De week van de RI&E

De week van de RI&E!

De week van 21 – 25 september staat in het teken van de "Week van de RI&E.". Tijdens deze week is er extra aandacht voor het veilig en gezond werken met als belangrijke basis de risico-inventarisatie- en evaluatie. Veel bedrijven vinden het uitvoeren van een RI&E niet gemakkelijk en daarbij kan een branche RI&E enorme ondersteuning geven in het inventariseren van de arbeidsrisico’s.

De Grafimedia beschikt over een erkend branche RI&E. Wij hebben goed nieuws voor u. Vanaf Oktober wordt de RI&E volledig vernieuwd. Het grote voordeel van de nieuwe RI&E is dat deze "state of the art" is en nog beter toegesneden op de wensen van huidige gebruikers. Een paar van de vele voordelen zijn:

  • Moderne ICT-architectuur: door de moderne software werkt de RI&E veel sneller dan voorheen.
  • Groeimodel voor klein en groot: de nieuwe RI&E kent vier niveaus, waarmee je eenvoudig je RI&E kunt opschalen of downsizen.
  • Multi inzetbaarheid: de RI&E werkt op verschillende apparaten: computer, laptop, tablet of mobiel.
  • Maatwerk: alle bedrijfsprofielen van de communicatie Industrie zijn voor gedefinie─ôrd, waardoor je als starter snel je RI&E in basis hebt ingericht. Dit scheelt tijd.
  • Stoffenmanagementprogramma: compleet vernieuwd en versimpelt stoffenregister met geautomatiseerde blootstellingsbeoordeling.
  • Rapportages: vernieuwde rapportages om eenvoudig zaken te kunnen teruglezen.
  • Veiligheidsinstructiekaarten: de RI&E genereert automatisch per werkplek zogenaamde veiligheidskaarten.
  • QR-code: per werkplek kan je nu via een QR-code direct toegang krijgen tot actuele werkplekinformatie.

Dit zijn natuurlijk maar een paar verbeterpunten van de nieuwe RI&E. We willen je dan ook van harte uitnodigen om begin oktober een (nieuwe) start te gaan maken met de vernieuwde ARBO RI&E. Bent u nog geen gebruiker van de tool, dan kunt u ook per oktober gratis kennis maken met de Arbo RI&E door de gratis Arboprestatiemeter te doorlopen.  

 
 
   « nieuwsoverzicht