet werken!
  7 uur geleden
  Of in de zorg...
  13 uur geleden 8
  Ik zeg 40 Jaar werken en dan mooi kunnen genieten van je verdiende pensioen, straks zijn wij nog met onze 70e jarige leeftijd nog aan het werk, Ja dikke vette Doei, mij niet gezien, ik ga niet door werken tot die leeftijd,
  9 uur geleden 2
  70! Haha, optimist! Zal eerder 75 worden op den duur hoor.
  9 uur geleden 1
  Coen Kemper die genen die nu 23 zijn moeten tot 71,5j werken. Staat al jaren vast en is bij de SVB bank op te zoeken. Die 67j is van meet af aan belazerij geweest. Ook zo de zware beroepen. Iedere 5j zou er geïndexeerd worden met 6 mnd. Startend met 2014, 2019, 2024, 2029, 2034 enz. Dit is echter versneld vanwege de zogenaamd niet gehaalde 107% regel. Allemaal pinokkio's werk! Neoliberaal links maakt alles kapot.
  6 uur geleden
  Dit is gekken werk wat hun ons flikken en aandoen,
  12 uur geleden 7
  Waarom zijn jullie er toen in hemelsnaam mee akkoord gegaan??Dat wil ik wel eens weten...
  11 uur geleden 3
  Rene Kelleter wie bepaalt wat zware beroepen zijn ??
  12 uur geleden 1
  Ik denk dat ze dat toen direct hadden moeten vastleggen en anders geen akkoord hadden moeten geven.....Of er speelde iets anders....
  11 uur geleden
  En na het akkoord van mevr. Jongerius is de stijging versneld, wegens de crisis. Nu is er al even geen crisis en dus.....
  7 uur geleden
  Els Smit omdat ze vrienden zijn van de VVD
  12 uur geleden
  Els Smit Er zouden uitzonderingen komen voor de zware beroepen, daarom
  12 uur geleden 7
  Waarom dat onderzoek, gewoon aan de burgers vragen scheelt geld. Of, nog beter, even logisch nadenken en om je heen kijken. Maar ja, je bent pas een goede politicus als je met oogkleppen op en oordoppen in geboren bent.
  11 uur geleden 7
  Kijk, je hebt mensen die voordat ze gaan werken eerst tot hun 27 of 28e gaan studeren. En als ze dan gaan werken komen ze veelal in de minder zware beroepen. En een deel van dit soort mensen verdienen ook nog eens zoveel dat ze makkelijk eerder met.pensioen kunnen gaan. En het leuke is dat veel van die mensen nu lopen roepen dat mensen in een zwaar beroep maar lekker door moeten werken tot hun 67e. Echt on-ge-lo-fe-kijk.
  11 uur geleden 6
  Ja ja FNV.....nu janken, terwijl jullie je de laatste jaren gewoon in het pak hebben laten naaien door de regering en werkgevers voor wat betreft de pensioenleeftijd. Ga je schamen, FNV !!
  9 uur geleden 1
  Zo is het wel, ze lullen met alle kanten mee
  9 uur geleden
  John de Vries inderdaad.
  12 uur geleden 6
  FNV, jullie snappen het nog steeds niet.
  Niet onderhandelen, maar gewoon eisen!
  65 jaar en 40/45 dienstjaren en dan met pensioen.
  Gooi het land maar plat.
  Zie Frankrijk, dan bedoel ik niet die raddraaiers.
  Gewoon alles blokkeren.
  9 uur geleden 1
  Huib ja dat durven ze dus niet, door aanschaf dure FNV gebouwen zijn ze bijna failliet
  11 uur geleden 3
  Gemiddelde leeftijd voor overleiden door ouderdom is tegenwoordig +-65. Dus eigenlijk werk je gewoon tot aan je dood😅 of je werkt je dood helaas is dat zo.
 • 3 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Nog maar een keer: ‘topbestuurders moet je waanzinnig veel betalen omdat ze anders naar de concurrent in het buitenland gaan’, dat is klinklare onzin. En het valt helemaal niet te rechtvaardigen als de rest van de werknemers er nauwelijks wat bij krijgen. Leesvoer.
  Salarisspecialist: ‘Als topbestuurders aandelen willen, betalen ze dat zelf maar van hun loon’
  3 dagen geleden 6
  Ze zouden zich moeten schamen! Topbestuurders, dat noemen we in de Nederlandse volksmond gewoon ordinaire graaiers! 🤮🤮🤮🤮🤮
  2 dagen geleden
  Er zijn zelfs debielen die roepen dat topbestuurders in nl onderbetaald worden 😎
  3 dagen geleden 1
  Wat verdienen de "toppers" bij het FNV dan?
  Het besturen van het FNV is een springplank naar het bedrijfsleven.
  1 dag geleden 1
  Voor een vereniging vind ik het behoorlijk
  3 dagen geleden
  Robert-Jan de Bruin ton per jaar niet bijzonder veel😂😂😂😂
  3 dagen geleden
  De voorzitter verdient een ton per jaar.. Op zich niet bijzonder veel dus.
  3 dagen geleden 1
  Net of ze daar op al die ‘top’ bestuurders zitten te wachten. 😂😂
  3 dagen geleden 1
  Inderdaad topbestuurder, of moet ik zeggen: lamlendige schooier! Rot op!
  3 dagen geleden 1
  Dit was nog zo’n opmerking van de leugenprinter Rutte om de elite nog rijker te maken , want hij heeft hun stemmen nodig !!!
  3 dagen geleden 1
  Betaal die van ons (ggd zuid Limburg) aub wat minder zodat die als de wiedeweerga naar het buitenland vertrekt!
  3 dagen geleden
  wat een bullshitt laat ze naar het buitenland gaan of ze indie landen geen capabele mensen hebben , En die zg top bestuurders hebben alleen geluk dat ze in een gespreid bedje terrecht zijn gekomen.. Die lonen omlaag en als ze weg willen laat ze maar gaan. want ook hun komen in die grote vijver terrecht.
  1 dag geleden
  Simpel, zolang aandeelhouders tevreden zijn gebeurt niks. Ik zou niet weten waarom ik zou moeten stemmen voor verlagen van salaris van topman van een bedrijf. Als hij zijn doelstellingen haalt is niks aan de hand.
  3 dagen geleden
  Wat zijn sommige topbestuurders toch een stelletje graaiers.
  3 dagen geleden 1
  Mirjam Wijnschenk Ik houd er niet van om iedereen over één kam te scheren. De directeur van de Triodos bank bijvoorbeeld zal zich wel goed gedragen.
  3 dagen geleden
  Menno Wilmans Sommige?
  1 dag geleden
  En potten van sociale zekerheid worden jaarlijks geplunderd. 80 miljard per jaar.
  2 dagen geleden
  Hebzucht, daar lijden de meeste CEO’s aan.
  3 dagen geleden
  Als je van het personeel verlangt om betrokken te zijn en integer ga je als bestuurder niet boor het geld, doe je dat toch wat voor een bestuurder ben je dan🤔
 • 4 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  12 Miljoen pakjes hebben ze tussen Black Friday en Sinterklaas bezorgd, de mensen van PostNL. En nou komt de kerstdrukte er ook nog aan. Maar de werkgever heeft daar geen boodschap aan. PostNL heeft zin iets te doen aan de enorme werkdruk. En op een serieuze loonsverhoging hoeven de berzorgers ook niet te rekenen. Daarom hebben we een ultimatum gesteld. Anders volgen er vanaf maandag acties. Dus misschien ligt je pakje niet op tijd onder de kerstboom. Steun je bezorger.
  fnv.nl/iksteunmijnbezorger
  Steun je post- en pakketbezorger!
  4 dagen geleden 4
  Liever een pakketje telaat dan een uitgeholde arbeids markt👌🏻
  3 dagen geleden
  Martin Janssen verlangt de consument dit of verlangt de webshop dit? Je moet natuurlijk niet de boel omdraaien. Maar al te vaak draaien mensen zoals jou de boel om.  Het is maar al te vaak het (groot kapitaal) die dingen eist en doet alsof de consument het eist.  Bij een loonsverhoging gaat het idd niet sneller of efficiënter. Echter de grootste oorzaak van de te hoge werkdruk is personeels te kort. En je krijgt alleen maar meer personeel door meer salaris te betalen.
  1 dag geleden
  Martin Janssen het is maar goed dat je zelf niet door hebt hoe dom je werkelijk bent🤦🏻‍♂️
  3 dagen geleden
  Bij pakket bezorging heb je piek momenten. Dit weet je. Maar als ze loonsverhoging krijgen, gaat het opeens wel sneller en efficiënter? Ik denk het niet. Daarnaast wensen veel consumenten dat ze nog steeds gratis bezorging en retour zending. Geld moet dus uit meerdere potjes komen. Zolang consument hiervoor niet wil betalen, gebeurt er niks. En ben zelf consument, en ben hier niet van plan om te gaan betalen. Misschien wel hard om te zeggen, maar wel realistisch.
  1 dag geleden
  @Ralph, mensen willen niet betalen voor bezorgen. Vraag maar rond. Wilt u betalen voor bezorgen of wilt u het gratis. Ik denk dat meeste antwoorden gratis zijn.  Ik draai de boel niet om,ik zeg hoe veel consumenten denken. Misschien kunnen we beter uitkeringen verlagen en belastingen omlaag doen. Dan gaat het werken ook lonen en slaan we meer vliegen in één klap.
  4 dagen geleden 2
  En altijd vriendelijk onze bezorgster... natuurlijk verdienen ze een goed loon
  3 dagen geleden 1
  Martin Janssen
  Om te verzenden of om te ontvangen?
  1 dag geleden
  Ontvangen
  1 dag geleden
  Martin Janssen
  Als het bij bijv webshops is waar nu gratis verzenden is, ja hoor Bestelde al bij wehkamp toen bezorgen 6 of 7 euro was
  3 dagen geleden
  Bent u bereid om ook bijvoorbeeld vijf euro per pakket te betalen?
  3 dagen geleden 1
  Succes mensen
  3 dagen geleden
  Martin Janssen dat vind jij en ik heb een andere mening soms moet je dingen doen om wat voor elkaar te krijgen en als de klant een beetje menselijke is begrijpen ze het
  3 dagen geleden
  En dupeer vooral de klant.
  3 dagen geleden 1
  Pakje later, geen probleem.
  4 dagen geleden 1
  Hard nodig
  4 dagen geleden 1
  Doe je best FNV. Laat ze een poepie ruiken.
  3 dagen geleden 1
  Aanpakken die misselijke graaiers van PostNL en de gewone man laten ploeteren voor een habbekrats! 👊💪👌
  2 dagen geleden
  Veel postbezorgers bij PostNl verdienen nog geen 10 euro bruto per uur!
  3 dagen geleden
  PostNL is niet sociaal als ouderen in mijn ervaring dat ze de brievenbus bij onze seniorenflat hebben weg gehaald .Ik heb het toedoen met al die pakjes bezorgers van PostNL ze buiten het personeel gewoon uit .
  Ook zorgen ze voor hun eigen ondergang want niemand van onze flat gaat nog kerstkaarten versturen als de brievenbus die kilometers ver weg staat en ouderen niet meer mobiel zijn
  2 dagen geleden
  Goed zo!
 • 4 dagen geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Op dit moment vindt het Wereldvakbondscongres 2018 plaats in Kopenhagen. Natuurlijk zijn wij hierbij aanwezig! Op het congres wordt gesproken over allerlei zaken waar vakbonden zich wereldwijd mee bezig houden. Het minimumloon is één van de onderwerpen. Begin deze week sloten wij onze eigen poll over dit onderwerp. Daaruit bleek dat 90% van de stemmers het minimumloon in Nederland te laag vindt. Namens de organisatie van het Wereldvakbondcongres is ook een poll opgericht over de hoogte van het minimumloon in jouw land. Meestemmen? Dat kan hier: http://bit.ly/pollITUC
  Op dit moment vindt het Wereldvakbondscongres 2018 plaats in Kopenhage
  4 dagen geleden 2
  Laten we nou eerst eens een goed pensioen regelen voor de toekomst
  3 dagen geleden 1
  Martin Janssen T'is maar net waar je je prioriteiten stelt!
  4 dagen geleden 1
  Bas Witte als of dat pensioen zo slecht is? Ja voor de toekomstige generaties (jonger dan 50) is het pensioen idd bagger. Maar voor de huidige gepensioneerden is het pensioen eigenlijk simpel weg te hoog.  De belangrijkste prioriteit is dan ook meer loon zodat wij uberhaupt een toekomst op kunnen bouwen. Met lage lonen bouw je ook amper pensioen op daarnaast is de aow gekoppeld aan het minimumloon...
  4 dagen geleden
  Ralph Holtkamp pensioen is wel goed maar het langer door werken gewoon 65 jaar met pensioen
  3 dagen geleden
  Oké duidelijk
  3 dagen geleden
  Bas, pensioen kun je vervroegen. Probleem is dat AOW, in tegenstelling tot pensioen, dmv omslagstelsel gefinancierd wordt. Dus de werkende betaald voor de gepensioneerde. In1965 waren dat 10 werkenden voor 1 gepensioneerde (10:1). Nu is dat 4:1 en in2035 is dat 2:1. Doen we niks aan, dan worden de lasten voor de werknemers veel te hoog. Toen AOW ingevoerd werd, leefde men zeven jaar na hun pensioen +gemiddeld). Nu is dat vijftien jaar. Dus AOW leeftijd terug naar 65 is niet haalbaar. Kost ruim 14 miljard extra.
  4 dagen geleden 1
  ik ben ervoor om het minimum loon te halveren.. nu is het best moeilijk om voor WIA in aanmerking te komen met psychische klachten als je toch al je halve leven gewerkt hebt voor het minimum loon. omdat je dan altijd nog wel iets kunt doen zegt het uwv. maar dat is in de praktijk niet zo. het. minimum loon moet lager worden en mensen moeten leren om. niet te gaan werken voor een uurloon lager dan 15 euro per uur... ik heb het ook moeten leren...
  2 dagen geleden
  de fnv moet opkomen voor het te duren ov wat mensen niet help aan een baan
  4 dagen geleden
  Zo'n wereldcongres kan heel leerzaam zijn voor de FNV. Ga eens in gesprek met CUT, Chile's grootste vakbond. Kunnen jullie wat betreft actie voeren nog wel wat van leren.
  3 dagen geleden
  90 procent van stemmers dat op site van FNV komt heeft gestemd. Niet erg representatief. Zelfde als ik op site van Ajax een poll ga houden. Met de titel, vindt u Feyenoord een goede club. Uitslag is al bekend.
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Het staat hoog op ons verlanglijstje: een goed pensioen voor iedereen.
  Het kabinet strooit helaas alleen maar met verslechteringen.
  Meer weten over onze pensioenwensen? http://bit.ly/red-ons-pensioen
  Het staat hoog op ons verlanglijstje: een goed pensioen voor iedereen.
  1 week geleden 6
  Wat ik zou willen, dat als je AOW krijgt, je ook je pensioen krijgt en niet tot 68jaar daar op moet wachten. Daar hebben we 45jaar voor gewerkt.
  1 week geleden 1
  Gerda van Duijvenbode daar droom ik al heel lang van , maar blijven dromen 😥
  6 dagen geleden
  Pensioen kun je al vervroegen. Dus die kunt u ook eerder dan uw 65 ste in te laten gaan. pensioenen zijn omgerekend naar RICHTleeftijd 68. Stel, pensioen op 65ste was 1000 euro. Nu RICHTleeftijd 68 is, zijn ze 1250 euro. Laat je deze op 65 ingaan, dan zijn ze weer 1000 euro. Bedragen zijn voorbeelden (ter verduidelijking).
  6 dagen geleden
  Martin Janssen maar waarom niet gewoon gelijk met je AOW, zonder dat het je geld kost, daar was het toch voor bestemd.
  1 week geleden 6
  Aansluiten bij gele hesjes actie, land op stelten helpt wellicht wel, is dat dan wat den haag (en europa) wil; het volk is het zat, meer dan zat!
  3 dagen geleden
  Oranje hesjes voor ons ;-)
  1 week geleden 5
  stoppen met 60 zwaar beroep 55 gewoon vut en geen gezeik meer uit die Haagse Pen/printer !!!
  6 dagen geleden 1
  Niks leeftijdsgrens. Gewoon voor iedereen gelijk trekken.
  6 dagen geleden 1
  Ik pas om aan mee te betalen. Klaar.
  1 week geleden 4
  Wordt hoog tijd voor verkiezingen....Rutte eruit in elk geval..de hele VVD graag🤮🤮🤮🤮
  6 dagen geleden 1
  Goed pensioen, maar niet voor de jongeren. Zeker als maatregelen van FNV worden ingevoerd.  Verkiezingen zijn volgend jaar. Stem weer op regeringspartij. Vind het belangrijk dat ze eindelijk meters gaan maken met het aanpakken van kosten in sociale zekerheid en zorg. Links wil alleen maar meer graaien in mijn portemonnee. Daar pas ik voor
  1 week geleden 4
  Ik heb nog wel zo'n geel hesje liggen ...als ze niet opschieten !!!
  6 dagen geleden
  Heb je er nog een paar???
  6 dagen geleden
  Eric Troisfontaine voor jou nog wel 1
  1 week geleden 3
  Als werknemer lever je alleen maar in,de werkgevers hebben nooit genoeg, als maar meer😳😔
  1 week geleden 2
  Waarom creëren we niet de mogelijkheid voor het koningshuis om aandeelhouder van onze Democratie te kunnen worden..
  1 week geleden 2
  Noem eens 1 politieke partij op die wat voor de werkenden in dit land doen?!
  6 dagen geleden 1
  Gelukkig zit jij bij de bam met onwijze hoge lonen 🙃
  6 dagen geleden 1
  Even nadenken. Heb je een paar jaar de tijd
  6 dagen geleden
  vroeger Partij van de Arbeid (PvdA), nu meer SP denk ik!!!
  6 dagen geleden
  Tja ,je hebt wel een hoop partijen die een hoop doen voor de niet werkenden .
  6 dagen geleden
  Rob Klerks jij weet ook alles
  6 dagen geleden
  Rob Klerks dat is uit armoe geboren 😢
  6 dagen geleden
  Ja natuurlijk,je hebt van geen ontlasting zeker 🙄
  6 dagen geleden
  En daarom werk jij al jaaaaaaaren voor jezelf Siem Kat 😆
  1 week geleden 1
  Helaas Sinterklaas bestaat niet maar de FNV gelooft blijkbaar nog wel!
  6 dagen geleden 1
  En hoe gaan we dat betalen? Wel een beter pensioen willen terwijl de gemiddelde leeftijd een stuk hoger ligt dan jaren geleden, maar niet meer premie willen betalen? Sprookjes zijn helaas geen werkelijkheid!
  6 dagen geleden 1
  Tim Blom 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Geloof jij nou echt, dat de gewone werkman die zich 40 jaar of langer in de bouw wegenbouw zorg of andere zware beroepen gehad hebben 80 jaar of ouder worden?????!!!. Neen!!!!, maar zo een onnozel lachende landverrader, en de rest van onze politieke maffia, die met niets doen, en ons land te grabbel gooien, die worden wel 120 jaar met hun gegraai!!!!!. Wie gelooft er nou in sprookjes???????
  6 dagen geleden
  Eric Troisfontaine Jazeker, ik ken er genoeg!
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Dagelijks bezorgen wij honderden brieven en pakketjes. Dat doen we met liefde en plezier, maar wij staan onder grote druk. We moeten steeds meer doen in minder tijd. En de voortdurende reorganisaties eisen hun tol. De grens is bereikt! We vragen daarom PostNL
  - onze werkdruk te verminderen,
  - meer collega’s in vaste dienst te nemen en
  - een fatsoenlijke salarisverhoging.
  PostNL wil ons niet tegemoet komen. Veel van onze
  collega’s hebben inmiddels een andere baan gezocht.
  Daardoor neemt onze werkdruk nog meer toe.
  Misschien ontvang je de post of het pakket de komende periode later dan je gewend bent. Steun de post- en pakketbezorger en zet je handtekening op fnv.nl/iksteunmijnbezorger
  Dagelijks bezorgen wij honderden brieven en pakketjes. Dat doen we met
  1 week geleden 17
  Ik steun de plaatselijke postbezorger niet, ik knuffel der wel, zorg dat ze kan eten, drinken en kan slapen. Want ja, we wonen al jaren samen....
  5 dagen geleden 7
  Ik steun Post NL bezorgers van harte door weer en wind bezorgen zij mijn post ze zijn onmisbaar en toffe lui. Ik vind dit schandalig . Er moeten vaste banen en vaste contracten komen. En een. Goede pensioen regeling . Ik heb diep respect voor deze mensen. Ze hebben niet eens een electriche kar om zich te verplaatsen maar lopen met afgeladen fietsen hun zware werk te doe . De post moet ook moderniseren en met zijn tijd meegaan de postbezorgers vervullen ook een sociale functie. Dat word vaak vergeten. Ik geef ze om de beurd eens per jaar een bloemetje. Soms 2x. Ze verdienen het gewoon !!! Rieki
  6 dagen geleden 3
  Moderne slavernij noemen ze dit toch?
  6 dagen geleden
  Tegenprestatie: NEE , recht op minimumloon
  6 dagen geleden 2
  Ook ik steun de postbezorger steeds meer doen in weinig tijd ! PostNL is niet sociaal wij hebben dat gemerkt door de brievenbus weg te halen voor onze seniorenflat met driekwart ouderen van boven tachtig jaar ! De brieven moeten nu naar een brievenbus kilometers van ons vandaan !Post.nl zorgt voor zijn eigen ondergang !
  3 dagen geleden 1
  Gele hesjes geven ,de straat op .
  2 dagen geleden 1
  De moderne tijd, wat moet je er mee? "Mooi en lelijjk tegelijk". Duidelijk dat er iets mis gaat; een politiek probleem. Tijd voor andere keuzes.
  1 dag geleden
  Maarten Lijster precies, het zijn niet alleen de postbezorgers!
  3 dagen geleden 1
  Al die slaven die er bij zouden moeten komen vind post.nl veels te duur.
  6 dagen geleden
  Laten wij de bezorgers steunen door niet meer te kopen via internet.
  5 dagen geleden 4
  daarmee steun je de winkeliers maar haal je werk weg bij postbestellers. Ze willen niet minder werk, ze willen een passende betaling en meer normaal betaalde collega's.
  2 dagen geleden
  Kleiner pakjes voor pistbezorgers niet door brievenbus dan pakketten. Dan vind ik het prima maar ben die schoenendoos grote aardig beu
  2 dagen geleden
  Geen pakjes geen geld
  3 dagen geleden
  Dit steunen zet meer zoden aan de dijk dan ongeregeld en doelloos met een geel hesje ergens rondsjokken.
  1 dag geleden
  Peter Stans heel dom antwoord
  19 uur geleden
  Alie Ketelaar Dank je wel en succes met je 30 andere gele hesjesdragers. Zaterdag weer? :-)
  5 dagen geleden
  Ben VVD ERE LID EN LUIS IN DE VVD PELS EN ALS HET NODIG IS BIJT IK !!
  1 dag geleden
  Rieki Peters foute club
  18 uur geleden
  Het zijn allemaal foute clubs alie ketelaar. Vooral op links. Pvda Groen Links D66 euthenasie moordenaars Baudet met zijn advocate vriendje Denk steunen allemaal de islam. Party vd dieren stel idioten maakt onze boeren kapot en ga zo maar door. PVV die aanslagen uitlokt een indische landverrader en ga zo maar door. Nederland staat er zeer slecht voor. Mark Rutten en Dijkhoff moeten eruit bij de VVD zijn matennaaiers. Hebben Halbe Zijlstra in de val gelokt. Hem eruit gewerkt. En dat gebeurd ook in de ziekenhuizen in de zorg en bij de politie overal. Het is overal foute boel je weet half nog niet hoe erg.
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Afgelopen week is er massaal gestemd op onze poll over minimumloon. Maar liefst 90% vond het huidige minimumloon te laag om van rond te komen. Hierdoor zijn avonden als Pakjesavond voor mensen met een laag inkomen ieder jaar weer een stressvolle gebeurtenis. Meer lezen en kijken over dit onderwerp? Check dit artikel van NOS: http://bit.ly/2riKwew
  Afgelopen week is er massaal gestemd op onze poll over minimumloon. Ma
  1 week geleden 8
  Werden ze maar massaal lid van de vakbond en gingen ze massaal maar eens stemmen Maar zolang meer dan de helft van nedeland niet lid is van een vakbond en niet gaat stemmen hebben ze massaal niks tezeggen
  1 week geleden 2
  Leon Bussemakers en dit maakt de helft van de mensen zichzelf wijs. Vooral zo doorgaan met dat idee rond te bazuinen.  No offence maar heb vorige ronde zoveel mensen gehoord die sociaal willen zijn maar VVD stemmen omdat ze koopwoning hebben enz. Uit eigen belang. En een hoop mensen in mijn omgeving die sociaal willen zijn maar niet gestemd hebben omdat het geen nut heeft en na de verkiezingen (waar ze niet gestemd hebben) blaten dat VVD toch weer veel heeft dus zo nutteloos is het geweest. 😉. Iedereen moet stemmen en gebruik maken van die gelegenheid. Vind je niks wat je aan staat dan stem je blanco. Maar als je ervoor kiest niet te stemmen en wel te zeuren achteraf dan ben je wat mij betreft ook niet goed bezig.
  1 week geleden 2
  Laat ze dan maar weer eens links gaan stemmen want na bijna 12 jaar rechtse kabinetten kan het misschien wel economische goed gaan met Nederland maar sociaal is het hier goed fout.
  1 week geleden 1
  Waar gaan ze dat van betalen?
  1 week geleden 1
  Ik werd lid vd bond toen ik mijn eerste vaste baan kreeg in de jaren 80. Tegenwoordig worden ze pas lid als ze in de problemen komen en dan willen ze ook gelijk in het bestuur.
  1 week geleden 1
  Ellie Denissen wat heet economisch goed als mensen die fulltime werken niet rond kunnen komen terwijl ze geen schulden hebben ?
  1 week geleden
  Stemmen heeft totaal geen enkele zin! Tegenwoordig moet alles digitaal en wat juist heel belangrijk is doen ze op dat domme papier! Juist ja, daarmee kunnen ze mee frauderen! Dat zag je wel bij de laatste verkiezingen! Wedden dat de vvd gaat winnen!
  1 week geleden
  Ellie Denissen wat heet economisch goed als mensen die fulltime werken niet rond kunnen komen terwijl ze geen schulden hebben ?
  1 week geleden
  Een Poll op site van FNV. Erg onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek. Zelfde uitslag als bij verkiezingen in noord Korea.  Ik zie geen reden om hierover de straat op te gaan. Gaat loon omhoog, dan gaan de prijzen omhoog. Nuttiger is om inkomstenbelasting te verlagen. Hou je meer over. Maar om hiervoor de straat voor te gaan, gaat me te ver. Pas als we een linkse regering hebben, ga ik de straat op.
  1 week geleden
  Edo Heeren het gaat alleen werken als ze we massaal de straat op gaan de boel stil leggen net als in Frankrijk....
  Anders word je toch niet gehoord
  1 week geleden
  Edo Heeren helemaal mee eens
  1 week geleden 3
  De kosten moeten niet zo stijgen. Als huren, zorg e.d. Niet zo duur zouden zijn, heb je ook geen toeslagen nodig om rond te komen en kan er ook minder gefraudeerd worden.
  1 week geleden 2
  Roelie Faber Jawel hoor, de werkgevers.
  1 week geleden 1
  Roelie Faber of bedrijven moeten gewoon een eerlijk loon betalen ?
  1 week geleden 1
  Ralph Holtkamp ook dat natuurlijk. Je moet gewoon een fatsoenlijk salaris betaald krijgen, en niet twee banen nodig hebben om rond te kunnen komen. Het wordt ook tijd dat er meer ‘vaste’ banen bij komen, want van al die losse contracten wordt ook niemand vrolijk.
  1 week geleden
  Roelie Faber of bedrijven moeten gewoon een eerlijk loon betalen ?
  1 week geleden
  Martin Janssen de definitie van een eerlijk loon is niet zo heel moeilijk. Een eerlijk loon is een loon waarbij iemand zich zelf standig van kan redden bij een fulltime baan. Onze overheid heeft in al zijn wijsheid besloten dat dit 2200€ is oftewel de toeslagen grens.  We hebben in Nederland niet voor niks een minimumloon omdat niet iedereen in de positie zit om te kunnen onderhandelen over zijn of haar loon
  1 week geleden
  @Ralph, stop met woorden als "eerlijk". Want voor u eerlijk is,is voor mij niet eerlijk. Ik ben zelf geen voorstander van minimumloon. Ik spreek al jaren af wat mijn loon is (met mijn werkgever) en als ik deze niet goed vind, ga ik ergens anders aan de slag.
  1 week geleden 3
  De gepensioneerden worden ook al jaren vergeten en niet gecompenseerd.
  1 week geleden
  Weet niet van welke planeet jij komt. De rijkste generatie. Kom niet meer bij van het lachen. Jij vergeet dat onze generatie het land weer heeft moeten opbouwen.
  1 week geleden
  AOW wordt twee keer per jaar geïndexeerd. Waarom zouden we verder de rijkste generatie moeten compenseren?
  1 week geleden 1
  Zou fijn zijn als ik een keer uitkom met me loon
  1 week geleden 1
  Groeiende welvaart ?? Wel beloofd maar nog niks binnen !!
  1 week geleden 1
  Goedzo! Wordt ook wel eens tijd. Kan netto wel 200,- per maand bij op, of niet?
  1 week geleden 1
  zoals de rest vd wereld ben ik ook wel klaar met je. Toedeledokie.
  1 week geleden
  Robert Schutten ligt eraan vanuit welk perspectief je dit leest. De geschetste situatie geld voor mensen met een laag inkomen. Het minimumloon geld als een laag inkomen. Net als eenverdieners. Maar volgens jouw is het een onzinlink omdat het minimumloon niet direct benoemd word? Maar dit "laag inkomen" genoemd wordt? Vind je dat zelf ook niet een beetje ver gaan om dit zo te stellen? Het is een situatieschets welke betrekking heeft op mensen met een laag inkomen. Dus ook minimumloon. Praat jij wel eens met mensen met een eenverdienershuishouden en minimumloon over hoe ze het financieel hebben? Praat je überhaupt wel eens met mensen over geld? Of ben ik daarin dan te emphatisch?
  1 week geleden
  Robert Schutten het artikel heeft het duidelijk over mensen met een laag inkomen. Dat de familie in de schuldsanering zit betekent nog steeds niet dat het hier niet gaat over het minimumloon. Dus wat is nu eigenlijk je punt?
  1 week geleden
  Robert Schutten goed argument kerel. Heb je een nieuwe functie? Woordvoerder van de rest van de wereld? 😂
  1 week geleden
  Robert Schutten en oh ja, filmpjes zijn voor mensen die niet kunnen lezen. 😂 duren mij daarnaast ook veel te lang.
  1 week geleden
  Martin Janssen ehr, keuteltje, het gaat om het minimumloon. Die mensen werken dus gewoon voor hun centen. Hun salaris wordt niet door anderen betaald. Volgende keer graag alleen reageren als je snapt waar het over gaat, dompie de internettrol. 😂
  1 week geleden
  Lekker makkelijk, als anderen voor betalen. Ik stel voor om deze met 200 te verlagen. En de belastingen ook
  1 week geleden
  Het artikel nog het filmpje hebben beide niks met het minimum loon te maken. Die familie zit in de schuldsanering, wat een onzin link dus! Leest/bekijkt ook iemand de bijgevoegde link, of word er zomaar ja geknikt als makke schapen?
  1 week geleden
  Het artikel (de link) wordt gebruikt als argument/bewijs voor het lage minimum loon. Maar als jij in die link ook maar 1 zin met minimum loon kan vinden hoor ik het graag van je. Onzin link dus!
  1 week geleden
  Doen we! ;-)
  1 week geleden 1
  Edo Heeren. 1 op de 5 werknemers is maar lid van een vakbond. Als er 8000 mensen op komen dagen noemen ze dat een massale demonstratie en dan hebben we de kinderen meegeteld. Hier schijnt weer iets massaals gebeurt te zijn waar geen mens van heeft gehoord. Vakbonden en linkse partijen zijn voornamelijk bezig zichzelf in stand te te houden.
  1 week geleden 1
  Hoezo nou links en rechts? Als je als FNV'er - net als Wim Kok - je eigen baantje aan het verdedigen bent dan lul je links en ben je rechts. We zien dat steeds meer gebeuren en de onderkant van de samenleving is dus dupe.
  Chapeau rechts.
  1 week geleden
  Eddy Butter volgens mij kampen rechtse politieke partijen ook met een leden terugloop. Jouw logica volgend zijn die dus ook alleen bezig zichzelf in stand te houden. Op demonstraties van Pegida komt zelfs vijf mensen en een varkenskop af! 😂 Dus wat is nou eigenlijk jouw (onzinnige) punt? Of is het "links bashen" Omdat je niks beters te doen hebt terwijl je geen benul hebt van hoe de vork in de steel zit? In dat geval dan ook bedankt voor je "rechtse" bijdrage waar niemand wat aan heeft en waar geen zak van klopt. 😉
  1 week geleden 1
  Als je dit leest zijn er heel veel mensen die onder de armoedegrens betaald werk verrichten. Dan zit Jan Modaal met een gezin en 2 kinderen al op deze grens. 🤔 https://digitaal.scp...de-armoedegrens/
  1 week geleden
  Veel werk is verkapt werken voor een uitkering. Ik zie het in de zorg ook. Soms staat zelfs bij die vacature dat een auto verplicht is! Een eigen auto welteverstaan, want een lease auto is alleen voor de mensen die prima zelf een auto kúnnen betalen. Onrechtmatig en zo krom als een banaan, denk ik dan. Helaas is het moeilijk om een vuist te maken tegen het neo liberalisme in een wereld waarin het individualisme hoogtij viert, en dus vakbonden tandenloze leeuwen zijn geworden.
  1 week geleden
  Omdat veel mensen wel positief zijn over huidige systeem en stand van economie. Ik ben zelf erg links geweest, maar ben nu naar rechts overgestapt. Zeker op economisch vlak. Als ik zag hoeveel ik belasting moe(s)t betalen, ik dacht waar die ik het voor. Nu heeft kabinet voorgesteld om inkomstenbelasting te verlagen. Kijk , daarom heb ik rechts gestemd.  Trouwens, uw stuk zit vol met aannames. Stukje over "dat degene zelf een auto kunnen betalen". Is erg suggestief. Wat weet u van hun inkomsten en uitgaven?
  1 week geleden
  Martin Janssen, dat is mooi voor u!
  1 week geleden
  Groeiende welvaart?
  Ja, alles word duurder! En met 4% erbovenop kom je niet verder als alles maar duurder blijft worden. Blij gemaakt met een dode mus....
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  50 reply-to-all mailtjes, lollige foto's, of 'deze keer wél met bijlage': de gemiddelde werknemer is zo een uur kwijt aan de email-inbox. En dat kan flink bijdragen aan de werkdruk. Heb jij tips om de stortvloed aan emails te verminderen?
  Meer weten over werkstress? Fnv.nl/werkdruk
  50 reply-to-all mailtjes, lollige foto's, of 'deze keer wél met bijla
  1 week geleden 1
  Gewoon praten is al een overwining op zich
  1 week geleden 1
  Gewoon de titel lezen en dat wat niets met werk te maken heeft direct ongelezen weggooien. Maak een extra inbox met prioriteiten mails waarbij je met regels alleen bepaalde collega's in kan zetten zodat alle andere mails een andere keer gelezen kunnen worden. Je werkplek instellen is niet zo bijzonder moeilijk... Je kan ook gewoon je collega's vragen te stoppen met onzinnige mails naar jou toe te sturen.
  4 dagen geleden 1
  Een hele makkelijke oplossing: ctrl+a (alles selecteren), en vervolgens: delete!
  1 week geleden
  To is lezen, cc is info (mag gelezen hoeft niet), bcc is delete (vaak alleen voor de vorm sta je er dan bij)
  Verder afspraak geen mails als je in zelfde ruime/kamer werkt
  1 week geleden
  Humor om te lachen, ik hou ervan! 😂
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Deze week was het minimumloon jarig en daarom plaatsten we onderstaande poll. Vind jij dat het minimumloon genoeg is om van rond te komen? Je hebt nog een paar dagen de tijd om je mening te geven. Volgende week volgt meer informatie over dit onderwerp, dus stay tuned!
  1 week geleden 6
  1594.20 netto zou beter zijn
  1 week geleden
  En anderen maar betalen. Dan zouden producten nog duurder zijn. Loon wordt doorgerekend in de prijzen.
  1 week geleden 5
  inmiddels is dat een gemiddelde huurprijs voor een woning
  1 week geleden 1
  wijs er 10 aan en dan graag op woonruimte gezocht....
  1 week geleden
  Marcel Dittrich woont men in een dure gemeente dan? Hier is de gemiddelde huurprijs voor een eengezinswoning met vier slaapkamers 700 a 1000
  1 week geleden
  Marcel Dittrich als je heel veel meer verdiend inderdaad, gaat ook nergens meer over...
  1 week geleden 3
  Alles is tegenwoordig stervens duur !! Vinden ze het gek dat de mensen gaan stelen.
  1 week geleden
  lidmaatschap is inkomens afhankelijk, ik betaalde toen ik het minimumloon had ook niet het volle pond
  1 week geleden
  in plaats daarvan zou je je bij de FNV kunnen aansluiten en/of demonstreren. Deden wij vroeger ook. Maar ik weet ook wel dat een lidmaatschap voor sommigen niet te betalen is.
  1 week geleden
  Hanny van Heerde ja dat bedoel ik is toch niet leuk meer !
  1 week geleden 2
  minimumloon is al weinig maar als je nog minder krijgt hoe moet je dan leven
  1 week geleden FNV Vakbond
  Goedemiddag Riet, bedankt voor je bericht. Misschien kom je in aanmerkingen voor toeslagen of andere regelingen. Dit kunnen en willen we graag voor je bekijken. Als je aan de voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor financieel advies. Ik stuur je een link waar je de voorwaarden kunt lezen en waar je eventueel direct een afspraak kunt maken: https://bit.ly/2TUmWBU. Ik wens je aan mooi weekend toe. Hartelijke groet, Bas
  1 week geleden FNV Vakbond
  Beste Riet, bedankt voor je bericht. Als je mensen kent die tegen dit probleem aanlopen, kunnen ze misschien gebruik maken van deze dienst. Men zal wel lid moeten zijn om de afspraak te kunnen maken. Hartelijke groet, Bas
  1 week geleden
  FNV Vakbond voor mij geld dat niet ik heb al pensioen maar ik ken mensen die daar wel mee te maken hebben
  1 week geleden 2
  Te weinig om van te leven.maar te veel om dood te gaan.
  1 week geleden 2
  En dan krijg je zorgtoeslag. Heb je het jaar daarop iets te veel verdient, mag je het gelijk terugbetalen. Wij vragen al jaren geen zorgtoeslag meer aan omdat je in grote problemen komt als je het terug moet betalen. Dan maar liever niets.
  1 week geleden 1
  Geen enkel loon is mee rondtekomen modaal is al een ramp.👹 En minimum loon is een richtlijn.minder mag niet meer wel dus werkgever die zegt ik betaal minimum loon niet mee in zee gaan.zijn niet de beste werkgevers..is meestal kaf..
  1 week geleden
  ik wilde dat ik dat had!
  1 week geleden
  hangt van zoveel factoren af. De grootte van een gezin, schoolgaande kinderen, validiteit en ziekte. Voor een gezond persoon is het voldoende. Mits de huur niet te hoog is. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen.
  1 week geleden
  11% snapt niet wat bruto is, of hebben gewoon geen flauw benul, geen enkel besef.
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Johan Derksen heeft in zijn voetbalprogramma weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt dat homofobie nog steeds een probleem is in Nederland. Niet alleen in de voetballerij, maar ook op de werkvloer zijn grapjes over homoseksualiteit helaas nog steeds aan de orde van de dag. De FNV vindt dat iedereen gelijke kansen moet hebben op de arbeidsmarkt, ongeacht afkomst, gender, leeftijd, handicap en/of seksuele geaardheid.
  Kan iedereen zichzelf zijn bij jou op je werk? #sorryjohan
  Johan Derksen heeft in zijn voetbalprogramma weer eens pijnlijk duidel
  1 week geleden 35
  Maar Johan is niet alleen homofoob, maar ook nog eens een sexist, racist, islamofoob en xenofoob. Eigenlijk is die Derksen maar een zielig mannetje dat van geluk mag spreken dat er in Nederland zoveel mensen net als hij zijn...
  1 week geleden 7
  Daar valt geen speld tussen te krijgen Erik Melching. Eigenlijk moet alles wat niet past in de reactionaire hersenpan van Derksen door hem geridiculiseerd worden. En daarin trekt hij een heleboel fans mee die last van hetzelfde conservatisme hebben. Samen met van der Gijp vormt hij een beetje de Stadler & Waldorf van de Nederlandse TV. Met dit verschil dat om Stadler & Waldorf bijna iedereen moet lachen en Derksen & van der Gijp alleen leuk gevonden worden door hun reactionaire fans die van hun goedkope makkelijke humor houden, die steevast over de rug van anderen gemaakt wordt.
  1 week geleden 1
  Erik Melching hoe weet je dat..?
  1 week geleden 1
  "Als ik iemand maar genoeg stempels op druk dan heb ik gelijk"
  1 week geleden
  Onzin verhaal.
  1 week geleden
  Frank van der Pol typisch Nederlands dus...of is er nog redding ??
  1 week geleden
  Erik Melching zielig mannetje Johan Derksen?verbeter de wereld en begin bij jezelf
  1 week geleden
  En wie en wat ben jij dan om over anderen te oordelen??
  1 week geleden 28
  Pleur op ik ben zelf homo en ik kijk ook Veronica inside. Kan er kostelijk om lachen . Moet eens ophouden dat gezeur onderling allemaal . Dus sorry Johan maar ik vind je te gek .
  1 week geleden 5
  Nee hoor helemaal niet maar men moet ook niet overdrijven
  1 week geleden 4
  ja, men.. mensen in het algemeen Han. Als je niks te melden heb of niet nadenk voordat je wat typed. Scroll dan gewoon lekker verder.
  Kudo’s voor jou Dennis!
  👌🏻
  1 week geleden 4
  Dennis Bakker dus als jij het goed vindt moet iedereen het goed vinden? Rare gedachtengang.
  1 week geleden 3
  Nee Han dat zegt hij niet. Ik ben zelf ook gekleurd, daar worden ook grappen over gemaakt. De ene grap is geslaagd, de ander niet, maar ik ga me daar niet druk om maken. En ook ik behoor tot een groep die te maken heeft met minder gelijke kansen op de arbeidsmarkt, misschien wel minder nog dan homo’s want aan de naam of uiterlijk zie je vaak niet dat iemand homo is. Maar hoor je mij daarover klagen? Gewoon niet zo lopen janken en al helemaal niet om deze opmerkingen van Johan.
  1 week geleden 1
  Ik geef Dennis Bakker gelijk. Ik ben ook zo'n homo die kostelijk om Johan kan lachen.
  1 week geleden
  Sorry Dennis!
  1 week geleden
  Nee Han dat zegt hij niet. Ik ben zelf ook gekleurd, daar worden ook grappen over gemaakt. De ene grap is geslaagd, de ander niet, maar ik ga me daar niet druk om maken. En ook ik behoor tot een groep die te maken heeft met minder gelijke kansen op de arbeidsmarkt, misschien wel minder nog dan homo’s want aan de naam of uiterlijk zie je vaak niet dat iemand homo is. Maar hoor je mij daarover klagen? Gewoon niet zo lopen janken en al helemaal niet om deze opmerkingen van Johan.
  1 week geleden
  En jij bent natuurlijk de maat der dingen Dennis?
  1 week geleden
  Dennis sjat echt, ben jij homo? Dacht dat je gewoon super gelukkig was met je geweldige vent.
  1 week geleden
  Dennis Bakker men?
  1 week geleden 25
  Niet doorslaan is ook een kunst
  Johan is gewoon realistisch.
  Die pollitieke correctheid komt mij onderhand de strot uit.
  1 week geleden 10
  Ruud Nieuwenhuis Johan slaat inderdaad door. Wil gewoon even scoren bij een stel homofobe meelopers. Ik vrees dat jij er ook een van bent. Je verward politiek correct met fatsoen.
  1 week geleden 8
  "Gewoon realistisch" en "politieke correctheid" zijn frasen direct uit de extreemrechtse haatcampagnes tegen mensen die maatschappelijke verbeteringen proberen voor elkaar te boksen. Hierin meegaan is funest en hoort absoluut niet in de vakbond thuis. De vakbond organiseert op basis van solidariteit, die jij nu ondermijnt. Derksen is een verwend miljonairsmannetje die openlijk FvD steunt en zal nooit onze kant kiezen. De scheten uit zijn brein moeten we dan ook gewoon bestrijden.
  1 week geleden 2
  Ruud Nieuwenhuis je praat nu tegen jezelf neem ik aan, dat doen veel mensen die geen argumenten meer hebben. Met een vinger wijzen naar een ander want “die begrijpt het niet”. Kom eens met argumenten in plaats van gemeenplaatsen. Maar goed, blijf lekker in je homofobe hokje zitten 🙂
  1 week geleden 2
  Jan Orsel mooi hoe mijn stelling weer wordt bevestigt zelf doen waar men iemand anders op aanspreek en gelijk schelden.
  Mooi zo,n inhoudelijk reactie🤪🤪
  1 week geleden 2
  Han Grevelink realisme en objectiviteit zijn voor sommigen moeilijk te begrijpen.
  Hokjesdenken
  1 week geleden 1
  hij heb gewoon gelijk laat hun der eigen maar eerst eens normaal gedragen tegen over de hetero mensen aandacht trekkers zijn het.
  1 week geleden 1
  Jan Orsel jij wint de dagprijs voor de minst intelligente reactie.
  1 week geleden
  Ruud Nieuwenhuis fossiel
  1 week geleden
  Ruud Nieuwenhuis deze gaat me boven mijn pet maar je zult het wel niet kunnen uitleggen, inderdaad ik begrijp het niet. Weer zo lekker algemeen. En niets inhoudelijks. Het ga je goed.
  1 week geleden
  Han Grevelink het blijft fascinerend hoe veel mensen zelf doen waar men anderen op aanspreekt.
  1 week geleden 18
  Lekker goedkoop scoren FNV, Johan zegt terecht dat als je er grapjes over maakt je niet direct homofoob ben. Ken genoeg homoseksuelen die tegen een grapje kunnen of ze zelf maken. Dan kunnen we alle grapjes wel verbieden,er blijven altijd mensen die tegen geen enkel grapje kunnen.
  1 week geleden FNV Vakbond 24
  Zeker, grappen moeten kunnen. Houden wij ook van. En mijn homosexuele vrienden en collega's ook. Maar wat Johan Derksen doet is niet grappig maar lomp, beledigend en badinerend. Volg even de hashtag #sorryjohan op twitter, dan zie je dat homo's en lesbo's nog heel vaak met hele nare 'grappen' te maken hebben.
  1 week geleden 7
  Daarover verschillen we dan van mening, ik ben het op punten met jullie eens als het gaat over gelijke behandeling, zolang er geen "positieve discriminatie" door ontstaan of een afspiegelingsbeleid. Je moet worden aangenomen op je kwaliteiten en niet vanwege ,leeftijd,kleur, geloof of geaardheid.
  Volgens mij zegt Johan dat ook voordurend, dus dan vind ik het wat selectief,om enkel dat uit te lichten,wat lekker scoort.
  1 week geleden 3
  Jan Hendrik Hoogendoorn gekleurde talenten worden vaak juist geweerd, evenals vrouwelijke etc, die beter zijn dan hun witte mannelijke etc tegenhanger. Dus de term positieve discriminatie zet je op het verkeerde been. Het gaat juist om die kwaliteiten. Een buitenlandse naam hoort mensen niet automatisch naar de prullenbak te laten verwijzen maar het gebeurt steeds meer openlijk. En idd, lhbti 'ers weten zelf het beste wanneer een bepaald grapje kan. Derksen is ook nog eens lid van een vreselijk racistische partij. Verbaast me niks, die onverdraagzaamheid van hem.
  1 week geleden 2
  Vrijheid van meningsuiting is tegenwoordig ver te zoeken, want we moeten met ieder rekening houden, en daar houdt het leven op en worden we geleeft en bij elk foutje volgekotst
  1 week geleden 1
  Jan Hendrik Hoogendoorn welke andere groep?
  1 week geleden 1
  Jan Hendrik Hoogendoorn over goedkoop scoren gesproken. Daarbij is de rest van je reactie kortzichtig . Het gaat hier niet om de mensen die er tegen kunnen. Johan Derkse maakt grappen over de rug van een ander. Over goedkoop gesproken.
  1 week geleden 1
  Carlo Van Loon tja dat is het nieuwe feedback geven van tegenwoordig🤔
  1 week geleden
  Lid is hij niet ,hij heeft er op gestemd,en stemmen zegt niks.en verder heb je helemaal gelijk.uit gaan van kwaliteiten,dus dat moet dan ook niet betekenen dat je zoveel procent moslims,Antilliaan etc in dienst moet hebben,dan discrimineer je andere groepen
  1 week geleden
  Beledigend is objectief. Als iedereen nou tegen een geintje kan gaat het stukken beter.
  1 week geleden
  Anass Benkoubia ik schreef groepen! Dat verschilt natuurlijk per bedrijf , als je al 20% van een groep in dienst hebt,betekend het dan dat deze groep verder uitgesloten word! Feit is dat je door percentages op te leggen altijd groepen uitsluit. Ik snap jou vraag wel hoor! het liefst zag je mij nu op schrijven de blanke Nederlanders,zodat je mij weer als racist kan bestempelen
  1 week geleden 17
  Waarom zal men geen grapjes mogen maken over homo's.... ze willen toch gelijk behandeld worden.. , al die onzin, straks ben je uniek als je hetero bent , en al dat regenboog gedoe, ga wielrennen en wordt wereldkampioen, krijg je vanzelf de regenboogtrui.... FNV ga je met belangrijke zaken bezig houden, zoals waren geen collectieve ziektekostenverzekering meer ... enz... en bondsbestuurders die steeds weer van functie verwisselen..
  1 week geleden 4
  Harry Terhorst het feit dat je reageert met ‘ze willen toch’ bewijst eigenlijk dat je ‘ze’ niet ziet als gelijken.. daarom is het dus nodig dat het FNV zich bezig houdt met dit, misschien voor jou onbelangrijke, punt. Iets wat voor duizenden mannen en vrouwen juist heel erg belangrijk is.
  1 week geleden 1
  Precies Harry, wat een geneuzel weer.
  1 week geleden
  Janita Hintjes, ik ben zelf ook geen voorstander van de term lhbt’ers.. als we allemaal gelijk zouden zijn dan bestonden termen als lhbt en ‘ze’ niet 😉.. zolang het nodig is die termen te gebruiken dan vind ik het een goed iniatief van fnv om hier iets mee te doen.
  1 week geleden
  Janita Hintjes eens, respect is, zeker vaak in fb comments, ver te zoeken. Ik probeer mij over het algemeen hier niet in te mengen maar dit comment kon ik niet negeren 😉. Al met al ben ik blij dat er nog steeds veel aandacht besteed wordt aan onderwerpen die te maken hebben met acceptatie en gelijkheid.
  1 week geleden
  Janita Hintjes das wat anders dan een volledige ‘groep’ bestempelen toch?
  1 week geleden
  Helemaal mee eens.
  1 week geleden
  Dave Winkelman-Visser ja en mooi dat je onderwerpen zegt 😘
  1 week geleden
  Dave Winkelman-Visser lieve Dave ze staat idd voor lhtb in deze zin. Maar je reactie snap ik niet. Is toch waar dat de lhtb-er als gelijke zijn en zo behandeld willen worden.
  1 week geleden
  Dave Winkelman-Visser ja dat weet ik soms niet meer. We vangen ook wel veel vliegen af en gaan dan los op elkaar alsof dat wel mag. Ik stoor mij steeds meer aan de tone of voice die we tegen elkaar bezigen.
  1 week geleden
  Dave Winkelman-Visser die droom deel ik maar wat dan als je het een keer over je buren hebt en ze verder op in het gesprek ze noemt 🤔.
  1 week geleden 9
  Sorry hoor! Laat Johan zijn geintjes maar maken, en jullie als vakbond zich bezig houden met het pensioen en AOW akkoord. Wie Johan niet wil horen of zien, er zit een knop op je tv.
  1 week geleden
  Cora Boxma het zijn geen geintjes maar beledigingen. De vakbonden doen hun werk heus wel mbt CAO’s, pensioenen en de AOW. Ook komen ze op voor groepen en de LHTBQ’s is er één van!
  1 week geleden 5
  Laat iedereen zijn eigen leven lekker leiden zonder dat wij daar allemaal wat van vinden, Niemand is perfect, maar als je nou homo, of lesbisch of hetero bent, dat maakt toch niets uit we zijn allemaal mensen, en als je je daar niet in kunt vinden, bemoei je der dan ook niet mee ieder zijn leven en RESPECTEER dat.
  1 week geleden 2
  Hillie Vriesinga zo is het !
  1 week geleden
  Zeker waar leven en laten leven.
  1 week geleden 4
  Homo’s worden keer op keer bedreigd of in elkaar geslagen? Tja, als dat door moslims was dan misschien dat ze minder openlijk gay hadden moeten zijn?
  Homo’s getreiterd door moslim buren: burgemeesters verzoeken de slachtoffers om te verhuizen.
  In elkaar geslagen met betonschaar: Pechtold neemt keiharde actie door met een man gearmd over het veilige binnenhof te lopen.
  Derksen vertelt over hoe bij clubs talloze homo’s niet uit de kast durven te komen vanwege de macho reputatie van voetbal en daarbij het voor homo’s opnemend: he, dat is iedereen vergeten.
  Transgenders zijn in opkomst en iedereen buitelt over elkaar heen te beweren dat je bent wat je voelt, gewoon je gevoelens moet uiten etc.
  Derksen ah la Emile Ratelband haakt hierop in en... iedereen springt bovenop hem! Ach ja, lekker makkelijk al die trieste figuren hier wiens mening bepaald wordt door wat politiek correct is en dan nog alleen als ze kunnen mee blaten.
  1 week geleden 3
  Zelfspot is in het algemeen leuker dan grappen over een minderheid waar je zelf niet toe behoort.
  1 week geleden 2
  Vroeger had je het programma Koot en de Bie. Altijd leuk. Er was een onderwerp: “ De vieze oude man.” ‘ Dat was prachtige humor. ‘ Moet ik toch denken aan Johan Derksen.’ Hahaha !!!
  1 week geleden
  Ben Tarici jammer dat dat soort programma’s niet meer zijn! Toen was geluk heel gewoon scheelt anno 2018 heel veel discussies denk dat we discussie programma’s in de media moeten verbieden #sorryjohan
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Dit kabinet laat werkenden in de kou staan! Wij blijven knokken voor bevriezing van de AOW-leeftijd op 66. Gisteravond dropten FNV'ers een hoop sneeuw op de stoep tijdens het pensioendebat van de Tweede Kamer. De komende periode zullen we steeds harder actievoeren voor een goed pensioen: bevriezing op 66 jaar, schrappen boete op eerder stoppen, indexatie en een goed pensioen voor flex en zzp.
  Regio15
  1 week geleden 17
  Ik zie 66 nog altijd als een verhoging en blijf maar herhalen 65 of na 40 jaar werken een mooie AOW leeftijd!
  Klasse dat jullie het journaal gehaald hebben met een top actie!
  1 week geleden 1
  Martin Janssen geld genoeg,,, in de kas van de rutte staat,,,
  1 week geleden 1
  Jammer dat ze ook even niet bij zeggen hoe ze dit willen financieren. Hoe nu is, is totaal onhoudbaar
  1 week geleden
  Martin Janssen Het is heel simpel, 45 jaar aantoonbaar gewerkt zonder onderbreking cq uitkering dan de keuze voor een soort WW uitkering met behoud van opbouw pensioen premie tot de AOW leeftijd (68?). Dan kan een jonge WWer in jou plaats gaan werken. Is er ook geen gezeur over wat is een zwaar beroep.
  1 week geleden
  @andre, AOW wordt door middel van een omslagstelsel gefinancierd. Google keer naar omslagstelsel. Kom dan met een reactie
  1 week geleden
  @Martin, u maakt een klassieke linkse fout. Als iemand met pensioen gaat, betekent vaak niet dat iemand in zijn of haar plaats komt. Dus gaat iemand eerder met pensioen maar komt niemand voor terug. Dus welk voordeel?  Daarnaast is mijn vraag hoe je gaat financieren. Aangezien het omslagstelsel is.  Maar met u redenering kan ik met mijn 60ste met pensioen. Ben op 15de begonnen met werken, bijbaantje. Heb ook naast school en studie ook gewerkt, dus kan zo met pensioen :d
  1 week geleden 11
  Commentaar geven vanachter je computer is heel makkelijk. Ik ben blij dat er mensen zijn die er wel voor vechten. Mijn complimenten ga zo door !!!
  1 week geleden 1
  Ik ben al ruim 30 jaar lid geef een keer mijn mening krijg men dit nu ben ik erg boos en ga mijn lidmaatschap beëindigen .zo reageert fnv op leden die vanaf zijn computer comentaar levert.groote schande vind ik.
  1 week geleden
  Sjef, dit is gewoon een creatieve vorm van beinvloeding van de politiek.
  En een goede actie, op het goede moment.
  Op facebook en met twitter reageren is ook een heel goede actie, die de FNV veel intensiever zou moeten organiseren.
  De kamerleden houden tijdens het debat hun telefoon in de gaten met whatsapp, email twitter en facebook, etc
  Dus als 1000 FNV online activisten alle kanalen dan verstoppen met hun FNV gekleurde mening, dan heeft dat invloed
  Dus vooral mee doorgaan
  1 week geleden
  Gina Janmaait-Hensen
  1 week geleden 9
  65 is ook genoeg ,dan ook nog een leven na de pensioendatum .En krijgen / kunnen de jongeren ook aan het werk ,wat nu niks doen
  1 week geleden 1
  En hoe wilt u dit betalen. Als we dat doen zoals we dat nu doen, gaan de werkenden in de toekomst heel veel belasting betalen. Compleet niet acceptabel.
  1 week geleden 7
  Goeie ACTIE laat werkend Nederland in OPSTAND komen. 13 December 66 minuten poort ACTIE FNV HAVENS samen met politie vakbond voor een eerlijker pensioen + met 66 met pensioen en AOW. Laat het als één sneeuwbal effect door Nederland rollen. Pensioen verzekeraars/fondsen doen alleen maar janken net als dit kabinet van we zijn zo zielig en we kunnen dit niet en dat en zo niet. Dat roepen ze al jaren want pensioen wordt niet geïndexeerd. Ze vergeten dat elke werkende elke maand premie (UITGESTELD LOON) afdraagt zodat je een potje hebt voor later als je met pensioen gaat , van dat geld doen ze beleggen want van geld maak je geld. Van de transacties die ze doen krijgen ze provisie cq commissie en als jouw pensioenfonds het niet goed doet of wel en je pensioen pot wordt minder dat zal hun worst zijn, aan het einde van het jaar krijgen ze hun bonus en van " dat heb je goed gedaan je hebt weer wat centjes verdient voor ons " en bij ons brengen ze beleggings kosten in rekening. Dus of je het wel of niet eens bent met de FNV oké, maar als je lid bent laat je dan horen en zorg dat er naar je geluisterd wordt , want de bond zegt toch dat de leden bepalen dus doe er wat aan zodat en zeker het hoofdbestuur is gaat luisteren naar de leden want de leden hebben de bond groot gemaakt, dus zonder leden geen bond , geldt ook voor de jongeren die lid zijn of willen worden. Je grootvader/moeder, opa/oma , vader/ moeder hebben ook gestreden voor de dingen die er nu zijn , en dat wordt allemaal afgebroken en wat je weg geeft krijg je niet meer terug. Er werk en 1,3 miljoen mensen in col continue diensten daar ben ik er één van, dus als die 1,3 miljoen de straat op gaan dan moeten het kabinet en pensioen figuren wel gaan bewegen.
  1 week geleden
  Geen reden tot
  1 week geleden 4
  Loop dan niet weg fnv ga eens een goede aktie voeren want zo hebben wij niets aan jullie. Harderonderhandelen.
  1 week geleden
  Wordt tijd dat jongeren hier in opstand komen tegen FNV. Handen af van ons pensioen en AOW
  1 week geleden 3
  Ik vind 40 jaar werken echt het maximum, wie daarna nog door wilt werken mag daar zelf voor kiezen.
  1 week geleden
  Prima,maar zorg dat je zelf voorzieningen hebt afgesloten om dat te kunnen. Maar niet op kosten van anderen omdat u het genoeg vindt
  1 week geleden 3
  Boete op eerder stoppen is regelrechte diefstal. Je moet nml. wel je premie blijven betalen, maar krijgt vervolgens minder AOW. Als dit aanhangig gemaakt wordt bij het Europese hof dan heeft het kabinet geen schijn van kans.
  1 week geleden 2
  Volgens mij hebben wij in ons land een van de beste pensioenvoorzieningen ter wereld. Blijkbaar is goed niet goed genoeg.
  1 week geleden
  Een van de beste pensioenvoorzieningen? Werken tot je 68. Typisch weer zo,n vvd antwoord .
  1 week geleden
  Ed Maassen Voor jou ...niet voor veel Ander....
  1 week geleden
  @Ed, ja Ed, dat hebben we. Maar we hebben ook linkse rupsjes Nooitgenoeg.
  1 week geleden 2
  Toen pensioen leeftijd 67 plus 3 maanden werd ging dat geruisloos!!
  Dat was een gemiste kans om niet te accepteren zonder enige actie.
  Nu terugdraaien naar 65 en geen dag langer FNV?????
  Genoeg is genoeg langer werken A sociaal!!!!!!!!!!!!
  Werk al 46 jaar en 46 jaar lid van de vakbond.
  Word wakker?????
  1 week geleden
  GELOOF DE FNV IS HIER MACHTELOOS TEGEN, HIER KOMT OOK ZOALS ALTIJD NIKS VAN TERECHT ....JAMMER
  1 week geleden 1
  FNV, hebben jullie wel eens gehoord van het spreekwoord "Wie het onderste uit de kan wil hebben die valt het lid op de neus" Gebruik toch jullie verstand en denk aan ons. Wij zeggen namelijk "Beter een half ei dan een lege dop" .Ga voor een pensioenakkoord en vraag niet het onmogelijke.☹️☹️☹️☹️
 • 1 week geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Tuur Elzinga over het vastlopen van het pensioenoverleg. Wat is er precies gebeurd tijdens het mislukte pensioenoverleg? En wat gaan we nu doen? bit.ly/pensioenonderhandelingen-geklapt
  Pensioenonderhandelingen geklapt: hoe nu verder?
  1 week geleden 11
  Kijk op You Tube het filmpje over het pensioen stelselvan 50+ . Wordt in duidelijke taal vertelt over het pensioen stelsel. Pensioen is gvd uitgesteld loon, (mijn geld) waar ik en anderen voor werken en waar we elke maand premie voor afdragen. De pensioenen zijn al jaren niet meer geïndexeerd het enigste wat de pensioen verzekeraars ( pensioen fondsen heb je niet meer tegen woordig zijn het banken of verzekerings maatschappijen) kunnen roepen is we moeten korten en nog meer bla bla. Snap het wel anders kunnen ze einde van het jaar geen riante bonussen uitkeren aan aandeelhouders commissarissen enzo. Dus pensioen en AOW gewoon terug naar 65 en klaar. Als je vanaf je 18 de werkt dan is het na 47 jaar wel genoeg geweest. Zeker in vol continue diensten.
  Donderdag 13 december is er een 66 minuten poort actie op de maasvlakte bij de container terminals met FNV HAVENS en Politie vakbond trekken samen op voor een eerlijker pensioen en AOW leeftijd. 💪💪💪💪💪 power to the people 🖕🖕🖕🖕naar dit kabinet.
  1 week geleden
  Tot ziens op, 13 december om 11:55 op de maasvlakte ECT delta terminal, voor de poort. BE THERE!!!!
  1 week geleden
  Ja en niet anders hij wil ook de oude lullen uren afschaffen en extra vakantie dagen voor 55+ afschaffen.
  1 week geleden
  Hahaha 50+ Henk Krol. Is dat niet die man die bij de Gaykrant geen pensioen premie voor zijn personeel afdroeg?
  1 week geleden 5
  Mensen met zware beroepen bv zorg brandweer politie bouwvakkers na 40 jaar arbeid laten stoppen deze mensen zijn lichamelijk versleten . Die gaan anders meer kosten dan ze inbrengen .
  1 week geleden 2
  Fia van Veen waarom alleen die doelgroepen en niet gewoon iedereen na 40 of 45 jaar arbeidsverleden? Niet alleen het lichaam als reden opgeven, er zijn meer factoren die mee spelen
  1 week geleden
  Rob de Kok Voor de zorg en politie brandweer spelen ook nog meer factoren . Dus dubbel op . Maar kan zijn dat ik beroepen vergeet . Maar vind ook dat als iemand 40 jaar gewerkt heeft recht heb om te stoppen .
  1 week geleden 3
  Respect niet meer buigen voor Rutte
  1 week geleden 2
  Werk vanaf mijn 19e in de zorg en vind dat ik met 59 jaar mijn steentje aan de maatschappij wel heb bij gedragen. Willen ze ons krakkemikkig andere krakkemikkigen laten verzorgen? Met mijn 48e voel ik mijn lijf nu al. Fychio therapie mag de overheid ook wel eens gaan bekostigen voor mensen met zware beroepen. Draai je ook zelf voor op nu!😠😑
  1 week geleden 2
  Ik ga er zo langzamerhand vanuit dat de ZZpers belangrijker zijn dan ik ben met mijn bijna 63 en ik gewoon door mag tot 67,3 of wie weet 67. Yippie. Dat ga ik niet pikken. Die zzpers zijn er tussendoor gekomen en verpesten nu alles voor mensen die wel 40 jaar betaald hebben en op zijn zoals ik in de GGZ. De politiek en ZZPers pikken het conflict en nemen het over terwijl ze niet eens willen als VVD stemmers. Stom zooitje zijn jullie aant worden. Het ging om 66. nog wat. weet je nog.W.Overbeeke lang lid van de abva
  3 dagen geleden 1
  Wat ik zo leuk vond van onze Mark dat ie ook wel zijn gele hesjes ontenvrede gevoelens had . Toen dacht ik bij mezelf waarom hebben ze Mark nou niet uitgenodigd onder de Erasmus brug dan hadden we hem met open armen kunnen ontvangen en later onder het genot van een biertje van de Rotterdamse brouwers hem bij kunnen praten. Had ie vast gezellig gevonden over Shell die zonder belasting te betalen mee mag praten over de energie transitie . We hadden het ook nog kunnen hebben over de venootsschapsbelasting verlaging van 35% naar 21% kortom we hadden over veel onderwerpen kunnen praten onder het genot van een biertje. En je had gezien dat je nieuw gemaakt vrienden met gele hesjes nog niet zo kwaad zijn en onredelijk als dat vele over ons hebben gezegd. En volks opstanden doen we niet is niet echt nederlands alhoewel de 80 jarige oorlog de beeldenstorm de moord op Fortuin laten we het niet zo ver laten komen dat zou heel erg zijn je verstand gebruiken en leren van het verleden moet jij toch wel weten als afgestudeerd historicus?
  1 week geleden 1
  Terug naar de onderhandelingstafel ! Zou graag 1 jaar eerder pensioen ontvangen nu is er niks !!!!!!!
  1 week geleden 1
  Kom op nou..hierbij laat je het toch zitten..
  Er moet iets drastisch gebeuren
  1 week geleden 1
  Jullie laten ons in de steek met 62 er uit jullie komen ook niet erg geloofwaardig over waar zijn die mensen die voor ons op komen
  1 week geleden
  Zo is het hiemstra,en niet anders
  1 week geleden
  Taede Hiemstra hoezo laten de bonden ons in de steek zonder de bonden was het pensioen allang Europees geregeld..En allemaal mensen die klagen ..Maar ik was in Utrecht aanwezig..Er waren 1000 man...maar we hebben ruim 6 miljoen mensen waar het om gaat..En die zitten op hun luie gat..dus de volgende actie dag verwacht ik minstens 100000 man..En roepen ik heb Geen vervoer ..bondsleden krijgen gewoon een treinkaartje..
  1 week geleden
  Peter Lugten daar heb je gelijk in heb het zelf ook mee gemaakt met vergaderingen dat er weinig leden waren we zijn hier in Nederland te laks maar dat laat niet weg dat de pensioen leeftijd naar beneden moet .voor mij zelf héb twee jaar geleden om een hart probleem en omleiding gehad en versleten schouders ik wil er wel graag uit maar dat kan niet ben bijna 62 ik moet ook nog rondkomen en zo zijn er wel meer mensen die er zo voor zitten
  1 week geleden
  Gister het pensioen debat op tv gevolgd maar ik heb toch de indruk dat FNV zich hier volledig verkeerd hebben opgesteld. Uiteraard kon het kabinet nooit akkoord gaan met een uitgave van 7 miljard dat niet in een regeerakkoord staat. Bedankt FNV. PS ik heb nog geen ontvangstbevestiging van mijn opzegging ontvangen.
  1 week geleden
  Hans de Groot nou als ze dan nog even 18 miljard terug betalen die ze hebben geleend ( gestolen) staan we kiet en die 18 miljard dande leeftijd terug naar65 jaar voor mensen die 40 jaar hebben gewerkt..En vanaf de jaren 80 kunnen ze dan iets anders regelen ..want je begint pas op te bouwen vanaf 25 jaar..En de AOW moet zo blijven geboren in Nederland recht op volledig AOW..en niet geboren de korting handhaven..En de gemiddelde pensioen is ook geen vet pot..De franchise ..En uit eindelijk als je niet de volledige opbouw hebt is het 900 e..En de kleintjes onder 400 per jaar mogen ze afkopen ..En dan krijg je een aalmoes..want de Roverheid int belasting..daar over ..ook zo iets ze rekenen belasting over bedrag waar al belasting over is betaald.
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Het lukt nog steeds niet om mensen met een beperking duurzaam aan het werk te helpen. De FNV roept al vanaf het begin: zet de sociale ontwikkelbedrijven in om mensen naar en tijdens werk te begeleiden.
  Meer mensen met een beperking aan het werk
  2 weken geleden
  Wanneer gaan jullie hier iets tegen doen: Lang leve de "culturele samenleving" lang leve de EU en de open grenzen! Met dank aan voornamelijk de liberale fractie in het Europees parlement, en de VVD'er Frits Bolkestein voor de opstelling van de meest beruchte richtlijn; "Vrij verkeer van diensten, goederen en personen binnen de EU"! Een liberaal streven dat heel Europa heeft kapot gemaakt, en niet alleen in directe vorm, maar ook in indirecte vorm door via de massale toestroom van alle arbeiders uit de Oostbloklanden, onze Cao’s te laten ondermijnen, en onze arbeidsmarkt te vernielen. En wat wil o.a. de VVD? ..... De grenzen open houden, de stroom Oostblokkers moet volgens de liberalen blijven duren, om te zorgen dat de werkgevers voldoende goedkope arbeiders kunnen vinden!
  2 weken geleden
  Ik wil graag werken maar ik moet een opleiding volgen in de beveilling met mijn beperking.
  2 weken geleden
  Gewoon de Sociale Werkvoorziening weer invoeren
  1 week geleden
  Enigste waar het om draait in ons land is geld!. Wanneer deze mensen weer werken mogen, zijn dat misschien weer van die suffe functies waar niemand iets mee kan, met een betaling onder minimumloon!!!
  2 weken geleden
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Het minimumloon is jarig! Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat de Wet Minimumloon werd ingevoerd. Op dit moment is het minimumloon €1.594,20 bruto per maand. Wat vind jij, is dit genoeg om van rond te komen?
  2 weken geleden 28
  Het minimum loon is veels te laag. Het te lage minimumloon is een subsidie voor bedrijven die mensen uitbuiten. Vroeger was het minimumloon genoeg om je gezin van te onderhouden als alleen verdiener.  Tegenwoordig is het minimumloon zelfs volgens onze overheid te weinig om van rond te komen. Eigenlijk moet het minimumloon weer zodanig worden dat je met een fulltime baan als gezin GEEN toeslagen meer nodig hebt. Maar een begin om als alleenstaande geen toeslagen meer nodig te hebben zal een stap de goeie richting in zijn. Dan kom je op een salaris van iets meer dan 2200€ bruto.  Dat er dan werkgevers falliet gaat is heel erg jammer dan, maar een bedrijf dat zijn personeel geen menswaardig salaris kan betalen buit zijn personeel feitelijk gezien uit en heeft daarom in mijn ogen ook geen bestaansrecht
  1 week geleden 2
  Ralph Holtkamp ik onderschrijf jouw verhaal volkomen. Maak dit momenteel zelf mee ivm werken bij een uitzendbureau. Het bedrijf waar ik nu tijdelijk voor werk maakt misbruik door uitbetalen minimumloon, dreiging met ontslag enz. Betreft overigens ook het vast personeel. Dit personeel is veelal ongeschoold en doodsbang het werk te verliezen. Ik doe dit werk ivm niet kunnen vinden passende baan ivm leeftijdsdiscriminatie. Ik ben 58 jaar..
  2 weken geleden 2
  Martin Janssen het is helemaal niet bewezen dat een verhoging van een minimumloon invloed heeft op de werkgelegenheid. Sterker nog in Europa is het zelfs zo dat hoe lager het minimumloon is hoe hoger de werkloosheid is.  Daarnaast is het soms ook goed dat er een aantal bedrijven falliet gaat. Nu moet namelijk de overheid bijspringen door middel van toeslagen. Oftewel een subsidie om de lonen laag te houden. Terwijl veel bedrijven die op minimumlonen draaien wel forse winsten maken.  Wanneer het minimumloon stijgt zullen bedrijven juist wel eerder vaste contracten geven. Immers het word een stuk duurder om elke keer nieuw personeel in te werken. Nu is het namelijk goedkoper om personeel te ontslaan dan om de periodieke loonsverhoging tegeven.  Ook de effect op de consumenten prijzen is totale flauwekul. Namelijk wanneer je de prijzen in de supermarkt kijkt in landen als Bulgarije polen en Hongarije zijn de supermarkt prijzen daar voor veel producten juist duurder dan hier. Terwijl het loon daar maar een fractie is van wat wij hier krijgen.
  1 week geleden 2
  Arie Meijer daarom heet het ook loon en geen uitkering 🤦🏻‍♂️
  1 week geleden 1
  Martin Janssen zeker ondernemer??? Die klagen al snel hoor....
  1 week geleden 1
  Loon moet je niet krijgen, loon moet je verdienen.
  2 weken geleden 1
  Gerritsen Alban dan moet je wel een partner hebben die voldoende verdiend. Tot een jaar inkomen van bijna 29000€ heb je tenminste nog recht op zorgtoeslag (tenzij je behoorlijk vermogend bent )
  2 weken geleden
  als je 70 procent van het minimumloon verdiend krijg je geen toeslagen.
  2 weken geleden
  Verhoging van minimumloon gaat ten koste van werkgelegenheid en concurrentie positie van Nederlandse bedrijven en dus nog meer werkgelegenheid. Werknemers krijgen nog minder snel een vast contract. En als minimumloon stijgt, dan gaan de werkgevers nog sneller proberen te automatiseren. Ook heeft het negatieve invloed van consumentenprijzen.  Misschien dus wat verder kijken.
  1 week geleden
  Ralph Holtkamp Ik ben met je eens
  1 week geleden
  Ben ik met je eens
  2 weken geleden 12
  Als je het minimumloon krijgt en je hebt een huurhuis, heb je ook recht op toeslagen. Zorgtoeslag, huurtoeslag en eventueel kgb. Dan zit je al snel of over de €2.000,- daar is van te leven. Je kan alleen geen hele gekke dingen doen, maar zie het probleem niet zo.
  2 weken geleden 5
  toeslagen weg minimum loon omhoog ,
  2 weken geleden 3
  Als je werkt heb je wel degelijk recht op toeslagen. Toeslagen zijn inkomens afhankelijk niet arbeidsafhanlijk. De grens voor bijvoorbeeld zorgtoeslag ligt op ongeveer 2200€ voor een alleenstaande. Als je boven die 2200€ verdiend krijg je idd geen toeslag meer, of als je een werkende partner hebt en je samen boven de toeslagen grens uitkomt
  2 weken geleden 3
  Als je werkt heb je dat ook niet hoor....! En daarbij geen recht op toeslagen omdat je werkt... Onderaan de streep houd je als werkende minder over!
  2 weken geleden 2
  Ralph Holtkamp ik heb het verkeerd gelezen, het is een bruto bedrag....en dat is inderdaad erg weinig.
  2 weken geleden 2
  Ralph Holtkamp die grens is veel lager hoor dan 2200 euro, ik verdien niet eens 2000 euro en krijg al geen zorgtoeslag en ben alleen. Verkeerd gelezen het is een bruto bedrag..
  2 weken geleden 2
  Als werkende zit je uiteraard al snel boven de bruto €2200. Dus dan geen recht! Je betaalt als werkende een poepie meer belasting en pensioen etc. Dus onderaan de streep, netto, houd je minder over!
  2 weken geleden 1
  Over de 2000 is echt een beetje overdreven hoor, dan moet je werken en alleenstaand met kinderen zijn ja dan klopt het.
  2 weken geleden 1
  Mag het ook? Geld zat hier in de NL!
  2 weken geleden 1
  Daniëlle Peperkamp dan heb je dus een vermogen van meer dan 113000€
  2 weken geleden
  Huurtoeslag is een lastig verhaal, de een heeft er recht op, de ander niet. een huurhuis mag dan ook niet boven €670 ofzo komen.. Gezien tegenwoordig een huur van €800 normaal is geworden heeft lang niet iedereen daar recht op.  Wij mochten in ieder geval 3 jaar terugbetalen, omdat de belastingdienst ineens bedacht dat ons huur te hoog was om recht te hebben, ondanks ons lage inkomen.
  2 weken geleden 11
  Omhoog doen. Toeslagen weg. Kinderopvang beter en goedkoper. Werk beter verdelen. Iedereen die enigszins kan werken: hup, aan de bak. En voor mensen die echt niet kunnen (vanwege gezondheidsredenen) moeten we met zijn allen zorgdragen.
  6 dagen geleden 2
  Martin Jansen nee. De megawinsten worden gebruikt voor lonen en niet uitgekeerd aan de aandeelhouders.
  6 dagen geleden 1
  Lekker makkelijk gezegd maar daar moet je de werkgevers en de overheid voor hebben. De wia-keuringen zijn veel te streng en veel mensen worden deels of helemaal goedgekeurd terwijl er geen werkgever is die ze wil. Mijn man zit in een dergelijke situatie. 63 en deels afgekeurd terwijl gezonde mensen boven de 50 vaak al geen werk meer vinden.
  2 weken geleden 1
  Jacqueline Hillegers dan zullen veel mensen het loodje leggen hahahaha zoveel mensen zijn eenzaam omdat ze ziek of oud zijn waar nu al geen hond naar omkijkt
  6 dagen geleden 1
  @Jacqueline, prijzen van hogere lonen worden doorberekend in het product. Winstmarges blijven in stand. Dus gaat niet werken.  Maar stel voor , dat u gelijk heeft, dan laten de aandeelhouders bedrijf als een baksteen vallen. Daardoor krijgt bedrijf slechte rating en kan dus geen geld meer lenen om te investeren. Gaat vanzelf wel failliet. Waarom zou ik als aandeelhouder in zo bedrijf investeren, wel risico nemen maar niks voor terug krijgen.
  6 dagen geleden
  Martin Janssen Laat ik nou heel veel mensen kennen waar het tegenovergestelde voor geldt. En ik vermoed zomaar dat je geen flauw idee hebt hoe zo'n keuring in zijn werk gaat. Dat is nl een inkomensverzekering. Hoe hoger je inkomen, des te hoger je ao% en dan krijg je ook nog eens een uitkering gebaseerd op dat hoge inkomen. De 60-jarige poersvrouw heeft pech, die wordt nl vrijwel nooit afgekeurd. En degeen met een hoog inkomen heeft ook vaak een goeie opleiding en meer kansen.
  6 dagen geleden
  Jacqueline Hillegers mijn man heeft op die leeftijd ook nog iets gevonden maar ik betwijfel of dat nu, 13 jaar later, nog steeds gaat lukken.
  2 weken geleden
  Ja Ginette... Zit wat in. Ik bedoelde eigenlijk financieel. Jij denk ik letterlijk? Mantelzorg is ook een baan. Maar als we het betaalde werk beter verdelen (nu werken sommigen zich suf en anderen - gezonde mensen- liggen op de bank) , krijgen we ook meer tijd om te zorgen. Utopie misschien...
  2 weken geleden
  Gevolgen, enorme verlies van banen door automatisering en nar het buitenland. Concurrentie positie van Nederlandse bedrijven verslechterd, dus nog meer banenverlies, ook bij de toeleveranciers. Dit zijn gevolgen als minimumloon gaat stijgen.
  6 dagen geleden
  Dorien Leenders Ik ben 50 en werk. En per 1 januari een nieuwe baan. Als we ons niet laten horen gebeurt er niets. Eenvoudig is het niet nee.
  6 dagen geleden
  @Dorien, veel te streng. Ze mogen stukje strenger. Ik ken genoeg mensen die "niet kunnen werken" maar bijbeunen kunnen ze allemaal wel. WIA is geen soort prepensioen. Wat u opnoemt is een ander probleem. Maar kosten van sociale zekerheid zijn niet meer te betalen.
  2 weken geleden 7
  En dan is de Wajong nog 70% ervan. Oneerlijk. Die werken ook hard en willen ook mee doen. Spreken we een minimum loon af en zijn er mensen die we minder geven. Vreemd toch?
  2 weken geleden
  wist eigenlijk niet dat mensen die werken met een uitkering dan nog zoon ongeveer 200 euro inleveren bv aan de gemeente dat vind ik dan wel zo heel erg vreemd ja. Als je dan als alleen staande met kinderen 950 euro in de maand krijgt en er 200 nog bij inlevert dat is niet te doen toch. Je maakt wettelijk bedrag vrij voor deze mensen maar haalt er vervolgens best veel van af dan klopt het geheel helemaal niet meer.
  1 week geleden
  Zij krijgen wel toeslagen nog.
  2 weken geleden 5
  Wat een rare vraag..... De overheid en de vakbonden weten al jaren dat het te weinig is. Daarom heeft de overheid besloten tot een toeslagen systeem.
  De toeslagen kunnen oplopen tot wel 1000 euro pm dat is dus wat je te kort komt op je loon
  2 weken geleden 5
  Tijdens de opleiding schuldhulpverlening die ik vorig jaar deed, berekenden we wat een gezin met 2 kinderen nodig heeft om van rond te komen. Dat ligt rond de 2000-2200 euro. Netto.
  Dan hoef je dus geen rekenwonder te zijn om het antwoord op jullie vraag te weten :(
  2 weken geleden 1
  Martin Janssen uiteraard zijn er altijd uitzonderingen 😊 Het bedrag dat ik noem is een gemiddelde. Maar maakt dus luid en duidelijk dat het minimumloon gewoon niet genoeg is om van rond te komen.
  1 week geleden 1
  Ja maar partner kan ook werken natuurlijk. Als partner ook een baan heeft dan is het totale inkomen wel meer dan 2000 euro. Minimumloon is er qua hoogte niet op berekend om met een gezin van rond te komen.
  2 weken geleden 1
  Is per situatie verschillend. Ik kan samen met mijn vriendin met minder dan 1000 euro per maand rondkomen. Makkelijk. Tja, we hebben ons huis ook hypotheek vrij.
  6 dagen geleden
  Christiaan Roest niet meer berekend...
  1 week geleden 3
  En het ergste js dat overheid en werkgevers alles op alles zetten om het minimumloon om zeep te helpen. Maar welk volk is ook zo stom om te zorgen datRute en co de meerderheid blijven hebben.
  2 weken geleden 3
  Dit is absoluut te weinig. Ten eerste wordt alles duurder, ten tweede wordt er veel geld verdiend op dit moment dus laat de werknemers daar ook van mee profiteren.
  2 weken geleden 3
  Bread and Roses. We willen niet alleen rond komen, maar ook een goed leven leiden.
  2 weken geleden 2
  Minimumloon is prima maar dan wel voor allen werkenden.Er zijn mensen die voor 70 procent van het minimumloon moeten werken dat kan natuurlijk niet.Hier moet snel wat aangedaan worden.
  2 weken geleden 4
  Michael Hergt Op het moment dat vrijwilligerswerk een verplicht karakter krijgt noem ik het toch werken zonder loon...
  2 weken geleden 1
  Helemaal mee eens. En het kan nog erger, mensen die geen loon krijgen voor hun arbeid.....
  2 weken geleden
  Anneke de Vries Dat beschouw ik als vrijwilligerswerk.
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Veel leden zijn boos en teleurgesteld over het mislukken van het pensioenoverleg. Maar er moeten structurele verbeteringen komen, geen lapmiddelen. Tijd voor actie, vinden de leden. Het kan wel eens een warme winter worden....
  Vakbonden gaan actievoeren voor beter pensioen: ‘Rutte geeft geen zak om ons’
  2 weken geleden 28
  Wij in de Rotterdamse haven gaan 13 december 66 minuten actie voeren moet 66 dagen zijn heel Nederland plat
  2 weken geleden 5
  Will Rombouts dat je met zulke ideeën overeind bent gebleven ik steun de FNV volledig en ik heb er geen vrede mee ik zeg actie en ik heb mijn AOW al maar ik doe het voor een ieder die na mij komt
  2 weken geleden 4
  Will Rombouts waar haal jij die onzin vandaan maar wel mee profiteren als je collega's iets voor elkaar krijgen
  2 weken geleden 3
  Will Rombouts profiteur.
  2 weken geleden 2
  Will Rombouts U laat zich liever knechten, als een horige?
  2 weken geleden
  Will Rombouts Zeker ook nooit de loonsverhogingen/vakantiedagen enz. aangenomen?
  2 weken geleden
  Kinne Salute rechts oorlogs nummer tel alfabedt
  2 weken geleden
  Juni 2020 ga ik met pensioen. Dan is mijn Aow en pensioen samen1890. Genoeg om in het buitenland te wonen waar mijn pakje cigaretten 0,75 kost.
  Zoveel leden heeft het FNV niet dat ze voor alle Nederlanders mogen spreken
  2 weken geleden
  FNV en staken moet verboden worden. Elke keer hetzelde gezeik met die verschrikkelijke organisatie. Ik ben 65 en heb er al lang vrede mee dat mijn aow met 66 jaar en 8 maanden begint. Ik ben zeer bewust nooit lid geweest van een vakbond. Eind jaren 70 waren er grote stakingen, die leverden toem meer als 300000 weklozen op.
  2 weken geleden 21
  Misschien eens een cursusje demonstreren volgen in Frankrijk. Wij hebben ook "gele hesjes" toch?😉
  2 weken geleden 2
  Nee die van ons zijn rood ;)
  2 weken geleden 1
  Wil jij ook doden en gewonden op de Nederlandse wegen zien ? Denk eens een keertje iets langer na voor je gaat roeptoeteten.
  2 weken geleden 1
  Hans de Groot er vallen on ons land door de maatregelen van Rutte al doden men kan medicijnen niet betalen en nog veel meer kom voor je rechten op alleen jammer dat degene die niet mee willen doen vooraan staan als er iets is bereikt dan zeggen we hebben er recht op
  2 weken geleden
  Hans de Groot, ben jij altijd zo serieus?
  2 weken geleden
  Goran Hagebeek is ook goed!😉
  2 weken geleden
  Als we voor zwarte piet kunnen demonsteren kunnen we dit ook ( hulde overigens voor de pro pieten )
  2 weken geleden 18
  Staat mij iets van bij dat de NLregering al eerder tot zeker twee maal toe al voor miljarden uit het pensioenpotje.......lees ; achtergesteld loon ...... gejat heeft .......en dat iedereen in Europa Draghi zijn gang liet gaan om de rentepercentages in heel Europa naar beneden te laten zakken ....enkel en alleen maar om de Italiaanse staatsschuld niet verder op te laten lopen ...............Dus NL-regering is wel verantwoordelijk voor aanvulling .....lijkt mij zo ...
  2 weken geleden 1
  Henk Aardig zie o.a.
  https://financieel.i...bp-pensioen.html
  2 weken geleden 1
  Goed gezegd .Henk Aardig . Jij slaat de spijker op zijn kopn
  2 weken geleden
  Dank
  2 weken geleden 15
  Ze willen goed pensioen. Dan een ledengroei want de FNV zet zich er voor in .zie ook andere bedrijven .wordt dan allen lid .
  2 weken geleden 1
  Martha de Lang de FNV is constant bezig met leden werven, doe jij daar ook aan? Volgende keer dat jij iemand hoort klagen over onrechtvaardigheden, geef ze een FNV brochure...
  2 weken geleden 15
  66 moet 65 zijn. Of 40 dienstjaren en daarna afbouw naar 65.
  Onstslagrecht mag niet versoepelt worden. Het verhaal dat de werkgever dan eerder bereid is om personeel aan te nemen en dat jongeren dan de kans krijgen om ook een pensioen op te bouwen is mijn inziens een axioma, het maakt de werknemer nog meer loon slaaf. Doe je je mond open dan kan je vertrekken. Dus weg pensioen opbouw.
  Mensen die door ziekte niet meer kunnen of mogen werken worden bij veel werkgevers van de loon lijst gehaald maar niet ontslagen en zo ontlopen ze de transitie kosten. Hoezo begaan met de werknemer.
  Als een werknemer dan weer wilt terug keren naar de werkvloer dan willen de werkgevers allerlei garanties zodat het onmogelijk is voor de werknemer om weer aan de slag te gaan.
  Ziek worden is een aandachtspunt door een tekort aan bedrijfsartsen worden beetje bij beetje onze rechten ontnomen, door het tekort komen er allerlij bureaus al dan niet gecertificeerd en word de gang naar de arts bemoeilijkt, er zijn er die beweren meer bevoegdheden te hebben dan bv een verzuimcoach in dienst van het bedrijf, dit pretenderen ze maar is onjuist ze zijn immers in dienst van de werkgever. En werken niet onder een bedrijfsarts. Veel van deze verzuim manergers of coaches zijn niet eens medisch opgeleid.
  Enz. enz. Er is op vele fronten wel iets mis. Nou ja er is werk aan de winkel, en leden kom met initiatiefen jij bent de bond samen komen we er wel uit. Oud naast jong.
  Ook al zijn we het soms onderling niet altijd eens en dat hoeft ook niet, dat geeft ruimte tot discussie. Maar met elkaar 1 front.
  2 weken geleden 2
  Je vergeet te vermelden dat de bedrijsarts door de werkgever wordt betaalt, en meestal niet onafhankelijk in zijn oordeel is.
  2 weken geleden 1
  Wanneer is het bewezen dat de bedrijfsarts geen arts is maar een verlengsuk van het management?
  2 weken geleden 1
  Ron Doorn dat is mijn inziens een aanname, een bedrijfsarts moet medisch objectief zijn en heeft een geheim houdings plicht.
  Een bedrijfsarts heeft naast zijn of haar opleiding nog 3jaar mogen doorleren en heeft zich daarmee gespecialiseerd in gezondheid en werk.
  Bv een arbo arts heeft dit weer niet.
  Nee, ik ga uit van de onafhankelijkheid van de arts. Tot het tegendeel is bewezen.
  2 weken geleden
  Willem J. E. Schoutese je zegt het zoals het is werkenden ga naast elkaar staan en eis
  2 weken geleden
  Hoeveel bewijzen wil je horen en zien!?
  2 weken geleden 12
  Nooit een akkoord met Rutte sluiten .Die is er alleen voor de Multinationals.
  2 weken geleden 10
  Nu ACTIE!! Is hard nodig!
  Heel NEDERLAND plat!!!
  Het is NU of NOOIT!!👊👊
  2 weken geleden 10
  Ik ben niet teleurgesteld mijn man is lid van de FNV is 62 jaar werkt vanaf zn 17 de en ik ben heel blij dat jullie je poot stijf hielden over de AOW het is een schande hoe er in 10 jaar alles afgebroken is voor deze generatie
  2 weken geleden 1
  Uw man had allang met pensioen gemogen.
  2 weken geleden 1
  Goed bezig! AOW leeftijd terug naar 65! VUT regeling opnieuw invoeren! Weg met labelen zware beroepen, weg levensverwachting en weg met bevriezen!
  2 weken geleden
  Sjoerd Jelle Wiersma ja zn VUT was betaald , moest inneens bij zn pensioen😪
  2 weken geleden 8
  13 December op de maasvlakte Rotterdam bij container terminals APMTR ECT Hutchison 66 minuten poort ACTIE FNV HAVENS samen met politie vakbond . Laat dit het startsein zijn zodat het als een olie vlek uitbreidt over Nederland . Ook de jongeren moeten er aan meedoen en niet alleen de ouderen het laten opknappen, het komt niet vanzelf aanwaaien je moet er keihard voor knokken.
  2 weken geleden 1
  Goed bezig! AOW leeftijd terug naar 65! VUT regeling opnieuw invoeren! Weg met labelen zware beroepen, weg levensverwachting en weg met bevriezen!
  2 weken geleden
  Ik heb op de actiebijeenkomst niet zoveel jongeren gezien.
  2 weken geleden 6
  Rutte is corrupt, dat is wel aangetoond in het Unilever verhaal. Dat de man dit ongestraft kan doen zegt veel over Den Haag. Dus harde acties om een goed pensioen te krijgen/houden.
  2 weken geleden
  Will Rombouts, niemand MOET. Als het zo is is het kadaver discipline, die ik ook al haatte tijdens de diensttijd en ook gedurende mijn 44-jarige carriere.
  2 weken geleden
  Hans Habers je bedoelt toch dat het FNV corrupt is. Ze moeten het voorstel van de regering aannemen.
  2 weken geleden
  En ik heb er nooit aan toe gegeven.
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Winkelmedewerkers moeten steeds vaker op 'speciale' dagen werken. Feestdagen, extra koopavonden, en nu ook op "Black Friday". Personeel heeft weinig invloed op de roosters. En het loon is ook niet denderend.
  Dit applaus is voor jullie. Gisteren gaf het publiek van de Bijenkorf in Den Haag een staande ovatie voor de medewerkers. Een initiatief van van de klanten. Een bijzonder fenomeen! #BlackFridayApplaus
  2 weken geleden 4
  Onze VVD die oh zo betrouwbare partij geeft subsidie aan Jumbo, Primark en al die andere bedrijven om de lonen zo laag mogelijk te houden. EN DAT WEET DE FNV en doet er niks aan
  1 week geleden
  kopt0l
  2 weken geleden
  Herman Lassche google maar fnv primarkpremie.
  2 weken geleden
  Herman Lassche En wat is jouw bijdrage aan de FNV?
  1 week geleden
  De FNV is een rechtspersoon en die kan niets.
  Vraag aan jouw wie is dan de FNV.
  Daan kom je uit bij de leden, dus zijn zij het die in actie dienen te komen en aangezien 99,5 % te lui is om uit de canapé te komen veranderd er dus niets.
  En heeft het Grootkapitaal vrij spel.
  En de leden van FNV zij op allerlei fronten bezig te vechten voorbetere omstandigheden, maar telkens duikt er vanuit de werkgevers weer een meervoudig koppig monster op
  21 uur geleden
  Beetje simpel gesteld. Leden moet in actie komen... Het fnv is een orgaan. Actiebereidheid fnv-leden is niet groot.
  2 weken geleden 3
  Gelukkig valt black friday altijd op vrijdag 🤣🤣🤣, gewoon doordeweeks
  2 weken geleden 1
  😂😂😂😂idd dus met andere woorden black friday aanmoedigen met de prijzen die voorheen ook op dezelfde niveau laag , volk voor de domme houden
  2 weken geleden 1
  Normaal reageer ik nooit op zulke berichten. Maar is een gedeelte weer negatief. Ik snap ook dat mensen die in een winkel werken daar zelf voor kiezen. Ik neem aan dat iedereen kiest voor een eigen beroep wat hij of zij leuk vindt. Zo niet, dan moet diegene daar wat aan doen. Maar daar gaat het hier niet om. De mensen die in een winkel werken vragen daar toch ook niet om. Zoals ik het zie, is het iets spontaans. Persoonlijk vindt ik het goed dat winkel medewerkers eens in het zonnetje worden gezet door een vakbond. Want ik denk dat de detailhandel de sector is wat eigenlijk nooit van zich laat horen en ook nooit staakt bijvoorbeeld. Persoonlijk vindt ik dat jammer. Want als ik de tv aanzet of de kranten lees en het gaat over keiharde staking acties en cao onderhandelingen gaat het eigenlijk nooit over de detailhandel. Bijvoorbeeld wel over bepaalde andere sectoren. Dus wel erg jammer vind ik het dat wanneer een vakbond de winkelmedewerkers eens in het zonnetje zet, dat er eigenlijk zo jaloers na wordt gekeken en negatief over wordt gepraat. Niet nodig lijkt mij.
  20 uur geleden
  De detailhandel is heel slecht georganiseerd dat zal de reden zijn....
  2 weken geleden 1
  Kim van Hattem👏🏻
  2 weken geleden 1
  Ik werk ook in een winkel en vind de steeds ruimere openingstijden en dagen in principe geen probleem. Wat ik wel heel jammer vind dat niet de hele economie hierin meegaat.
  Waarom moet ik nog steeds extra betalen als ik in het weekend een tandarts nodig heb? (De tandarts hoeft bij mij in de winkel ook niet extra te betalen als hij iets koopt😉)
  Gemeentehuizen, banken,huisartsen,belastingdienst etc.etc.
  Zou ook wel eens handig zijn als die in het weekend open zijn.
  2 weken geleden
  Zeer zeker een applaus waard.Natuurlijk werken er meer mensen met de feestdagen enzo. Hiervoor ook applaus. Het maakt niet uit of je daar voor gekozen hebt. Dat doet er helemaal niet toe. Het gaat er om dat er mensen zijn die dit dan doen. Vanuit hun hart klaar staan voor een ander. Dan ook nog voor een niet al te best salaris. Wat gewoonweg een schande is.
  2 weken geleden
  Ze verdienen het applaus laat ik dat voorop stellen. Maar met feestdagen en zondagen werken er zoveel beroepen onder net zulke omstandigheden. En daar hoorde je nu nooit iemand over want daar had je voor gekozen. Winkeltijden horen bij de veranderingen van deze tijd. En ook om in een winkel te werken is een keuze zullen wel veel mensen anders overdenken maar dat is mijn mening.
  2 weken geleden
  inderdaad zeker applaus waard maar in de zorg werk ik ook de feestdagen en wat al niet meer. maar inderdaad dan word er gezegd is jouw keuze geweest om dat werk te gaan doen.
  2 weken geleden
  John Weeda ik werk ook al 35 jaar in de zorg krijg al jaren te horen daar heb je zelf voor gekozen. Dat is ook zo maar zou niets anders willen dan werken in de zorg zelf na alle bezuinigingen niet. Maar de feestdagen en weekenden werken zou ik zo willen schrappen hoor. Maar het hoort erbij en dit geld ook voor het winkelpersoneel. Indien je het niet wil of kan moet je stoppen is mij ook vaker vermeld.Dat geld dus voor ieder en ook voor hen.
  2 weken geleden
  Het gaat niet om werkenuren en dagen. Gaat om het punt. 2 overvolle treinen knallen op elkaar. Moet je eens kijken hoe druk het dan in de ziekenhuizen wordt. Dan moet ook iedereen opgeroepen worden en tegen de klippen omhoog werken. Daar ging dit over.
  2 weken geleden
  Wat een onzin, werk al sinds me 18de in de horeca en toerisme industrie. Werk al jaren de feestdagen, weekenden etc. etc. In een winkel krijg je nog 200% uitbetaald als je met feestdagen werkt etc. In de horeca mag je blij zijn met 150%, idd dat weet je als je in de horeca werkt, maakt mij ook niet uit, maar waarom dat dan voor winkelmedewerkers anders is?zoveel beroepen waarbij de weekenden en feestdagen moet werken, wisselende diensten hebt soms nachtdiensten, kijk maar eens in de zorg, politie, brandweer etc etc, gaan jullie nu ook naar het ziekenhuis om daar te lopen klappen?
  2 weken geleden
  Daarna gingen ze thuis online de beste deals kopen.
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Het actieberaad is in volle gang! Al deze mensen laten vandaag in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht van zich horen. Want een goed pensioen, dat is een kwestie van fatsoen!
  Photos from FNV Vakbond's post
  2 weken geleden 6
  Dit is mijn bijdrage voor vandag.Ik moet werken, jammer. GGZ. Ik had met een fatsoenlijk plan komende zomer met pensioen kunnen gaan. Nu wordt dat weer een jaar later. Ik vraag mij af of het ZZP plan werkbaar en haalbaar is, mede omdat ik mij nauwelijks voor kan stellen dat veel ZZPers lid zijn van de bond en zij juist de vvd kant kiezen als vrije ondernemer. Ik wel, in de GGZ al vanaf begin 80 met een onderbreking van een week. Ik ben altijd solidair geweest met mijn oudere collega's en ik zit precies in die groep die alle klappen krijgt. Ik verafschuw dit kabinet en vind het zeer kwalijk dat de werkgevers en Rutte de vakbond als schuldige aanwijzen. Rutte wil zijn zin doordrijven. FNV laat die ZZpers maar links liggen die willen namelijk niet en dat gaat ten koste van mensen die wel willen. Ik wordt in maart 63 en het al 43 jaar lang in de gezondheidszorg werken begint te knagen. Ik wil op een fatsoenlijke manier met pensioen en niet hoeven wachten op wat voor verkiezing dan ook. W.Overbeeke.
  2 weken geleden 3
  Rutte moet zich doodschamen. Heel erg dat er geen waardering is voor al die mensen die nog zo lang moeten werken en al die mensen die zo hard gewerkt hebben.
  2 weken geleden 4
  Succes op naar de 66 jaar en zonder pensioen korting
  2 weken geleden 4
  Het is niet normaal dat wij werkende mensen in deze CAO soms maar 300 euro meer hebben dat dan van een persoon die thuis zit. Wat ook niet kan is dat onze regering wel 26 miljoen over heeft om een terreur organisatie te steunen!! En zijn eigen hard werkende mensen wil laten door werken tot de dood er op volgt. En wat gebeurt er met het geld van die persoon die zijn hele leven heeft betaald en sterft na of net voor zijn pensioen? En wie heeft er ooit kunnen kiezen wat ze met ons geld doen het is hun keuze het te beleggen en als het fout gaat krijg je te horen dat je 600 euro minder gaat krijgen als jij 67 wordt nou niemand dus het is de overheid die dit doet en nu zeggen ze dat deze mannier niet meer haalbaar is !!! Vuile land verraders zijn het ze spekken Europa en landen waar je wel normaal kan stopen met werken als je 60 of 65 bent . Ondertussen wil de werkgever niets aan zijn werknemer geven dat terwijl de kosten stijgen. Wat gaan we doen Nederland wordt niet is tijd dat wij het volk dit land gaan regeren inplaats van mensen die ons voor liegen en bedriegen???
  2 weken geleden
  goed zo dat is de waarheid ,en anders niets
  2 weken geleden 3
  Gelijke lonen wil ik!! Lang leve de "culturele samenleving" lang leve de EU en de open grenzen! Met dank aan voornamelijk de liberale fractie in het Europees parlement, en de VVD'er Frits Bolkestein voor de opstelling van de meest beruchte richtlijn; "Vrij verkeer van diensten, goederen en personen binnen de EU"! Een liberaal streven dat heel Europa heeft kapot gemaakt, en niet alleen in directe vorm, maar ook in indirecte vorm door via de massale toestroom van alle arbeiders uit de Oostbloklanden, onze Cao’s te laten ondermijnen, en onze arbeidsmarkt te vernielen. En wat wil o.a. de VVD? ..... De grenzen open houden, de stroom Oostblokkers moet volgens de liberalen blijven duren, om te zorgen dat de werkgevers voldoende goedkope arbeiders kunnen vinden!
  2 weken geleden 2
  ik was er bij
  2 weken geleden 2
  Succes allemaal, topper!
  2 weken geleden 1
  Na het klappen van het pensioenakkoord is het nu mogelijk om het woord bevriezen=bedriegen aan de wilgen te hangen! Het kan nu ...Tijd voor te gaan voor het woord VAST. Dit woord is korter en krachtiger. Een eerlijk woord! Dus AOW lft naar 65 ! 65 is genoeg
  2 weken geleden
  Na veertig dienstjaren minimaal 1 dag minder werken met doorbetaling van salaris of zelfs twee dagen
  Zeg maar deelpensioen
  2 weken geleden
  Met dank aan Agnes Jongerius die heeft toen getekend om langer door te werken terwijl de ACHTERBAN KEIHARD NEE ZEI. De TAKKETROL.
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Om 21.00 kregen de werknemers van de Bijenkorf in Den Haag een daverend #BlackFridayApplaus. Mooi gebaar.
  FNV on Twitter
  2 weken geleden 2
  Er mag wel vaker geapplaudisseerd worden voor het winkelpersoneel, dat dagelijks de benen uit het lijf lopen voor een minimaal inkomen. Welverdiend en een prachtig gebaar.
  2 weken geleden
  Personeel kan wel vaker applaus krijgen maar dat mijn FNV black friday daarmee in de picture zet zint mij niks. Niet namens mij beste fnv
  2 weken geleden FNV Vakbond 2
  Hoi Irma, de actie is bedoeld om de medewerkers een hart onder de riem te steken. Zij zijn tenslotte de mensen die voor hun werkgever extra lange dagen moeten maken. Het is zeker niet om het fenomeen Black Friday te bejubelen. Integendeel.
  2 weken geleden 1
  Irma Wardenier mee eens.
  2 weken geleden
  Het is toch een normale koopavond. Daar wordt het personeel gewoon voor betaald.
  2 weken geleden
  Goed bezig! AOW leeftijd terug naar 65! VUT regeling opnieuw invoeren! Weg met labelen zware beroepen, weg levensverwachting en weg met bevriezen!
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Dinsdagavond laat is gebleken dat het kabinet niet over de brug komt voor een goed pensioen. De onderhandelingen zijn geklapt. Daarom organiseren wij morgen, zaterdag 24 november, om 13.30 uur een actieberaad in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht. De voorbereidingen zijn in volle gang en er wordt een enorme opkomst verwacht. Maar er is nog ruimte voor meer mensen! Jij komt toch ook?! https://bit.ly/2Bt9y0h
  Photos from FNV Vakbond's post
  2 weken geleden 10
  Mijn steun heb je FNV, helaas kan ik ook niet. Ff herstellen van een operatie ivm nekhernia.nu 37 jaar gewerkt en ik mag er nog 11of 12 of 13 of nog veel meer jaren.
  Ik weet niet of ik dat gaat trekken, de kwaaltjes komen steed vaker en duren langer.
  Maar thuislopen is er niet bij.
  Hoeft ook niet van mij, maar langer werken! dan mag ik hopen dat ouderen toch wel een andete benadering mogen verwachten op de werkvloer.
  (Ouderenbeleid)
  Maar FNV geen compromissen meer sluiten, harde eisen stellen AOW terug op 65 jr. max geen strafkortingen bij eerder stoppen met werken, onslag van werknemers mag niet versoepelt worden.zaterdagen behoren extra te worden beloond. Ziektewet moet onder 1 organisatie vallen bv het UWV. door een tekort aan bedrijfsartsen schieten de verzuimbureaus uit de grond. En contact met een bedrijfs arts wordt bemoelijkt. En zo zijn er nog wrl ern paar punten op te noemen.
  FNV laat onze tanden zien,
  als ik zo her en der lees, dan is er steeds meer actie bereidheid. en als mensenn zien dat de FNV inderdaad daadkrachtig kan optreden dan zal het ledenaantal zeker wel weer groeien. Zet hem op 💪🏻👊🏻
  2 weken geleden 2
  Willem J. E. Schoutese sterkte! Goed gezegd!
  2 weken geleden 2
  Willem J. E. Schoutese jij ook!
  2 weken geleden 1
  Daar sluit ik me bij aan...WillemJ.E. beterschap!
  2 weken geleden
  Eliane Hendrikszen thanx...
  2 weken geleden 7
  zijn jullie ook niet de oorzaak FNV Vakbond????
  2 weken geleden 4
  Dus moesten ze genoegen met minder? En dan krijgen ze weer te horen dat het dan ook niet goed is. En dan ga je de FNV ook de schuld geven zeker?
  2 weken geleden 2
  John van Gastel Zijn toen zonder enige slag of stoot akkoord gegaan met de verhoging van de pensioenleeftijd de FNV !!
  2 weken geleden
  ik denk ook wel zeker weten0
  2 weken geleden
  Roy Tien met minder???? het was n goed akkoord
  2 weken geleden
  Ron de Ruijsscher dat was in het verleden, nu proberen ze er dus meer uit te halen, juist omdat het toen niet goed genoeg was. Van fouten kan je leren toch
  2 weken geleden
  John van Gastel ton heerst ja. Niet FNV.
  2 weken geleden
  John van Gastel leg uit. Misschien zit ik wel fout en heb het geheel niet goed begrepen. Zou kunnen en ik leer graag.
  2 weken geleden
  John van Gastel het was toen een erg slecht akkoord. Dit moeten ze terugdraaien. Die verhoging AOW leeftijd naar 67+ was mede mogelijk gemaakt door Agnes Jongerius toenmalige voorzitter FNV(PvdA) nu bedriegt de top met het woord bevriezen, dit is een verhoging van de AOW leeftijd naar 67,68,69 of zelf 70. Dit willen we toch niet ook niet voor onze kinderen en kleinkinderen!
  2 weken geleden
  John van Gastel Nee hoor!
  2 weken geleden
  John van Gastel Dat vind jij, de rest ook?
  2 weken geleden 6
  45 jaar gewerkt = AOW & Pensioen, ook die hbo ers die met 30+ pas beginnen met werken.
  2 weken geleden 1
  niet alle hbo beginnen met 30
  2 weken geleden 1
  Andre Koster en maar steeds zeggen dat we gezond ouder worden terwijl dit echt niet zo is. 2/3 vd 65+ is namelijk chronisch ziek!
  2 weken geleden
  Sander Cleutjens dan toch maar 45 jaar werken?
  2 weken geleden
  Jan Gijsbers mee eens
  2 weken geleden
  Jan Gijsbers dan is 45 jaar gewerkt toch genoeg?
  2 weken geleden
  Ik zelfs tot 69 jaar
  2 weken geleden
  Eliane Hendrikszen dus kan ik al in de aow+ pensioen,😎
  2 weken geleden
  Begonnen op 16,5, ruim 40 jaar in ploegendienst in binnen en buitenland, wereldwijd, nu 64, gek dat het lichaam nu gebreken vertoont, versleten nekwervels, knieën, rug geopereerd en dan nog ff door tot 67 jaar, man, man, wat een land.
  2 weken geleden
  40 jaar is genoeg!
  2 weken geleden 4
  40 jaar is genoeg
  2 weken geleden 3
  Weg met bevriezen 66= verhogen=bedriegen bedriegen van de leden, weg met labelen van zware beroepen, weg met de levensverwachting. Gaan voor verlaging AOW leeftijd naar VAST naar 65of zelfs lager en max stoppen na 40jaar werk
  2 weken geleden 3
  Wat doet de bond FNV nou .......... zakkenvullers ja
  2 weken geleden 8
  Patrick je kletst als een kip zonder kop ik ben er morgen wel en ik heb al AOW maar ik doe het voor alle werkenden die er nog niet zijn FNV hou vol
  2 weken geleden 2
  de fnv voert een rechtzaak voor ons dus hoezo zakkenvullers de enigste vakbond die tegen gas geeft
  2 weken geleden 2
  Amen Jan. Zakkenvullers, wat een onzin.
  2 weken geleden
  Patrick Mahu ben jij een werkgever?
  2 weken geleden
  Patrick Mahu Als lid van het FNV, ben je het FNV !
  2 weken geleden
  Joris Schuurman Hess ik hoop dat je ook eens echt moet werken dan zou je ook blij zijn met een goede pensioen
  2 weken geleden
  André Kok Maar dan hoef je het niets eens zijn. Op het punt AOW leeftijd hebben ze het mis, want 80% van de leden wil verlaging AOW naar 65 of lager.
  2 weken geleden 3
  Ik ben van mening dat er geen leeftijd aan de AOW moet zijn.
  Maar het aantal jaren wat je in totaal gewerkt heb.
  Bijvoorbeeld 40 jaar werken voor iedereen en dan mag je gaan genieten.
  En dit hoeft voor mij niet speciaal betaald werk te zijn.
  Mijn stiefzoon heeft en vestandelijke bepking en zit op de dagbesteding en hij en wij vinden dat dit ook werk is.
  Dus FNV ga voor een x aantal gewerkte jaren dat is veel eerlijker als een bepaalde leeftijd stellen.
  2 weken geleden 2
  Ben even een weekendje weg. Bijtanken... Werk volgend jaar 40 jaar en moet nog 5 jaar...Of meer? Trek t nu al niet meer!
  2 weken geleden 1
  Kijk wat er in Frankrijk gebeurd dat is actie.
  2 weken geleden
  Jacques Klomp het begint te komen.
  2 weken geleden
  Bert ten Westenend helaas is Nederland niet zo ver georganiseerd als Frankrijk vandaar dat men hier nooit zo uit zal halen als daar
  Jammer maar zo zal het wel weer zijn
  2 weken geleden
  Goed bezig! Nu nog de AOW leeftijd terug naar 65! VUT regeling opnieuw invoeren! Weg met labelen zware beroepen, weg levensverwachting en weg met bevriezen!
 • 2 weken geleden door FNV Vakbond

  FNV Vakbond
  Pensioenoverleg geklapt? Hoe zit dat? Waar gaat het precies over?
  Lara checkt Han Busker bij een actie en vroeg het 'm op de man af.
  Cool.
  2 weken geleden 1
  Maar dan nog wel gaan voor AOW leeftijd naar VAST en het liefst op VAST 65 of zelfs lager! De onderhandelingen zijn geklapt, nu kan het. Weg met bevriezen 66=verhoging =bedriegen.
  2 weken geleden 1
  2 weken geleden
  Weinig cools aan.
  2 weken geleden 3
  Tjonge jonge, dat jij straks tot je 80ste moet werken is niet boeiend, zolang ik er maar een paar stuivers bij krijg...
  Komt mij niet echt solidair over. Tja dan begrjp ik het wel dat zo'n iemand zich kan vinden in Dhr. Rutte..
  FNV heeft voet bij stuk gehouden. Er zijn al heel veel concessies gedaan en dat kwam de FNV uiteindelijk niet ten goede. Ontevreden leden liepen weg en daardoor verzwakt de positie. Nee De FNV staat voor haar leden en de leden zijn de FNV. Met elkaar voor elkaar jong en oud. En we zullen allemaal water bij de wijn moeten doen. Er komt een moment dat we elkaar hard nodig zullen hebben.
  Trots op de FNV.
  2 weken geleden 2
  Willem J. E. Schoutese als je ze nodig had gaven ze niet thuis. Nee waardeloos.
  2 weken geleden 2
  Jacob Jan Kleibergen het onderwerp is natuurlijk serieus maar zoals zij dit filmpje gemaakt is VET COOL en dat zij natuurlijk Han Busker mag/kan interviewen is idd heel COOL! Kom morgen naar Utrecht en laat je stem horen! 💪🏼
  2 weken geleden 1
  “Lekker belangrijk” om bij uw motto te blijven .....
  Omdat ik zelf een aantal voorzieningen getroffen heb in het verleden, zing ik het financieel wel uit. Maar voor mensen die alleen een doorsnee, laag, aanvullend pensioen hebben, is dit een hard gelag. En, overdrijven is ook een kunst. Van 80 jaar is zelfs op de lange termijn helemaal geen sprake.
  Mijn inschatting is dat eea de FNV zeer duur zal komen te staan. Hoop en verwacht dat het kabinet de wijzigingen nu gewoon voorschrijft in wetgeving, buiten de polder om.
  2 weken geleden 1
  Willem J. E. Schoutese gelul. En nu krijgen we weer door hun toedoen geen jaarlijkse verhoging van ons pensioen. Bah
  2 weken geleden 1
  Tja ieder zijn standpunten en meningen , Maar een vakbond (FNV)) is niets anders dan een verzameling leden die zich verenigd hebben, de ledenvergadering geeft het bestuur mandaat en heeft een aanzienlijke invloed op de koers die moet worden gevolgd.
  De vraag is dan natuurlijk wat heb jij zelf gedaan binnen de organisatie?
  De vakbonden doen wel heel veel maar altijd alles binnen de kaders van de wet, dus soms kan er niet direct 1op1 worden bijgestaan maar op collectief niveau doet de FNV wel degelijk heel veel. Met elkaar voor elkaar en zo kunnen we een vuist maken als dat nodig is.
  Zelf werkzaam bij een redelijk groot bedrijf met denk 500 man personeel. Wij een 9 tal werknemers zijn actief bezig als ^OR"
  Het is namellijk niet zo dat ik met het betalen van mijn contributie achterover op mijn gat kan gaan zitten. Natuurlijk zat er in het akkoord misschien een mogelijke indexering
  Let wel misschien mogelijk, maar voor de werkenden van nu en later zijn er geen garanties, (ook geen garantie mbt max.leeftijd)
  als men spreekt over mogelijk dan kan je er bijna zeker van zijn dat dat niet gaat gebeuren.
  Ook lees ik in de AD dat er mogelijk gekort moet gaan worden op de pensioenen, feitelijk speelt dit niet maar dan kan je de vakbonden op voorhand de schuld in de schoenen schuiven. Het zijn feitelijk dreigementen.
  En dat is dan de schuld van.
  Ook bij ons kom je verhalen tegen over de vakbond doet niets voor mij, maar meestal vergeten ze daarbij het grote geheel. Ik vraag mij af hoe een CAO eruit zou zien zonder vakbond. Waar jij je gat mee afveeg moet jij zelf weten maar praat geen poep.
  2 weken geleden 1
  Michelle Simpson Ik bedoel eigenlijk meer het standpunt van de FNV. Zorgt er voor dat pensioenen voorlopig niet geïndexeerd kunnen worden en nog enkele andere gemiste kansen. Ben het niet vaak met Rutte eens. nu wel.
  2 weken geleden
  Willem J. E. Schoutese De FNV staat alleen voor zijn leden waar het om een aantal van meer dan 12 leden gaat per bedrijf en niet zoals zelf ondervonden 2 leden. Het enigste wat ze dan voor je doen is nul komma nul. Dus de solidaire retoriek zoals jij die verkondigd daar veeg ik mijn kont mee af.
  2 weken geleden
  Willem J. E. Schoutese vakbond doet en kan heel veel  l voor individuaeel lid dank aan belastingen en kortingen en ibb
  2 weken geleden
  Ben ook overtuigd van het nut van vakbonden. Deze ellende valt echter met de beste wil van de wereld niet uit te leggen.
  2 weken geleden
  SP
  2 weken geleden
  Goed bezig! AOW leeftijd terug naar 65! VUT regeling opnieuw invoeren! Weg met labelen zware beroepen, weg levensverwachting en weg met bevriezen!
  2 weken geleden
  dn moet de fnv wel de poot stijf houden .anders word het weer niks
  2 weken geleden